Nişanlılık arifesinde ayrıldım lütfen yardım edin

Ya maddi şeyler istenebilir. Altın halatta bir güvence oluyor. İlla ev olacak beklentisi biraz fazla ama belli bir birikimleri olmalı. Sonra çoğu sorun ondan çıkıyor
Neyin güvencesi tam olarak? Erkek de kızdan istesin bi altın kemer. Erkeğe de güvence lazım. Herkes kendi ayaklarının üzerinde durabilecek meziyete sahip olarak evlenirse kimse kimseyi banka(güvence) olarak görmez. Kendinde olmayan maddi imkanları başkasından beklemek, istemek cok yanlış

1ayda tanıma evlilik kararı için erken değil mi yahu . Biz tanı ailesini tanı huyu suyu derken zaten zaman geçiyor kafalar uyuyor mu .. ben eşimle 2 yıl gezdim 1 yıl nişanlılık sonra evlilik oldu .. biz geç mi kalmışız acaba

Bence keşke dememek için keşke deseydim vb. Pişmanlıkları yaşamamak için konuşmayı denemelisiniz gururunuzun incineceginden korkuyorsunuz haklısınız da bir yandan ama hayatta keşke kadar zor olamaz içten içe insanı yoran birşey ve bu bazen geçmek bilmiyor Rabbim size hayırlı kapılar açsın İnşaAllah

Merhabalar canım.bu yaslarda.özelliklede mesleğine yeni başladığın yıllardır dıye tahmın ediyorum.özellikle yasına baktım çunkı.bi 30 ların üztünde olsaydın böyle şeyleri çok düşünmiceğini düşünüyorum.çünki insan o yaşlarda dahada olgunlaşıyor.bence arayıpta konuşma.çünki.nişanlın birazcık haklı.evlilik.öyle düşündüğün gibi birşey değil.evlilik birbiribi sevmek demek.evlendiğin zaman bu tarz muhabbetler çok komik gelicek daha sonradan sana.ailenide şöyle anlayabiliyorum.bu zmanada çok insanlar birbirine güvenemiyor.ama kesinlikle bundan sonraki süreçler için söylüyorum.böyle konulara çok girmememye çalış.ailende girmesin.kesinlikle bir hata yapılmış.maddi konuların espiriaini bile yapma.çünki nişanlılık bu insanların birbirini tanıma aşaması.inşallah düzeltirsin hayırlısı ise senin için o insan.düzeşmezsede onunde çok yıllar var.karşına bi çok insan çıkabilir.kimse vazgecilmez değil.ne nişanlın nede sen.ama olmazsada.lütfen ve lütfen maadi konularda çok kaygılanma.zaten çalışan bir insansın.kendi ayakları üzerinde durabilecek güçtesin.inşallah nişanlın.olumlu yaklaşır.ama sakın uzun uzunda yalvarır gibide yapma.çünki onu daha çok kaybedebilirsin.

Ailem de ona kızdı 6 ay sonra evlenemeyecekse neden görücü geldiler demişsiniz. Evliliğe bakış açınızı değiştirin bence. İnsanlar tanışır görüşür anlaşırsa evlenir. Yangından mal kaçırır gibi 6 ay içinde evlenmek istememis olması çok normal. Sevgili olan, evlilik niyetiyle görüşen bir sürü kişi var. Şuan evim yok ya da düğün yapacak param yok seneye görüşelim mi demeleri gerekiyor? Bir de bir aydır tanıdığınız bir kişiye maddi yüklü bir şaka yaptığınızı iddia ediyorsunuz. Tanışma aşaması iki insanın birbirini ölçüp tarttığı zamanlardır. Malesef çok yersiz ve anlamsız şaka olmuş, oluşmayan güveni kırmışsınız. Empati yapıyorum. Ben olsam mesaj atar mıydım? Kesinlikle atardım. Ama sadece kendimi ifade eden, yanlış anlaşıldığımı belirten bir mesaj atardım. Eğer kalbinde yer edinmişseniz bir erkek asla kayıtsız kalmaz ve iletişimi sürdürür. Yok eğer iletişimi sürdürmezse nasip derim ve buradan ders çıkarıp yoluma devam ederim.

Erkek boşaninca önyargiyla yaklaşıyorlar mı? Boşaninca yada boşanmadan çocuğu var diye iş bulma imkanları azalıyor mu? Neyin güvencesini bekliyor o zaman. Evleniyorsa bazı şeylerin güvenini vermeli. Erkekler her şeyinden beklentisi varken kadınların da gelenekten gelen bir kaç iyi şey var diye onu neden yok etmeye çalışıyorsunuz? Gelenekte kıza altın takılır oğlana değil

Bu üye çalışan, parasını kazanan hemşire olduğunu söyleyen bir üye. Sizce erkeğin alacağı bir halata ihtiyacı var mı? Üye nezdinde konusuyorum ben. 2-3 bilezikle altınla verilecek güvenceyi de bomboş buluyorum. Gerçek güvence doğru dürüst güvenilir iyi bir eş olmaktır. Bunları konusmak varken altın halat istiyorum diye sözde şaka yapmak ne kadar doğru?

Size takılan 3-5 altın önyargıyı kıracak mı? Yoksa içiniz mi rahat edecek? Dinen kızın mehir hakkı vardır. Takılan takı ne ise onu isteyebilirsiniz ya da gram olarak belirtebilirsiniz. Ama evlenmeden boşanma odaklı kendimi güvence altına alayım mantığı bence yanlış çünkü boşandıktan sonra altın halat güven vermeyecektir kimseye. Kadınların altın bileziğinin zaten kolunda olması en büyük güvencesidir. Yoksa da Allah en büyük güvencedir insana. Pozitif duygularla yola çıkılmalı bence

Genel konuştum bu kişinin özelinde değil. Ayrıca hiç yoktan iyidir illa soruyorsanız çünkü şimdi çalışsa bile ilerde bir sebeple işten çıkabilir

Madem maddi konuda hazır değil ne diye görücü gidiyorlar

Bir şey sorabilir miyim düzenli yetecek geliri var mı bu adamın . Bu ticaret yapıyorum işleri biraz sakat olabiliyor . Düzenli maaşı olan sizsiniz herşeye de hayır demiş . işgillendim ben .
Eğer sizi kandırmaya çalışmıyorlarsa . Maddi olarak sizin için bişey yapmak pek istemiyorlar . %50 denilen tarz bir evliliğiniz olacak
Burda dikkat edeceğiniz Sadece para konusunda değil . Eğer gerçekten ev işleri çocuk bakımı konusunda %50 olursa adalet sağlanır. Bunu unutmayın . loğusalık , hamilelik , emzirme dönemlerinde çalışamayabilirsiniz . Buna da hazırlıklı olması lazım .
Yani demem o ki siz bu kişiyle maddi konuları tekrar konuşun . Öyle anlaşın .
Bu tür konularda doğru düzgün karşılıklı açık konuşmak lazım .bir taraf İmalar, espiriler ve diğer tarafta aşırı alınganlık işler bu noktaya geliyor.
Eğer istemezseniz de kendinizi mecbur hissetmeyin.

Şaka dediğin biraz komik olcak siz resmen paragöz gibi davranmışsınız , durum da ortadaymış . Bence bir sonraki nişana kadar kendinizi düzeltirsiniz

Ben sizin samimiyetinize inandım gerçekten hissettim yani. Siz maddi beklenti için dediğiniz lafı gerçekten şaka amaçlı demişsinizdir ama ailenizin de dolduruşuna gelmişsiniz. Aileniz belli ki sizin eş adayınizi maddi manevi terletecek, beklentileri fazla olacak karşı taraftan. Ama hayatınızın kararını vereceğiniz bir konu netice de ve hayat sizin hiç bir baskı ve zorunluluk hissedip karar vermeyin. Ne tayin için ne aile için vs. İçinizden ne geliyorsa onu yapın bu insanı tanımak istiyorsanız tanıyın kendisine de söyleyin açıkça tanımak istiyorum diye eğer oda isterse tabi. Daha zaten çok az bir zaman biliyorsunuz birbirinizi. Belli ki ailenizin tepkisi sizin eş adaylarınıza karşı aşağı yukarı böyle olacak değişmeyecek, siz kendinizin fikirlerini isteklerini önemseyip ona göre hareket edip konuşmanız lazım her zaman.

1 ay içerisinde birbirinizi ne kadar iyi tanıdınız da sevdiniz. Birbirinizi daha yeni yeni tanımaya başlamışsınız ve başlarda sizin şaka olarak söylediklerinizi şaka olarak anlamaması çok normal bence ve evlilik için şu dönemde 1 yıl çok normal bir süreç ki aynı şehirde bile değilsiniz. Kısa zamanda sürekli görüşemezsiniz. 1 yılda daha net tanışırsınız. Ailenin maddiyat konusunu açması çok normal sonuçta kız evlendiriyorlar. Bence grurunuzu ayaklar altına almayın. Ama gitmeden önce gideceğinizi de söyleyebilirsiniz belki o sizi davet eder nasibinizde varsa illaki olur zaten

Doğuda görev yapıyormuşsunuz ya Ordan aşiret varsa eger aşiretlerden birini bulun evlenin taki düğün mobilya eşya mesya aklınızın alamayacağı kadar maddiyatı sererler size nasıl olsa bu adam dönmez haklı da üstelik

Ya maddi şeyler istenebilir. Altın halatta bir güvence oluyor. İlla ev olacak beklentisi biraz fazla ama belli bir birikimleri olmalı. Sonra çoğu sorun ondan çıkıyor
Ne güvencesi ya. Birilerinden maddi olarak güven bekleyeceğin tek yer iş ortaklığıdır. Ne güzel hayat, erkekleri sağımlık inek bellemişler. Asıl sorun buradan çıkıyor görmüyor musunuz? Erkek onu yapsın bunu alsın şunu da alsın yetmez bunu da alsından çıkıyor. Gözünüzle okuyorsunuz konu sahibinin yazdığı yazıyı.

Bitsin gitsin şu saçma sapan adetler artık. Herkes elindeki imkana göre hareket eder kimse kimseden maddi bir talepte bulunamaz canı altın takmak isteyen ve alabilecek durumu olan takar. Her iki taraf için de geçerli bu. Sorunlar sorumsuzluktan çıkar evliliklerde. Çalışılmazsa, ortak bir paydada buluşulmazsa sorumluluklar alınmazsa çıkar elbette. Kenardaki altın halat ne gibi bir sorunu çözüyor? Tam tersi bu sefer yok satalım hayır ben vermem sattırmam konuları dönüyor. Kolay mı ya altın halat almak. Bir tane çeyrek kaç para olmuş. Düğün salonu tutsunlar, gelinlik alsınlar, eşya alsınlar, ev alsınlar, altın alsınlar… uzar gider bu liste. Ben erkek olsam benden almam gereken normal sorumluluklar hariç ( çalışıp eve para getirmek gibi) herhangi bir şey talep eden biriyle asla evlenmem. Çok şükür artık akıllanmaya başladılar erkekler de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…