Nişanlımın ailesi beni sinir ediyooor

Bencede ileride torunları olunca çok pişman olacaklar çünkü torun diye deliriyolar bakalım o zaman sıra bana gelecek :)

Bu nasil icrenc bir mantiktir. Adamlar dügününü yapmiyor diye, torunu göstermiyecekmisin? :KK57:

Anlayamadim senin ve ilerdeki cocugun degeri para ilemi biciliyormus? Yani adamlar sana dügün yaparlarsa, 10 bilezik takarlarsa sevecekmisin onlari? O parayi ödeyerek torunu görmeye hakki mi kazaniyorlar? :KK14:

10 ayda ne yapabiliyorsaniz kendiniz yapın,kimseden birşey beklemeyin zira gelinine takı bile takmayan bir aile (imkanı varken)ile karşı karşıyasinız. Nişanlınız kendi adına alsın ne alacaksa takı,onlar taksın diye hiçbirşey almasın. Utanırlar belki düğün günü. Sizde mesafenizi her daim koruyun, yüz göz olmayın. Aldığınız eşyayı beğenmiyorlar mı 'bizim gücümüz buna yetti,memnunuz'diyip geçin. Hiç müdahale ettirmeyin.

Oncelikle ailelerle ilgili hic bir konu icin nisainla arani bozmamayi ogrenmen gerekiyor. Ondan sonra zaten hic bisey onemli sayilmaz. Iki genc insanin yuva kurmasi elbette cok zordur sonucta birikim duzeyiniz belli bi siniri asmis olamaz. Ailelerde evlatlarina destek olmali ama olmuyorlarsa yapcak bisey yok. Annenizde bir maasla gecinirken destek oluyorsa soyleyin o da kessin yardimi sonucta anneniz bir basina yani yazik deil mi ? Onlar ferah icindeyken. Nisanlinizda fatkindaysa varsin yardim etmesinler . Onlar kendilerinden utansin. Siz de ona gore sinirlarinizi en bastan cizin. Aman benle konussun ilgilensinelr beklemeyin bunun gibi istekler icinde yanasmaya calismayin. Ne akdar uzak o kadar iyi oluyor bazilari icin. Oyle yada boyle yuvanizi kurcaksiniz da yani.Bir eksik bir fazla kendinizi bunun icin yipratip uzmeyin inanin degmez siz mutlu olmaya bakin

Merhaba kızlar ben daha yeniyim bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Ben Şubat ayından beri nişanlıyım,nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz,çok iyi anlaşıyoruz fakat sorun ailesi...
Ailesi bize rest çekti,biz herşeyi kendimiz yaptık kendimiz evlendik eşya aldık sizde herşeyi kendiniz yapın dedi. Ne düğün ne takı ne eşya en ufak yardım bile yapmayacaklarını söylediler. Nişanlım bu konular yüzünden evde çok mutsuz ailesiyle her gün kavga ediyor çünkü çok yabaniler ve anlayışsızlar. Birde her gün namaz kılıp camiye gidip Kur'an okuyorlar.Durumları çok iyi. Hacca gidecek paraları var,arabaları var,yazlıkları var ama bize yardım edecek paraları yok...Bir ev kurmak kolay mı? Doğal olarak biz de maddi açıdan çok zorlanıyoruz.

Beni sevmediklerini düşünüyorum ama nişanlım sevdiklerini söylüyor. Onlara gidiyorum 1 saat yanımda oturup hemen yatıyolar ne düğün konuşuluyo ne bize bir şey soruyolar,çok ilgisizler. Düğünümüze 10 ay var ama onların umrunda değil...
Benim babam vefat etti annemin bir tek babamdan kalma emekli maaşı var kadıncağız bize bir şeyler yapmak için çırpınıyor ama bunların umrunda değil...Bana ne aile sıcaklığı veriyolar ne sahipleniyolar...Çok kafama takıyorum bazen bu konuda nişanlımla tartışıyoruz.

Napmam lazım nasıl davranıyım lütfen yardım edin :KK42::KK42::KK42:

çalışıyormusunuz, ailesi yapmak zorunda değil, biz eşimle dişimizle tırnağımızla yaptık bazı şeyleri ve hala ödüyoruz, ne benim ailemden nede onun ailesinden bişey istemedik, ve bişey vermediler diye de düşman olmadık, evlenmek isteyen sizsiniz o yüzden çalışmıyorsanız çalışın yapın, illa düğün dernek kuracak değilsiniz, gayet sade bir nikahla falanda yapabilirsiniz, ben arkadaşlar arası güzel bir kına yapmıştık, ertesi gün gelinliğimi giydim nikaha gittik,sonra yemek ve bitti, yani ne yapıyorsanız nişanlınızla kendiniz yapın ailesi yardım etmek zorunda değil

Evlenecek insana aile destek olmali. Kendiniz yapin edin olayina karsiyim ben. Benim akrabalarimda herkes cocugunun esyasini, evini herseyini eksiksiz aldi. Kiz evlatlarinada boyle yaptilar. Kimse borc odeyerek evlenmedi. Ailenin imkani varsa tabiki elini tasin altina koyacak.
Sıfırdan düzen kurmak, yıllarca borç odemek kolay degil. Sonra evli ciftler borclar yuzunden bunalima giriyor.
Tavirlari size mi yoksa oglu kimle evlenirse evlensin biz para veremeyiz mantigindalar mi anlayamadim.

Bencede ileride torunları olunca çok pişman olacaklar çünkü torun diye deliriyolar bakalım o zaman sıra bana gelecek :)

şu mesajını okuyana kadar sana hak vermiştim ancak bu mesaj hiç de iyi niyetli birisinin yazacağı bir şey değil. ne olursa olsun onlar onun akrabaları. evet evlenecek kişilere yardım edilir ama bu bir zorunluluk değildir. evlenmeye karar veren kişiler ailelerine değil kendilerine güvenerek yuva kurmaya kalkarlar. ben sırf kendi ayaklarım üzerinde durup borç harç kimseye muhtaç olmamak, aileleri karıştırmamak için 7 sene bekledim. kendine ve nişanlına güveniyorsan çık bu yola.

Ben konu sahibinin abarttığını düşünüyorum adamların durumu o kadar iyi olsa neden hac parası biriktirsinler?
Konu sahibi biriktirilen hac parasının kendilerine harcanması gerektiğini düşünüyor. Durumları var dediği de bu.
Yoksa hangi aile elinde para varken evladına yardım etmez.

Merhaba kızlar ben daha yeniyim bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Ben Şubat ayından beri nişanlıyım,nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz,çok iyi anlaşıyoruz fakat sorun ailesi...
Ailesi bize rest çekti,biz herşeyi kendimiz yaptık kendimiz evlendik eşya aldık sizde herşeyi kendiniz yapın dedi. Ne düğün ne takı ne eşya en ufak yardım bile yapmayacaklarını söylediler. Nişanlım bu konular yüzünden evde çok mutsuz ailesiyle her gün kavga ediyor çünkü çok yabaniler ve anlayışsızlar. Birde her gün namaz kılıp camiye gidip Kur'an okuyorlar.Durumları çok iyi. Hacca gidecek paraları var,arabaları var,yazlıkları var ama bize yardım edecek paraları yok...Bir ev kurmak kolay mı? Doğal olarak biz de maddi açıdan çok zorlanıyoruz.

Beni sevmediklerini düşünüyorum ama nişanlım sevdiklerini söylüyor. Onlara gidiyorum 1 saat yanımda oturup hemen yatıyolar ne düğün konuşuluyo ne bize bir şey soruyolar,çok ilgisizler. Düğünümüze 10 ay var ama onların umrunda değil...
Benim babam vefat etti annemin bir tek babamdan kalma emekli maaşı var kadıncağız bize bir şeyler yapmak için çırpınıyor ama bunların umrunda değil...Bana ne aile sıcaklığı veriyolar ne sahipleniyolar...Çok kafama takıyorum bazen bu konuda nişanlımla tartışıyoruz.

Napmam lazım nasıl davranıyım lütfen yardım edin :KK42::KK42::KK42:
yahu kimse sana yardım etmek zorunda değil oğluna da yardım etmek zorunda değil iyice ''nerde beleş oraya yerleş zihniyeti'' ne bu yaaa..güvenmiyorsanız kendinize evlenmeyin bacım.

ben kendi bileziklerimin parasını bile kendim ödedim(bilezik dediysem en ucuzu)sene 2007 de 600 tl aylık 1 çocukla ayrı eve çıktım....
bi tek yatak odası ile.....herşeyin en ucuzunu aldım....
buzdolabı almadım kış diye,yaza kadar idare ettim....
kızımın artan sütünü komşuma verdim...
yine de tamah etmedim onlara .... şu an evimde çekirdekleri yok...kimse üzerimizde hak iddaa edemez...onun gururu var içimizde....
öyle kalmadım tabiki.... evimizi değiştirdik...eşyamızı arabamızı aldık...şu an çok şükür 2 çocuğum var ne istiyorsak yiyor giyiyor nerde istiyorsak geziyoruz....
PEKİ KİM KAYBETTİ?
tabiki onlar....
yine dr işi olduğunda hep biz koştuk...araba işleri olduğunda hep biz verdik...kömür alamadılar biz aldık.. kıyamayıp bağkurlarını yatırdık emekli oldular ama sırf kendi vicdanım için gece yastığa kafamı rahat koyabilmek için yaptım....sırf sözde de olsa ana baba diye...şu an onlarda fırtına çıksa bende yaprak oynamaz.....
oğulları da aynı şekilde bunlara ondan daha büyük ders olamaz herhalde...tabi anlayana..

imkanı olupta yardım etmeyen aileleri gerçekten anlamıyorum bu konuda haklsınız birde büyükler diyor ya hani biz herşeyimizi kendimiz yaptık falan filan diye o zaman ki para ile şuanki para çok farklı ki o zaman sadece erkeğin çalışması ile beraber 3 çocuk bakılır ev alınır geçinilirdi o zaman ki para değerliydi heralde bilmiyorum şuan 2 kişi çalışmadan geçinmek nerdeyse imkansız hayat çok pahalandı sanırım

Canım ben seni anlıyorum, o kadar haklısın ki..Benim eşimin aileside aynen bu dediklerini dedi ve 1 iğne dahi almadılar evimize. Düğünde insanlara zarf dağıtıp para topladılar, eviime kullandığı eşyasını getirdi hediye diye vs..
Bana hiç birşey almadıkları çok iyi olmuş diyorum şimdi zira kendileri ile görüşmüyorum.Alsalardıda çöpe atar yenisini alırdım evimde izleri olmasın diye. Annemin babamın durumu yok ama evdeki çoğu şey onlardan, alma desemde aldlar getirdiler sağolunlar eksiklerimizi.
Eşne gelince, benimki nişan döneminde rest çekmişti tavırlıydı ama evlendikten sonra kıymetli oldular. Annem babam diye aramayan insan hergün arar oldu falan. Bu konuda dikkatli ol, asla yumuşama. Yüz verdikçe astarını istiyolar.
Madem sana faydası yok o insanların, muhabbetin bile esirgiyor sende esirge , yılda2 kere git yeter. Eşim çok istiyorsa kendi gitsin. Tavsiyem bunları baştan konuş, sonradan böyle dememiştin demesin eşin.
Eşyayıda salla, kendin al gram söz edemezler. Bu konuda sana katılıyorum durumları varsa yardım etmeliler sonuçta ana baba onlar ama onlarda senin eline düşecek sabırlı ol :KK70:

Dinlerine asla laf etmem bende dinime namazıma düşkün biriyim ama geride bekar evlat varsa ve maddi açıdan zorluk çeken hac farz olmaz önce evlat evlendirilir sonra hac tabi onlar böyle yapmaz

Genelde burasını takip eder, çok aykırı şey görsem de yazmam ama buna dayanamadım kusura bakmayın. Koyu yazdığım yeri hangi bilgiye dayandırarak yazdınız çok merak ettim. Burada dini konu konuşmak yasak olduğu için daha detayıyla yazamayacağım ama siz bu konuda bilgili kişilere sorup öğrenebilirsiniz, sizin bilginiz doğru değil maalesef.

Anne baba 20-25 yaşına kadar bir çocuğunu büyütüp yetiştirmişse, üniversitesini okutmuşsa o vazifesini tam yapmıştır bana göre. Gönüllerinden koparsa evlendirme konusunda yardım ederler, istemezlerse etmezler. Bu onları kötü anne-baba yapmaz. Bizim toplumlara has sanırım çocuğunu evlendirme zorunluluğunun da anne babaya yüklenmesi. Bir sürü mal saymışsınız ama nakitten bahsetmiyorsunuz. Evlerini yazlıklarını mı satsınlar sizi evlendirmek için? Sizin isteklerinizi karşılaması gereken nişanlınız, ailesi değil. O da ailesinden yardım alabilirse alır. Siz de bu şartları bilip ister o kişiyle evlenirsiniz ister maddi gücü olan birini tercih edersiniz. Anne babadan beklentinizin çok olduğunu düşünüyorum açıkçası. Daha şimdiden bu kadar kinlenir, torunlara kadar götürürseniz mutsuz olma ihtimaliniz çok yüksek, beklentilerinizi aza indirip, herkesi olduğu gibi kabul ederseniz daha huzurlu ve mutlu olursunuz.

yardım etmiyolarsa sizde ona göre davranırsınız ilerde.
boşverin böylesi daha iyi.
çok gitmezsiniz davet etmezsiniz kafanıza göre takılırsınız eşinizle :KK60:

imkanı olupta yardım etmeyen aileleri gerçekten anlamıyorum bu konuda haklsınız birde büyükler diyor ya hani biz herşeyimizi kendimiz yaptık falan filan diye o zaman ki para ile şuanki para çok farklı ki o zaman sadece erkeğin çalışması ile beraber 3 çocuk bakılır ev alınır geçinilirdi o zaman ki para değerliydi heralde bilmiyorum şuan 2 kişi çalışmadan geçinmek nerdeyse imkansız hayat çok pahalandı sanırım
ben de öyle diyenlerden biriyim ve evet kendimiz yaptık...hemde 600 tl 1 çocukla...
ha kaloriferli evde oturmadım sobalı ev tuttum...3 odalı değildi de 2 odalıydı..salon takımı almadım da 2 kanepe aldım... buzdolabım yoktu ve daha nice zorluklar....
ama şimdikilerde herşeyim 4 4 lük olsun gerekirse avuç açarım mantığı var...ben en çok buna kızıyorum....bir insandan istemeyerek aldığınız para sizi mutlu etmez ki.....
ayrıca diyebilirsiniz ki "herkes sizin gibi idare etmek sabır göstermek zorunda değil" ...
işte sonra da 2. bir konu açılıyor kaynana aldığı herşeyi başıma kakıyor!!!!!
çünkü bu tıynetteki insanların yardım yapsa da sonrasında göstereceği davranış budur.....

zor bir durum ama sende ona göre davran..gittiğinde 1 saat otur kalk..nişanlına yatıyorlar zaten çok oturmayalım de...
kendiniz yapın düğünü zor olcak ama ona göre alın herşeyinizi..yarın öbürgün biz aldık demesinler bari..nişanlınlada bu konuda tartışma..mutsuz olma..boşver onları böyle kabul et..karışmıyorlar işte ne güzel diye düşün..

şu mesajını okuyana kadar sana hak vermiştim ancak bu mesaj hiç de iyi niyetli birisinin yazacağı bir şey değil. ne olursa olsun onlar onun akrabaları. evet evlenecek kişilere yardım edilir ama bu bir zorunluluk değildir. evlenmeye karar veren kişiler ailelerine değil kendilerine güvenerek yuva kurmaya kalkarlar. ben sırf kendi ayaklarım üzerinde durup borç harç kimseye muhtaç olmamak, aileleri karıştırmamak için 7 sene bekledim. kendine ve nişanlına güveniyorsan çık bu yola.
para vermediler ya torun yok onlara cıss hakkatten ilginç insanlar yaşıyor bu dünya da ...

etrafta ailesinin desteğini almayarak evlenen de çok insan var.bende nişanlıyım nişanlımın babası yok.haliyle ufak tefek şeyler dışında yardımcı olucak kimsesi de yok.ailemde benim masraflarımı ihtiyaçlarımı almak konusunda isteksiz.nişanlım tek başına evin en ufak eşyasına kadar herşeyi alıyo şuanda.bende bu duruma moralimi bozmuyorum hatta seviniyorum.bu yaşta ev kuruyoruz kendi başımıza daha ne olsunki.gerilmeyin borçla da olsa evinizi kurun.sonrası kolay yavaş yavaş ödersiniz.nişanlında destekse ailesi hiç önemli değil.

ben de öyle diyenlerden biriyim ve evet kendimiz yaptık...hemde 600 tl 1 çocukla...
ha kaloriferli evde oturmadım sobalı ev tuttum...3 odalı değildi de 2 odalıydı..salon takımı almadım da 2 kanepe aldım... buzdolabım yoktu ve daha nice zorluklar....
ama şimdikilerde herşeyim 4 4 lük olsun gerekirse avuç açarım mantığı var...ben en çok buna kızıyorum....bir insandan istemeyerek aldığınız para sizi mutlu etmez ki.....
ayrıca diyebilirsiniz ki "herkes sizin gibi idare etmek sabır göstermek zorunda değil" ...
işte sonra da 2. bir konu açılıyor kaynana aldığı herşeyi başıma kakıyor!!!!!
çünkü bu tıynetteki insanların yardım yapsa da sonrasında göstereceği davranış budur.....

zoraki yapsınlar demiyorum zaten ama imkanı olupta insan evladına seve seve yardım etmeli bence, evet bazı eşya alımları abartılmıyor mu? abartılıyor ayranı yok içmeye atla gider ... durumu oluyor haklısınız... amma velakin bir aile altını çiziyorum durumu müsaitse kızına oğluna elinden geldiği kadarıyla destek çıkmalı içinden gelerek tabii... buna rağmen destek çıkmıyorsa o zaman ben olsam bende gönül koyarım... bi kırgınlık olur hep içimde... ( ama torun göstermemek falan asla olmaz öyle bir şey insanları torun ile tehdit etmek hiç yakışık değil)

bence seni istemiyorlar o yüzden kendilerince tavır almışlar. ailesinden destek almadan evlenen tek kişi siz olmayacaksınız bunu düşün ve rahatla :KK66:

kesinlikle haklısınız nerdeyse erkek tarafı başlık parası bile isteyecek zaman böyle olmuş :KK70: ...
biz de öyle.. ailesi hiçbirşey yapmayacak.. ha yapmak zorunda degil tabi. ama maddi durumları iyi ve sadece tek oğlu var..en azından oğluna yardımcı olabilmek adına isteseler yaparlar...amaaaann yapmasınlar diyorum artık bu onların ayıbı... bence konu sahibi siz de rahat olun bi süre sonra gececek bu stresiniz, siz de umursamamaya başlayacaksınız ve herşeyi kendi haline bırakacaksınız.. benim gibi... maalesef..

X