Nişanlımın ailesi beni sinir ediyooor

Evlenecek insana aile destek olmali. Kendiniz yapin edin olayina karsiyim ben. Benim akrabalarimda herkes cocugunun esyasini, evini herseyini eksiksiz aldi. Kiz evlatlarinada boyle yaptilar. Kimse borc odeyerek evlenmedi. Ailenin imkani varsa tabiki elini tasin altina koyacak.
Sıfırdan düzen kurmak, yıllarca borç odemek kolay degil. Sonra evli ciftler borclar yuzunden bunalima giriyor.
Tavirlari size mi yoksa oglu kimle evlenirse evlensin biz para veremeyiz mantigindalar mi anlayamadim.

İşte bende bundan bahsediyorum durumları var maaşları iyi hala çalışıyolar paraları var Allah daha çok versin gözüm yok hiçbişeyde ama ufacık destek bile olmuyolar daha baştan böyle tavır aldılar. Bana özel bişey değilmiş kim olsa öyle yapıcaklarmış... Bizim ailede de böyle bişey olmaz herkes elinden geldiğinde maddi manevi destek olur ilk kez böyle bişi gördüğüm için şaşırıyorum ve üzülüyorum...

Evlenecek insana aile destek olmali. Kendiniz yapin edin olayina karsiyim ben. Benim akrabalarimda herkes cocugunun esyasini, evini herseyini eksiksiz aldi. Kiz evlatlarinada boyle yaptilar. Kimse borc odeyerek evlenmedi. Ailenin imkani varsa tabiki elini tasin altina koyacak.
Sıfırdan düzen kurmak, yıllarca borç odemek kolay degil. Sonra evli ciftler borclar yuzunden bunalima giriyor.
Tavirlari size mi yoksa oglu kimle evlenirse evlensin biz para veremeyiz mantigindalar mi anlayamadim.

ben de ailemden çevremden böyle gördüm annem erkek kardeşim evleneceği zaman analık 9 ay taşımakla olmuyo ,bizim görevimiz elimizden geleni yapcaz dedi kendileri kredi çekip kardeşime ev de verdiler ,dayadılar döşediler ve sıfır borçla evlendirdiler,düğünü de yapıldı , birsürü takısı da takıldı..onlarda takılarıyla arabalarını aldılar,borçsuz gayet rahatlar..ben de herşeyimi kendim yaptım eşimin ailesi hiçbirşeye karışmadığı için ben kendi aileme hiçbirşey yaptırmadım,onlar da sağolsunlar banada ev verdiler ,kira derdim olmadı,borçlarımızı ödedik...eşimin ailesiyle de mesafe koydum araya ,yakın sayılabilecek semtlerde oturuyoruz ama özel günler dışında pek gitmiyorum,eşim kızımla gider arada..

bir de şöyle düşünün yararları yok ama zarar da vermiyorlar en azından...ben nişanlıyken k.validem yeni ev almıştı,bütün eşyalar sıfırlandı eşimin buzdolabı yokken oğluna buzdolabı aldırdı,ben yüzüğü atma durumuna geldim çünkü perdesi, halısı,mobilyası,beyaz eşyası derken artık nereye yetişeceğimi şaşırmıştım..annem sağolsun kardeşimin çeyizindeki buzdolabını verdi bize :KK43:(

İşte bende bundan bahsediyorum durumları var maaşları iyi hala çalışıyolar paraları var Allah daha çok versin gözüm yok hiçbişeyde ama ufacık destek bile olmuyolar daha baştan böyle tavır aldılar. Bana özel bişey değilmiş kim olsa öyle yapıcaklarmış... Bizim ailede de böyle bişey olmaz herkes elinden geldiğinde maddi manevi destek olur ilk kez böyle bişi gördüğüm için şaşırıyorum ve üzülüyorum...

Evet bende üzülüyorum içerliyorum onlar yüzünden çok sıkıntı çekicez yıllarc borç ödicez en azından ufak bişeyin ucundan tutabilirler
ben de ailemden çevremden böyle gördüm annem erkek kardeşim evleneceği zaman analık 9 ay taşımakla olmuyo ,bizim görevimiz elimizden geleni yapcaz dedi kendileri kredi çekip kardeşime ev de verdiler ,dayadılar döşediler ve sıfır borçla evlendirdiler,düğünü de yapıldı , birsürü takısı da takıldı..onlarda takılarıyla arabalarını aldılar,borçsuz gayet rahatlar..ben de herşeyimi kendim yaptım eşimin ailesi hiçbirşeye karışmadığı için ben kendi aileme hiçbirşey yaptırmadım,onlar da sağolsunlar banada ev verdiler ,kira derdim olmadı,borçlarımızı ödedik...eşimin ailesiyle de mesafe koydum araya ,yakın sayılabilecek semtlerde oturuyoruz ama özel günler dışında pek gitmiyorum,eşim kızımla gider arada..
Ne güzel keşke herkes sizin aileniz kadar düşünceli olsa...

bir de şöyle düşünün yararları yok ama zarar da vermiyorlar en azından...ben nişanlıyken k.validem yeni ev almıştı,bütün eşyalar sıfırlandı eşimin buzdolabı yokken oğluna buzdolabı aldırdı,ben yüzüğü atma durumuna geldim çünkü perdesi, halısı,mobilyası,beyaz eşyası derken artık nereye yetişeceğimi şaşırmıştım..annem sağolsun kardeşimin çeyizindeki buzdolabını verdi bize :KK43:(

Sizinkide kötüymüş oğlu evlenirken kendine ev dayatıp döşetmesi hiç hoş değil... Nedüşüncesiz insanlar :KK43: beni iyi anlarsınız..

ayy Allahım sen ben misin ? tıpkı benim gibi bir hikayen var canım gecen bende böyle bir konu açmıştım hemen hemen aynı birebir hatta tıpkı :KK70: :KK70: Allah yardımcımız olsun :KK70:

Sizinkide kötüymüş oğlu evlenirken kendine ev dayatıp döşetmesi hiç hoş değil... Nedüşüncesiz insanlar :KK43: beni iyi anlarsınız..
nasıl başlıyosa öyle gidiyorlar inan bana ,torunlarına da hiçbişey yapmadılar , k.valide görümcemin çocuğunun kıyafetlerini getirdi ,annem çok özeniyodu kızımın herşeyini fazla fazla yaptı çok fazla kıyafeti vardı ben de onları giysin siz bana kıyafet saklamayın ihtiyacı olanlara verin dediğim halde eski kıyafetleri toplayıp getirdi, ki bu insanların durumları çok iyi olduğu halde toruna harçlık bile vermezler...insan kendini gerçekten değersiz hissediyo mümkün olduğunca uzak duruyorum bu yüzden

canım benim nişanlınla öncelikle hiç kavgaya girme arada kalıyor
allahım yardım eder buna inan güven canım
sen kalbini ferah tut sende bir işe gir çalış
bilmiyorum çalışıyormusun
olmadı nişanlınla bazı şeylerden kısın
size gelsin oturun dışarda harcıyacağınız parayı
minikde olsa kenara atın
illa eşyalarda dört dörtlük almayın
evlilik paketi alın
istanbul da oturuyorsan Sultanbeyli gelinlikçiler uygun baya
düğünde en önemlisi
gelinlik, gelinkik başı ve fotoğraf gerisi boş canım

annesi babasına bişey olursa da sen ilgilenmezsin canım.Size değil kim k.validem k.pederim olsa ilgilenmezdim zaten diyin :21:

Bence de sizi istemediklerinden yapıyorlar. Yalnız rica ediyorum namazıyla kuranıyla insanlıklarını değerlendirmeyin. Tamamen kişilik meselesi. O namazı kuranı bilincinde olarak yapsalar zaten böyle davranmazlar.

ilk önce Allah Hayırlısıyla nasip etsin.. bunları okuyunca halime sükrettim. Mal mülk gözü olan ailelerde çocuğunu düğün yapmaktan kaçinan da var. insan zekat verir demi? en azindan oğlunu evlendiriyor. kızın ailesinin durumu bakmaları lazim bi kerecik destek olur. ama nerdee çünkü umrunda degil demişssin.
bazı yorumlarına katılıyorum bence düğünü kendiniz yapın. Allah sabredenlerle beraberdir. sıkıntı çekceksinz sonrasinda hemen atlatacaksin. öle tek başiniza düğün yapan çok kişi var görüyorsun çok fakirler bile rahat düğün yapıyor. evini kapının önünde yapıyor oldu bitiyor. Allah yardim etsin inş. bu yüzden ailesine ailnmiycaksiniz nişanlini çok seviyorsaniz kendiniz yapın daha iyi böle daha mutlu olursun...

Soylediginiz her seye katiliyorum. Cocuguna destek olmayan aile bizde kinanir. Herkes adetler neyse fazla fazla yerine getirir.
Yok kendin yap yok muhtac misin yok yapmak zorundalar mi gibi soylemleri anlamiyorum.
Bunu savunan insanlara aileler hic yardim etmedi onun acisini cikariyorlar heralde.
Seneye bende evleniyorum herseyi kayinbabam yapacak.
Aileler cocuklarini imkan varken niye onca borcun altina sokarlar anlamam.

Ahh canım kader ortağımmm ☺️ Sen naptın peki ?

hiçbirşey yapmadım.. ne desem göze batıyor nişanlım da şu ara kpss ye hazırlandıgı için çok stresli. karışmıyorum. benim annem tek başına bana herbişeyciği hazırlayıp etti,sürekli biriktirdi bnm için. ki başında koca da yok düşün. ama karşı taraf tek erkek. 6 yıl önce ablası evlenip gitmiş.2 kardeşler zaten. tek oğullarına bile kıymet verip düşünmeyen kadın beni hiç düşünmez.. hiçbişey istemiyorum. sınavdan sonra bizim evde toplanacak 2 aile de... o zaman konuşulacak canım.. haa şu var kv tarafı maddi olarak gaaayet iyiler, kesinlikle zerre bişey yapmak zorunda degil tabi. herşeyi oğluna kredi çekip yaptıracam demiş zaten. o zaman ben de bütün çeyizi, aldıgım arabamı,birikim yaptıgım altınları anneme bırakırım. madem öyle ben de evlenecegim zaman kredi çekerim dimi ama.. bnm daha arkamdan evlenecek 3 kardeşim daha var..ay ne bileyim canım ya. verdikleri degeri asla parayla eşyayla ölçmem. ama bi kenara geçip yabancı gibi dururlarsa da zoruma gider. :KK43:

hiçbirşey yapmadım.. ne desem göze batıyor nişanlım da şu ara kpss ye hazırlandıgı için çok stresli. karışmıyorum. benim annem tek başına bana herbişeyciği hazırlayıp etti,sürekli biriktirdi bnm için. ki başında koca da yok düşün. ama karşı taraf tek erkek. 6 yıl önce ablası evlenip gitmiş.2 kardeşler zaten. tek oğullarına bile kıymet verip düşünmeyen kadın beni hiç düşünmez.. hiçbişey istemiyorum. sınavdan sonra bizim evde toplanacak 2 aile de... o zaman konuşulacak canım.. haa şu var kv tarafı maddi olarak gaaayet iyiler, kesinlikle zerre bişey yapmak zorunda degil tabi. herşeyi oğluna kredi çekip yaptıracam demiş zaten. o zaman ben de bütün çeyizi, aldıgım arabamı,birikim yaptıgım altınları anneme bırakırım. madem öyle ben de evlenecegim zaman kredi çekerim dimi ama.. bnm daha arkamdan evlenecek 3 kardeşim daha var..ay ne bileyim canım ya. verdikleri degeri asla parayla eşyayla ölçmem. ama bi kenara geçip yabancı gibi dururlarsa da zoruma gider. :KK43:

Çok haklısın canım en azından bi düşünseler bize teklif etseler biz zaten istemicez düşünmeniz bile yeter dicez ama baştan rest çekmek çok zoruma gidiyo... Annem tek başına emekli maaşıyla bana yetmeye çalışırken onların kös kös oturmaları hiç hoş değil...

Yardim etmek-destek olmak kimse icin zorunluluk degil, hele de yillarca maddi manevi emek verip okutup is guc sahibi olduktan sonra evlendirecekleri evlatlarina yardim etmek hic degil. Nisanlin cok yanlis yapıyor, sanki bunca yil ona emek vermemisler gibi simdi yardim etmemelerini onlara karsi kullanmamali.
kendi adima herkesin evlilik asamasinda herseyi kendileri yapmasi gerektigini dusunuyorum. Evlilik gibi buyuk bir sorumlulugun ilk asamasi bu olmali. Bunu gecemeyecek insanlar zaten evlenmesin.
Hayat daha neler cikaracak karşınıza, hepsinde birileri destek olmayacak size, ilk asamasi bu olsun, gercek dunyaya gercekci bir adim atin siz de.

X