NİŞANLIM BENİ TERKETTİ, ÇOK ÜZGÜNÜM AİLESİ VE ONU ALLAHA HAVALE ETTİM

hahah senin en sevdiğin ifadeleri gönderdim işte.
nişanın atılır atılmaz hemen kız aramaya başlamışlar. 40 olunca kimse varmaz diye korkuyolar galiba :)
Canim cok sekersin :) Evet o simgelerle sizi epey uzdum.. Dedigin gibi 40 lik bir adam.. Ama kimse vermiyormus. Benim
Gibi salak bir nimet bulamazlardi zaten ...

Sevgili arkadaşım. Özellikle toplum içersindeki durumdan dolayı ve böyle iç acıtıcı şekilde ayrılmandan dolayı nasıl üzüldüğünü anlayabiliyorum. Ben de nişanlıyım, bazı sorunlar yaşadım. Evlilik teklifimde pırlanta olmayan tek taş aldı nişanlım bana. Çünkü o da ben de babasızız yani bazı durumlarda maddi manevi eksiğiz. Gel gelelim söz nişan bir arada oldu, kayınvalidem tektaşımı orada gördü ve bakışları değişti bana karşı. Nişanlım sırf beni mutlu etmek için nişanda hem pırlanta tek taş hem de alyanslarımızı aldı. Erkek anneleri genelde oğullarını bulunmaz hint kumaşı sanıyor. Bizde de öyle oldu. Kız kardeşi ve annesi tarafından çok kıskanıldım. Hatta nişanlılığımızın ilk dönemi nişanlım da annesinin lafıyla hareket etti bi süre. Ama sonra gördü ki bundan sonra onun hayatında, kirli çamaşırlarını bile yıkayacak insan, hasta oldu mu ona bakacak insan benim. Ailesine karşı beni o yüzden artık hiç ezdirmiyor.
Velhasıl, burada iş biraz da nişanlınızda bitiyordu. Nişanlılık birbirini tanıma evresidir. Erken farkettiğiniz için şükredin. Bugünler geçecek. Siz güçlüsünüz, eğer güçlü olmasanız ayakta duramazdınız. Herşey kısmet, yaşınız da öyle geç kalmış bir yaş değil buna emin olun. Allah yardımcınız olsun.

Canım benim.. Yazdiklarini okuyunca kendi yasadiklarim hozumun onune geldi.. Gercekten onyuzukler olay oldu bende de. Oysa tek oglan.. Tek oglu olan bir insanin tek gelini olucak herseyin en guzelini arzu etmeli idi. Ama bana omurde bir defa aldiklari yuzuklerin hesabini yapti. Ayrica durumlari cook iyiydi. Beni 33 yasinda evde kalmis bir kiz olarak gordukleri icin her sekilde evliligi ksbul edecegimi sandilar. Ama dediginiz gibi hersey bi kenara nisanlim adam degilmis. Oysa ben onun icin bi nimettim. Cok uyumlu ve iyi yurekli biriyim. Ama onlar hep icten hesapli a yaklasti, en kucuk seyin bile muhadebesini yapip beni evime ac getiriyodu. Neyse.. Cok kotu oldum yine.. Lutfen dua edin ben de hayirli bir yuva kurayim ....

İyi kalbiniz yazdığınız her satırdan anlaşılıyor. Ben 26 yaşında olmama rağmen bana da herşeyin en ucuzunu yapmaya çalıştı annesi. Ama ben biraz kendimi gösterince geri çekildi. Bunu da nişanlım yaptı yani beni annesiyle muhattap etmeden o halletti. Evlilik güzel olduğu kadar oldukça zor bir sorumluluk. Bunu işin içine girmeden gerçekten anlayamıyormuşuz. Eğer ki evlenseydiniz, evlendikten sonra "ne yapayım annem", "o benim annem bişey diyemem" gibi itici cümlelere maruz kalacaktınız ve inanın o zaman ayrılması daha da zor olacaktı. 20 30 senelik evlilikler bitiyor.
Benim size edeceğim en güzel dua, Allahım hakkınızda sizin için en hayırlısını versin, eğer evlenmek hakkınızda hayırlıysa da inşallah en doğru zamanda olsun.

Bu arada birbirlerini sevenlere serseri demedim, lutfen yazimi dikkatle okuyun itham etmeden once, pastane kosesinden kastim sahipsiz sorumsuz aileden habersiz is ceviren ciftler !!!

Vay be, merak ettim simdi. Pastane kösesinde ne isler çeviriliyormus?

Ve o çevrilen is, tanimadigin etmedigin insan ile sirf 30 yasini geçtin diye evlenmekten çok mu daha berbat?

Bak canım bir kere terkeden yine terkeder.Nişanlıyken terkedildim,çok koydu,arqmızı düzelttik.Ama evliyken de terketti...Nişanlılıktaki aynı sizin gibi olmuştu.Benim istediğim oturma grubunu almıyor diye tartışmıştık.aTanıdık bir dükkandan alacakmış.Hatta hesap bile yapıp göstermiştim paranın yeteceğini...seninkine gelirsek..Cimrilermiş ..Ana kuzusuymuş..Sevgi sağlam olmamış..Bohça şart değil bana göre..Ama büyük bir anlaşmazlık değil..Boşanmaktan iyidir .Unut gitsin.Yaşın benden genç..
.

Bu arada birbirlerini sevenlere serseri demedim, lutfen yazimi dikkatle okuyun itham etmeden once, pastane kosesinden kastim sahipsiz sorumsuz aileden habersiz is ceviren ciftler !!!

Sahipsiz sorumsuz aileden habersiz iş çeviren çiftler mi?

Hanımefendi 33 yaşınıza kadar kendi sorumluluğunuzu alabilseydiniz şu an şu durumda olmazdınız.
33 yaşında annesine biriyle çay içeceğini anlatan insan da gerçekten sahipsizdir. Kendine sahip değil bir kere.

Böyle birinden kurtuldugun icin ne kadar şükür etsen azdır. Adamin ve ailesinin her istediğine boyun egmissin evliliginizi dusunemedim bile maffolurdun inan bana.Ayrildiktan sonra ailesinin aramamasida nasil bir aile olduğunu gösteriyor. İnsanlıktan nasibini almamış bu kisilerden kurtuldugunuza duâ edin.Sizin acinizdan uzulecek hiç bir şey goremedim ben.....

Nişanlın cimrinin tekiymiş ama sen de bi tuhafsın. Sadece ilk mesajını okuyarak yorum yapıyorum. Acıktıysan kendin alsaydın bir şey. O da anlardı belki yaptığı hatayı. Gururla alakası yok senin davranışının. Bundan sonraki ilişkilerinde farklı bir tavrın olmasını dilerim. Bir şey istiyorsan iletişim kurarsın. Sessiz sakin durmazsın. Kendini ifade edersin. İlişkiyi sağlıklı bir şekilde devam ettirmek böyle mümkündür.
Bir de 39 yaşındaki koskoca adam bi zahmet kendi yapsın bazı şeyleri. Ablası, ailesi ne diye yardım etsin? Gencecik insanlar bile her şeyini kendi yaparken bu devirde, artık o yaşa gelmiş biri maddi birikimleriyle hareket edebilir gayet. Aile ise isterse yardım eder istemezse etmez.
Biraz prenseslik sendromu gördüm sende. Her şeyi erkekten bekleyen, mızmızlanmayı kesip harekete geçmeyen ve evlenmiş olmak için evlenmeye kalkan biri gibi... Yanılıyor olabilirim tabii. Değişik. Doğru insanla karşılaşmadan ve sevmeden bu işleri böyle aceleye getirmemeli.

Bir terk edilme vakası da ben yaşadım iki ay önce düğüne iki gün kala hem de..bir mutfak masası bombanın pimini çekmeye yetti..kan ter içinde kala kala yerleştirdiğim evin kapısı bir kaç saat içinde ailemin tüm eşyaları toplamasıyla benim için kapandı..gelinliğim davetiyeler yüzükler evimiz seçip beğendiğimiz tüm her sey bir gün önce elimde sıkı sıkı,ertesi gün kuş misali yok uçtu bitti gitti her sey..çıkarmam gereken dersler vardı herkesin bir lafı vardı mutlaka söyleyeceği..kurtuldun allah yüzüne baktı belki daha cok üzülecektin ilerde ağlayacağına şimdi ağla zaten yürümezdi vs vs..aylardır kulağımda aynı sözler ama nafile domuz yediği kurşunu bilir misali..kimseyle en cok da kendimle hemfikir olamadım..acı hafifliyor elbette hangi duygu kalıcı ki..size tavsiyem kendinizi yıpratmadan acınızı yaşamanız.üzülmeniz çok doğal hayal kurdunuz olsun diye cabaladınız ama olmadı .. Bu da sizin imtihanınız.. Rabbimin sizinle ilgili daha hayırlı planları var demek ki..bunları düşünün ve sabırlı olun

Bende kocami Daha yeni bosadim. Biliyormusunuz benim eski kocamda biz nisanliyken beni ac ac gezdirirdi,bende gururumdan bisey soylemezdim. Birden kendimi hatirladim. Ne aptalmisim, yada ne cok sevmisim! Ne bileyim iste,sevgi dedigin karsilikli olur,seven adam kiymet verir, ac ac gezdirmez bütün gün.. ne salakmisim...Ha ben evlendimde ne oldu? Bu pintilikler dahada beter bir hale geldi, üstüne üstelik, pintiligi her konudaydi, ilgi yönündende asiri pintiydi. Dua etki, 33 yasinda ve bekarsin, ben 27 yasindayim ve bosandim, bu dahami iyi? Böylesiyle Hayat gecmez, sansliymissinki bu is olmamis.

Cok cok tesekkur ederim. Sizin de mutlulugunuz daim olsun ve nazarlardan korusun Rabbim. Kayinvalideleri anlamak cok guc. Onlari basinizin tacinda yapsaniz sizi terlik yapar. Hepsi degil tabi ama ne yazikki benim
Karailastigim
Oyke idi. Hayir dualarinuza amin diyorum. İnsallah size buradan guzel haverler veririm yeni basliklarda ..

Evet gercekten benimkide basta iyiydi, ama sonra cok pintiligini gosterdi ilgi yonunden de .... Allah sabur versinsize ..

Hayir dualariniz icin Allah razi olsun

O sirada durum sartlar konusma sohbet ortami vs o kadar farkliki... Sira yemege gelemedi bi turlu ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…