Nişanlılık ve Aileler, Evlenince Düzelir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet, evlensin de ailem onun serseriliğinden kurtulsun modunda. Ya o 3 yıl yalan mıydı yani ya da şu anki anlamalar falan..
Gelecekte heba olacak yıllarınzın yanında 3 yıl ne ki. Ben size deyim. O abinin doğacak bebeğinin bezini Bile siz alacaksınız. Akşama kadar abinin evde boş boş yatıp izlediği tv nin elektrik parası için yorulacaksanız. Eşiniz verecek emin olun. Siz de haliyle vermiş olacaksanız. Belli bir zaman sonra onlar 3 çocuk yapacak, o çocuklar sefil sefil büyümesin diye yine nişanlınız koşacak?şimdi sorum şu: akşama kadar çalışıp çalışıp bu paranın en az ama en az 1000 lirasının hiç emeği olmayan birine gitmesine razı mısınız? Olur da evlenirim dersiniz de nişanlınız ailesine ne veriyorsa aynı miktarı siz de ya annenize verin ya da gizli hesap açıp biriktirin ama aileme veriyorum ben de deyin. Bakalım aynı anlayışı kendisi gösterecek mi? Emin olun hayat zaten kendi evliliğimizin sorumluluğu ile çok zor. Birde başka insanları çekecek kadar uzun değil. Bir süre sonra hasta olur saç baş yolarsınız. O nişanlınız da ağzını açıp da bir tek şey demez. Şu an bile böyle ise evlenince x1000 olur o

Şuan görmediğin gösteremedikleri şeyler de var emin ol , sana tek diyeceğim asla hakkını yedirme , susma , değer vermeyene sende değer verme , nişanlını korkut gerekirse çağır deki gel yüzüğünü al ben sizle uğraşamam, ( nisanliyken bazı sorunlar yaşamıştım aynen böyle yaptım, hepsi tutuşmuştu ama ben ciddiydim blöf yapmadım ) sonra herşey kendiliğinden düzeldi aileler köşesine çekildi, eşimle bende her alışverişi birçok şeyi sorunsuz hallettik, bazen ayağa kalkıp herkese napiyonuz siz demek lazım , bizim kızlar aman ha nişanlım elden gider diye korktukları için genelde susmayi tercih ederler tüm haksızlıklara rağmen, bence siz sakın böyle olmayın bırakın giden gitsin, eğer bu kafayla senle evlenmeyi düşünüyorsa bence nişanlını öylece bırak anlasın ailesi ona ne büyük bir kötülük ve çifte standart yapıyor...
Bıraktım en son zaten. Haklısın şu bu.. Şu an yeni bi olay yok ama benden barışmamı bekleyince falan ben gerildim. E niye barışayım yaptıkları nolacak? Onlar hatalı sen de hatalıydın ben de hatalıydım. Sıfırlayalım, asgari görüşüp insanın insana yapacağı şeyleri yapalım diyor. Sen affet bu kadar şeyi gel de.. Nasıl oluyorsa içimde kin kalmasına katlanamıyor. Naptılar sanki telafi için. Sana yapsalardı bu kadar diyorum ben de arada kaldım. Sen çok yaptın bana diyor..

Öyleyim zaten. O yüzden benim fazla taktığımı, annesinin hatalı olduğunu ama bu süreçte çok insanın başına geldiğini, evlenince sorun kalmayacağını söylüyor.
Uc yıllık tanısma donemıne kendını kaptırdıysan
Bak 17 yıllık rahmetlı esım olum dosegınde bıle aılesını ıstedı
Iyı yada kotu ama sızın hıssetmedıgınız seylerı hıssedıyor..ıkı kısılık evlılık kurdugunuzu sanmayın bosa

Bıraktım en son zaten. Haklısın şu bu.. Şu an yeni bi olay yok ama benden barışmamı bekleyince falan ben gerildim. E niye barışayım yaptıkları nolacak? Onlar hatalı sen de hatalıydın ben de hatalıydım. Sıfırlayalım, asgari görüşüp insanın insana yapacağı şeyleri yapalım diyor. Sen affet bu kadar şeyi gel de.. Nasıl oluyorsa içimde kin kalmasına katlanamıyor. Naptılar sanki telafi için. Sana yapsalardı bu kadar diyorum ben de arada kaldım. Sen çok yaptın bana diyor..
Nişanlın saf aileci , evleneceksen önce bunu kabul et , bir insanin yapması gereken dediği şey; abisinin yaptığı her saçmalığı savunmak, maddi destek vermek , arkasını toplamak ve aynısını eşinden beklemek yapmadığında ise şayet evlenmişse ( köprüyü geçmişse) eşinin burnundan getirmek , bi de ha bire anasını pofpoflamak... Bence nişanlına ailesi konusunda mesafeli duracağını ve ondan bişey beklememesi gerektiği ile ilgili kesin konuş, ama zor yani evlenseniz bile nişanlın yine ayni şeyleri yapacak gibi, güvenemedim ben ..

Düştü birkaç defa, üç gün sonra aynı. Ben de ağlıyorum aslında. 😄 Dedim hatta bi sefer, dur önce ben ağlayayım diye.. Gururlu durmak en büyük sorunumuz, çok gururlusun aşağı çok gururlusun yukarı. E napayım? Ay sanki olayları benle yaşadınız. Aynı şeyi mi yaşadık ya? Nolur detaylı konuşalım...
İşte size diyorum ya yaşamayan gerçekten yok 😅 benimki de çok yıprattı bizi en başında. Ben hep sustum. Ne dese ne yapsa her şeye sustum. Bende elti yok ama kendi yeğenleriyle beni kıskandırmaya falan çabaladı. Ayy o kadar saçma sapan bir çok şey yaptı ki 😂. Sonra evime karışmaya çalıştı. İnanır mısınız ona bile sessiz kaldım. En sonunda pes etmek zorunda kaldı. E bir duvara çarpa çarpa yorulur insan o da haklı. Sonra o kıymetli yeğenleri bunun arkasından mı ne konuşmuşlar orda burda. Sonra onlara düşman oldu ben çok kıymetli oldum. Bugün her ne kadar kanatsız melek modunda davransa da ben en başında yaşattıklarını hiç unutmuyorum. Keza aileme de saygısızlıklar yaptı. Benim eşim de onunla çok konuştu çok tartıştı ama anlamadı kadın inadı inat devam etti. O yüzden nişanlınızı anlıyorum. Konuşuyordur ve anlamıyordur kadın. Ya da o anda oğlunun öfkesini yatıştırıp ılımlı konuşup hatasını kabul ediyormuş gibi davranıp bildiğini okumaya devam ediyordur. Üstelik ben eşim ne zaman annesiyle tartıştığını söylese ona kızdım bu şekilde çözülmez daha kötü olur her şey diye. Ne seviyesine indim ne ona istediğini verdim. Ben herkesin kalbinin ekmeğini yiyeceğine çok inanıyorum ve öyle de oluyor. Yeri geldi bu eve geldiğinde oğlu soğuk davrandı ben yine başımın üzerinde ağırladım. Benim yaşım küçüktü ama o benim büyüklüğümün altında ezildikçe ezildi ezildikçe ezildi. Düşünsenize ağız tadıyla kötülük yaptırmadım 😂😂 karşılık alamayınca tat alamıyorlar demek ki. Bir de bu arada eşime de annen şöyle dedi böyle yaptı falan diye de anlatmam hiç. Çünkü inanın herkes kendi annesini tanır zaten. Benim çevremde tek bir tane eş ailesiyle anlaşabilen bir gelin yok inanın. O yüzden nişanlınızla probleminiz yoksa diğerlerini boşverin diyorum. Hayatınıza kim girerse girsin bir ailesi olacak. Ve inanın o ailede de mutlaka huzur bozan birisi olacak. O durumda da zaten nasıl davranılması gerektiğini zaman belirleyecek. Ya görüşmemeyi tercih edeceksiniz ya da yaptıklarını yok saymayı. Ben yok saymayı tercih ettim. Kimsenin amacına ulaşmasına izin vermedim. Abisine maddi destek verecek belki en başında. Ve bu da çok canınızı sıkacak. Ama ne kadar iyi kazanırsanız kazanın insan kazandığı kadar harcıyor zaten yaşam standardını ona göre belirliyor o yüzden evinizi zor geçindirirken istese de veremeyecek ki? Felaket tellallığı iyidir hoştur ama hiç kimsenin 4 4 lük bir evliliği yokken ki böyle bir şey zaten hayatta mümkün olamayacakken şöyleyse ayrıl böyleyse ayrıl demek bana doğru gelmiyor. Ortada nişanlınızın bir saygısızlığı bir ahlaksızlığı şiddeti vs olsa zaten hiç düşünmeyin ayrılın derim. Ama yaşadıklarınız hepimizin yaşadıklarıyla neredeyse aynı. Aileyi silip atmak eş istiyor diye olmaz ki. Bir gün mesafe koyacaksa bile kendi yorulduğunda koyacak. Ailesi kıymete bindi mevzusunu da şöyle düşünün. Annesi sizi kötülese sizin için konuşturmayacak size daha çok sarılacak, siz annesini kötüleseniz ona daha çok sarılacak bu çok doğal. Çünkü sizi de çok seviyor ailesini de. İnanın polyannacılık yapmıyorum. Yaşadıklarınızı bir çok kişi yaşıyor bunu biliyorum. Ve ayrılmanız bunları başkasıyla yaşamayacaksınız demek değil 🤷🏻‍♀️

Nişanlın saf aileci , evleneceksen önce bunu kabul et , bir insanin yapması gereken dediği şey; abisinin yaptığı her saçmalığı savunmak, maddi destek vermek , arkasını toplamak ve aynısını eşinden beklemek yapmadığında ise şayet evlenmişse ( köprüyü geçmişse) eşinin burnundan getirmek , bi de ha bire anasını pofpoflamak... Bence nişanlına ailesi konusunda mesafeli duracağını ve ondan bişey beklememesi gerektiği ile ilgili kesin konuş, ama zor yani evlenseniz bile nişanlın yine ayni şeyleri yapacak gibi, güvenemedim ben ..
Bende de bu güvensizlik var. O ise olay olmadan peşin kuruntu olduğunu söylüyor. İyi de aksi ne gördük şu an. Bir tek annesine rağmen düğün yapıyoruz..

Yani tam şöyle aslında ben olgunum, akilim abim vasıfsız tabii ki sorun çözme yetisi bende gibi bakıyor. Tamam bu gerçekte de böyle ama anlamadığı şey şu, bu vasfın var diye sonsuz kullanılmak zorunda değilsin. O da kendini geliştirebilr. Evde sanki annenin eşi o, abi sorunlu şımarık çocuk gibi..
Nişanlınız söylediği kadar olgun olsaydı bu süreci güzel yönetirdi. Kardeşe devamlı yardım etmeyin sonu gelmez. Bir tanıdığım var ana baba 3 çalışan kardeş bir olup onun borçlarını bitiremiyorlar. Kendisine eşine çocuğuna bakıyorlar, durmadan da borca giriyor adam. Anne baba da kardeşiniz tabi yapacaksınız diyor. Olgunluk en baştan böyle kardeşe kuruş vermemek olur, mecbur kendisi kazansın. Nişanlınızı belli ki olgunsun, akıllısın sen iyisin diyerek şişirmişler o da artık kendini başka türlü çıkarmak istemiyor. İşiniz zor hiç olmazsa düğünü erteleyin. Belki on belki yirmi sene sonra anlar ama o zaman anlaması size ne kazandıracak?

Ben o esnada bi Allah'ın tokadı, aklı başa alma, yaşlandık diye ölüm korkusu falan olur diye düşünüyordum..
Insanlardamı bu tarz ınsanlar yasları ılerledıkce daha ergen hareketler yapmaya baslıyor

Aa çok geçmiş olsun. Sorun aile miydi?
Yoo eşimin tavrı
Nişanlını da anlıyorum yazık çocuğa. O ne yapsın. İki tarafı da idare etmek ona kalıyor. Çok zor. İnsan ailesini seçerek doğmuyor ki. Onun kafası da dolmuştur iyice
Ama senin de ben bu yükü bu stresi kaldiramiycam senin ailen sen onların yükünü kaldırmak isteyebilirsin ama benim şimdiden psikolojim bozuldu kaldıramıyorum sadece sana olan sevgim yetmiyor. Bitirelim ya da ben kafamda oturtana kadar birşeyleri erteleyelim diyebilirsin

İşte size diyorum ya yaşamayan gerçekten yok 😅 benimki de çok yıprattı bizi en başında. Ben hep sustum. Ne dese ne yapsa her şeye sustum. Bende elti yok ama kendi yeğenleriyle beni kıskandırmaya falan çabaladı. Ayy o kadar saçma sapan bir çok şey yaptı ki 😂. Sonra evime karışmaya çalıştı. İnanır mısınız ona bile sessiz kaldım. En sonunda pes etmek zorunda kaldı. E bir duvara çarpa çarpa yorulur insan o da haklı. Sonra o kıymetli yeğenleri bunun arkasından mı ne konuşmuşlar orda burda. Sonra onlara düşman oldu ben çok kıymetli oldum. Bugün her ne kadar kanatsız melek modunda davransa da ben en başında yaşattıklarını hiç unutmuyorum. Keza aileme de saygısızlıklar yaptı. Benim eşim de onunla çok konuştu çok tartıştı ama anlamadı kadın inadı inat devam etti. O yüzden nişanlınızı anlıyorum. Konuşuyordur ve anlamıyordur kadın. Ya da o anda oğlunun öfkesini yatıştırıp ılımlı konuşup hatasını kabul ediyormuş gibi davranıp bildiğini okumaya devam ediyordur. Üstelik ben eşim ne zaman annesiyle tartıştığını söylese ona kızdım bu şekilde çözülmez daha kötü olur her şey diye. Ne seviyesine indim ne ona istediğini verdim. Ben herkesin kalbinin ekmeğini yiyeceğine çok inanıyorum ve öyle de oluyor. Yeri geldi bu eve geldiğinde oğlu soğuk davrandı ben yine başımın üzerinde ağırladım. Benim yaşım küçüktü ama o benim büyüklüğümün altında ezildikçe ezildi ezildikçe ezildi. Düşünsenize ağız tadıyla kötülük yaptırmadım 😂😂 karşılık alamayınca tat alamıyorlar demek ki. Bir de bu arada eşime de annen şöyle dedi böyle yaptı falan diye de anlatmam hiç. Çünkü inanın herkes kendi annesini tanır zaten. Benim çevremde tek bir tane eş ailesiyle anlaşabilen bir gelin yok inanın. O yüzden nişanlınızla probleminiz yoksa diğerlerini boşverin diyorum. Hayatınıza kim girerse girsin bir ailesi olacak. Ve inanın o ailede de mutlaka huzur bozan birisi olacak. O durumda da zaten nasıl davranılması gerektiğini zaman belirleyecek. Ya görüşmemeyi tercih edeceksiniz ya da yaptıklarını yok saymayı. Ben yok saymayı tercih ettim. Kimsenin amacına ulaşmasına izin vermedim. Abisine maddi destek verecek belki en başında. Ve bu da çok canınızı sıkacak. Ama ne kadar iyi kazanırsanız kazanın insan kazandığı kadar harcıyor zaten yaşam standardını ona göre belirliyor o yüzden evinizi zor geçindirirken istese de veremeyecek ki? Felaket tellallığı iyidir hoştur ama hiç kimsenin 4 4 lük bir evliliği yokken ki böyle bir şey zaten hayatta mümkün olamayacakken şöyleyse ayrıl böyleyse ayrıl demek bana doğru gelmiyor. Ortada nişanlınızın bir saygısızlığı bir ahlaksızlığı şiddeti vs olsa zaten hiç düşünmeyin ayrılın derim. Ama yaşadıklarınız hepimizin yaşadıklarıyla neredeyse aynı. Aileyi silip atmak eş istiyor diye olmaz ki. Bir gün mesafe koyacaksa bile kendi yorulduğunda koyacak. Ailesi kıymete bindi mevzusunu da şöyle düşünün. Annesi sizi kötülese sizin için konuşturmayacak size daha çok sarılacak, siz annesini kötüleseniz ona daha çok sarılacak bu çok doğal. Çünkü sizi de çok seviyor ailesini de. İnanın polyannacılık yapmıyorum. Yaşadıklarınızı bir çok kişi yaşıyor bunu biliyorum. Ve ayrılmanız bunları başkasıyla yaşamayacaksınız demek değil 🤷🏻‍♀️
Yasadıgını herkes yasıyor dıye yasamasın dıyoruz..herkes sessız kalamaz bu yapı meselesı..

Cok sevsemde sartlar uymuyorsa evlenmem hayatımı neden mucadele ıle gecıreyım..ınsanlar yurt dısına tatıle gıdıyor kurslar kısısel gelusım vb ıle ugrasırken
Bır adamın aılesıyle omur boyu satranc oynamak akıl karı degıl

Yasadıgını herkes yasıyor dıye yasamasın dıyoruz..herkes sessız kalamaz bu yapı meselesı..
Konu sahibi örnek hikayeler dinlemek istiyor ben de anlatıyorum. Ve bu konu sahibiyle ikimiz arasında geçen diyaloglar. Benim de anlatmaya çalıştığım her hikayenin felaketle sonuçlanmadığı ve zamanla bazı şeylerin değişebileceği.

Insan en çok şuna uyuz oluyor.

Sen 30 yaşını beklemişsin, meslek maddi durum diye. Hayallerini ötelemissin. Bir şeyler gönlünce olsun diye hala tırmalıyorsun, afedersin eşek gibi çalışıyorsun.

18 yaş bebesi okumamış, emek vermemiş zart diye evlilik koca derdinde. Beklemeyecek. Evi de olacak, aklı senin yaptığın düğünde kalmayacak. Para yoksa da sıkıp sıkıştırıp istediği elbise alınacak. Çalışıp yıpranmayacak da..

Valla aşkın önce a sı sonra ş si sonra k si gider.
Bu kadar diyeyim çok uzatmadan.

Konu sahibi örnek hikayeler dinlemek istiyor ben de anlatıyorum. Ve bu konu sahibiyle ikimiz arasında geçen diyaloglar. Benim de anlatmaya çalıştığım her hikayenin felaketle sonuçlanmadığı ve zamanla bazı şeylerin değişebileceği.
Haklısın arkadasım
Sonucda kımse cocuk degıl🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X