Nişanlı kıza bayram ziyareti sorunsalı

Portuga

İyi bir hayat süreyle ölçülemez.
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
5.646
7.040
Kızlar yaklaşık 5 aydır nişanlıyız. Olayı anlatıyorum olması gerekeni lütfen siz söyleyin. Nişanlımın annesi öğretmen her zaman müsait olmuyor. Bu bayram tek başına köye gitmiş daha yeni döndü. Biz bundan önce çaya yemeğe olsun nişanlımı ailesini ağırladık ama onlara sadece bir defa ailecek çaya gittik. Neyse ailem bayramda kızı görmeye gelinir adettendir dedi. Bende baktım araştırdım öyleymiş hatta kıyafet alan altın takanlar bile varmış. Ben kıyafetinde altınında değilim. Nişanlım annesine bizim onları beklediğimizi söylemiş annesi de ben yoldan geldim yorgunum zaten yoğun çalışıyorum vs demiş. Bizim bu bayram ziyaretine beklememiz kızz evi naz evi vs diyerek bekliyoruz hep erkek tarafından bir şeyler yapmasını bekliyoruz gibi sözler duydum açıkçası bu benim canımı sıktı. Ailesi bir kere ailemle beni yemeğe çağırmadı. Hala gelin bohçası getirmediler konusu açılmadı. Ben tek kelime söylemedim. Bizden ne bekliyorlar anlamıyorum davet edilmeden evine mi gideceğiz? Hiç mi gelenekleri adetleri bilmiyorlar bilmiyorum. Biz haksız mıyız bayramda ziyaret etmelerini beklemekle? Yoksa ben tek başıma annesinin babasının elini öpmeye mi gitmeliyim? Bu arada evlerimizin arası 5 km mesafede.

Yok bohça, yok bilmem ne bana çok ıvır zıvır konular geliyor kusura bakmayın. Siz nişanlınızın karakterine, kişiliğine, size olan davranışlarına bakın aynı evde yaşayacak olan sizsiniz. Yok annesi onu yaptı, millete bu yapılıyormuş derseniz hem ilişkiniz bozulur hem mutsuzluğa mahkum edersiniz kendinizi. Kız evi diye de o kadar nazlanmanın alemi yok mantıklı noktada buluşulur derim.

Bence siz samimiyetin dozunu aşmayın ki mutlu olasınız evlenince. Nişanlınızla aranızdakilere bakın en güzel günlerniz belki dolu verimli geçirin beraber evlilikle alakalı kitaplar okuyun ne bileyim ev eksiklerinizi tamamlayın
böyle yemeklere davetlere nişanlınızı tek çağırın annesi gelmiyorsa, kendi bilir boşverin zorla güzellik olmazki. Bir de şimdi canım cicim olsa ah benim gelinim en güzel gelinim altınlar havada uçuşsa bu samimiyetin evlilik sonrası gerektirdikleri olacak. Fazla samimiyet iyi değildir şimdi samimi olmazsan evlenince de senden vırt zırt araman tatillerde tüm sülale gezmen her hafta 2 gün yemeğe gitmen beklenmeyecek. Sen bence haline şükret keyfini de kaçırma hiç
Mutluluklar

Bayrama denk gelmedi benim nişanlılık dönemim. Genelde bu konularda adet vs önemli değil derim ama elbet bir şekilde bayramda biraraya gelinecek. Erkek tarafının kız tarafını ziyareti daha mantıklı geliyor. Annenin yorgun olması bahanesi yetersiz. Çalışan bir kadın olarak baktığımda da öğretmen olduğunu söylemişsiniz. Sabah 8 akşam 19 çalışan biri değil sonuçta. Bohça vs gereksiz ama ziyaret önemli.

Kızlar yaklaşık 5 aydır nişanlıyız. Olayı anlatıyorum olması gerekeni lütfen siz söyleyin. Nişanlımın annesi öğretmen her zaman müsait olmuyor. Bu bayram tek başına köye gitmiş daha yeni döndü. Biz bundan önce çaya yemeğe olsun nişanlımı ailesini ağırladık ama onlara sadece bir defa ailecek çaya gittik. Neyse ailem bayramda kızı görmeye gelinir adettendir dedi. Bende baktım araştırdım öyleymiş hatta kıyafet alan altın takanlar bile varmış. Ben kıyafetinde altınında değilim. Nişanlım annesine bizim onları beklediğimizi söylemiş annesi de ben yoldan geldim yorgunum zaten yoğun çalışıyorum vs demiş. Bizim bu bayram ziyaretine beklememiz kızz evi naz evi vs diyerek bekliyoruz hep erkek tarafından bir şeyler yapmasını bekliyoruz gibi sözler duydum açıkçası bu benim canımı sıktı. Ailesi bir kere ailemle beni yemeğe çağırmadı. Hala gelin bohçası getirmediler konusu açılmadı. Ben tek kelime söylemedim. Bizden ne bekliyorlar anlamıyorum davet edilmeden evine mi gideceğiz? Hiç mi gelenekleri adetleri bilmiyorlar bilmiyorum. Biz haksız mıyız bayramda ziyaret etmelerini beklemekle? Yoksa ben tek başıma annesinin babasının elini öpmeye mi gitmeliyim? Bu arada evlerimizin arası 5 km mesafede.
Bohçam nişanımdan 3-4 ay sonra geldi. Kv çalışıyo hazır edememişti. 4 bayram nişanlı geçirdim hepsinde de ben gittim bayramlaşmaya aynı şehirde yaşıyoruz. Bişey takanda olmadı beklemedimde zaten. O adetlere bağlı olabilir. Eşimin kuzenine nişanlıyken bayramda koç gelmişti mesela.

Bohçam nişanımdan 3-4 ay sonra geldi. Kv çalışıyo hazır edememişti. 4 bayram nişanlı geçirdim hepsinde de ben gittim bayramlaşmaya aynı şehirde yaşıyoruz. Bişey takanda olmadı beklemedimde zaten. O adetlere bağlı olabilir. Eşimin kuzenine nişanlıyken bayramda koç gelmişti mesela.
Bohça konusuyla ilgili bir kere bile laf açılmadı. Bende bunlarda değilim ama ailem bekliyor. Yapılmayınca istemiyorlar değer vermiyorlar gibi düşünüyorlar

Bunlar cidden detay şeyler. Gelse güzel olur ama gelmemesi büyük sorun değil. Tükür avucuma çalayım yüzüne derler. Sizde gelenek görenek uymadan kendinize göre hareket edersiniz. Bu arada ben nisanliyken bayram ziyaretine başka şehire ben gitmiştim kayinvalideme o da bana içinden gelip taki set vermisti. Herkes kendine uygun şekilde hareket etti yani sorun olmadı.

Bayrama denk gelmedi benim nişanlılık dönemim. Genelde bu konularda adet vs önemli değil derim ama elbet bir şekilde bayramda biraraya gelinecek. Erkek tarafının kız tarafını ziyareti daha mantıklı geliyor. Annenin yorgun olması bahanesi yetersiz. Çalışan bir kadın olarak baktığımda da öğretmen olduğunu söylemişsiniz. Sabah 8 akşam 19 çalışan biri değil sonuçta. Bohça vs gereksiz ama ziyaret önemli.
Kesinlikle üstelik biz hemen bugün gelsinler demedik ki nişanlım sadece ailesi bekliyor demiş. Haftasonu müsait olunca da gelinir 15 dakikalık mesafe. Ben bu tutumlarından mesafeli olmak istediklerini hatta bir araya gelmek istemediklerini düşünmeye başladım. Ben şimdi kalkıp evine el öpmeye mi gideyim

Bohca olayini bilemem ikiniz karar verin bohca yapip yapmayacaginiza ama bayramda ziyaret etmeleri tabii ki gerekirdi... Bayramda kizinnevine gelinir ailesi ziyaret edilir biraz daha gelenekciyse kiza bayramlik alinir hatta bi bluz olabilir kazak olabilir gidisat bu sekilde... Yorgunum diye bisey yok ugrayacaklari 5 dakka biz gelin olarak yorgunum cay getiremem sana diyebiliyomuyuz ewlendikten sonra kwlere

Nişanı uzatmak manasız işte saçma sapan o onu dedi bu bunu dedi falan diye. Bak kayınvalidenin yorgun olduğu için sizi ağırlamaması aslında avantaj. İleride sen de aynı bahaneyi sunar, kayınvalideni uzak tutarsın. Nişanlıyla aran iyiyse aileler yüzünden dırdır etme. Düğün ne zaman?

Bohça konusuyla ilgili bir kere bile laf açılmadı. Bende bunlarda değilim ama ailem bekliyor. Yapılmayınca istemiyorlar değer vermiyorlar gibi düşünüyorlar
Siz ziyarete gelsinler mi istiyorsunuz yoksa bohça falan mı istiyorsunuz? Bayram bitti zaten bohça vs herkesin görüşü başkadır ama önceden alınması gerekirdi bu saatten sonra bohça olmaz. Erkek arkadaşınızın imkanı varsa ailenizin de gönlünü yapması adına hatıralık günlük ince bir kolye almasını isteyin. Ziyaretlerinde baklava falan alırlar nişanlınız da hediyenizi verir. Oldu bitti. Ama bu zamana kadar bayramlaşmanın olmaması ilginç.

Bohca olayini bilemem ikiniz karar verin bohca yapip yapmayacaginiza ama bayramda ziyaret etmeleri tabii ki gerekirdi... Bayramda kizinnevine gelinir ailesi ziyaret edilir biraz daha gelenekciyse kiza bayramlik alinir hatta bi bluz olabilir kazak olabilir gidisat bu sekilde... Yorgunum diye bisey yok ugrayacaklari 5 dakka biz gelin olarak yorgunum cay getiremem sana diyebiliyomuyuz ewlendikten sonra kwlere
Bende böyle düşünüyorum benim tek başıma evlerine gidip bayramlaşmam uygun olur mu sizce

Naz değil bu. Geleneklerimizde aile ziyateri vardir, bayram hatta daha önemlidir..bir kutu tatli ve minik de olsa bir hediye ile gelinse iyi olur..ayrica yorgun bile olunsa bi yarim saat olsa ugranilir

Nişanı uzatmak manasız işte saçma sapan o onu dedi bu bunu dedi falan diye. Bak kayınvalidenin yorgun olduğu için sizi ağırlamaması aslında avantaj. İleride sen de aynı bahaneyi sunar, kayınvalideni uzak tutarsın. Nişanlıyla aran iyiyse aileler yüzünden dırdır etme. Düğün ne zaman?
Aslında biz de uzatmak istemiyorduk nikahı mart gibi düşünmüştük olmadı. Şimdi tarih belirsiz nişanlımın işinden dolayı lojmanın çıkmasını bekliyoruz.

Nişanlılık süreci ailelerinde birbirini tanıyıp görmesi için bende iyi bı dönem nitekim kim ne derse desin aileler ne kadar sorun oluyor kkda görüyoruz okuyoruz ben çocuğumu nisanlasam görüşüp tanımak isterdim oğlumda olsa kızimda yanlış bi durum varsa göreyim ki yol yakınken her iki evlatta uzulmeden çözüm bulalım diye ben şahsen böyle düşünüyorum bohcadr bilmem nedr saçma zaten ama insan tanımak uzaktan olmuyor uygun olan onların size bayram ziyaretine gelmesi sonra sizin de kv kpe ziyarete gitmenzdi gelmemeleri olmamış rahat bı yapıdalar demek ki öğretmen de izni yok mu ki kvnzn vardr 5 km size uğrar ordan köyüne giderdi yine benim nişanlılık surecmde gelmişti ramazan bayramına gelmişlerdi bide kolye almışlardı küçük bişey ben demedim kendileri duymuşlar böyle ilk bayraminda geline bişey alın diye akrabaları öyle yapmslar her ailenin yapısıda farklı bu arada beklentiye girmeyn bu konularda zaten derdinzde o değil anladm da sizin düşünceniz doğru gelseler hoş bı hareket olurdu.

Yaşlar Nasıl yani nişanlının annesi senin annen

Babalar

Genelde kıza ziyarete gidilir sonra kız alının erkek tarafının akrabalarına gidilirmiş de

Bayram boyunca nişanlın da mı gelmedi

Bende böyle düşünüyorum benim tek başıma evlerine gidip bayramlaşmam uygun olur mu sizce
Onlar gelip senin aileni ziyaret edecek kadar onemli bulmamislar bayram olayini sen nicin gidip ellerini opesinki arayip bayraminiz mubarek olsun bitti bu kadar zaten ben annenin de onlarin ewine gitmeni hos karsilayacagini dusunmuyorum canim ama yine de tabii ki sen bilirsin aile yapilarini siz elinizden geleni yapmissiniz yemege bile almissiniz karsi taraf hala almamasina ragmen... Kendileri naz ewine cevirmis ewi siz degil

Yaşlar Nasıl yani nişanlının annesi senin annen

Babalar

Genelde kıza ziyarete gidilir sonra kız alının erkek tarafının akrabalarına gidilirmiş de

Bayram boyunca nişanlın da mı gelmedi
Onların yaşı 5 yaş daha büyük. Burda akrabaları filan yok sadece nişanlım geldi bayramlaşmaya. Bende ilk gün kv kp arayıp bayramlaştım

Önce erkek arkadaşınız ailenizin yanına gelsin hediyeni versin gönüllerini alsın. Sonra sen gidersin. Bence olur böyle. Ama bazı aileler kabul etmiyor bu durumu. Erkek arkadaşınızın ailenizin karşısında sizin düşeceğiniz durumu da düşünerek hareket etmesi lazım.

Onlar gelip senin aileni ziyaret edecek kadar onemli bulmamislar bayram olayini sen nicin gidip ellerini opesinki arayip bayraminiz mubarek olsun bitti bu kadar zaten ben annenin de onlarin ewine gitmeni hos karsilayacagini dusunmuyorum canim ama yine de tabii ki sen bilirsin aile yapilarini siz elinizden geleni yapmissiniz yemege bile almissiniz karsi taraf hala almamasina ragmen... Kendileri naz ewine cevirmis ewi siz degil
Aynen öyle herkes çalışıyor en azından haftasonu yemeğe çağrılır. 5 km mesafede bugün yol yorgunum müsait gün gideriz dese böyle olmayacak. Aileme bana değer vermediklerini takmadıklarını düşünüyorum. Onlar gelip bayramlaşsaydı bende evlerine giderdim el öpmeye. Bu durumda ben arayıp bayramlaştım zaten bende gitmem

X