nişanlım çalışmadığım halde benden para kabul etti

İs ile ilgili küçük bir nakit sıkıntısı olduğunu söylüyordu. Dayanamayıp teklif ettim. Bu teklifi evet denemek için yaptım. Çünkü önceki aylarda bana 1000 tl lik kredi kartımin limitini yükseltmemi istedi defalarca. Nikah zamanı lazım olabilirmiş nikahtan sonra mal alıp satması is çevirmesine destek olurmuş. Gibi cümleler kurmuştu. Büyüzden huylandim. Bana ay sonu yani 20 gün sonra vereceğini söyledi. Parayi vermedim çünkü parayi verecek olan kişinin küçük bir puruzu çıktığını paranın ona gerekli olduğunu söyledim.
adama yazık gerçekten oyun oynadınız resmen ben o adamın yerınde olsam ayrılırdım sizden.

nişanlının suçunu anlayamadım? ona yapılan bir teklifi kabul etmiş. cinsiyetçilik bu yaptığınız. sadece erkekler para yedirir ya da borç verir kadından almaz kadın hesap ödemez falan hepsi aynı kapıya çıkıyor. nasıl bi saçmalık. aileye danışmadan onların parasıyla böyle bir şeyi teklif eden insandan ne bekleyecektik..

İs ile ilgili küçük bir nakit sıkıntısı olduğunu söylüyordu. Dayanamayıp teklif ettim. Bu teklifi evet denemek için yaptım. Çünkü önceki aylarda bana 1000 tl lik kredi kartımin limitini yükseltmemi istedi defalarca. Nikah zamanı lazım olabilirmiş nikahtan sonra mal alıp satması is çevirmesine destek olurmuş. Gibi cümleler kurmuştu. Büyüzden huylandim. Bana ay sonu yani 20 gün sonra vereceğini söyledi. Parayi vermedim çünkü parayi verecek olan kişinin küçük bir puruzu çıktığını paranın ona gerekli olduğunu söyledim.

Bu yaşına kadar sen mi varmışsın borç alacak. Nikah zamanı alınacak şeyleri bile senin yerine hesap etmiş, nikahtan sonra iş için ne hakla senin kredi kartını kullanacakmış. Hiç hoş değil. Biz kadın olmamıza rağmen erkeklerin ekonomileriyle o kadar çok ilgilenmedik nişanlıyken. Seninki çok abartmış.

Artık nişanlandınız bir aile oldunuz sadece 20 gün vadeli borç için nedir bu yaygara:KK14: anladığım kadarıyla nişanlınız ticaretle uğraşıyor çok normal nakite sıkışmış olması.Yabancı birindense sizden istemesi çok olağan

nişanlın aileni para verdirmeye şimdiden alıştırıyor..
Yakın zamanda söyle konusuyordu; ailenin ihtiyacı olsa ben veririm benim olsa onlar vermeZmi.. bence aile içinde Yardımlaşma gayet doğal. Ama para meselelerinin bukadar konuşulup sorgulanması tuhafima gidiyor.ben onun ailesinin nesi var nesi yok hiç soruyorum. O herseyi soruyor

Peki maddem böyle bir tereddüte kapıldın o zaman küçük meblada bir borç verebilirsin ve gözlemle 20 gün dediyse 20 günün sonunda getiriyor mu borcunu böyle için içini yemesin.

Yakın zamanda söyle konusuyordu; ailenin ihtiyacı olsa ben veririm benim olsa onlar vermeZmi.. bence aile içinde Yardımlaşma gayet doğal. Ama para meselelerinin bukadar konuşulup sorgulanması tuhafima gidiyor.ben onun ailesinin nesi var nesi yok hiç soruyorum. O herseyi soruyor
Nedense sana yandaş yorumları beğenip cevaplıyorsun
sana eleştirel yorumlara birşey yazamıyorsun.

Acaba ailene nişanlım borç para mı istiyor dedin yoksa anne-baba ben borç veririz dedim mi dedin?

Demekki seni yakın bulmuş, o an kabul etmiş.. inanki borç istemek ve almak çok zor... nasılsa evleneceğiz sorun olmaz gözüyle bakmış olabilir...
peki biryere gittiğinizde parayı hep sen mi ödüyorsun yoksa o mu?

Bu kadar sıkıntı olucak bir durum degıl bence.. ben kredi cekip verdim nisnlima hemde 15 bin.. gervktn ihtiyci vardi onunda pismanmiyim hayir benim skntim olsa ne kdr varsa cebinde oda bana verir.. suanda evlendik paryi bu kdr sprun edersinz aranzda hep sknti yasarsiniz hayat müşterek sonucta erkekde bi bayandn istiyebilir bi bayanda erkekden soncta siz sevgili degilsiniz evlilige adim atmisiniz her turlu destek olmaniz lazim birbirinize maddi ve manevi.. ve bence denemek amaciyla boyle bi soru sormanizda ayip. Ailenizin ztn karsi cikmasi dogal sizj doldrmak istoyebilirler hakli olrk ole uzun seneler tanimiyorsunuz ve gelin ata binmis ya nasip demis ulkemizdede boyle bircok sorun varken guvenmemen gerektigi soylerler keske aileye hic karistirmasaydin.. zaten erkek de aileden bile istiyorsa gercktn cok zor durumdadir yada ailenizin dusuncesi dogrudur bu durumda is size duser ne kdr taniyorsunuz ne kadar guveniyorsunuz bunlarida sorgulamaniz lazim kendinizde..

Kendiniz teklif ettiginiz bir seyde nisanlinizi niye sucluyorsunuz yahu. Cidden cok tuhafsiniz.

Nedense sana yandaş yorumları beğenip cevaplıyorsun
sana eleştirel yorumlara birşey yazamıyorsun.

Acaba ailene nişanlım borç para mı istiyor dedin yoksa anne-baba ben borç veririz dedim mi dedin?
Aynen anlattığım gibi dürüstçe söyledim. Ben teklif ettim oda kabul etti dedim. Benim şahsına ait olmayan parayi teklif etmem tuhaf ama onun bana ait olmayan parayi kabul etmesi çok daha tuhaf değilmi. Madem sende yok madem ailemden isteyeceksiniz hiç gerek yok ben birleşekilde hallederim diyebilirsin.

Yazık çocuğa senin samiyetine inandığı için. .. sen onun eşi olacaksın yani en yakını. Derdine senden derman bulabilecekse (ki o sana sormamış bile sen teklif etmisin bu da merak etme kolay iş ayarlariz ne olacak demektir) neden ele el avuç açsın. Evlenmeyin çocuğa yazık etmeyin. Soğumaniz nişanlınız için hayırlı olmuş.

Aynen anlattığım gibi dürüstçe söyledim. Ben teklif ettim oda kabul etti dedim. Benim şahsına ait olmayan parayi teklif etmem tuhaf ama onun bana ait olmayan parayi kabul etmesi çok daha tuhaf değilmi. Madem sende yok madem ailemden isteyeceksiniz hiç gerek yok ben birleşekilde hallederim diyebilirsin.
belki de seni kırmamak için kabul etti :KK66:lütfen ayrıl sen bu adamdan:KK59:

Bugün dolandırıcılık organ mafyası seri katiller, tecavuzculer bukadar fazlayken ben evleneceğim adamı sadece denemek istemişim bunu suç? Bukadar ayrıl ayrıl ayril diyip bukadar beni asagilayanlara sesleniyorum.ben hatamida tereddutlerimide farkındayım. İnsan gibi konuşmak ve insan gibi eleştirilmek isterim.ne beni ne karşımdakini tanimiyorsunuz.sadece yaşanmış tek bir olaydan bahsettim ve örnek verdim.insan aşıp kesin diye değil siz olsanız nasıl hareket edersiniz bunu öğrenmek istedim. insan hata bile etmiş olsa bu yolu tercih etmişti etmiş olan olmuşmu olmuş millet yardım edeceğine abuk sabuk asagilayanlara hakaretler.. pardon ne sanıyor bukadar insan kendini.kimsenin yanlısı hatası günahı yok??? Hepinizi sütten çıkmış ak kasıksıniz? ??

İnsan kizini verirken neden sorun olmaz da para verirken sorun olur ki?

Kendisi istese yine bi sekilde anlardim tepkini.. ama sen teklif etmissin.. bence tepkin cok yersiz.. artik nisanlanmissiniz, yani evlilik yolundasiniz.. bunlarin lafi olmamali..

Dusundum; nisanlilik donemimde nisanlima para verirmiydim? Evet verirdim... zor durumda olduguna eminsem ve guveniyorsam hic sorun olmazdi..

X