- 24 Ağustos 2019
- 2.727
- 8.430
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öncelikle evlilik arefesinde tabiki ev altın konuşulur aileniz kızını veriyor sonuçta tabiki soracak. Ne bekliyorlardı buyrun kızı alın poşete koyun götürün demelerini mi? Anneniz ev konusunda ısrarcı olmamış alabiliyorsanız alın demeye getirmiş hangi anne demez? Bir tuhaf şeyde madem 1 sene öteleyeceksin neden görücü getiriyorsun görücü demek biz hazır ve nazırız oğlumuzu evlendirmeye demektir. Evet hoş olmayan muhabbetler olmuş iyi niyetli dahi olsa da. Ben msj atma taraftarı değilim şuan bir kırılımdasınız çünkü. Geri adım atarsanız bu sefer onlar yapacaklarınıda yapmayacaklar. Haklı şeyler isteyip söyleseniz dahi eski olaya istinaden atıfta bulunup huysuzlanacaklar, erkek aileleri malum. Oğlan sizden yeterince etkilenmemiş olacakki sazan gibi atlamış ayrılık msjınıza. Peşinden gitmeyin, değeriniz düşer. Dönerse kabul edin ve bu olanlarıda tekrar etmeyin.Kızlar Merhaba
Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.
Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.
Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.
Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Maddiyat önemli bence sen doğrusunu yapmissin adam seni gerçekten istese idi hemen tamam demezdi maşallah dünden raziymis ayrılmaya bosver iyi olmuş ayrilmanKızlar Merhaba
Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.
Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.
Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.
Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
O kadar haklisiniz ki en gicik oldugum sey erkek tarafindan herseyin beklenmesi ama islerine gelmeyincede iste hayat musterek ev ikimizin deniyor 2 kisi evleniyorsa niye herseyi erkek yapmak zorunda anlamiyorum anlamayacgimda heraldeKirmak icin söylemiyorum ama ailen hem aceleci hemde paragöz gözükmüs. Bu "ev alin" meselesine hic girmiyorum..kolaysa öyle annen alip versin. O "verilirken" ev almismiydi babaniz? Herkes geldigi yeri cabuk unutuyor. Bu saatdan sonra mesaj atsan da toparlanmaz. Cünkü ortada bir iliski yok ve siz tek basinizda kararlar alacak olgunlukda degilsiniz..gecmis olsun. Gelecek görücüde ailenizi frenleyin derim
Ya dimi gorgusuz gibi hic birsey gormemis gibi sadece maddiyattan bahsetmek tabii cok onemli, hele evlilik gibi omur boyu gitmesi gereken birsey gerkestirileceginde karsidaki insanin onemi yok parasi olsun yeterMaddiyat önemli bence sen doğrusunu yapmissin adam seni gerçekten istese idi hemen tamam demezdi maşallah dünden raziymis ayrılmaya bosver iyi olmuş ayrilman
Birbirinizi tanımadan hemen evlenmek bence en büyük sıkıntı olurdu yani aceleniz neydi. Şahsen devamlı maddi konuşmuşulması beni de aşırı gerer ve kurtuldum diye dua ederdim. adam da değerinizi sıfıra, güvenini sıfıra indirmişsiniz yaşınızın da var olduğunu düşünürsek anne, baba sözü dinlemek nedir ya. Daha çok evde kalırsınız.Kızlar Merhaba
Ve üzücü olan şu bu kadar isteği olan kız bakalım nasıl çeyiz götürüyor tabaklarına kadar erkek tarafa aldıranları biliyorumAyrica konu sahibi.. hayatinda bu ani beklemissin hah erkek buldum somureyim bunu mu dediniz ailecek zira burdan oyle gozukuyorsunuz.. daha herifi tanimadan evlenmeyi konustugunuz yetmiyormus gibi birde ev mobilya dugun konusuyorsunuz ee sizde ne var mesela? Evin var mi? Birikimin var mi? Sirf kiz cocugusun diye karsi tarafa mi yuklenecektiniz mesela? Ki bunu yapmissiniz.. yok halat severmis zincir severmis.. baya yemlemissin herifi ama tutmamis bence iyide olmus. Siz gibiler yuzunden evliligin ici tamamen bos birsey haline geldi.
Istememde babama sormuslar kac bilezik istersiniz diye babamda cok guzel cevap vermis evinizin giderlerinden arttirdiginizla ne alabiliyorsaniz o kadar alin kendinizi skıştırmayın1 senelik evliyim mobilyalarım uygun fiyatlı mobilyacıdan alındı paha biçilir altınlarım da yok ne ailem ne ben para mevzusu açtı ne de onlar bizim bu mevzuyu açmamıza sebep olacak birşey yaptı sadece eşimin ve benim iletişimim önemliydi ve hala da öyle hiçbirşeyin önemi yok çok mutluyuz elhamdülillah
Gerçekten seviyorsan bir mobilya alırken bile şusu busu deyip çok sıkıntı çıkarmayacaksan özür dile tekrar görüş çünkü karşındaki adam herşeyi maddiyata dökecek bundan sonra hatta ömür boyu bunu kabulleniyorsan peşinden git sevgini ortaya koy zaten görücülere ısınamıyorum demişsin ısınmışken keşke karşındakine göre davransaydın evlilik işlerinde bazı şeylerin şakası bilr hiç hoş değil bunu unutma
Çok doğru hadi adama tamam diyelim anlayışsız lakin annesi babası kim bilir ne hayaller ne düşüncelerle gidip böyle bişeyle karşılaşınca ister istemez utanmışlardır herkesin evladı kendine göre en iyilerine layık eminim ki elinden geleni de yapacaktır sırf mutlu olmaları için ama iki taraf da anlayışsız olursa çok zor çokİki aile de bir garip maddi durumun yoksa ne işin var görücü gitmeye. Annenize diyecek sözüm yok gerçekten karşı tarafı rencide etmişsiniz.
lütfen benim ailem çeyizimin hepsini en güzelinden alan insanlar nişan biz yapalım dedik. Biz asla altta kalan insanlar değiliz herseye tamam ama bu eleştiriyi kabul edemem gerçekten bu forumda biz derdimize çare istiyoruz insanlar çok kırıcı davranıyor. Tek sizi tenzi etmiyorum genel yüzde 95 böyleVe üzücü olan şu bu kadar isteği olan kız bakalım nasıl çeyiz götürüyor tabaklarına kadar erkek tarafa aldıranları biliyorum
Yazık
O kadar haklisiniz ki en gicik oldugum sey erkek tarafindan herseyin beklenmesi ama islerine gelmeyincede iste hayat musterek ev ikimizin deniyor 2 kisi evleniyorsa niye herseyi erkek yapmak zorunda anlamiyorum anlamayacgimda heralde