Nişanım son anda iptal oldu...?

Evet bence de hayırlısı buydu. Biz genelde olumlu olumsuz ne varsa her şeyi aramızda konuşurduk ama bu kadar saçma bir olumsuzluk (?!) olacağı aklıma dahi gelmezdi. En iyisi bırakmak sanırım.
Tabi ki.. :) bir kere akıllı bir adam annesinin söylenmelerini eşine ya da kız arkadaşına asla iletmez. Ne eşinden annesine su sızdırır, ne annesinden eşine. Onları ayrı ayrı idare eder. Bizlerde mesela eşimizle yaptıgımız her tartışmayı annemize sızdırmayız ki içten içe adama kin duymasın. Ama sizin erkek arkadaşınız maşallah size iğneden ipliğe anlatmış.

İlk başta söylemedi sonra iptal olunca söyledi. Sorun ona göre ailelerdeki iletişim kopukluğuymuş... bence çok daha büyük sorunlar var. Şimdi üzülsem de ileride iyi olacağıma Eminim.

İnsan sadece eşle değil aileyle de evleniyor.Bence ailen haklı sakın ola ki şimdiden çemkiren annesinin yanında duran adamdan bir şey olmaz.O yoluna gitmeli sen de kendi dengini bulmalısın.Ne demek bize et pişirdiler biz fakirmiyiz ayy burdan bile ne sıkıntılı insanlar oldukları belli.Allah hakkında hayırlısını versin.Uzun ömürlü evliliklerde aileler köstekçi değil destekçi olanlardan çıkar.Ya da akıllı adam akıllı kadınlardan.Ailen haklı

Kızlar görüyorum işlerini böyleleri yaptırıyor
Sizin tabırınızle İkiyüzlüler yalancılar hayatlarını yaşıyorlar Sabur edenler dogrucular ise zulm yaşıyorlar
ama sorun; o iki yuzlulere enelere yani ben yaptım ben ettim diyenlere hayatlarından memnun değillerdir herşeye bir kulp takarlar siz ne yaparsanız yapın begenmezler hem huzuru kaçırır hemde başkalarının üstlerine atarlar hep akıllıca bir mazeretleri vardır böylelerinin yetiştirdiği çocuklar o kişiye Sabur gosterdıgınden dolayı yonlendırılmeye alışmışlar demek ki umut var :)

Istedıgın kadar arkadaşın olsun yüzüne canım cicim diyenlerden daha iyisi dogruyu söyleyen tecrübeli olanlar ile senin yakınında olan dusmanlarındır çünkü o zaman hayatı öğrenirsin
Ben ikiyüzlü ol derken kısasa kısas yapmasını tavsiye ettim aklı olan anlar kadın tam bir iki yüzlü ve bir muslıman böyle bir kadın karsısında uyanık olmalı

Biliyor musun bilmiyorum ama hz ibrahim as eşi sare ılen firavunların çok olduğu yani başı ene olan bir şehre girmişti girerken hanımına dediki ben seni kız kardeşim diyeceğim dedi kadın anlayış gösterip kabul etti hemen sen yalancısın sucusun bucusun demedi olayların gelişimini internetten arastırrsan kotulerın zalimlerin olduğu yerde temkinli olmanın dinden cıkarmayacagını yazıyor ha beni ister arkadasın kabul et ister etme şunu bılkı kusursuz dost arayan dostsuz kalır :)

Bu kız bir kişiye 6 yılını vermiş o kişi sırf annesi kötü diye annesine benzer bir hanımla mi evlenecek yoksa bu çocuk evlenemez evde kalır
bu kızda sütten ağzı yandıgından yoğurdu üfleyerek yer kendine yalancı canım cicim diyen birini bulur evlenıncede gerçek yüzünü görür

Uyanın kimse 4-4 luk değil herkes öğrenci eğer atı egıtmesını bılırsen at sensin der eğer atı egıtmesını bilmezsen at tekme atar
Yok ayrıl yok bitir yok şu yok bu eee sonra bu kız herkes öyle desin evlenemesın giden yılları olsun 6 yıl herşeyi çekmiş çocuğun işi gucude varmış annesi ılen yasamadıktan sonra o kız o çocuğu adam eder

Hocamız der kı
Saliha bir kadın kötü huylu bir adamın nikahı altında
Salih bir erkek arsız bir kadının yanında gariptir.
Burda anne kötü huylu ama çocuk iyi kız anne ılen evlenmeyecek ki!
Garıplerden olmak istemiyorsanız aklınızı kullanın selam sevgiler

evlenme ileride pişman olacapın olaylar yaşayabilirsin. eğer ülkeyi terk edip yurtdışına filan yerleşecekseniz o başka ama ikinizde evlenip burada yaşamaya devam ederseniz anlaşılan ikinizin de ailesi size rahat vermeyecek zira herkes kendi evladının evlenerek yanlış yaptığını düşünecek. kısacası evlenmeyin.

vallahi aileler bir yere kadar, önemli olan evleneceğiniz kişi ve sizin hal hareket ve tutumlarınız. Eğer ailelerle aynı fikir görüş ve tutum sergiliyorsanız anlaşmanız mümkün görünmüyor. Çok farklı aile yapılarına sahip olmamıza rağmen eşimle ortak nokta da bulup kimseyi katmıyoruz. Bizimde evliliğimiz ailerleri çakıştırmamak adına kendi başımıza aileleri davetiye ile nikahamıza çağırarak yaptık. Hiç bir sıkıntı yaşamıyoruz şuan ama sebebi bizim uyumumuz yoksa ailelere kalsa bizde ailelerimize uysak şimdiye kadar çok badire atlatırdık.
Özetle nişanlınız sevgiliniz eşinizle o uyumu birlikte yakalayamadığınız sürece zorlanırsınız. Hele ki aileleri bir kenara atarak yapılan evliliklerde sonrasında çok başınız ağrıyabilir.

Buradaki arkadaşların yorumlarına katılıyorum bencede kesinlikle evlenmeyin. Farklı dünyaların ve kültürlerin birleşmesi ancak sağduyu ve saygıyla olur. Görüyorum ki bunların hiç biri sizin ilişkinizde yok.

Ama bu olay haricinde nişan konusunda bence ailece haksızsınız. Nişan denilen olayı evet kız tarafı yapar derler ama maddi açıdan bu böyledir. Erkeğin ailesi herşey olup bitince misafir gibi çağrılmaz bence... düğünü de erkek tarafı yapıyor diye bütün düğünü fikir alınmadan organize edip ailenizin çağrılmasını çok hoş karşılar mıydınız?

Haklısınız eşlerin uyumu önemli bu konuda... Teşekkür ederim.

Haklısınız ailem çok içine sinmediği için bu süre zarfında aramadı ama ben çok istiyorum diye her şeye rağmen olacaktı bu nişan, son noktayı neticede onun annesi koydu. Sonuçta onlar kız ailesi olarak üstüne düşeni yapmışlardı gidişattan haber ediyordum ben erkek arkadaşımı ailesi aranmasa bile olaylardan habersiz değillerdi yani. Neticede Olaylar birbirini izledi ama annesi nişan ayarlandığı gün çok ters konuştu gerçekten erkek arkadaşım da annesine bir dur böyle böyle konuşma diyemedi ben aileme karşı ne kadar mücadele ettiysem o benim yarım kadar mücadele veremedi, annesinin son noktayı koymasına müsade etti. Belki de böylesi hayırlı oldu bilemiyorum. Eğer ona güvensem her şeye rağmen gene ailemi ikna etmek için canla başla çalışırım ama et konusundan tutun gözlük konusuna kadar o kadar çok annesinin tarafını tuttu ki artık gözüm korktu iyice benim de mücadele edesin kalmadı. Benim ailemin de bu süre zarfında çeşitli hataları olmuş olabilir ama son noktayı onun annesi koydu ne olursa olsun...

Amaan boşver annesi gitsin oğluna kendi huyuna suyuna uygun kendi yaşam tarzina uygun bi gelin alsın seninde başın yanmasın kendi aile dengini bul mutlu ol

Ailenin verdigi kararin arkasinda dur.onları ezip gecme sakin.
O ailenin yaninda ne degerin ne de söz söyleyecek hakkin olur.
Erkek arkadasinsa ana kuzusu.daha dogruyu yanlisi bile ayirt edemeyen basiretsizin teki.yerli yersiz laf çikartan annesini haklı diye sana savunuyorsa ondan adam olmaz.esim benim yanimda bile olsa annesi ayarsiz konuşsa bozar annesini.
Haklıya hakkıni vermek lazim.

Haklısınız. Yerli yersiz çok annesini savunur hadi savunulacak bir tarafı olsun savunsun ama kavga ederken örneğin o zaman annesinin yerli yersiz laflarından beni vurur et meselesi gibi, gözlük meselesi gibi hep kavga ederken vurdu bunlardan durduk yere. En iyisi bu ilişkiyi komple bitirmek sanırım. Teşekkür ederim.

kv yıllardır ayarsız.ayar vere vere bir oldum.hala esim şöyle konuş boyle konuş diyor bana.Nişanlı iken başka şehirde idiler.her zaman derim yanımızda olsa bu is olmazdı diye

Evet nişanı atmak istedi ailem ı yüzden kaçtım ama siz yapmayın bence sevgiliniz anlattiginiz kadarıyla sizi ezdirir ben esimin sevgisine güvenmesem sla kacmazdim
Erkek arkadaşımın da bana sevgisi olduğuna Eminim ama annesinin etkisine çabuk giriyor annesi onu çok çabuk manipüle edebiliyor. Bu yüzden ben kaçamam zaten.

kardes ne ictiysen bana da soyle Allah askina kafalar piril piril taktiklerine bayildim Allahim sen akil fikir ver ya dinden girmis adam etmeden cıkmış

Ya erkek arkadaşınız ipleri eline alıp ailesine resti çekecek ya da bu işe hiç devam etme.

Ben olsam direkt keser atardım. Şimdiden belli çok üzüleceksin.

Annenin babanın üzerinde o kadar hakkı ve emeği var. Bence onların rızasını almak önemli. Bir de bu kadar olay yaşandıktan sonra evlenince eski defterler açılır, kavgalar çıkar. İnşallah sizin için ne iyi olacaksa öyle olur ger şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…