- 31 Ekim 2014
- 1.211
- 2.310
-
- Konu Sahibi bella-donna
İyi geceler kızlar,
hatırlayanlar olacaktır, gecende ailemin nişanlımı istememesiyle ilgili bi konu açmıştım. Kısaca özet geçmek gerekirse ailemi zaten mesafe ve tanımadıklarından dolayı zor ikna etmiştim nişanın olması icin. 1,5 sene uğraştılar ayrılmadık, kopamadık sonunda nişan yaptık ama nişan olduğu günden itibaren annem bana istisnasız hergün nişanı atmam icin baskı yaptı. Sebebi ise nişanlım ailemi sevmiyormuş, beni sevmiyormuş, değer vermiyormuş falan filan. Bunları bende sezerim öyle olsa, neden ailemi geçtim, beni sevmeyen biriyle evleneyimki. Mesafeden dolayı aileler henüz 1 kez biraraya geldik, 3 gün onların evinde kaldık. Eve geldik kıyametler koptu, neymiş biz onları en lüks mekanlarda ağırlamışız, onlar bize dürümcüyü layık görmüşler. Nişanlım çok konuşmamış, bakışları sertmiş onlara karşı, ailemi istemediği her halinden belliymiş. Yani benmi yanılıyorum kızlar, nerede yanlış yapıyorum, göremiyor muyum acaba gerçekten böyle düşünmelerini gerektirecek ne var bilmiyorum kafayı yemek üzereyim. En son buraya konu açtıktan sonra resti cektim dedim biz evlenmek istiyoruz, o günden beri tamam git evlen ama seni sileriz, aileni unut, seni evime katmayacagım, doğurduğun çoçuğun yüzüne bile bakmam, elin ne idüğü belirsiz birinden yaptığın cocuga torunum demem ve birsürü hakaretler. Annem kronik kalp hastası ve sinirlendiği zaman duracak gibi olduğundan, ona bişey olmasın diye hep alttan aldım, hatta annem istiyor diye ayrılmayı bile düşündüm ama bize yazık değilmi? Ölürsem senin yüzünden ölecegim, ana baba duası almadan git evlen bak bakalım mutlu olacak mısın, asla olmayacaksın ama sonra kapıma gelme. Düğününe bile gelmeyeceğim, hatta evlenmek istiyorsan kapı orda buyur kaç. Ya daha neler neler, İnan’ın aklımı kacırmak üzereyim. Nişanlıma yansıtmamaya çalışıyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bütün bunların sebebi ne diyorum, biz baştan beri istemedik hala istemiyoruz, istemeyeceğiz diyorlar. Nişanlımın ailesi aramıyor diye kızıyorlardı, şimdi arıyorlar ama geçti artık bu saatten sonra onlarla muhattap dahi olmayız, telefona çıkarsam biz nişanı attık ne yaparsanız yapın diyeceğim diyor. Kızlar Allah aşkına ben ne yapmalıyım şimdi, nişanlıma durumu nasıl anlatayım, ana baba duası almak istiyorum evet hemde çok istiyorum ama ortada çok büyük bişey yokken ben nişanı sırf bu yüzden atsam hem mutsuz ederim hemde mutsuz olurum. Ailem neden bunu göremiyor
Tatlım bu konumdaki kişi nişanlım değil, bununla artık olmayacağını anladım ve ayrılmıştım bu konudan sonra. Aslında bu jest meselesini düşünebiliriz. Annem önemsendiğini görmek istiyor haklısın. Çünkü dönüp dolaşıyor yine konu oraya geliyor. Ama o kadar abartılı tepkiler veriyor ki beni evlatlıktan reddetmeye kadar gidiyor olay. Normal konuşamıyorum. Senin dediğini hiç denemedim, hemen uygulamaya koyuyorum :)Merhaba kızlar,
benim sorunumda burdaki birçok kadınımızın oldugu gibi erkekleri bir türlü anlayamamak! 7-8 aydır biriyle tanışıyorum, cok olgun,beyefendi,kibar,yerine göre odun ve şakacı.beni 1 seneye yaklaşık takip etmesinden sonra nihayet biri aracılığıyla tanıştık.İşi gücü olan,kendi evine çıkmış,evlenmek icin önünde hiç bir engeli olmadığı icin bana açılmaya karar vermiş ve sonunda tanıştık bundan 7-8 ay önce.Ben ise uni son sınıftayım ve açıkcası benimde evlenmek için Önümde hic bir engel yok.Gecenlerde bir insanı ne kadar zamanda tanırsın diye bi konu oldu,o bana henüz benim karakterim hakkında yorum yapamayacağını tanımak için yılların geçmesi gerektiğini,özellikle evlenmek istediğin kişiden emin olmanın yıllar alacağını söyledi.Önşartlar mesela diploma iş vs gibi olması lazım dedi.Bende öğrenciliğin buna engel olmadığını,eşlerden başta sadece biri çalışsa bile geçimin zor olmayacağını belirttim,verdiğim birsürü örneklerle birlikte.Baya bi tartışmadan sonra bana niye panik yapıyorsun okulun bitsin işe gir evlen dedi.Bu cümle cok zoruma gitti,ben zaten Yıldırım nikahi derdinde değilim ama en azından iliskiye bi ad koyabiliriz,ne bileyim en azından ailesinden biriyle bari tanıştırabilirdi.Beni işemi alacak,ögrenci olmam bunlara engel degilki!Evlilik icin acele etmeye gerek yok,sunun surasında kac ay kaldı okulun bitmesine!Ama bunu böyle söylemek yerine sanki ben ona gel nikahı bas demişim,evlilik meraklısıyım gibi bir hava oluştu.Bende kırıcı oluyorsun daha fazla tartışmayalım iyi geceler yazdım oda teşekkür ederim sanada yazdıktan sonra 6 gün boyunca ne mesaj ne arama nede başka bişey oldu.Biz kadınlar duramıyoruz işte,6 günün sonunda gerçekten çok merak ettiğim için nasıl oldugunu sordum iyiyim senden yazmış ergen gibi!Öyle sinirlendimki,karşımda olsa telefonu kafasına fırlatabilirdim.Bende ok yazdım,soru işareti göndermiş,iyimişin ya ok yazdım dahada bişey yazmadı.5-6 saat sonra dersler nasıl gidiyor yazmış?Daha çok nasıl sinirlendirebilirim diye rekor denemesi yapıyor bence,başka bi açıklaması yok!Ona öyle kızgınımki ufacık bişeyden beni delirtmeyi başardığı için!Umrunda değilmiş gibi davranıyor,sonra diyorki ben senin kırgınlığının ve kızgınlığının geçmesini bekledim.İyide ben gaz ocakmıyım zamanla soğumam ki, sen alsana gönlümü onu bekliyorum.çok uzattım kızlar sadece paylaşmak istedim,yorum yapana yapmayana teşekkür ederim.
Müsadenle eski konundan alıntılıyorum bella.
Geçen konuna da denk gelmiştim
Annen bu kadar karşı gelince eski konularını merak ettim
Bi bu konu var onun seni 6 gün aramaması falan bunun dışında bir sorun yok
Bunda da zaten 8 aylıkmış ilişkin
Tabi yine de 6 gün aramaması falan tuhaf geldi.
Daha önce bi nişan atmışsın ya acaba annen yine hayatındaki kişinin kötü olduğunu düşünüyor olabilir mi?
Hani bazen bi insanı tanımadan karar veririz yıldızlar uyuşmaz falan böyle bir durum olabilir mi?
Mesela annen baştan beri karşı ya ilişkiye, annenin doğum gününde nişanlın bi jest yapsaydı (uzaktaysa kargoyla vazoda sevdiği çiçeklerden göndermek gibi) nasıl tepki verirdi merak ettim.
Belli ki ailen en çok da annen önemsendiğini görmek istiyor.
Bence böyle bi jest deneyip gözlemleyin.
Bide nişanı at demesine karşılık tepkisiz kal ama anne ile başlayan cümleler kurma.
Baktın hiç olmuyor nişanlınla aran bozukmuş izlenimi ver.
Sorarsa da "sen istemiyorsun onu bende elimde olmadan kırdım onu bağırdım konuşmuyoruz" de ama bu süreçte aşırı mutsuz görün yemeğini dışarda ye eve gelice aç bırakmışsın kendini gibi davran konuşma odana kapan uyu falan belki seni öyle görünce kıyamaz
Aklıma başka birşey gelmedi
Ben zaten 3. Şahıslara çok danıştım, kendimden büyüklere özellikle ki annemin jenerasyonunu anlayayım diye. Annemin haklı olduğu yönleride var elbette ama bunlara çıkan abartılı tepkiler veriyor, benim nişanlımı sevmemi hazmedemiyor. Öyle birini nasıl seversin dediğimde nesi var deyince, tipi yok, giyinmesini bilmiyor, kariyer sahibi değil, dindar değil (bu kısmı kendine göre değil) yalancı diyor ama daha bugüne kadar bi yalanını yakalamadım1. Öncelikle nişanınız hayırlı olsun
2. Bariz bir sorun yoksa (bunu yakın arkadaş akraba gibi 3. Bir gözle de teyit edin. Sizin fark edemediğiniz bir şey var mi acaba) anneniz haksız olabilir
3. Bazı anneler evlatlarını paylasamiyo ruhsal yönden bir sıkıntı oluyo.
4. Yine bu sitede aynı durumu yaşayan bir arkadaş aynen şöyle yazmıştı. "Annemin psikolojik sorunu var, bunu nişanlıma yansıtıyor bize neler yapıyor" demişti.
5. Anneniz sizi paylaşamıyor bu net. %100 hakli bile olsa kurulan cümleler bir genç kızı incitici.
Herkesin misafir ağırlama yöntemi farklıdır. Benim ailem ne var ne yok döker sofraya, abartılı sofralar hazırlar. Onlar daha mütevazı ve yalın hazırlamışlar ve akabinde gittiğimiz dürümcüyle birlikte bu sorun ayyuka çıktı. Bizi adam yerine koymadıkları için böyle yaptılar diyor, biz onları en güzel şekilde agırladık diyorben bu tür SEBEPSIZ yere konulan taslari gayeye almiyorum.
annen kac yasinda kadin. oturup insan gibi sorunlari anlatsa neyse ama dürümcü benim gözümde bir sebep degildir.
bazi insanlar icin dürümcüye gitmek bir lüx. ben avrupada yasiyorum ve en ucuz yemek dürüm. ama dürümcüye gitmeyi bir lüx olarak gören insanlar var cevremde.
anneniz cocukca davranip sizi üzüyor- belikide nisanlinda ve ailesinde gercekde sorunlar var ama bu sorunlari dile getirmedigi sürece bence dinlemeyin
Çok mutlu olun inşallah. Nişanlımın ailesinde sorun yok, onlar beni çok seviyor, düğünü biz yapacağız, evinizi siz secersiniz biz döşeriz, borçsuz evlenin diye dediler. Onda bile ailem bana değer verdiklerini düşünmüyor. Umarım ailemi utandırır, onlar yanılır bu olaydaIsteme toreninde annem esimin ailesini evden kovdu.ben ayrilmayi dusunmuyorum gerekirse iki taraflada gorusmem dedim.esimin aileside beni ustemedi cunku.sonuc olarak evlendik cop kovamiza kadar kendimiz aldik.dugunde takilanlari esimin annesi kinadakileri kendi annem topladi utanmadan onada sustuk.2 cocugum var esime hala asigim.mutluyum.o begenmedigi esim hergun igne icin doktora tasidi simdi tabii utaniyormu bilemem
Tamam boşanmak daha kolay ama benim açımdan bi sorun olmadan nasıl atayım nişanı. Bu varsayımlarla nişan atmak olurmu. Ben nişanlımı kendimden soğutmayı bile denedim o ayrılsın diye ama oda bırakmak istemiyor. Elbette belki de haklılar bilemiyorum ama ben gözümü kapatıp siz haksızsınız demiyorum ki olayları çözmeye çalışıyorumBide annenizi babanızı dinlemek lazım neden istemiyorlar ortada birşey yok diyosun ama emin ol onların gördüğü birşey varil istemiyolar benim ailemde böyleydi asla istemiyorlardı sonunda dedikleri çıktı bazen senin göremediklerini onlar görüyo bence nişanı at İnan boşanmak çok daha kötü
Yanı ailenin mutlaka bir sebebi olmalı istememek için .
Misal eğitim farkı mi ? Maddi durum mu ? Memleket-mezhep durumları mı? Mutlaka kendilerini haklı gördükleri bir durum var ki bu kadar ayak diriyorlar. Tek sebep dürümcüye gitmiş olmak değildir sanırım . Bence duygular karşılıklıdır, ailen nişanlını sevmiyor, muhtemelen o da bunu farkediyor o yüzden soğuk duruyordur .
Bazen genc kızlar , gerçekleri göremiyorlar , ailenle adam akıllı otur konuş bakalım , ya da dışardan tarafsız biri gelsin, ona anlatın ,o yorum yapsın. Yaşın kaç bilmiyorum ama , böyle stresle hemen evlilik diye acele etme , hem nişanlımla , ailesiyle daha çok vakit geçir bakalim , belki ailenin gördüğü ama senin farketmedigin birşeyler vardır. .
Ayrıca aile ile iletişim kurmamak bence de eksiklik . Aksine insan hep beraber olmak ister , sonuçta beraber büyük bir aile olacaksınız. Böyle şeyler önemsiz gibi durur ama önemlidir . Ve maalesef doğru sadece 2 kişi evlenmiyor, bir yerde aileler mutlaka ucundan kıyısından etkiliyor evlilikleri ...
Tatlım bende öyle düşünürdüm hep ama bunda gerçekten elle tutulur bişey yok, ha haklı da çıkabilirler ama bunu benimde en azından görmem hissetmem lazım. Annemler öyle hissediyor benim açımdan hiçbir sorun yok diyeni duymadım. Daha öncede yaşadım mesela ama o zaman annemin hissettikleri Benimde kakımı karıştırıyordu, görüyordum ama annem abartıyor diyordumAilenin bu kadar ısrar ve diretmesinde muhakkak bir sebebi vardır ve haklıdırlar.
Genelde anne ve baba güdüleri yanılmaz.
Bir dinle derim aileni.
Anlatayım değilmi? Çünkü tek başıma çözemiyorum onunda bilmesi ve ona göre yapması gerekeni yapması gerekir. Ben çok fazla yüklenmiyorum anneme, hasta olduğu icin, ama buda onu güzel kullanıyor maalesefannen normal değil. tavrı çok itici. bunun bi tık altın ben de yaşadım. resti çektim. bu düğün olacak, ister güzellikle olur, ister kavga dövüş. hata varsa ben bunu gözümle görmeliyim, başkası ısınamadı diye sevdiğim insandan neden vazgeçeyim ki. resti çek sende. uzatmayın artık durum bu, kabullenin de. alttan almaya filan gerek yok. konuşmaya başladıklarında terket ortamı. ben öyle yapıyordum. iyi de oldu.
nişanlına da belli süzgeçten geçirerek anlat. bana anlatma, hata dediler. ama ben saklamayı doğru bulmuyorum. ciddi bi durum çünkü.
Anlatayım değilmi? Çünkü tek başıma çözemiyorum onunda bilmesi ve ona göre yapması gerekeni yapması gerekir. Ben çok fazla yüklenmiyorum anneme, hasta olduğu icin, ama buda onu güzel kullanıyor maalesef
Belli değil tatlım, Eylül’de olacaktı ama ben ileri tarihe alınmasını istedim, seneye falan. Çünkü bu ruh haliyle evlenemem, ben herkes memnun olsun istiyorum. Annem kolay kolay bişeyden memnun olan biri değildir. Bende iyi bu nişanı atarsam bidaha evlenin demeyin bana, evlilik defterini kapatacağım diyorum ki annem istiyor evlenmemi, evlenmezsen evlenme yanımda durursun işte diyor. Kusura bakma da yanındada durmam başka şehirden iş bulur giderim deyince bu sefer nişanlıma hakaretler yağdırıyor, onun yüzünden ben böyle asi bi evlat olmuşum ki asla kalbini kırmadım bugüne kadar, hep annemin onayını aldımAnneniz hicbir şekilde memnun olmuyor sanırım benim dedem ve annem de böyle dominant yapilidirlar ve ak dedikleri kara olmaz ama Onlar bu kadar değil.
Evlat olarak elinizden geleni yaparken yipranmaya drvde edeceksiniz maalesef
Güçlü olun ve nikah tarihiniz belli mi?
Anneniz karşı tarafa yansitmamis şükür.
Bende anlatmak istemiyorum aslında ama tek başıma çözemiyorum. Sanırım hepsini olmasada bi kısmını anlatacağım artık ileride yüzüme vurur mu vicdanına kalmış. Nişanlım gönül almak zorunda şuan çünkü, başka yolu yok gibiHer zaman hissetmiyorlar.
Bazen sadece kendi istekleri olsun diye diretiyorlar veya saçma bir önyargıyla mutsuz olacaksın diye tutturuyorlar.
Konu sahibi Allah yardımcınız olsun.
Rest çekip hızlandıramıyorsanız ağırdan alın işleri, vazgeçmeyeceğinizi görsün.
Ama hasta olmasaydı anneniz en iyisi rest çekmek derdim.
Bir de nişanlınız biraz gelse gitse gönlünü alamaz mı?
Faydası dokunmayacaksa hiç anlatmayın nişanlınıza.
Yaklaşık 5 yıllık evliyim, eşimin baba evimde nasıl bir kriz oluşturduğundan hiç haberi olmadı olmayacak.
Ben arada ezildim durdum ama anlatmadığım için dönüşü olmayacak bir soğukluk olmadı aralarında.
Tek kızıyım tatlımEvin tek çocuğu musun
Normalde başka bölüm bitirdi ama muhasebeci olarak çalışıyorNisanliniz ne is yapiyor?
Aklınıza geliyor mu peki, kin falan duyuyor musunuz kv ye? Ben ileride ailemle görüşmez benimde görüşmemi istemez sorun çıkarır diye endişe ettiğimden anlatamıyorum ama anlatacağım sanırımBence nişanlınız bilsin ve birlikte ne yapabiliriz diye düşünün. Kırmadan nişanlınıxı söyleyin. Açıkçası biz evlenmeden önce ilk kaynanamla tanıştığımda beni seviyodu sonradan bana aşırı bi düşmanlık besledi oğlunu silecek duruma geldi ne kavgalar ettiler, eşim bana anlattı ben annesiyle kardeşiyle konuştum çabaladım nişanı yaptık evlendik ve şimdi kaynanam beni arayıp özğr diliyor pişmanım nasıl yaptım o hareketleri diyor. Birlikte aşabilirsiniz bence ama söylemek gerek
Bende güveniyorum anlayışlı da kendisi. Daha önceki sorunları hep anlattım hiç yüzüme vurmadı, şimdide anlatırsam yapmaz diye düşünüyorum ama yine de korkuyorum. Aöa anlatacağım bende, hatta hemen şimdi yavaştan başlayayımben anlattım. pişman değilim. herşeyi değil tabi ama %80 anlattım. ama benim karşımda çok çok anlayışlı biri var. güveniyorum da, ilerde karşıma çıkmayacağını da biliyorum. o yüzden anlattım.
Mesele yüze vurmak değil, araya istemeden de olsa soğukluk girmesi, beni istemediler diye düşünülmesi.Bende anlatmak istemiyorum aslında ama tek başıma çözemiyorum. Sanırım hepsini olmasada bi kısmını anlatacağım artık ileride yüzüme vurur mu vicdanına kalmış. Nişanlım gönül almak zorunda şuan çünkü, başka yolu yok gibi