Nişanlıma anlatmalı mıyım?

Anladigim kadariyla bu ikinci nisaniniz ve ikisinde de anneniz istemedi. Diger konularinizi bilmiyorum. Peki annenizle konustunuz mu? Mantikli bir sebebi olmali bunda da.
Dediğim gibi nişanlıma ısınamamışlar, tek sebebi bu. Beni ve ailemi sevmediğini düşünüyorlar

Ben de anneyim bu arada. 46 yasindayim. 13 yasinda bir oglum var.
Evet kimse gelecegi bilemez ancak onsezi denilen birsey var ya da gonul gozu... hissedilen bir sey var. Ve de yasanmisliklardan edinilen tecrubeler... hicbir anne evladinin kotu olmasini istemez. Her anne evladinin mutlu olmasini ister. Ben de bir anneyim.
Evlendigine mutlu olmalisin demissiniz. Hayir degilim. Bu yasadigim tecrubeyi keske yasamasaydim. Sadece evladim oldugu icin mutluyum. Evet hata yapma luksum vardi ve ben dediginiz gibi bunu kullandim ve cok cok yiprandim, cok uzuldum. Benimle birlikte evladim da uzuldu. Keske annemi dinleseydim dedigim cok oldu. Degmezmis...

Haha işte bu son dediğin anne mantiksizliği. Yüze vurulmaya gelmez :))

Evet karari kendin alman çok önemli. Evet pişman olabilirsin, mutlu olabilirsinde ama en azindan "acaba" demezsin. Tüm sorumluluğu kendin almiş olursun.

Mantikli birine benziyorsun. Hani 16 yaşinda hormon dolu bir kiz değilsin. Eminim şu an en objektif sen bakiyorsun duruma. Ya sabir işte, az kaldi :)

Çok teşekkür ederim canım, mesajını okurken bi su serpildi içime, Allah razı olsun. Annem çok merhametli biridir, kedi yavrusuna bile aglar, kıyamaz ki banada kıyamadıgını biliyorum, torunum olsa diye hep hayal kurar çocuk görünce. Sanırım beni bamtelinden vurmaya çalışıyor ki ben vazgeçeyim, çünkü başka bi sebepleri olsa neden olmayan bişeyle tehdit etsin ki. Umarım dediğin gibi olur

Zamana birakin o zaman. Acele etmeyin. Gozlemleyin. Umarim bu sefer hakli cikmazlar. Cok mutlu olmanizi dilerim.
Çok teşekkür ederim, inşallah dediğiniz gibi olur. Acele etmiyorum sırf ailem istemiyor diye düğünü ertelettim ama ailem düğünü ertelememi değil komple nişanı atmam icin baskı yapıyor. Aslında onlardan tek istediğim zaman. Haklılaraa çıkacaktır ortaya zamanla

Nisanlinizin geliri ayri ev acmaya yetecek kadar iyi mi gercekten? Kuzenlerin mutlu olmasi guzel ama aile icinde ozellikle varsa gelinlere nasil davraniliyor, hizmet temizlik vs bekleniyor mu? Kadinlarin her seyine karisan bir aile yapisi mi var vs iyice gozlemleyin ve sorgulayin lutfen.

Almanya’da alistiginiz standartlari bulamayabilirsiniz gideceginiz sehirde.

Ayrica tek cocuk olarak anne babaniza bisey olsa hep uzakta olacaksiniz. Bu sizi etkilemeyecek mi?

Kusura bakmayin ben olsam Almanya’da ailemin yakininda yasamak isterdim. En azindan hem aklim annem babamda kalmazdi, hem kayinvalide vs derdi cekmezdim hem ds Almanya’da kocamla birlikte calisirdim ve evlilik kotu giderse de duzenim cok bozulmadan hayatima devam edebilirdim.

Ayrica nisanliniza bunlari anlatmayin. Sonra sizs karsi kullanabilir bir sinir aninda.

Ben boyle seylerde genellikle askın yaninda duruyorum. Ama basima gelen bir olayi anlatayim..

Bir arkadasimin evlenmek istedigi cocugu ailesi istemiyordu kavga kiyamet koptu...

Cok agizlari bozuk diye istemiyorlarmis. Hatta bizde dalga gectik boyle sebepmi olur diye. Kacarak evlendiler.

Hep iyi geciniyoruz kaynanamgil kayinbabamgil iyiler falan derken aylar gecti. Bizde mutluyuz tabi kiz iyi diye dusunuyoruz.

Sonra minicik bir konudan yaygara kopuyor. Kaynana herkese gelini o... s..... diye ilan ediyor basiyor yaygarayi...

Isin garibi gelinin elinden cocugu da aliyor vermiyorlar.

Annenizin istememesindeki sebebi ogrenin his bile olsa ben guvenirdim...

Evet her anne çocuğun mutlu olmasini ister fakat her anne için bu mutluluğa giden yol ayni değildir. Yani dediğim gibi baze annelere göre bu maddiyat ile ancak ölçülür, bazeleri ise sirf mezhep farkliliği var diye istemiyorlar.

Yani annenin doğrulari ve çoçuk için en iyisi olan her zaman örtüşmüyor. Benim anneminde benim iyiliğim için yaptiği birçok şey beni çok mutsuz etti, derin yaralara neden oldu. Yani anlatabildimmi?

Teşekkür ederim, genelde mantıklı olduğumu söylerler, etrafımdaki arkadaşlarım bana danışır genelde bi sorunları olduğunda, çoğu kez çözerimde. ANnem bunu bildiği için millete akıl vere vere kendine kalmadı dese de ben mantığımı yitirmediğimi düşünüyorum. Umarım dediğin gibi olur canım, bende gerçekten başka akıl kalmadı

Ayrica Turkiye’de hayat sartlari ve gecinmek de zor. Aile de icine sinmemis ailenizin, nisanlinizinda dusuncesiz bulmuslar. Torunlari olsa doya doya sevemeyecekler bile. Cidden ben kendimi aileniz yerine koyunca yollamam kizimi diye bagirasim geliyor

İnan öyle olsa bende haklılar diyecegim. Ailemin dedikleri sadece varsayım veya his. Hani nişanlın şöyle dedi, bak bunun altında şu sebepler var, iyi düşün bu seni üzer falan deseler eyvallah ama öyle değilki. Yok şöyle baktı, yok giyimi şöyle, yok traş olmamış, yok bizi aramadı falan felan. Yani bak kızım bu oğlan küfürbaz, veya konuşmasını bilmiyor falan deseler vazgeçerim zaten

Etrafimda çok örnek var sevilmeyen damatin sonradan aile favorisi olmasi :))

Annenler kötü insanlar değil. Sadece senin iyiliğini istiyorlar, tabi bu onlara herşeye yapma ve söyleme hakki vermiyor. Dediğim gibi konuştuktan sonra alttan al onlari.

Biraz klişe fakat anne olduğunda anlarsin. Hiçbirşeyi evlat kadar sevmezsin. Onu korumak için herşey yapmak istersin. Içgüdüsel birşey. Tabi bu içgüdüler her zalan doğru yola yönlendirmiyor fakat varlar işte. Yani biraz daha sabir et canim. Gelinlik giydiğinde annen hem çok mutlu hem çok hüzünlü olacak. #direnbelladonna :)

O zaman annenize soyleyin bana elle tutulur bisey getir diye.

Ben aslında gitmek istemedim trye. Nişanlım ailemden ayrılmayayım, onlar bizim evliligimize bana alışana kadar burada kalalım, biraz birikim yapar döneriz, ordan ev alırız kira derdimiz olmaz demişti. Ama ailem burada kalmasını istemedi, yani onum burada kalmak içim benimle evlenmek istediğini düşündüler ki zaten oturma izni vardı ama ailem yinede öyle düşündü buraya eğitim içim geldiginden dolayı. Oda eğitimini bırakıp trye gitti ve orda çalısmaya başladı. Bu seferde ailem Onuda istemedi çok uzak diye. Vazgeçmesi için öyle söyledik dediler, neden vazgeçmesini istediniz dedim yabancı, bizim oralı değil ondan dediler

Çok çok teşekkür ederim canım benim, umarım öyle olur ve burdan sizlerle mutluluğumu paylaşmak nasip olur :)

Bunun icin ayrılmaya değermi sevdiğim adamdan yani tabiki ailem benim icin en iyisini ister biliyorum ama çalışıp kazandıktan sonra ki ikimizinde mesleği var, neden geçinmeyelim

Ben sizi anliyorum. Soylediklerinizde hakli seyler olabilir ancak tum aileler icin bu genellemeyi yapmak dogru degil. Benim ve konu sahibinin maddiyat ya da meshep farkliligi degil istememe nedenleri. Ve benim durumum icin konusursak ailemin one surdugu gerekceler de ailem cok cok hakliydi aslinda ama ben dinlemedim. Onlarin soyledigi herseyde aslinda ben hakli olduklarini bile bile kulaklarimi tikadim soylediklerine. Anlatmak istemiyorum, gecmisi hatirlamak da istemiyorum. Konu sahibinin konusunu bolduysem ozur dilerim. Umarim onlar mutlu olurlar. Tek onerim annesi istemiyorsa nisanlilik suresini biraz uzatip nisanlisi ve ailesini biraz daha iyi tanimasi bu donemde. Cunku bazen bazi seyleri goremeyebiliyoruz ya da gormek istemeyebiliyoruz ya da duzelir umuduyla da bakilabiliyor.
Yine de ilginiz ve yorumunuz icin tesekkur ederim. Herkesin yasadiklari farkli tabi.

Estağfirullah ne özrü, umarım bundan sonra mutluluğu yakalarsınız ve yaşananları unutursunuz. Benimde anlatmaya çalıştığım oydu. Ex nişanlımda ve sonrasında yaşadığım ilişkimde annem bak söyle söyle diyordu, ben öyle olduğunu bilmeme rağmen yok sen abartıyorsun, önyargılısın, kimseyi beğenmiyorsun diyordum gözardı ediyordum ama bana uymayan yönleri öyle çoktu ki, sonra bi anda bitiverdi sebepsiz yere. Ama hiç pişmanda olmadım, tek damla gözyaşı da dökmedim ayrıldığım icin. Şimdi ise durum biraz farklı, annemin gördüğünü söylediği şeyleri ben görmüyorum, herşeyi geçtim sen onu gerçekten beğendinmi, tipini, giyim kuşamını vs diye şahsi yorumlar hatta hakarete varan şeyler söylüyor, benim zoruma giden bu. Kendisi inançlı biri olmasına rağmen hakaret ederken, hatta beddua ederken gocunmuyor ama ben istiyorum deyince dini kullanıyor, Kuran’da geçen ana baba hakkından falan bahsediyor, bu yüzden Allah’ın beni cezanlandıracagını falan söylüyor. Bana deseki bak kızım herşeyi bi kenarıya bırak, tamam seviyorsun ama bak şuna şuna dikkat et, nişanlılığı uzat, gerçek yüzünü görürsün o zaman, gerçekten sana uygun olup olmadığını anlarsın dese sonuna kadar hak vereceğim anneme. Ben hissediyorum bu böyle desede eyvallah anneler hisseder diyeceğim ama annem hissettiği şeyler icin örneğin, bu çocuk yemin ediyorum psikopat, bu keser seni, döver sokağa atar. Eğer öyle yapmazsa gel yüzüme tükür diyor. Bu kadar emin nasıl olur anne diye vahiy gelmedi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…