Nişanlımın ailesi? ...

A
Aynen canim bi de hasta olduğum bir tabir var
Çalışan kadın eksik anne ve yarım es . Evi yle ilgisiz eşini Aldatma ya meyilli günahkar vs. Diyen tanıyorum ben
En zor meslek ev hanımlığı imiş.
Çalışanlar kolaya kaçıyor mus......
Halbuki kolay mı yağmur da çamur da ise gitmek.. milletin ağız kokusunu çekmek. .
Evinde yatmak varken lapa lapa karda sabahın 6 sinda kalkıp yollara düşmek. .
En özel gününde bile gitmem diyememek yatıp dinlenemëmek..
O kız da çok akıllı evet ben bunu kabul ediyorum zaten

Yeni mezun ve iş arayan biri olarak kolaya kaçıyorum demek ki. Yazık olacak desene benim müstakbel eşe.

Geçen bir konu vardı kadın çalışmalı mı diye. Dökmüştü orda herkes eteğindeki taşları. Valla bence kadın çalışmalı, birikim yapmalı, ayakları üzerinde durmalı, evleneceği insanı iyi seçmeli, maddi-manevi kimseye muhtaç olmadan, beklenti içinde olmadan evlenmeli. Adetmiş, gelenekmiş, görenekmiş bir yere kadar. Kocada sorun yoksa, gerisi vız gelir :)

aslında yanlış yapıyotrsun
rahatsızlığını hissetirmelisin
onlar ilgisiz kaldıkça sen hala tebessüm ve güler yüz gösteriyorsan
zaten halinden memnun diye düşüneceklerdir

Canım çok düşüncesizmiş ailesi mesela benim kuzenimin annesi babası yok sözlü şuanda anne baba görevini benim ailem üstleniyor garip kalmasın diye..
Kuzenim bayramda annemle alışverişe çıktı pantolon triko ve altın kolye aldı kıza...
Sonra annem ayrı inci takımı ve kazak aldı..
Ailesi olmadığı halde yapıldı yani..

Kuzum annesi trabzonlu her türlü adeti biliyor bence işlerine gelmiyor

sanırım ELBETTE İSTİSNA vardır Karadeniz yöresine ait bir durum bu. Eşimde Karadenizli ve ne kadar Karadenizli ile nişanlı ve evli arkadaşım varsa durum böyle. Bizde de aynısı oldu. Hatta kına gecemde bile kınam toz halinde getirilmişti. Sağ olsun yengem yoğurdu. Maalesef...

tesekkur ederim.. hayirlisi insaallah.. beni cileden cikaran da tam bu nokta iste, eski es herseyin farkindaydi.. herkes farkinda zaten onlarin gorgusuzlugunun fitneliginin.. ama elimi tutup bosver demek yerine, kompleksinden onlarin kepazeliklerini gizlemek adina, benim aileme kusur uretip yapistirip, yaygarayla hakli cikmaya calismayi daha uygun gordu.. ve kaybetti.. iyi ki de bitti..

Son düzenleme:
aynen..

orayı bilmem ama antalyada yaşıyorum ben
bayramlarda geline kıyafetleri alınır...
eğer durum müsaitse bileklik altın alınır..
kurban bayramında geline kurban götürülür .. yine durum varsa kurbnlığa bileklik asılır...

bileklik olmaz evden patik olur havlu olur her hangi bir şey olur ....hediye verin diyemezsin belki ama kırıldığını belli edebilrsin ...şimdi göstermedikleri değeri sana ileride hiç göstermezler.....

canım askerlik ve bazı nedenlerden dolayı 3 yıl nişanlı kaldım ve 6 bayram geçti.ilk bayram annesi iki bilezik yaptı oda zaten bir bileziğin gramında, ondan sonra diğer 5 bayramda nebir çikolata nebir çiçek ne bir kıyafet bir çöplerini bile görmedim.sonradan duydum kadın bozulmuş herzaman çiçekmi gider demiş oğluna.şuan durum ne derseniz düğüne birbuçuk ay kala olaylı şekilde ayrıldık.meğersem mal derdindelermiş hep bana hep bana bir aileymiş.

Nisanlin hangi memleketten?

baktıki yaş sorusunu kapmışlar memleket sorayım bari dedi zipzipcik bidahakine esmermi sarışınmı diyede sorabilirsin
Evet zıpzıpın işi bu dimi

Özgem yorumlarımı biliyorsun kuzum herşeyin iyisini nasıl olması gerektiğini biliyorsun zaten

Evet zıpzıpın işi bu dimi

Özgem yorumlarımı biliyorsun kuzum herşeyin iyisini nasıl olması gerektiğini biliyorsun zaten
Biliyorum canımın taa içi güzl arkadaşım.
Tavsiyelerine kulak veriyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…