- 16 Haziran 2015
- 98
- 39
- 33
-
- Konu Sahibi aburcubur91
Evlenecek insana aile destek olmali. Kendiniz yapin edin olayina karsiyim ben. Benim akrabalarimda herkes cocugunun esyasini, evini herseyini eksiksiz aldi. Kiz evlatlarinada boyle yaptilar. Kimse borc odeyerek evlenmedi. Ailenin imkani varsa tabiki elini tasin altina koyacak.
Sıfırdan düzen kurmak, yıllarca borç odemek kolay degil. Sonra evli ciftler borclar yuzunden bunalima giriyor.
Tavirlari size mi yoksa oglu kimle evlenirse evlensin biz para veremeyiz mantigindalar mi anlayamadim.
Evlenecek insana aile destek olmali. Kendiniz yapin edin olayina karsiyim ben. Benim akrabalarimda herkes cocugunun esyasini, evini herseyini eksiksiz aldi. Kiz evlatlarinada boyle yaptilar. Kimse borc odeyerek evlenmedi. Ailenin imkani varsa tabiki elini tasin altina koyacak.
Sıfırdan düzen kurmak, yıllarca borç odemek kolay degil. Sonra evli ciftler borclar yuzunden bunalima giriyor.
Tavirlari size mi yoksa oglu kimle evlenirse evlensin biz para veremeyiz mantigindalar mi anlayamadim.
İşte bende bundan bahsediyorum durumları var maaşları iyi hala çalışıyolar paraları var Allah daha çok versin gözüm yok hiçbişeyde ama ufacık destek bile olmuyolar daha baştan böyle tavır aldılar. Bana özel bişey değilmiş kim olsa öyle yapıcaklarmış... Bizim ailede de böyle bişey olmaz herkes elinden geldiğinde maddi manevi destek olur ilk kez böyle bişi gördüğüm için şaşırıyorum ve üzülüyorum...
Ne güzel keşke herkes sizin aileniz kadar düşünceli olsa...ben de ailemden çevremden böyle gördüm annem erkek kardeşim evleneceği zaman analık 9 ay taşımakla olmuyo ,bizim görevimiz elimizden geleni yapcaz dedi kendileri kredi çekip kardeşime ev de verdiler ,dayadılar döşediler ve sıfır borçla evlendirdiler,düğünü de yapıldı , birsürü takısı da takıldı..onlarda takılarıyla arabalarını aldılar,borçsuz gayet rahatlar..ben de herşeyimi kendim yaptım eşimin ailesi hiçbirşeye karışmadığı için ben kendi aileme hiçbirşey yaptırmadım,onlar da sağolsunlar banada ev verdiler ,kira derdim olmadı,borçlarımızı ödedik...eşimin ailesiyle de mesafe koydum araya ,yakın sayılabilecek semtlerde oturuyoruz ama özel günler dışında pek gitmiyorum,eşim kızımla gider arada..
bir de şöyle düşünün yararları yok ama zarar da vermiyorlar en azından...ben nişanlıyken k.validem yeni ev almıştı,bütün eşyalar sıfırlandı eşimin buzdolabı yokken oğluna buzdolabı aldırdı,ben yüzüğü atma durumuna geldim çünkü perdesi, halısı,mobilyası,beyaz eşyası derken artık nereye yetişeceğimi şaşırmıştım..annem sağolsun kardeşimin çeyizindeki buzdolabını verdi bize(
İşte bende bundan bahsediyorum durumları var maaşları iyi hala çalışıyolar paraları var Allah daha çok versin gözüm yok hiçbişeyde ama ufacık destek bile olmuyolar daha baştan böyle tavır aldılar. Bana özel bişey değilmiş kim olsa öyle yapıcaklarmış... Bizim ailede de böyle bişey olmaz herkes elinden geldiğinde maddi manevi destek olur ilk kez böyle bişi gördüğüm için şaşırıyorum ve üzülüyorum...
nasıl başlıyosa öyle gidiyorlar inan bana ,torunlarına da hiçbişey yapmadılar , k.valide görümcemin çocuğunun kıyafetlerini getirdi ,annem çok özeniyodu kızımın herşeyini fazla fazla yaptı çok fazla kıyafeti vardı ben de onları giysin siz bana kıyafet saklamayın ihtiyacı olanlara verin dediğim halde eski kıyafetleri toplayıp getirdi, ki bu insanların durumları çok iyi olduğu halde toruna harçlık bile vermezler...insan kendini gerçekten değersiz hissediyo mümkün olduğunca uzak duruyorum bu yüzdenSizinkide kötüymüş oğlu evlenirken kendine ev dayatıp döşetmesi hiç hoş değil... Nedüşüncesiz insanlarbeni iyi anlarsınız..
ayy Allahım sen ben misin ? tıpkı benim gibi bir hikayen var canım gecen bende böyle bir konu açmıştım hemen hemen aynı birebir hatta tıpkıAllah yardımcımız olsun
annesi babasına bişey olursa da sen ilgilenmezsin canım.Size değil kim k.validem k.pederim olsa ilgilenmezdim zaten diyin
Soylediginiz her seye katiliyorum. Cocuguna destek olmayan aile bizde kinanir. Herkes adetler neyse fazla fazla yerine getirir.ben de ailemden çevremden böyle gördüm annem erkek kardeşim evleneceği zaman analık 9 ay taşımakla olmuyo ,bizim görevimiz elimizden geleni yapcaz dedi kendileri kredi çekip kardeşime ev de verdiler ,dayadılar döşediler ve sıfır borçla evlendirdiler,düğünü de yapıldı , birsürü takısı da takıldı..onlarda takılarıyla arabalarını aldılar,borçsuz gayet rahatlar..ben de herşeyimi kendim yaptım eşimin ailesi hiçbirşeye karışmadığı için ben kendi aileme hiçbirşey yaptırmadım,onlar da sağolsunlar banada ev verdiler ,kira derdim olmadı,borçlarımızı ödedik...eşimin ailesiyle de mesafe koydum araya ,yakın sayılabilecek semtlerde oturuyoruz ama özel günler dışında pek gitmiyorum,eşim kızımla gider arada..
Ahh canım kader ortağımmmSen naptın peki ?
hiçbirşey yapmadım.. ne desem göze batıyor nişanlım da şu ara kpss ye hazırlandıgı için çok stresli. karışmıyorum. benim annem tek başına bana herbişeyciği hazırlayıp etti,sürekli biriktirdi bnm için. ki başında koca da yok düşün. ama karşı taraf tek erkek. 6 yıl önce ablası evlenip gitmiş.2 kardeşler zaten. tek oğullarına bile kıymet verip düşünmeyen kadın beni hiç düşünmez.. hiçbişey istemiyorum. sınavdan sonra bizim evde toplanacak 2 aile de... o zaman konuşulacak canım.. haa şu var kv tarafı maddi olarak gaaayet iyiler, kesinlikle zerre bişey yapmak zorunda degil tabi. herşeyi oğluna kredi çekip yaptıracam demiş zaten. o zaman ben de bütün çeyizi, aldıgım arabamı,birikim yaptıgım altınları anneme bırakırım. madem öyle ben de evlenecegim zaman kredi çekerim dimi ama.. bnm daha arkamdan evlenecek 3 kardeşim daha var..ay ne bileyim canım ya. verdikleri degeri asla parayla eşyayla ölçmem. ama bi kenara geçip yabancı gibi dururlarsa da zoruma gider.