- 27 Mayıs 2012
- 2.785
- 3.607
-
- Konu Sahibi bella-donna
Sordum zaten, herşeyi sordum. Ben bi sorunu çözsem başka bişeyi takıyorlar en sonunda bella donna biz istemiyoruz varmı, istemiyoruz bize istediğini anlat bu değişmeyecek diyorlar. Yani konuşamıyorum ki boşa konuşuyorum daha doğrusuAnnenizle detaylı konuşun , karşınıza alıp bilmediğim birşey mi biliyorsunuz benim duymadigim birşey mi duydudunuz , problem ne diye açık açık sor .
Bu kadar karşı olmaları torunlarını yok sayacak kadar garip yani ben olsam anlatmadıkları birşey var diye işkillenirim .
Bende bundan çekindiğim icin anlatamıyorum. Ben olsam onun ailesi hakkımda öyle düşünse ailesiyle muhattap dahi olmazdım, oda olmaz diye korkuyorumnişanlınıza anlatmayın, bilenir. ilerde siz unutursunuz o unutmaz. çatışmayın, bekleyin, inşallah ailenizi mahcup edersiniz.
Hakkınizda hayırlısı olsun o zaman inşallah .Sordum zaten, herşeyi sordum. Ben bi sorunu çözsem başka bişeyi takıyorlar en sonunda bella donna biz istemiyoruz varmı, istemiyoruz bize istediğini anlat bu değişmeyecek diyorlar. Yani konuşamıyorum ki boşa konuşuyorum daha doğrusu
Zaten sevgime güvenmesem gerçekten bu kadar sıkıntı yaşamayı göze almazdım. Ama anlatırsam oda aileme kinlenecek diye korkuyorum. Dünürlerin anlaşma konusunda ailem tarafından bütün sorun, onlarda bi sıkıntı yok. Onlara karşıda çok Güleryüzlü davranıyorlar, ama bana kan kusturuyorlarDünürler çok iyi anlaşacak diye bir şey yok ki... Etrafımda anlaşamayan dünür çok. Tek çözüm sık iletişim kurdurmamak. Ve benim fikrim, nişanlını çok seviyorsan, ona ailenin fikir yapısından vs biraz bahset. O da bilsin onların tutumunu, ama sevgünize güveniyorsan.
Amin teşekkür ederim. Ama hissetmek böyle yapmalarını affetmezki, inanın yaşlandım 5 aydaHakkınizda hayırlısı olsun o zaman inşallah .
Ama ya çok büyük bir haksızlık yapıyorlar ya da hissediyorlar başka açıklaması yok .
Benim sıkıntımda o zaten. Ben aileme sırt çevirip evlenmek istemiyorum. Evleneceğim kişi nişanlım olsun ama ailem Rıza göstersin istiyorum. Öyle düşünmesem 1,5-2 seneye yakın uğraşmazdım ikna etmeyeAilenin rızası çok önemli ama. Es geçmeyin sakın.
Demek ki nişanlamadan önce de ailen istemiyormuş o zaman sebepleri neydi peki ?Benim sıkıntımda o zaten. Ben aileme sırt çevirip evlenmek istemiyorum. Evleneceğim kişi nişanlım olsun ama ailem Rıza göstersin istiyorum. Öyle düşünmesem 1,5-2 seneye yakın uğraşmazdım ikna etmeye
Ben de sebebine anlam veremedigim annemin istemedigi ama benim sevdigim adamla evlendim ve olmadi, bosandik. Simdi keske annemi dinleseymisim diyorum. Burada bununla ilgili bir o kadar cok konu var ki.... Annelik icgudusu sanirim, nasil oluyor bilmiyorum ama hissediyorlar sanirim.Bu değişmez bi kural mıdır?
Isınamadılar. Açıkcası ben tanışacağım zaman anneme danışarak tanıştım çünkü o biraz tanıyordu nişanlımı. Annem kolay kolay birini beğenmez ama nişanlım için çok iyi çocuk bence tanış dedi. Ne zaman kendi ailesiyle konuştu, nişanlım ailesiyle tanışmaya geldi, o saatten sonra bi asla olmaz dediler, bi aslında iyi çocuk dediler, bi mesafe cok dediler, en son sen mutlu ol yeter dediler. Kaç kez iptal ettiler sözü, istemeyi ama onlar vazgeçmedi, seviyorsa vazgeçemez bekler dediler, bekledi ve sonunda ikna oldular. Ailelerde çok iyi anlaştı, önceki yaşananlar unutuldu. Ama annemin akrabası bişey söyledi, ailesinden biri bişey söyledi, komşusu bişey söyledi derken iyice soğudular bu işten. Yeni yeni ısınıyorlardı ama şimdi tamamen karşılar ve yeni bi olay olmadı hep aynı şeylerP
Demek ki nişanlamadan önce de ailen istemiyormuş o zaman sebepleri neydi peki ?
Elbette var yok değil ama mutlaka bişey vardı ve gözardı ettiniz. Bende ilk nişanlımda öyle olmustu aman değişir dedim annemin dediklerini dikkate almadım ama zaman geçtikçe baktım ki benim gözardı ettiğim şeyler büyüyor. Şuan gözardı ettiğim bişey yokki, elbette mükemmel bi nişanlım yok ama ailemin dediği gibi biri değilBen de sebebine anlam veremedigim annemin istemedigi ama benim sevdigim adamla evlendim ve olmadi, bosandik. Simdi keske annemi dinleseymisim diyorum. Burada bununla ilgili bir o kadar cok konu var ki.... Annelik icgudusu sanirim, nasil oluyor bilmiyorum ama hissediyorlar sanirim.
Ben de sebebine anlam veremedigim annemin istemedigi ama benim sevdigim adamla evlendim ve olmadi, bosandik. Simdi keske annemi dinleseymisim diyorum. Burada bununla ilgili bir o kadar cok konu var ki.... Annelik icgudusu sanirim, nasil oluyor bilmiyorum ama hissediyorlar sanirim.
Güldürdünüz beni :) tek kızım ve Ailemin eli kolu gibiyim, uzağa gideceğim sanırım bu çok büyük bi sorun. Elbette nişanlımın da hataları var, ama bunlar ayrılacak kadar büyük sorunlar değil. Aileme göre benimle evlenmeyi hakedecek biri yok henüz yeryüzünde. Çünkü kolay kolay beğenmezler, genelde haklıda çıkarlar ama ilk defa gönlüm rahat bi şekilde ailemin yanıldığını düşünüyorumSanirim fazla dizi film izliyorum. Az daha yeşilçama bağlayip annenlerin dramatik bir sahnede nişanlinin asil sizin kuzeniniz olduğunu söylemelerini bekliyorum.
Yani yaptiklari o kadar saçma ki, sadece bu üstteki yazdiğim şey makul bir açiklama olabilir. Karşi gelipte niye sebebini söylemiyorlar?
Yoksa tamamen evlenmelerine mi karşilar? Tek çocukmusun?
Anladigim kadariyla bu ikinci nisaniniz ve ikisinde de anneniz istemedi. Diger konularinizi bilmiyorum. Peki annenizle konustunuz mu? Mantikli bir sebebi olmali bunda da.Elbette var yok değil ama mutlaka bişey vardı ve gözardı ettiniz. Bende ilk nişanlımda öyle olmustu aman değişir dedim annemin dediklerini dikkate almadım ama zaman geçtikçe baktım ki benim gözardı ettiğim şeyler büyüyor. Şuan gözardı ettiğim bişey yokki, elbette mükemmel bi nişanlım yok ama ailemin dediği gibi biri değil
Gerçekten çok dogru bir yorum. Bugüne kadar eğitim hayatında olsun özel hayatımda olsun hep kendim karar verdim. İlişkilerim oldu, bi nişanlım bide bi ilişkim oldu. Annem ikisinide asla beğenmemişti ama o beğenmedi diye vazgeçmedim, ne zaman ben yapamayacağımı anladım arkama bile bakmadım, 1 saat bile acaba ayrılmasamıydım diye düşünmedim, çünkü ben öyle istedim. Ama şimdi 31 yaşındayım ve Benimde birtakım tecrübelerim var hayat konusunda, kör aşık değilim ama annemle benim evlilikten beklentimiz çok farklı o yüzden onun istediği gibi biriyle ben yaparmıyım bilmiyorum. Mesela babam gerçekten hayalimdeki gibi biri, ki annemde hep onu örnek verir ama hepte ekler şimdiki aklım olsa babanla evlenmezdim. Neden, ne yaptı sana adam diyorum, işte daha iyileri vardır mutlaka ama ailem istedi diye evlendim der. Örnek verdiği mutsuz evlilikler hep ailenin seçimleri olmuş, onu söyleyince bağırıp çağırıp konuyu kapatıyorBir anne olarak cevap veriyorum, öyle birşey yok. Hiç kimse geleceği bilemez, göremez. Ha tecrübe ile baze şeyleri öngörmeye çalişirsin fakat bu bile 100% iyi sonuçlar veren birşey değil.
Ayirten her doğuran iyi bir anne değil. Yada evlilik ve genel hayat fikri, çocuğundan çok farkli, dar görüşlü,.. Halen ayni memleket degil, ayni mezhep değil diye evliliğe karşi gelen var. Bilmem kaç altin verilmedi diye karşi gelen var,..
Ayrica evlendiğine mutlu olmalisin. Tecrübe oldu sana. En azindan bu konuda keşkelerin olmaz. Hayatta hata yapmakta çok önemli. Yani her şartta anne baba dinlenmemeli. Bir insansa düşüp ve tekrar ayağa kalkmak, hata yapma lüksü olmali.
Güldürdünüz beni :) tek kızım ve Ailemin eli kolu gibiyim, uzağa gideceğim sanırım bu çok büyük bi sorun. Elbette nişanlımın da hataları var, ama bunlar ayrılacak kadar büyük sorunlar değil. Aileme göre benimle evlenmeyi hakedecek biri yok henüz yeryüzünde. Çünkü kolay kolay beğenmezler, genelde haklıda çıkarlar ama ilk defa gönlüm rahat bi şekilde ailemin yanıldığını düşünüyorum
Nişanlım ailesine bağlı değil maddi anlamda, evlenince de ailesinden ayrı oturmak istiyor. Kuzenleri var evli ve hepsinin evi ayrı, aralarıda ailelerle çok iyi. Ben ailem tamamen haksız yada her konuda yanılıyorlar demiyorum, belki haklılar ama bazı şeyleri çok abartıyorlar. Benimde aklıma takılan ufak tefek şeyler elbette var ilerisi için endişelerim falan ama bunları zaman ilerledikçe çözeceğimizi düşünüyorum o yüzden evlilik icin acele etmiyorum.Onceki konulariniza hizlica bir goz attim da.... siz Almanya’da yasiyorsunuz ve evlenince Turkiye’ye tasinacaksiniz anladigim kadariyla. Orda calismayacaksiniz ve esinizin de iyi bir maasi olmayacak. Ayrica nisanliniz aile yapisi geregi, buyuklerinin sozunden cikmayan biri ki maddi olarak da ailesine bagimli olacaksa onlari dinlememe gibi bir durum cok zor olur... Aileler tanisinca gorgu farkliliklari da ortaya cikmis ki aileniz sizin o ortamda mutlu olamayacaginizi hissetmis. Belki ki de nisanliniz size ailemle birlikte yasayalim vs gibi bir teklif sunabilir mesela.
Nisanlinizin kardesleri veya kuzenleri varsa onlarin evlilikleri nasil gozlemlediniz mi hic? Muhtemelen sizinki de oyle olacaktir.
Ben az cok ailenizi anladigimi ve hak verdigimi soylemek isterim. Iki aileyi de tanimiyorum ama kizim olsa o kadar uzaga, begenmedigim bir ailenin yanina yollamak istemezdim.
Bir de tek cocukmussunuz ustelik.