Nişanlıma anlatmalı mıyım?

Anneni dinle!(Eger bu zamana kadar kotulugunu isteyen anneciklerden degilse)
Annem asla kötülüğümü istemez ondan eminim ama annem istiyor diye sevdiğim adamı bırakmak bana tuhaf geliyor. Benimde içime sinmeyen şeyler olur, kafamı kurcalayan şeyler olur o zaman atarım nişanı

Mesele yüze vurmak değil, araya istemeden de olsa soğukluk girmesi, beni istemediler diye düşünülmesi.
Ama tek başınıza aşamayacaksanız fazla detaya girmeden anlatın tabii, o da yapsın elinden geleni.
Asla aşamıyorum, nişan olduğundan beri uğraşıyorum gittikçe daha da sarpa sarıyor, bugün anlatacağım artık, çok detay vermeden yumuşatarak

Aklınıza geliyor mu peki, kin falan duyuyor musunuz kv ye? Ben ileride ailemle görüşmez benimde görüşmemi istemez sorun çıkarır diye endişe ettiğimden anlatamıyorum ama anlatacağım sanırım
Yok hiç aklıma gelmiyor ne yalan söyleyeyim, o zaman da sabırlı davranmıştım hep beni tanıdıkça pişman olacaklar zaten diye kendimi tembihlemiştim öyle de oldu. Eğer gerçekten doğru kişiyse o da sorun etmeyecektir.

Ben zaten 3. Şahıslara çok danıştım, kendimden büyüklere özellikle ki annemin jenerasyonunu anlayayım diye. Annemin haklı olduğu yönleride var elbette ama bunlara çıkan abartılı tepkiler veriyor, benim nişanlımı sevmemi hazmedemiyor. Öyle birini nasıl seversin dediğimde nesi var deyince, tipi yok, giyinmesini bilmiyor, kariyer sahibi değil, dindar değil (bu kısmı kendine göre değil) yalancı diyor ama daha bugüne kadar bi yalanını yakalamadım
O zaman net, sizi paylaşamıyor. Sürekli açık aramak sağlıklı değil. Sizi yıpratıyor ama belki farkında bile değil

Resti cekip evleneceksin. Merak etme hicbir sey yapamazlar. Yarin evine de gelirler cocugunu da herkesten cok severler. Yersiz kaprislere mutlulugunu bozma

Yok hiç aklıma gelmiyor ne yalan söyleyeyim, o zaman da sabırlı davranmıştım hep beni tanıdıkça pişman olacaklar zaten diye kendimi tembihlemiştim öyle de oldu. Eğer gerçekten doğru kişiyse o da sorun etmeyecektir.
ODa diyor beni tanıdıkça önceden çıkan sorunlar icin pişman olacaklar diye ama şimdiki sorunları anlatmadığım icin bilmiyor. Umarım bizdede öyle olur, size de mutluluklar :)

O zaman net, sizi paylaşamıyor. Sürekli açık aramak sağlıklı değil. Sizi yıpratıyor ama belki farkında bile değil
Kesinlikle farkında değil, anne böyle beni herşeyden soğutuyorsun dediğimde, elin herifi icin hayattan soğumuş suna bak dite yine sitem etmeye başlıyor

Resti cekip evleneceksin. Merak etme hicbir sey yapamazlar. Yarin evine de gelirler cocugunu da herkesten cok severler. Yersiz kaprislere mutlulugunu bozma
Anneme bişey olur diye korkuyorum, hatta baştaki sorunlar icin nişanlım evlenelim ailenin karşısına çıkalım dedi, ama sonradan kendi vazgeçti ya annene bişey olursa, ömür boyu mutlu olamayız Allah korusun, ben aileni ikna ederim demişti

Çok mutlu olun inşallah. Nişanlımın ailesinde sorun yok, onlar beni çok seviyor, düğünü biz yapacağız, evinizi siz secersiniz biz döşeriz, borçsuz evlenin diye dediler. Onda bile ailem bana değer verdiklerini düşünmüyor. Umarım ailemi utandırır, onlar yanılır bu olayda
Amin sagolun.en azindan tek taraf sizinle .bizde ikiside yoktu.onemli olan birbirinize olan sayginiz ve olaylari nasil yonettiginiz.mutluluklar dilerim

Olmayınca olmuyor işte. Senin onunla mutlu olacağını bile bile inat ediyorlar.

Ben kalbimin sesini dinledim asla pişman değilim eşim en doğru insan, şükürler olsun :)
Sizin için de hayırlısı olsun inşallah.
Erkek kardeşim benzer sebeplerle nikahıma gelmedi. Nişandan sonra erkek tarafının savsaklamaları yüzünden güvenmeyerek vazgeçmemi istedi. (Klasik sorumsuzluklar) Ama nişanlımı çok seviyordu ailem de o da. Yine de nikah günü hakkımı helal etmem dedi. Kardeşim değilsin dedi. Cenazeme gelemezsin göreceksin haklı çıkacağım dedi. Aynı yaştayız, ikizim olur. O yüzden çoluk çocuk tribi diye geçemedim çünkü arkadaş gibiydik hep.. bir yandan da acaba hissetti mi , her şey kötü mü gidecek diye korktum. Neticede aynı karında yatmışız inanırım böyle şeylere.. Neyse amcamın babamı ikna etmesiyle nikaha yetiştik. Ailem de benzer düşüncedeydi ama sen madem razısın tamam diyerek nikaha geldi. Şimdi birkaç aylık evliyim. Kardeşimle düğünde barıştık. Şimdi evimize eli boş gelmiyor, eşim iş değiştirdi maddi sorunlarımız var ama destek oluyor aileler. Yani nişan sürecinde herkesin canı burnuna geliyor. Bu süreçte dik durmak önemli. Yine de tamamiyle bu kadar kötü duruma gelseydik ben erteler gönüllerini almayı beklerdim çünkü sadece kardeşimin tavırlı olması bile beni paramparça etti.. ama sizin gibi ben de çok mutluyum eşimden yana hiçbir sıkıntım yok. Sadece iş durumunu çözmemiz lazım o da yakında olacak inşallah.. ben konu sahibinin yerinde olsam vazgeçmem, ama evlenmem de. Kaçıp gitmesin çünkü aile desteği olmayan işten hayır gelmiyor. Beklemeli bence. Erkek tarafı onları yumuşatana kadar sabretsin. Sürece yayılsın. Belki nişanlısı konusunda haklı çıkarlar da gerçekleri görür. Belki de yola gelirler mutlu olur Ama aile ahını almaya değmez.. bugünün yarını var. İkisinin iki aylığına işsiz kalmasına bakar pişman olması. O zaman aileler de yanında olmazsa hayatın da evliliğin de anlamı kalmaz. Ben kardeşimin tavrının benim iyiliğim için olduğuna, yumuşayacağına inandığım için nikaha gittim. Haksız da çıkmadım. Ama eğer hiçbir şekilde yumuşamayacak biri olsaydı süreci uzatırdım sanırım. Ya da en azından ailem de aynı tavırda olsaydı. Bu arada şanslı olmanıza sevindim çünkü on kişiden sekizi pişman oluyor.

Annenizle ailenin bir büyüğü konuşsun ortada geçerli bir neden yoksa bu şekilde havadan nem kapması hiç doğru değil ayrıca nişanlınıza yansıtmayın sakın o kişi artık dayı teyze baba her kimse anneyle konuşup ikna etsin en mantıklısı bu bence.

Yeni
Aynı durumu bende yaşıyorum gerçekten Allah kolaylık versin annemle aramda artık uçurum olmaya başladı. Onlara iyiler bana kan kusturuyorlar sevginize güveniyorsanız çok da düşünmeyin en azından ben öyle yapıyorum artı

Ailenin ikna etmeye çalış.Biraz zaman ver belki zamanla senin vazgecmedigini görünce kabul ederler. Aileni bırakıp evlenip mutlu olsan aile olmadan ne kadar mutlu olabilirsiniz ki? Düşünsene çocuğun olacak lohusalikta annen yaninda olmayacak. Bayramlarda eşinle gideceksin eve almayacaklar ya da size soğuk davranacaklar yani aile çok önemli acaba sizin göremediğiniz bir durumu görmüş olabilirler mi?
Biz onları lüks mekanda agirladik gibi sözleri hic hoş değil insanlar değer verip durumcuye götürmüş uç gün evlerinde misafir etmiş. Herkes misafirini elinden geldiği gibi iyi ağırlamaya çalışır. Buna takilmalari hic doğru gelmedi bana. Açıkçası boyle bir şey aklıma dahi gelmezdi.

Biraz nişanlılığı uzat annelerde iyice tanısın. Birlikte biraz daha çok vakit geçirin. Belki yeterince tanımadığı için böyle yapıyor olabilir anneniz.

Belli değil tatlım, Eylül’de olacaktı ama ben ileri tarihe alınmasını istedim, seneye falan. Çünkü bu ruh haliyle evlenemem, ben herkes memnun olsun istiyorum. Annem kolay kolay bişeyden memnun olan biri değildir. Bende iyi bu nişanı atarsam bidaha evlenin demeyin bana, evlilik defterini kapatacağım diyorum ki annem istiyor evlenmemi, evlenmezsen evlenme yanımda durursun işte diyor. Kusura bakma da yanındada durmam başka şehirden iş bulur giderim deyince bu sefer nişanlıma hakaretler yağdırıyor, onun yüzünden ben böyle asi bi evlat olmuşum ki asla kalbini kırmadım bugüne kadar, hep annemin onayını aldım

Azimli oldukça siz " hiçbir aile evlatlarini yenemez " :)

Anneniz şu an reddetme sürecinde en doğrusunu yapmışsınız nikah tarihini erteleyerek bence de.

Insallah mutlu mesut gönlünüzce olur.
Siz ve nisanliniz bunu asabilirsiniz bence.
Hayat arkadaşlığı hep toz pembe mutlu günler olsa çok güzel olurdu.

Zor yapılan iş zor yıkılır.
Nisanliniz ile bu zorluğun ustesinden gelirsiniz inşallah.

Kusura bakmayın ama ben şimdiye kadar ailesini karşısına alıp ve ailesini dinlemeyip evlenip mutlu olan kimse görmedim, üzgünüm. Vardır bir sebepleri siz görmüyor olabilirsiniz ama onlar görüyor

X