- 21 Mart 2015
- 567
- 1.263
-
- Konu Sahibi aburcubur91
Herşey nişanlıma kalıyo demişsinde o yüzden sordum.O zaman hiç dert etme bunu,zaten bana sorarsan yapmak zorunda değiller,yapmasınlarda.İki gün sonra bir terslikte üstü kapalı bile olsa size imalar dokundurmalar yapamazlar.Kafanız rahat olur.çalışıyorum
Bencede ileride torunları olunca çok pişman olacaklar çünkü torun diye deliriyolar bakalım o zaman sıra bana gelecek :)
Merhaba kızlar ben daha yeniyim bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Ben Şubat ayından beri nişanlıyım,nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz,çok iyi anlaşıyoruz fakat sorun ailesi...
Ailesi bize rest çekti,biz herşeyi kendimiz yaptık kendimiz evlendik eşya aldık sizde herşeyi kendiniz yapın dedi. Ne düğün ne takı ne eşya en ufak yardım bile yapmayacaklarını söylediler. Nişanlım bu konular yüzünden evde çok mutsuz ailesiyle her gün kavga ediyor çünkü çok yabaniler ve anlayışsızlar. Birde her gün namaz kılıp camiye gidip Kur'an okuyorlar.Durumları çok iyi. Hacca gidecek paraları var,arabaları var,yazlıkları var ama bize yardım edecek paraları yok...Bir ev kurmak kolay mı? Doğal olarak biz de maddi açıdan çok zorlanıyoruz.
Beni sevmediklerini düşünüyorum ama nişanlım sevdiklerini söylüyor. Onlara gidiyorum 1 saat yanımda oturup hemen yatıyolar ne düğün konuşuluyo ne bize bir şey soruyolar,çok ilgisizler. Düğünümüze 10 ay var ama onların umrunda değil...
Benim babam vefat etti annemin bir tek babamdan kalma emekli maaşı var kadıncağız bize bir şeyler yapmak için çırpınıyor ama bunların umrunda değil...Bana ne aile sıcaklığı veriyolar ne sahipleniyolar...Çok kafama takıyorum bazen bu konuda nişanlımla tartışıyoruz.
Napmam lazım nasıl davranıyım lütfen yardım edin
Bencede ileride torunları olunca çok pişman olacaklar çünkü torun diye deliriyolar bakalım o zaman sıra bana gelecek :)
yahu kimse sana yardım etmek zorunda değil oğluna da yardım etmek zorunda değil iyice ''nerde beleş oraya yerleş zihniyeti'' ne bu yaaa..güvenmiyorsanız kendinize evlenmeyin bacım.Merhaba kızlar ben daha yeniyim bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Ben Şubat ayından beri nişanlıyım,nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz,çok iyi anlaşıyoruz fakat sorun ailesi...
Ailesi bize rest çekti,biz herşeyi kendimiz yaptık kendimiz evlendik eşya aldık sizde herşeyi kendiniz yapın dedi. Ne düğün ne takı ne eşya en ufak yardım bile yapmayacaklarını söylediler. Nişanlım bu konular yüzünden evde çok mutsuz ailesiyle her gün kavga ediyor çünkü çok yabaniler ve anlayışsızlar. Birde her gün namaz kılıp camiye gidip Kur'an okuyorlar.Durumları çok iyi. Hacca gidecek paraları var,arabaları var,yazlıkları var ama bize yardım edecek paraları yok...Bir ev kurmak kolay mı? Doğal olarak biz de maddi açıdan çok zorlanıyoruz.
Beni sevmediklerini düşünüyorum ama nişanlım sevdiklerini söylüyor. Onlara gidiyorum 1 saat yanımda oturup hemen yatıyolar ne düğün konuşuluyo ne bize bir şey soruyolar,çok ilgisizler. Düğünümüze 10 ay var ama onların umrunda değil...
Benim babam vefat etti annemin bir tek babamdan kalma emekli maaşı var kadıncağız bize bir şeyler yapmak için çırpınıyor ama bunların umrunda değil...Bana ne aile sıcaklığı veriyolar ne sahipleniyolar...Çok kafama takıyorum bazen bu konuda nişanlımla tartışıyoruz.
Napmam lazım nasıl davranıyım lütfen yardım edin
Dinlerine asla laf etmem bende dinime namazıma düşkün biriyim ama geride bekar evlat varsa ve maddi açıdan zorluk çeken hac farz olmaz önce evlat evlendirilir sonra hac tabi onlar böyle yapmaz
ben de öyle diyenlerden biriyim ve evet kendimiz yaptık...hemde 600 tl 1 çocukla...imkanı olupta yardım etmeyen aileleri gerçekten anlamıyorum bu konuda haklsınız birde büyükler diyor ya hani biz herşeyimizi kendimiz yaptık falan filan diye o zaman ki para ile şuanki para çok farklı ki o zaman sadece erkeğin çalışması ile beraber 3 çocuk bakılır ev alınır geçinilirdi o zaman ki para değerliydi heralde bilmiyorum şuan 2 kişi çalışmadan geçinmek nerdeyse imkansız hayat çok pahalandı sanırım
para vermediler ya torun yok onlara cıss hakkatten ilginç insanlar yaşıyor bu dünya da ...şu mesajını okuyana kadar sana hak vermiştim ancak bu mesaj hiç de iyi niyetli birisinin yazacağı bir şey değil. ne olursa olsun onlar onun akrabaları. evet evlenecek kişilere yardım edilir ama bu bir zorunluluk değildir. evlenmeye karar veren kişiler ailelerine değil kendilerine güvenerek yuva kurmaya kalkarlar. ben sırf kendi ayaklarım üzerinde durup borç harç kimseye muhtaç olmamak, aileleri karıştırmamak için 7 sene bekledim. kendine ve nişanlına güveniyorsan çık bu yola.
ben de öyle diyenlerden biriyim ve evet kendimiz yaptık...hemde 600 tl 1 çocukla...
ha kaloriferli evde oturmadım sobalı ev tuttum...3 odalı değildi de 2 odalıydı..salon takımı almadım da 2 kanepe aldım... buzdolabım yoktu ve daha nice zorluklar....
ama şimdikilerde herşeyim 4 4 lük olsun gerekirse avuç açarım mantığı var...ben en çok buna kızıyorum....bir insandan istemeyerek aldığınız para sizi mutlu etmez ki.....
ayrıca diyebilirsiniz ki "herkes sizin gibi idare etmek sabır göstermek zorunda değil" ...
işte sonra da 2. bir konu açılıyor kaynana aldığı herşeyi başıma kakıyor!!!!!
çünkü bu tıynetteki insanların yardım yapsa da sonrasında göstereceği davranış budur.....
bence seni istemiyorlar o yüzden kendilerince tavır almışlar. ailesinden destek almadan evlenen tek kişi siz olmayacaksınız bunu düşün ve rahatla