• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi? ...

parayı böyle biriktirmişler işte.
Zenginin cimrisi çok fena olur. Ben içlerindeyim biliyorum. Malları çok kıymetli kuruş hesabı yaparlar.

Aynen varyemezler.
Eşyalarınıda gör 40 yıllık mobilyalar.
Benim annem eline 3 kuruş geçse gider eve birşey alır o yüzden zengin olamıyormuşuz anladım :KK45:

yok aslında senelerce arkadaşlık ettiler.sevgiliyken arkadaşımın evinden çıkmazdı.bir hizmet bir hizmet aklın şaşardı.yüzük takınca 180 derece döndü.evden çıkmayan kız gelip gitmemeye,geldiğinde de surat asmalar başlamış.arkadaşım oğluna hiç bahsetmedi,aralarında sorun olmasın diye.en son oğlu arkadaşımı aramış,biz ayrıldık idye:KK43:
ama çok ayıp, erkek tarafı istemedi mi takıları onlardan?

Annemin hiçbir konuda ayıp ettiğini düşünmüyorum.
Her seferinde ayıp eden annesi.
Kalkıp bi insan nişan alışverişinde çok birşey almayalım diyip annemi arıyorsa ve benim annem kızmadan peki diye evap verebiliyorsa ayıbı kimin ettiği gün gibi aşikar oluyor üzgünüm.

Onlar ne kadar tek taraflı bakıyorsa siz de o kadar tek taraflı bakıyorsunuz, ben de üzgünüm. Onlar da sizden bayram tebriği bekliyor olabilirler, büyük oldukları için doğal olarak. Burada ne kadar kişinin sizinle aynı şekilde düşündüğünün de aslında hiçbir önemi yok bu durum sizi yanıltmasın. Çözüme ulaşmak mı istiyorsunuz yoksa ne kadar haklı olduğunuzun daha çok insan tarafından doğrulanmasını mı? Nişanlınızın ailesini anlamaya çalışmadığınız sürece aranızda her zaman sürtüşme olacak. Olaya sizin gibi bakmıyor olabilirler, olamaz mı? Herkes sizin adetleriniz doğrultusunda mı hayatına yön vermek zorunda? Nişanlınızın ailesi adetlerinizi bilmedikten sonra ne kadar çok kişinin sizin adetlerinizi onayladığının hiçbir önemi yok.

Kuzum annesi trabzonlu her türlü adeti biliyor bence işlerine gelmiyor :KK43:

Siz dışarıdansanız yapmak istemiyor olabilirler. Ben aynı kvdenin iki gelinine çok başka şeyler yaptığını gördüm. Biri kendi memleketindendi diğeri de dışarıdan.

Ayrıca size karşı davranışları sıcaksa bir iki bilezikten çok daha değerli.

Sonuç bekliyorum kuzum 72 bile alsam yerleşebilirim gözüyle bakıyorum , hayırlısı inşallah ...

KV nin iyisi nadir denk gelir, burada ben hiç istemedim şöyleyim böyleyim diyenlerin çoğunun %90 kv ile kavgası vardır :KK70::KK70::KK70:
Bazısıda içten içe kavga ediyordur mesela ben :p:KK45:

Aynen varyemezler.
Eşyalarınıda gör 40 yıllık mobilyalar.
Benim annem eline 3 kuruş geçse gider eve birşey alır o yüzden zengin olamıyormuşuz anladım :KK45:
40 yıllık mobilyaları kullanıyorlarsa o kadar zengin değillerdir bak. yani abartıyorlardır anlatırken ya da mirastan zenginlerdir. Yoksa zengin adam evine harcar, kendine harcar, yer, içer bir tek eli emekçiye ve çevreye gitmez.

Siz dışarıdansanız yapmak istemiyor olabilirler. Ben aynı kvdenin iki gelinine çok başka şeyler yaptığını gördüm. Biri kendi memleketindendi diğeri de dışarıdan.

Yani soğuk davranmıyor seRperiM fakat çok ilgilide değiller.
Evet istanbulluyuz biz.
Bu durumdan dolayı olabilir mi :KK64:
Ama amerikalı bri ile evli kvmin kardeşi maşallah her türlü adeti onda uyguladılar

Kendi memleketlisi adetleri biliyor ve ortak. Diğeri dışarıdan olunca daha az kıymetli oluyor.
Nedense erkek tarafı için ne kadar çok harcanırsa, ne kadar çok uğraştırırsa kız tarafı o derece kıymetli olur.
bir hikaye var bununla ilgili.
Kızın biri evlenmiş evine götürüyorlar. Dere kenarına gelmişler. Damadın babasına sormuşlar " Hasan Efendi gelini nasıl geçireceğiz dereden?" diye.
Adam : aman nasıl geçirirseniz geçirin para mı verdim sanki demiş.
Bunu duyan akıllı kız, hasta numarası yaparak baba evine geri dönmüş ve olayı anlatmış. Kızın babası bir liste vermiş. bunlar gelmeden kızı çıkarmam demiş.
Neyse getirmişler ve kızı almışlar. Aynı dere kenarında aynı soru sorulmuş. Bu sefer adam: amanın bir durun, yavrumun bir yerine bir şey olmasın, yavaş yavaş elimizde geçirelim." demiş.
Maalesef olay bu.

haaaaaaaaaaaaaaa durum farklı.boşver

Evet canım benim onlar varyemez amcalar :)
Benim ailemde bütçelerinden daha fazla yapabilmek için kredi çekerler çabalarlar.
En iyisi olsun diye.
İyi ki böyle bir ailem var gözleri tok en azından.
Bi evleri arabaları var bundan sonra yapacağımız birikim ve harcamalar evlatlarımız için olsun mantığındalar.
Varsın eşimin ailesi yönünden şanslı olmayayım mükemmel bir aileye sahibim ya bu bana yeter.

Evet istanbulluyuz biz.
Ama amerikalı bri ile evli kvmin kardeşi maşallah her türlü adeti onda uyguladılar
ya sen kesinlikle bu işi bilmiyorsun. O kız Amerikalı, kapı gibi Amerikan pasaportu var. Yarın çocukları da alacak ondan. Sen gel bu kvalide-kpeder familyasını bana sor.:KK45:

Kendi memleketlisi adetleri biliyor ve ortak. Diğeri dışarıdan olunca daha az kıymetli oluyor.
Nedense erkek tarafı için ne kadar çok harcanırsa, ne kadar çok uğraştırırsa kız tarafı o derece kıymetli olur.
Kızın biri evlenmiş evine götürüyorlar. Dere kenarına gelmişler. Damadın babasına sormuşlar " Hasan Efendi gelini nasıl geçireceğiz dereden?" diye.
Bunu duyan akıllı kız, hasta numarası yaparak baba evine geri dönmüş ve olayı anlatmış. Kızın babası bir liste vermiş. bunlar gelmeden kızı çıkarmam demiş.
Neyse getirmişler ve kızı almışlar. Aynı dere kenarında aynı soru sorulmuş. Bu sefer adam: amanın bir durun, yavrumun bir yerine bir şey olmasın, yavaş yavaş elimizde geçirelim." demiş.
Maalesef olay bu.

Bazı ailelerin zihniyeti eskide kaldığı için böyle durumlar yaşanabiliyor. Ben kvdemden hiçbir şey istemedim, her şeyi eşimle yaptık sağ olsun çok kıymet bilir. Bu hikayedeki gibi çok örnek de gördüm doğrusu. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Evet canım benim onlar varyemez amcalar :)
Benim ailemde bütçelerinden daha fazla yapabilmek için kredi çekerler çabalarlar.
En iyisi olsun diye.
İyi ki böyle bir ailem var gözleri tok en azından.
Bi evleri arabaları var bundan sonra yapacağımız birikim ve harcamalar evlatlarımız için olsun mantığındalar.
Varsın eşimin ailesi yönünden şanslı olmayayım mükemmel bir aileye sahibim ya bu bana yeter.
azıcık ucundan kandırarak kendini mutlu olabilirsin tabi kısa süreliğine..

Maalesef olay bu.

Of off ne güzel bir hikaye bu.
Kesinlikle çok anlmlı ve doğru.
Bundan sonra acımasam mı acaba ..

Acımamak? Kim kime acımayacak??

Sen başından isteyecektin, başından naz yapacaktın. Şimdi yaparsan huzur kaçar. Çok geç canım büyük geçmiş olsun.

Evet istanbulluyuz biz.

Olabilir canım. Bir arkadaşımın böyle oldu. Erzurumlu geline bilezikler burmalar, benim arkadaşıma doğru düzgün bir şey yapmadılar. Huzur bozmasınlar da gerisi gelip geçiyor.

Seni de anlıyorum etraf ne taktı ne getirdi o kadar çok bunaltıyor ki insanı. Geçen kv kp geldiğinde teyzem sordu kp sana elini öptürmüyor mu? Ya size ne işinize bakın işte. Millet pek meraklı.

Üzgünüm ama ben bu hikayelere de inanmıyorum. Bazıları da bunların zaten parası var, her şeyi yaptılar, bize de versinler, bunca yıl baktık, büyüttük diye düşünüyor olabilirler.

Birçok erkek annesi, öğretmen gelin bulmak için arayıp duruyormuş. Maaşı var, tatili var, eve de geç dönmüyorlar diye. Bence önemli olan insan olsun, hiçbir şeyin garantisi yok. İstemezsin, kıymet bilmezler, istersin daha da çok eziyet edebilirler.

En büyük endişem, ilerde biz sana şunu aldık, bunu aldık demeleri. Kafama kakılmasına tahammül edemem. O yüzden kendi yağımda kavrulurum. Oh ne güzel. :)

Back