Nişanlılık arifesinde ayrıldım lütfen yardım edin

İki aile de bir garip maddi durumun yoksa ne işin var görücü gitmeye. Annenize diyecek sözüm yok gerçekten karşı tarafı rencide etmişsiniz.

Hem maddi anlamda yüksek beklentilere giriyorsunuz hemde hemen evlenelim istiyorsunuz. Beklentilerinizi karşılamaları için adama zamanda vermiyorsunuz. İkisinden birinden vazgeçmeniz gerekirdi. Adam ikisinden de vazgeçmiş.

Sizin için çok karlı bir evlilik olacakmış. Karşımızdakini insana sizin vaadiniz nedir?Neden şimdiden bu kadar baskı ile uğraşsın ki ortada ilişkiye verilmiş bir emek bile yok🤷🏻‍♀️

Bir şeyi istemenin de bir yol yordamı var. Daha bir şey söylerseniz tüy dikmiş olacaksınız. O yüzden bir şey yapmayın artık..

Kızlar Merhaba

Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.

Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.

Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Öncelikle evlilik arefesinde tabiki ev altın konuşulur aileniz kızını veriyor sonuçta tabiki soracak. Ne bekliyorlardı buyrun kızı alın poşete koyun götürün demelerini mi? Anneniz ev konusunda ısrarcı olmamış alabiliyorsanız alın demeye getirmiş hangi anne demez? Bir tuhaf şeyde madem 1 sene öteleyeceksin neden görücü getiriyorsun görücü demek biz hazır ve nazırız oğlumuzu evlendirmeye demektir. Evet hoş olmayan muhabbetler olmuş iyi niyetli dahi olsa da. Ben msj atma taraftarı değilim şuan bir kırılımdasınız çünkü. Geri adım atarsanız bu sefer onlar yapacaklarınıda yapmayacaklar. Haklı şeyler isteyip söyleseniz dahi eski olaya istinaden atıfta bulunup huysuzlanacaklar, erkek aileleri malum. Oğlan sizden yeterince etkilenmemiş olacakki sazan gibi atlamış ayrılık msjınıza. Peşinden gitmeyin, değeriniz düşer. Dönerse kabul edin ve bu olanlarıda tekrar etmeyin.

Kızlar Merhaba

Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.

Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.

Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Maddiyat önemli bence sen doğrusunu yapmissin adam seni gerçekten istese idi hemen tamam demezdi maşallah dünden raziymis ayrılmaya bosver iyi olmuş ayrilman

Sen biraz fazla acelecisin gibi geldi. Bir de süre kısa iyice tanıdığını düşünüyor musun ayrıca maddiyat ve bu konudan çıkan gerginlikler sağlıksız bir hale sokmus ilişkiyi adam da haklı kendince. Bence devam etmesi ikiniz için de pek hayırlı olmaz gibime geliyor. Sonuçta ortada ciddi bir aşk meşk durumu da yok belli ki, sen de bu kadar takılı kalma bence.

Kirmak icin söylemiyorum ama ailen hem aceleci hemde paragöz gözükmüs. Bu "ev alin" meselesine hic girmiyorum..kolaysa öyle annen alip versin. O "verilirken" ev almismiydi babaniz? Herkes geldigi yeri cabuk unutuyor. Bu saatdan sonra mesaj atsan da toparlanmaz. Cünkü ortada bir iliski yok ve siz tek basinizda kararlar alacak olgunlukda degilsiniz..gecmis olsun. Gelecek görücüde ailenizi frenleyin derim
O kadar haklisiniz ki🤦‍♀️ en gicik oldugum sey erkek tarafindan herseyin beklenmesi ama islerine gelmeyincede iste hayat musterek ev ikimizin deniyor 2 kisi evleniyorsa niye herseyi erkek yapmak zorunda anlamiyorum anlamayacgimda heralde 🤷‍♀️

Adama bu resmi gösterin. Gerçekten full maddiyat açısından bakıyorsunuz ailecek. Haksız mı sanki ayrılmakta ? Her görücü usulüne giden çok mu zengin ? Ya da amaç bu mu yani?

Eklentiler

• cc31c36ded5d6c5293965026e07a0a7e.jpg
    cc31c36ded5d6c5293965026e07a0a7e.jpg
    41 KB · Görüntüleme: 76
Bırak arkadaşım bu iş olmaz. Çok fazla yüz göz olunmuş, aileler çok girmiş işin içine. Bu süreçte söylenen her şey her kavgada önünüze gelir, hiç unutulmaz. Annen böyle demişti, baban böyle yapmıştı olur. Şartlarınız uymamış zaten bırakın önünüze bakın. Daha 1 ay olmuş tanışalı. Gerçek sevgi bile değil bu.

Bence bekleme süreci sizin için daha iyi olurdu yani sırf tayininiz olsun diye nikah kıymakta acele etmeyin ayrıca nişanlılık dönemi genelde kadının ve onun ailesinin alttan alındığı bir dönemdir tamm aileniz hoş bir giriş yapmamış sonuçta tavırları biraz maddiyatçı görünmüş ama evleneceğiniz kişi ve ailesi alttan almıyorlar sizin için sorun olur mu ilerde bunu düşünün. Mesaj atma konusu da bilemiyorum sizin için çok yeni ve yoğun duygular olmuş anladığım kadarıyla bence kendinizi dizginleyin erkekler için kadının adım atması ben ne dersem o olur zaten peşimden koşuyor mantığını uyandırır maalesef bu durum bütün erkekler için geçerli

Maddiyat önemli bence sen doğrusunu yapmissin adam seni gerçekten istese idi hemen tamam demezdi maşallah dünden raziymis ayrılmaya bosver iyi olmuş ayrilman
Ya dimi😐😂 gorgusuz gibi hic birsey gormemis gibi sadece maddiyattan bahsetmek tabii cok onemli, hele evlilik gibi omur boyu gitmesi gereken birsey gerkestirileceginde karsidaki insanin onemi yok parasi olsun yeter🙄😐😂

Kızlar Merhaba

Birbirinizi tanımadan hemen evlenmek bence en büyük sıkıntı olurdu yani aceleniz neydi. Şahsen devamlı maddi konuşmuşulması beni de aşırı gerer ve kurtuldum diye dua ederdim. adam da değerinizi sıfıra, güvenini sıfıra indirmişsiniz yaşınızın da var olduğunu düşünürsek anne, baba sözü dinlemek nedir ya. Daha çok evde kalırsınız.

Ayrica konu sahibi.. hayatinda bu ani beklemissin hah erkek buldum somureyim bunu mu dediniz ailecek😐😂 zira burdan oyle gozukuyorsunuz.. daha herifi tanimadan evlenmeyi konustugunuz yetmiyormus gibi birde ev mobilya dugun konusuyorsunuz😂😐 ee sizde ne var mesela? Evin var mi? Birikimin var mi? Sirf kiz cocugusun diye karsi tarafa mi yuklenecektiniz mesela? Ki bunu yapmissiniz.. yok halat severmis zincir severmis.. baya yemlemissin herifi ama tutmamis😐😂 bence iyide olmus. Siz gibiler yuzunden evliligin ici tamamen bos birsey haline geldi.
Ve üzücü olan şu bu kadar isteği olan kız bakalım nasıl çeyiz götürüyor tabaklarına kadar erkek tarafa aldıranları biliyorum
Yazık

maddiyat konuşulması hoş olmamış ama sizde hata ettiğinizi farkına varmışsınız. bence tekrar bir araya gelip konuşun ama kendinizi çok da ezdirmeyin düzgün bir üslupla şakanızın yanlış anlaşıldığı tam olarak kendinizi ifade edemediğinizi belirtin ama yok ailem hatalı yok ben hata yaptım diye işe girerseniz evlilik boyunca bunlar yüzünüze çarpılır

1 senelik evliyim mobilyalarım uygun fiyatlı mobilyacıdan alındı paha biçilir altınlarım da yok ne ailem ne ben para mevzusu açtı ne de onlar bizim bu mevzuyu açmamıza sebep olacak birşey yaptı sadece eşimin ve benim iletişimim önemliydi ve hala da öyle hiçbirşeyin önemi yok çok mutluyuz elhamdülillah
Gerçekten seviyorsan bir mobilya alırken bile şusu busu deyip çok sıkıntı çıkarmayacaksan özür dile tekrar görüş çünkü karşındaki adam herşeyi maddiyata dökecek bundan sonra hatta ömür boyu bunu kabulleniyorsan peşinden git sevgini ortaya koy zaten görücülere ısınamıyorum demişsin ısınmışken keşke karşındakine göre davransaydın evlilik işlerinde bazı şeylerin şakası bilr hiç hoş değil bunu unutma
Istememde babama sormuslar kac bilezik istersiniz diye babamda cok guzel cevap vermis evinizin giderlerinden arttirdiginizla ne alabiliyorsaniz o kadar alin kendinizi skıştırmayın 😍
Gercekten aynı durumu yasamisiz ve iyiki luks esyam olmamis iyiki fazlaca altinim şaşalı bir düğünüm olmamis belki onlar olsa evimde huzur olmicakti esimle birbirimize bu kadar baglanamayacktik..

Gerçketen 1 ay görüştüğün biri için bu kadar konuşmak, ikna etmek istiyorsun filan yoksa tayin için mi? Görücü usulu nedir adamda bakmis zaten uygun gelmemis bazi seyler bitsin olmaz demis zaten ask yok, sevgi yok o şimdi başka kismetlere bakıyordur. Cok sacma geldi bu ısrarınız. Asil sebebi ne merak ettim

İki aile de bir garip maddi durumun yoksa ne işin var görücü gitmeye. Annenize diyecek sözüm yok gerçekten karşı tarafı rencide etmişsiniz.
Çok doğru hadi adama tamam diyelim anlayışsız lakin annesi babası kim bilir ne hayaller ne düşüncelerle gidip böyle bişeyle karşılaşınca ister istemez utanmışlardır herkesin evladı kendine göre en iyilerine layık eminim ki elinden geleni de yapacaktır sırf mutlu olmaları için ama iki taraf da anlayışsız olursa çok zor çok 😑

Ve üzücü olan şu bu kadar isteği olan kız bakalım nasıl çeyiz götürüyor tabaklarına kadar erkek tarafa aldıranları biliyorum
Yazık
lütfen benim ailem çeyizimin hepsini en güzelinden alan insanlar nişan biz yapalım dedik. Biz asla altta kalan insanlar değiliz herseye tamam ama bu eleştiriyi kabul edemem gerçekten bu forumda biz derdimize çare istiyoruz insanlar çok kırıcı davranıyor. Tek sizi tenzi etmiyorum genel yüzde 95 böyle

O kadar haklisiniz ki🤦‍♀️ en gicik oldugum sey erkek tarafindan herseyin beklenmesi ama islerine gelmeyincede iste hayat musterek ev ikimizin deniyor 2 kisi evleniyorsa niye herseyi erkek yapmak zorunda anlamiyorum anlamayacgimda heralde 🤷‍♀️

Ya burda bazilari tabi ev altin alinir modunda geziyor da ama ekonomi malum. Insanlarin maddi durumlari malum. Kolay mi öyle hem ev hem altin.hemde bir sürü olur olmaz masraf yapmak? Tabi erkege yükleyebildikten sonra harca harca bitmez. Insanlar kendileri yapamayacaklarini erkek tarafindan utanmadan bekliyor. Neden? "Kiz veriyoruz!" Aha ok..sanki erkegi borca bogsan ucu kizina dokunmayacak..burda kac konuda seneler sonra bu konularin ortaya döküldügünü görüyoruz. Bence cok yalnis. Aslinda ne dinimize nede kültürümüze yakisan davranislar. Evliligi kolaylastiracak yerde insanlari borcla yerin dibine sokuyorlar ve yinede erkek "yetersiz" diye suclaniyor sonunda

X