- 22 Ocak 2017
- 5.646
- 7.040
Kızlar yaklaşık 5 aydır nişanlıyız. Olayı anlatıyorum olması gerekeni lütfen siz söyleyin. Nişanlımın annesi öğretmen her zaman müsait olmuyor. Bu bayram tek başına köye gitmiş daha yeni döndü. Biz bundan önce çaya yemeğe olsun nişanlımı ailesini ağırladık ama onlara sadece bir defa ailecek çaya gittik. Neyse ailem bayramda kızı görmeye gelinir adettendir dedi. Bende baktım araştırdım öyleymiş hatta kıyafet alan altın takanlar bile varmış. Ben kıyafetinde altınında değilim. Nişanlım annesine bizim onları beklediğimizi söylemiş annesi de ben yoldan geldim yorgunum zaten yoğun çalışıyorum vs demiş. Bizim bu bayram ziyaretine beklememiz kızz evi naz evi vs diyerek bekliyoruz hep erkek tarafından bir şeyler yapmasını bekliyoruz gibi sözler duydum açıkçası bu benim canımı sıktı. Ailesi bir kere ailemle beni yemeğe çağırmadı. Hala gelin bohçası getirmediler konusu açılmadı. Ben tek kelime söylemedim. Bizden ne bekliyorlar anlamıyorum davet edilmeden evine mi gideceğiz? Hiç mi gelenekleri adetleri bilmiyorlar bilmiyorum. Biz haksız mıyız bayramda ziyaret etmelerini beklemekle? Yoksa ben tek başıma annesinin babasının elini öpmeye mi gitmeliyim? Bu arada evlerimizin arası 5 km mesafede.