Nişanlımın ailesi beni sinir ediyooor

Dinlerine asla laf etmem bende dinime namazıma düşkün biriyim ama geride bekar evlat varsa ve maddi açıdan zorluk çeken hac farz olmaz önce evlat evlendirilir sonra hac tabi onlar böyle yapmaz

Ne yapacaksin torunlarini göstermeyecek misin? Evlenince görürsün o işler öyle olmuyor :)

Göstericem tabiki onlarda babannesi dedesi ama çok fazla yüz göz olmıcak çocuğuma karışmalarına izin vermicem çünkü kayınvalidem herşeye karışan laf eden bi kadın.

Hadi ya

Ben cazgır değildim ama bunların içine girdim gireli artık hiç lafımı esirgemiyorum gerektiğinde surat yapıyorum konusmuyorum...
Canım lafını esirgesen nolcak esirgemesen bak şöyle diyim aslında size kötülük değil iyilik yapıyorlar,siz evlenirken çok zorlanacaksınız ama daha değerli olacak herşey bizim için öle
Ama bu savunma konusu hiç bitmez eşim hemen başlar savunmaya bende azına tıkarım susar,o yüzden acıma iyide olma kötüde,annenede masraf ettirme bişey aldırmaki yarın benim annem bunu aldı senin annen ne aldı demezsin
Bencede ileride torunları olunca çok pişman olacaklar çünkü torun diye deliriyolar bakalım o zaman sıra bana gelecek :)
Canım böle hayaller kurma yapma

Dinlerine asla laf etmem bende dinime namazıma düşkün biriyim ama geride bekar evlat varsa ve maddi açıdan zorluk çeken hac farz olmaz önce evlat evlendirilir sonra hac tabi onlar böyle yapmaz
Bekar evlat okutulup iş sahibi yapilmişsa birde evlendirmek gibi bir zorunluluk olamaz. Ben utanirim ya beni okutan meslek sahibi yapan aileme beni evlendirin demeye.

Öyle mi diyosun

Bilmiyorum gerçekten çok kızgınım ve kırgınım... Aklıma bişey geliyo tam söylecekken nişanlımla aramız bozulucak diye korkuyorum sonra susuyorum... Ama unutmıcam hiçbişeyi...

her şeyi kendınız yapacaksanız ona göre harcamalarınızı yapın
mesela düğün yerine törenli nikah
aile yardım etmek ıstemıyorsa, nişanlının onlara verecegı en ıyı cevap nikah olur
sonucta gelenler size degıl ailesine soracak bir sürü sey
ev kurmak kolay degıl, ama gözününde yukseklerde olmaması gerek
cebınızde ne varsa ona göre masraf yaparsınız. zaten bana en saçma gelen düğün derneklerdir.
mis gibi törenli nikah yapılır ve takılarını da takarlar gelenler
senın pek katkın olmayackmıs, o yuzden nişanlın neyı nasl yaparsa razı gelmen ya da çoook ileriki zamanlara düğün ertelemenız lazım.
tabii bunları sevıyorsan yaparsın
sevmeyenın ne anlayısı olur, ne de sabrı..

ileride de tek söz etme hakları dahi olmaz ailenin
durumları var ama bişi yapmak ıstemıyorlar dıyorsun
ve sende ona göre davranırsın

Bekar evlat okutulup iş sahibi yapilmişsa birde evlendirmek gibi bir zorunluluk olamaz. Ben utanirim ya beni okutan meslek sahibi yapan aileme beni evlendirin demeye.

O da zaten demiyo gelin olarak ben bekliyorum biraz daha düşünceli olmalarını bekliyorum ama nafile...

Bizde zaten nikah ve sonrasında en yakınlarla bi yemek eğlence gibi bir org düşünüyoruz yoksa tek başımıza 500 kişilik düğünün eşyaların borçların altından kalkamayız... ama bunu bile sormuyolar işte napıcaksınız planınız ne bile demiyolar..

Öyle mi diyosun

Bilmiyorum gerçekten çok kızgınım ve kırgınım... Aklıma bişey geliyo tam söylecekken nişanlımla aramız bozulucak diye korkuyorum sonra susuyorum... Ama unutmıcam hiçbişeyi...
Zaten unutulmuyor canım,ama o yuvayı ne kadar zor kurduğun geliyor aklına susuyorsun

Ailelerden birsey beklemek bence de dogru degil.. fakir yada zengin farketmez bana göre almak zorunda degiller. Calisin alin. Dugunu de yapmayacaklarsa dugun yapmayin basin nikahi gecin

siz o yemegı de düşünmeyin bence yemek işleri de kolay degıl bir de 500 kişi :=) neyse arastırın yemek davalarını zaten anlayacaksınız ne demek ıstedıgımı.

aslında sana neden bu kadar dert oldu kı? bu nişanlınla ılgılı bır durum
ailesi 5 kurus yardım etmeden misafir gibi geliyorlarsa nikaha, bence bu büyük bir sorun ve nişanlının sorunu
heleki durumları da varsa
nişanlının için bu çok büyük bir sorun
o düşünsün ailesinin nasıl oldugunu.

Nişanlın ne diyor bu duruma?

Bunlar böyle yaşlı insanlar bu saatten sonra değiştiremeyiz alış bu duruma diyor...Bir kaç kere tartıştı bu konuda onlarla ama sonu kötü oldu.O da biliyo kendi ailesini artık içten içe üzülüyor ama elinden de bişey gelmiyor...

Sen onlari ziyarete gittiginde yatiyorlar mi?
Saygisizliga bak..

İşte yanı bu zamanlar benim en güzel zamanlarım düşündüğüm sıkıntı yaptığım şeylere bak... Düşünmek zorunda değilim ama düşünüyorum. Çevremdekilerin hiç böyle sorunları yok bana böyle denk geldi...

Evlenme cagına gelmiş iki yetişkin insan dügününüde evinin eşyalarınıda kendisi almalı 50 yaşına gelmiş insandan ne bekliyorsunuz yazık degil mi? Namazı dini vecibelerini saymanız hiç hoş degil onu sizin için degil kendileri için yapıyorlar zaten

Normal olan ailenin hevesle yardım etmek istemesiydi. Fakat yardım etmedikleri için de tavır almak doğru gelmiyor bana. Çünkü bu tür şeyler bir nevi hediyedir ve hediye de insanın gönlünden kopar.
Hem maddi olarak her şeyin üstesinden gelmenizin zor olacağından bahsediyorsunuz hem de bırakın nikah törenini normal düğün salonu bile istemediğinizden. Az sayıda misafir çağırarak 10.000 TL'lik bir org. yapmayı planladığınızdan bahsetmişsiniz. Siz kendi düğününüz için fedakarlık yapmıyorken ailelerden beklemeniz bana göre doğru değil. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısınız. Başta düğün töreni olmak üzere lüksünüzden kıstığınızda çok daha rahat bir dönem geçirebilirsiniz. Ya da her şeyin hayallerinizdeki gibi olmasını arzuluyorsanız düğününüzü erteleyip para biriktirmelisiniz.
Siz oturmaya gittiğinizde ailenin yatmaya gitmesi apayrı bir konu ve çok üzücü. Yaptıkları gerçekten çok ayıp! İnşallah en kısa zamanda sizi tam olarak kabullenebilirler. İyi düşünmeye çalışın. Malesef yapacağınız en küçük olumsuz davranış eşinizle de huzursuz olmanıza neden olacak. Bu nedenle olayları mümkün olduğunca iyilikle halletmeye çalışın. İnşallah onlar da düşüncelerini düzeltip size karşı iyi olurlar.
Allah kolaylık versin...

İnsan bir kere evleniyo en azından öyle olmasını istiyo ve o günün çok güzel olmasını istiyo ister istemez gelinliğimle daha fazla durmak oynamak eğlenmek istiyorum bu bir lüks değil... Zorla insanlara bişi yaptıramam yapmalarını isterdim hediye düşünce anlamında kendileri bilirler... İş bize düşünce ikimiz çalışıp yapıcaz mecburen beni bu düşüncesizlikleri ve ilgisizleri üzüyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…