nişanlım ailesine çok düşkün

mrb. yakında evleniyorum. ama bu özelliğini yeni farkettim. nişamlım ailesine çok düşkün. onların biraz üzülmesine bile dayanamıyor ama bn ne kadar üzülsem de umrunda değil.
asıl sorun şu. ikimizde çalışıyoruz. zaten ev eşyalarını birlikte alıcaz. ama bn istiyorum ki ailesi de bize bazı küçük eşyaları almamızda yardımcı olsun. çünkü diğer kardeşlerinin çoğu eşyasını onlar almış. bize de alırlar ailesi için sorun değil. ama nişanlım bu konuda o kadar katı ki. asla ailesine masraf yaptırmak istemiyo. ailem sıkıntıya girmesin diyo. ama bütün eşyaları biz alırsak çok sıkıntıya gircez.
bu konuda kim haklı sizce?
Eşinizin ailesinden ev eşyaları için yardım istememesinin gerçek nedeni onlara borçlu kalmamak veya diğer kardeşlerine yardım ettiklerinde gelişen olayları görüp aynılarını yaşamak istememek olabilir. Ama şimdiden her konuda ailesinin isteklerini sizinkilerin üzerinde tutuyorsa ben olsam endişelenirdim.

Gercek olan şu ki bir cok arkadas yazmış, eger size hicbir sey yapmazlarsa ileride ben sunu yaptım ben bunu yaptim deme hakkina sahip olmuyorlar. Sizi fazla zorlamayacaksa kendiniz yapmanizi öneririm.

Benimde eylülde düğünüm var suan evimin ici yapiliyor. Kayinvalide kayinpeder biz ev parasi verdik geri kalani oglumuz yapacak dediler. Esyalarimizi alirken hic sormadilar bile bizde rahat rahat gittik aldik. Önceleri ben de sizin gibi dusunuyordum yardim etmezlerse cok zorlancaz birikimde yok diye ama keske dedikleri gibi yardim etmeselerdi. Simdi evin ici yapiliyor malum nisanlim cok zorlaniyor her seye yetisemedi birikmis parasinida esyalara vermiştik. Mecbur yardim etmek zorunda kaldilar ama surekli kv soyluyor sunu yaptirdim, yaptirmasam nisanlin yetisemezdi, ben yaptirdim ben düşündüm ben olmasam ne yapardiniz vs vs. Allah razı olsun diyecek kadar laf birakmiyor bik bik bik.

Kendiniz yapın daha iyi biraz zorlanirsiniz ama uzerinizde haklari olmaz.

Ben her seyi kendinizin yapmasina karsiyim
Aileler yardim etmeli olaganustu bi hal olmadigi disinda

yorumunuzu çok beğendim gerçekten. ben nişanlım ailesini sevmesin demiyorum ama bizim yeni bir aile kurduğumuzun farkında değil. ayrıca burda ailesinin hiç suçu yok. onlar alıcaktı bazı şeyleri. ama nişanlım istemiyo izin vermiyo

Tam aksi

nişanlınız yeni bir aile kurduğunuzun farkında

Bu nedenle de kimseye minnettar; borçlu vs kalmak istemiyor

Her şeyi kendi ailesi için kendisi yapmak istiyor

Kendisini artık o evin bir çocuğu olarak değil; bağımsız bir yetişkin olarak görüyor

Bir de yukarıda arkadaşlar yazmışlar; destek olmuyor; insanları gençliğinde borç ile boğuşmak zorunda bırakıyorlar diye ama bence de borçla boğuşulacaksa gençler boğuşsun 60 yaşına gelmiş ancak rahat edecek insanlara bir de binlerce liralık borç ödetmek bana insafsızca geliyor

Ben her seyi kendinizin yapmasina karsiyim
Aileler yardim etmeli olaganustu bi hal olmadigi disinda

Ama yardım etmek demişsiniz; yardım bir işi asıl yapana destek olmaktır.

Yani ne bileyim, eve bir TV almak; 500,00-TL çıkarıp vermek gibi

Bizim ülkemizde ise maaşallah 3+1 tüm ev adıma atacak yer kalmayacak kadar eşya ile dolduruluyor; bunlar da aileden bekleniyor

Esasen ailelerin yardımını takı olarak düşünürsek; evin eşyalarını kendin; bütçene göre alıp takıları da ileride ev/araba vs için kullanma imkanın kalıyor; aksi halde eşya vs borcu denip onlar da elden gidiyor

Adam kendi ayakları üzerinde dursa kabahat, durmasa kabahat. Kardeşine yaptı bana niye yapmıyor diye kafaya takılmaz. İmkanınız var yapıyorsunuz. Orası senin de evin illa erkek tarafı yapacak diye şey yok. Senin ailen kendi kızları için ne aldı?

Baştan böyle mal mülk kavgası ooohoooo. Belki bilmediğin bir dertleri var aile içinde. Ben esas imkanı varken ailesinden talep etse sinirlenirim. Evleniyorsunuz diye kimse Sponsor olmak zorunda değil.

ailesne düskünlügünün boyutu önemli
yoksa herkes ailesine düskündür
ama nisanlinizin ailesine esya aldirmak istemenizi anlayamiyorum
cok mu mutlu edecek sizi bu
neden bu kadar önemli yani

yorumunuzu çok beğendim gerçekten. ben nişanlım ailesini sevmesin demiyorum ama bizim yeni bir aile kurduğumuzun farkında değil. ayrıca burda ailesinin hiç suçu yok. onlar alıcaktı bazı şeyleri. ama nişanlım istemiyo izin vermiyo
minnet etmek istemiyordur.
ileride belkide söz konusu yapacaklarından yada gerçekten sıkışacaklardır.
en son durumda yardım isteyecek belkide..

Ama gerçekten şimdiden ailesine çok düşkün diye bir zerzenişte bulunuyorsan işin zooor benim gibi kafayı yersin ailesiyle sonra :))) herşey gözüne batar bir telefon bile etse cinnet geçirrisin.
evet ben artık bu durumun abartılı boyunu yaşıyorum sırf kocam annesini arıyor diye boşanabilirim :KK53:
şimdiden sıyrılmaya çalış bu düşüncelerden yolun yol değil bacım gelme benim gittiğim yollara :KK45:

Yanliz degilsin pitipiti_ pitipiti_ ayni durumdayiz sanirim bende annesini arasa yanimda cinnet geciriyorum :KK11:

Yeni bir yuva kuruluyor erkegin ailesi de kizin ailesi de elini tasin altina koymali bence. Herseyi gelinle damat yapiyor ve yillarca borc oduyorlar evliliklerinin en guzel gunlerinde... evlat evlendirilirken her iki taraf da yardimci olmali diye dusunuyorum..

Ortak olmalı alışveriş. .
benim tüm eşyamı babam aldı..
k.validemler komşu düğünündeydiler resmen ..
altınları da kocam aldı ..
Düğünde dışardan bakanlar, şimdi dış kapının dış Mandalı lar..
ailesine düşkün olmayan erkek varmıdır Allah aşkına ..

K

Kesinlikle oyle... ahhh ahhhhhhhhhh

sende mi eşinin ailesine olan düşkünlüğü ilgisinden dolayı benim gibi takıntı yaptın .
en son yine boşanma aşamasına geldik biz dedim artık istemiyorum bukadar kocamı paylaşmaktan bıktım dedim kayınpederim falan araya girdi eşim yine ayrılmak istemedi !
bakalım bundan sonra nasıl davrancak.
daha sabrım kalmadı çnkü .
eşimde bunu takıntı ettiğimi bildiği için ben ona tavır yaparsam onları kullanıyor bana karşı.

mrb. yakında evleniyorum. ama bu özelliğini yeni farkettim. nişamlım ailesine çok düşkün. onların biraz üzülmesine bile dayanamıyor ama bn ne kadar üzülsem de umrunda değil.
asıl sorun şu. ikimizde çalışıyoruz. zaten ev eşyalarını birlikte alıcaz. ama bn istiyorum ki ailesi de bize bazı küçük eşyaları almamızda yardımcı olsun. çünkü diğer kardeşlerinin çoğu eşyasını onlar almış. bize de alırlar ailesi için sorun değil. ama nişanlım bu konuda o kadar katı ki. asla ailesine masraf yaptırmak istemiyo. ailem sıkıntıya girmesin diyo. ama bütün eşyaları biz alırsak çok sıkıntıya gircez.
bu konuda kim haklı sizce?
başkalarına mihnetiniz olmadan siz alın bence çünkü yarın birgün kimseye söz hakkı kalmasın almadıkları ve yapmadıkları halde konuşuyorlar kaldı ki alacaklar boşverrr

Yeni bir yuva kuruluyor erkegin ailesi de kizin ailesi de elini tasin altina koymali bence. Herseyi gelinle damat yapiyor ve yillarca borc oduyorlar evliliklerinin en guzel gunlerinde... evlat evlendirilirken her iki taraf da yardimci olmali diye dusunuyorum..

Yeni bir yuva kuruluyor; yeni bir şey edinen de zorluğuna katlanır

Ailelerin iki eli yağda balda ise destek olunabilir tabii de gençler borç ödemesin deyip yaşlılara borç ödetmek adil değil sanki

İnsanlar yıllarca uğraşmışlar çalışmışlar; çoğu da neleri varsa kendileri yapmış; şimdi de gençlerin lüks isteklerinin borcunu mu ödesinler?

Gücün neye yeterse onu alırsan borç içinde geçmez ilk yıllar; evinizde avangart mobilya olmasın; 8 kapılı gardrop olmasın; 125 ekran bilmeme ne özellikli tv olmayıversin

Ama bizim ülkede gösteriş uğruna evde adım atılacak yer kalmayıncaya kadar eşya alınır; sonra da yıllardır borç içindeyiz bir dışarı çıkıp sinemaya bile gidemiyoruz denir

Oturma odası diye küçücük bir odaya tıkılı yaşanır; o çooook pahalı salon takımları misafire saklanır; 3-5 yıl sonra da modası geçti denilip tüketim kültürüne uyulup değiştirilir

Bu döngüden kurtulmak da her şeyini kendin yapıp süsten çok fonksiyona önem verip; paran kadar yaşamakla mümkün kanaatindeyim

Konu sahibi yine diyorum; nişanlın bu anlattığına göre ailesi eğil; başka davranışları aileci yapar belki onu ama eşyaları biz alalım demesi asla

X