nişanlım ailesine çok düşkün

bosver hicbisey isteme kimseden aile duskunlugune gelince bisye gormedin evlende ozaman gor sen duskunlugu

UOTE="damdan, post: 41649765, member: 370851"]Yeni bir yuva kuruluyor; yeni bir şey edinen de zorluğuna katlanır

Ailelerin iki eli yağda balda ise destek olunabilir tabii de gençler borç ödemesin deyip yaşlılara borç ödetmek adil değil sanki

İnsanlar yıllarca uğraşmışlar çalışmışlar; çoğu da neleri varsa kendileri yapmış; şimdi de gençlerin lüks isteklerinin borcunu mu ödesinler?

Gücün neye yeterse onu alırsan borç içinde geçmez ilk yıllar; evinizde avangart mobilya olmasın; 8 kapılı gardrop olmasın; 125 ekran bilmeme ne özellikli tv olmayıversin

Ama bizim ülkede gösteriş uğruna evde adım atılacak yer kalmayıncaya kadar eşya alınır; sonra da yıllardır borç içindeyiz bir dışarı çıkıp sinemaya bile gidemiyoruz denir

Oturma odası diye küçücük bir odaya tıkılı yaşanır; o çooook pahalı salon takımları misafire saklanır; 3-5 yıl sonra da modası geçti denilip tüketim kültürüne uyulup değiştirilir

Bu döngüden kurtulmak da her şeyini kendin yapıp süsten çok fonksiyona önem verip; paran kadar yaşamakla mümkün kanaatindeyim

Konu sahibi yine diyorum; nişanlın bu anlattığına göre ailesi eğil; başka davranışları aileci yapar belki onu ama eşyaları biz alalım demesi asla[/QUOTE]

D damdan ben zaten ultraluks esyalar alsin demiyorum her iki aile de gucu yettigi sekilde destek olmali diyorum

sende mi eşinin ailesine olan düşkünlüğü ilgisinden dolayı benim gibi takıntı yaptın .
en son yine boşanma aşamasına geldik biz dedim artık istemiyorum bukadar kocamı paylaşmaktan bıktım dedim kayınpederim falan araya girdi eşim yine ayrılmak istemedi !
bakalım bundan sonra nasıl davrancak.
daha sabrım kalmadı çnkü .
eşimde bunu takıntı ettiğimi bildiği için ben ona tavır yaparsam onları kullanıyor bana karşı.

Aynen canim asiri duskun gunde 10 defa konusuyorlardi annesiyle babasi desen hergun yanindaydi, yegenlerinin bezlerine kadr aldiriyordu annesi bende kac kez ayrilmaya kalktim daha neler neler... simdilerde daha iyiyiz ama ilk zamanlarim zehir oldu inan..

Aynen canim asiri duskun gunde 10 defa konusuyorlardi annesiyle babasi desen hergun yanindaydi, yegenlerinin bezlerine kadr aldiriyordu annesi bende kac kez ayrilmaya kalktim daha neler neler... simdilerde daha iyiyiz ama ilk zamanlarim zehir oldu inan..
:KK57: Sonrada biz aileisnden kopartmaya çalışıyor oluyor. Annesiyle konuşuyor bırak sanane oluyor... Cidden anladım ki yaşamayan bilemez. Bunlar geçip düzelir bencebigun ama kaç yıl gerek bilmiyorum !

Arkadaslar lutfen bana yardim edin kafamda surekli kendime zarar verme dusuncesi var napicagimi bilmiyorum kriz geciriyorum sanki yeni uyeyim nereye yazacagimi bilemedim acil tavsiyeye ihtiyacim var luften yardimci olun cok kotuyum

Arkadaslar lutfen bana yardim edin kafamda surekli kendime zarar verme dusuncesi var napicagimi bilmiyorum kriz geciriyorum sanki yeni uyeyim nereye yazacagimi bilemedim acil tavsiyeye ihtiyacim var luften yardimci olun cok kotuyum

Kac yasindasin ? Herhangi kotu bir olay falan mi yasadin da boyle seyler dusunuyorsun ?

23 yasindayim iki hafta oncesine kadar kucuk takintilarim vardi o kadar ocagi kapiyi kontrol etmek gibi sonra bir anda boyle kendime zarar verme fikrine kapildim midem rahatsizlaninca dahiliye sorunun psikolojik dedi lustral diye bi ilac verdi daha kotu yapti beni tekrar baska bi dahiliyeciye gittim o da psikiolojik dedi pazartesiye psikiyatri randevusu aldim ama yerimde duramiyrm surekli kendimi oldurecek gibi oluyorum

Ufak tefek şeyleri de alsınlar tabi o kadar da değil. Düşüncesiz gibi geldiler, kız isteyen aileler kendilerini bazı şeylere bazı masraflara hazırlamalı diye düşünüyorum.

Kotu bsy yasamadim ama son zamanlarda cok bosluktayim normalde sinirli bi insanim ama sinirlenemiyrm bile artik surekli aklimda bu dusunce var napicam bilmiyrm

Kac yasindasin ? Herhangi kotu bir olay falan mi yasadin da boyle seyler dusunuyorsun ?
Bu düşünceyi aklımdan nasıl atılan bilmiyorum lütfen biri bişey desin çok çare sizin nereye yazacağımı nasıl yazacağımı da blmiyrm

Canım bak bir buçuk sene evli kaldım eşim ailesine ve özellikle annesine çok düşkündü. Nişanlıyken hep düzeleceğini sandım ama olmadı. Daha da geriledi. Tabi ki de ailesine düşkün olacak fakat bu beni unutmasına sebep değil. Sakın düzelir diye bir yola girme bende öyle dedim ama bu genç yaşımda dul kaldım. Ailesine beni tercih etti.

mrb. yakında evleniyorum. ama bu özelliğini yeni farkettim. nişamlım ailesine çok düşkün. onların biraz üzülmesine bile dayanamıyor ama bn ne kadar üzülsem de umrunda değil.
asıl sorun şu. ikimizde çalışıyoruz. zaten ev eşyalarını birlikte alıcaz. ama bn istiyorum ki ailesi de bize bazı küçük eşyaları almamızda yardımcı olsun. çünkü diğer kardeşlerinin çoğu eşyasını onlar almış. bize de alırlar ailesi için sorun değil. ama nişanlım bu konuda o kadar katı ki. asla ailesine masraf yaptırmak istemiyo. ailem sıkıntıya girmesin diyo. ama bütün eşyaları biz alırsak çok sıkıntıya gircez.
bu konuda kim haklı sizce?

Benim eşim o kadar ailesine düşkün bir insan değildi (kayinvalidem rahmetli geri kalan hala teyze dayı filan var sadece ) evlendikten sonra çok kıymetli oldular bana soylemedikleri kalmadı nerdeyse yapmadiklari surat susmama rağmen hep ben suçlu oldum ve çekilmez bir evlilik oldu benim için. Sonunda kendine geldi de kurtardı bizi. Allah sana kolaylik sabır versin.

mrb. yakında evleniyorum. ama bu özelliğini yeni farkettim. nişamlım ailesine çok düşkün. onların biraz üzülmesine bile dayanamıyor ama bn ne kadar üzülsem de umrunda değil.
asıl sorun şu. ikimizde çalışıyoruz. zaten ev eşyalarını birlikte alıcaz. ama bn istiyorum ki ailesi de bize bazı küçük eşyaları almamızda yardımcı olsun. çünkü diğer kardeşlerinin çoğu eşyasını onlar almış. bize de alırlar ailesi için sorun değil. ama nişanlım bu konuda o kadar katı ki. asla ailesine masraf yaptırmak istemiyo. ailem sıkıntıya girmesin diyo. ama bütün eşyaları biz alırsak çok sıkıntıya gircez.
bu konuda kim haklı sizce?
Herseyınizi kendiniz ALIN kafanıza takmayın bir sekilde ödersiniz . Mal mülkü önemsemeyin önemli olan yuvanızın huzuru mutluluğunuz . Her senı Bir anda almayın zaruri ihtiyaclarınızı Önce ALIN böyle maddi seylere takılma hatta Haklısın falan de nişanlına kanatlar ol Sabırlı ve sakin ol kölen olur el üstünde tutar seni

X