Bence oğlan tarafı o yazılanları alsa da başka bir şey çıkarır bu kadın.Hakkimi helal etmem der set koyardi amac set koymak olsa.
Gram gram altin yazmak, markasiyla esya yazip siparis vermek satis sozlesmesinden farksiz.
Teyze de bunlar olmazsa olmaz diyor.
Her ne sebeple olursa olsun kizina deger bicip pazarligina dusen bir anne. Bir sekilde o liste alinsa kizi verecek. Parayla imanin kimde oldugu belli olmaz derler. Basip parayi kizi alabilirler. Bu da basbaya "bedelini odedik satin aldik" olur.
Annesinin bu tavrı açgözlülük doğru .Hakkimi helal etmem der set koyardi amac set koymak olsa.
Gram gram altin yazmak, markasiyla esya yazip siparis vermek satis sozlesmesinden farksiz.
Teyze de bunlar olmazsa olmaz diyor.
Her ne sebeple olursa olsun kizina deger bicip pazarligina dusen bir anne. Bir sekilde o liste alinsa kizi verecek. Parayla imanin kimde oldugu belli olmaz derler. Basip parayi kizi alabilirler. Bu da basbaya "bedelini odedik satin aldik" olur.
Olaylar cok sarpa sarmis. Ben yazdiklarinizi baz alarak yorum yapacak olursam. Kizimin arkadasi olarak evinize rahatca girip çıkan biri sonradan sevgili olarak karsima ciksa kendimi KANDİRİLMİS olarak hissederim ve sinirlenirim yani o cocuga bir guvensizlik bir on yargi olusabilir. Birini insan olarak sevmek ayri sey damat olarak gorup sevmek ayri sey. Belki sartlari itibariyle onu sana denk gormemis olabilir.
Gelelim nisan mevzusuna. Bizim adetlerimize gore nisanda birsey takilmaz denmesi bence cok sacma neden nersen onlar kiz aliyorlar yani sizin adetleriniz onemli. Yani illa adetler olacak diye birsey yok elbet ama ne bilim kucuk bir seyde olsa nişanlı kiza hediye alinir yani. Hem anneninde gonlu olmus olurdu. Onlar o sekilde bizim adette yok derse anneninde onlara bizim adettede bunlar var demesi cokta anormal gelmedi bana. Sonrasinda ki durumlar zaten yorum bile yapilacak seyler degil gercekten hos olmamis.
Bence ailenle enine boyuna uzun uzun konus ve gonullerini yapmaya calis. Evliliklerde aile rizasi cok onemlidir.
Simdi biz senin herseyini yapariz kizim ederiz kizim dediklerine bakma. Evet yaparlar ama et tirnaktan ayrilmaz yarin bir gun ailenle gorusmeye basladiginda sen ozaman seyreyle cümbüşüo yuzden ne yap ne et orta yolu bulmay calis ve nisanlin askere gitmeden de evlenme
Merhaba bayanlar öncelikle ne derdiniz varsa allah yardımcınız olsun. Benim size anlatmak istediğim konu şu :
Benim iki senedir bir ilişkim var öncesinde arkadastik sonra bi baktık sevgili olmuşuz şimdi de nisanliyiz çok şükür. Fakat benim sorunum ailemle alakalı. annem biz arkadasken nişanlımı çok severdi hep bizde yer içerdi bol bol vakit gecirirdik annemle bile arkadaş gibiydi daha sonra sevgili olduğumuzu açıkladım anneme ama çok katii tepkiler verdi olmaz o senin arkadaşın vs vs diyerek uzun zaman sonra ikna oldu biz ilişkimizi oturttuktan sonra yasımızın da geldiğini düşünerek (ben 24 yaşındayım) evlenmeye karar verdik ve bu isteğimizi anneme ilettik ama hep karşı çıktı çok saçma sebepler öne sürdü önceden sevdiği oğlana bi anda düşman kesildi biz sevgimizin arkasında durduk inandık sabrettik annemin bizi aylarca oyalamalarina rağmen sonunda istemeye gelmelerine ikna ettik tabi istemeden önce adettir iki üç defa gelip gidecekler öyle kolay verilmez dedi ben yine kirmadim ara bozulmasın diye erkek tarafını ikna ettim önce annesi geldi tanışmaya sonra ailecek geldiler daha sonra başka bir gün de istemeye geldiler ama ondan öncesinde de (benim annemle babam ayrıydı başkasıyla evliydi fakat kısa bir süre önce babam vefat etti ) babamın eşi babamın bizim eve gelmesini istemediği için önce gidip babamdan istediler sonra gelip annemden istediler çok sorunlu geçti bu dönemler ama atlattık derken bizim isteme ve söz aynı gün olacaktı nisanlimin tarafı onların adetlerinde olduğu için tepsi tepsi meyve vs ve bana hediye getirdiler kiyafetimi falan bi nevi bohça. İyi güzel hoş onlarda nisan da bi şey takilmazmis ben bunu anneme söylediğimde kıyamet koptu ve sanırım buna istinaden bizim adetlerimizde var diyerek annem onlara liste hazırlamış liste de hint setinden tutun da bileziklere yuzuklere kadar her şey var gramı gramina ve ayriyetten alınacak eşyalar da yazıyor markalarına kadar. İstemede annem ananem teyzem eniştem ve dayım vardı başka şehirden benim için geldiler ama bu listeyi onların önüne attı resmen teyzem bunlar alınmazsa bu iş olmaz edasıyla dolayısıyla oğlan tarafı baya kopurdu ve bizim iş bozulma noktasına geldi ben nisanlim kayinvalidem ağlaya ağlaya bi hal olduk o gün herkesin içinde aileme yalvarmama rağmen beni susturmaya çalıştılar. Ailem özellikle teyzem onları asagilarcasina konuştu her defasında önce memur olacak yoksa bu iş olmaz dendi önce askere gidecek yoksa bu iş olmaz dendi (oysa ki bu askerlik meselesini biz kendi aramızda hallettik açıktan dörde tamamlıyor tamamlayinca kısa dönem yapacak ben onu evliyken bekleyecegimi her defasında dile getirdim ve annem de bugüne kadar askere gitmeden evlenemezsiniz demedi) sonuç olarak orda o aileyi rezil ettiler beni de aglamaktan helak ettiler ama bana bir gram üzülüp geri adım atmadilar nisanlim benim de gelip konuşmamı isteyince onun fikri bizim için önemli değil dediler. En son zor da olsa yüzükler takıldı ama kimsenin tadı tuzu olmadı. Nisanimdan sonra o gelen tepsilerin karşılığı gitmesi gerekiyordu ama annem hiç sesini çıkarmadı nisanimdan iki hafta sonra da babam vefat etti zor günümüzde nisanlim ve abisi her ihtiyacimiza koştular. Günler sonra nisanlimin ailesi beni alıp kafam dagilsin diye yemeğe götürdüler açık alan bi yere bunu da annem duyunca delirdi bağırdı cagirdi ve gece evde baygınlık geçirdi bende korkup kaynimi aradım nisanlim abisi ve eşi geldiler ama annem nerden bulastik bu bela insanlara diye bağırdı (beni götürmeleri yanlismis eğlenmeye mi gitmismisiz inadına yapıyorlarmış ) kardesimde onlara küfür etti. Onlar yine üslubunu bozmayip çıkıp gittiler sonra benim nisanlimla aram bozuldu ben o. Çocuğu değilim biz o lafları hak etmedik diyerek ayrılmak istedi ağlayarak. Ama ben ozurler dileyerek ikna ettim ailesinden de özür diledim. Ama takdir edersiniz ki ailelerin arası duzelmeyecek şekilde bozuldu. Benim de ailemle aram yok ben her zaman sevgimin arkasındayım hiçbir zaman para pul da gözüm olmadı. Ama ailem bana bunları layık gördü ne ailemi onlara karşı savunabiliyorum ne aileme derdimi anlatabiliyorum çok arada kaldım ben annem istemediği için bir kere beş yıllık sevdigimden ayrıldım ama artık bunu birakmicam. Çok uzun yazdım k.bakmayın ama lütfen derdime çare olun inanın cikmazdayim bizim işin hiç olur yani kalmadı. Şimdiden teşekkür ederim.
Ne alakası var hemen tamam hadi evlenin deyince mi Ana olunuyor... Belki kızın göremediği şeyleri gördü... Evlilik kolay birsey değil belki kadın istiyor ki kızım en iyisini hakediyor... onca sene sana bakan annen kötü olsun ama nisanlinin ailesi iki tatlı söz deyince hemen anneden daha iyi olmuşlar kızın gözünde... Ne kolay mis öyle iki tatlı söze annem kötü demkNisanlin annenle hiç görüşmek istemeyecek ve sin derece haklı. Bu ne ucuz hareketler. Annen kendini zaten rezil ediyor o ayrı ama.senide rezil etmek.için yapmadığı kalmamış. Yazık. Herkes ana olamıyor iste. Bu iş bozulur.
Yuhh diyorum sadece. Anne resmen liste yapmış altın listesi alınacak liste. Bu yapılacak şey mi ??? Sanırım bu senin için de çok güzel bir davranış. Herkes kendi bütçesine göre en iyisini yapmak ister ama arsız gibi şunu al bunu al demez dememeli. İnsanlar gelmiş kızın kafası dağılsın diye çıkarmış gezdirmis. Kadın napim hopp küfürler havada ucusmus. Evet bu anne çok kötü bi anne. Ayrıca ben eş tarafı harika mükemmel demedim. Ben sadece kızın annesine yorum yaptım. Senin sanırım o tarafla ilgili bir sorunun da var ki hemen üstüne vazife gördün alintiladin falan.Ne alakası var hemen tamam hadi evlenin deyince mi Ana olunuyor... Belki kızın göremediği şeyleri gördü... Evlilik kolay birsey değil belki kadın istiyor ki kızım en iyisini hakediyor... onca sene sana bakan annen kötü olsun ama nisanlinin ailesi iki tatlı söz deyince hemen anneden daha iyi olmuşlar kızın gözünde... Ne kolay mis öyle iki tatlı söze annem kötü demk
Altın kısmı ayip olmuş evet ama belki de kızın göremediği şeyleri göruyo kadın... Bunca sene bak büyüt sonra elalem gelsin daha iyi anlayışlı olsun iki tatlı söze aman ne güzel... ne yazikki bir evlilikde ters durumlar olduğunda kadınlar daha çok etkileniyo... Birde çocukla boşanma noktasına gelindiğinde çocuğun çoğuyükü kadında oluyo... Evlilikde de bu böyle. .. Kadınlar daha zor durumda kalıyo..Yuhh diyorum sadece. Anne resmen liste yapmış altın listesi alınacak liste. Bu yapılacak şey mi ??? Sanırım bu senin için de çok güzel bir davranış. Herkes kendi bütçesine göre en iyisini yapmak ister ama arsız gibi şunu al bunu al demez dememeli. İnsanlar gelmiş kızın kafası dağılsın diye çıkarmış gezdirmis. Kadın napim hopp küfürler havada ucusmus. Evet bu anne çok kötü bi anne. Ayrıca ben eş tarafı harika mükemmel demedim. Ben sadece kızın annesine yorum yaptım. Senin sanırım o tarafla ilgili bir sorunun da var ki hemen üstüne vazife gördün alintiladin falan.
Ben kaç demedim zaten o zaman kaç diyenlerin yazısını alintilamis olsaydınız bende sizi anlamış olurdum.Altın kısmı ayip olmuş evet ama belki de kızın göremediği şeyleri göruyo kadın... Bunca sene bak büyüt sonra elalem gelsin daha iyi anlayışlı olsun iki tatlı söze aman ne güzel... ne yazikki bir evlilikde ters durumlar olduğunda kadınlar daha çok etkileniyo... Birde çocukla boşanma noktasına gelindiğinde çocuğun çoğuyükü kadında oluyo... Evlilikde de bu böyle. .. Kadınlar daha zor durumda kalıyo..
Benim burda kızdığım bir hata yaptı diye ve oğlanin ailesi de iki tatlı söz söyleyince hemen annem kötü nisanlimin ailesi çok iyi... Bir kacsin bakamda o iyi olan insanlar ufak bir kavga da kacmasaydin demiyorlar mi... kaçmak çözüm değil yani... Kac gel diyenleri hiç iyi niyetli görmüyorum... Annenin hatasından faydalanip bazı şeyleri masraflari aza indirmek derdindelwr... Anne de hatalı deyip kin guderler nasıl olsa artık kızı aldık deyip hatasını öne sürüp annesiyle gorusturmezler de... Çünkü aksi halde annenin rızasını al derler... Kac gel Demezler...Kız tarafının zorluk çıkarması iyidir... Ne kadar zor o kadar kıymetli.
. Kaçıp gidenlerin hikayelerinide okuduk
Benim sizi alintilamam herkes Ana olamıyor cumleniz... Bir hata yaptı diye neden kötü anne diyorsunuz... bebeğini doğar doğmaz çöpe atanlar öldürenler bunlar neysede... Böyle hata yaptı diye bunu demenize kızdım. .. bırakıp gitmiş annelik yapmamış dovmus sovmus... tövbe Hasa kötü şekilde kullanmış da böyle bir tabir olmadıBen kaç demedim zaten o zaman kaç diyenlerin yazısını alintilamis olsaydınız bende sizi anlamış olurdum.
E o zaman damadın ailesi de ağzına geleni söylesin. O da onlara değerli. O zaman erkek tarafı olumsuz bir şey görünce yerin dibine soksun kız tarafını madem öyle. Aileler her zaman haklı değildir. Gayette kötü insanlar var ve bunlar anne baba oluyorlar. Burada kaç konu açılıyor kendi ailelerinden bıkmış insanlar tarafından. Kimse kaçsın demiyor ama burada anne sonuna kadar haksız. Yaptığı da bencilce. Olumsuz bir tavır gördüyse kızıyla konuşsun. Burada tek olumsuz şey var; askerlik. Yoksa çocuk özelde de çalışıyormuş zaten. O altın meselesi; küfürler tam fiyasko. Vallahi herkesin çocuğu kendine değerli. Onların oğlu da onların biriciği. Kimse ne prems ne premses. Kimse de çekmez böyle kv yi. Yarın öbür gün ayrılsalar çocuk gayette aklı başında bir kv bulur ama konu sahibi bu anne ile zor evlenir bence.Altın kısmı ayip olmuş evet ama belki de kızın göremediği şeyleri göruyo kadın... Bunca sene bak büyüt sonra elalem gelsin daha iyi anlayışlı olsun iki tatlı söze aman ne güzel... ne yazikki bir evlilikde ters durumlar olduğunda kadınlar daha çok etkileniyo... Birde çocukla boşanma noktasına gelindiğinde çocuğun çoğuyükü kadında oluyo... Evlilikde de bu böyle. .. Kadınlar daha zor durumda kalıyo..
Benim burda kızdığım bir hata yaptı diye ve oğlanin ailesi de iki tatlı söz söyleyince hemen annem kötü nisanlimin ailesi çok iyi... Bir kacsin bakamda o iyi olan insanlar ufak bir kavga da kacmasaydin demiyorlar mi... kaçmak çözüm değil yani... Kac gel diyenleri hiç iyi niyetli görmüyorum... Annenin hatasından faydalanip bazı şeyleri masraflari aza indirmek derdindelwr... Anne de hatalı deyip kin guderler nasıl olsa artık kızı aldık deyip hatasını öne sürüp annesiyle gorusturmezler de... Çünkü aksi halde annenin rızasını al derler... Kac gel Demezler...Kız tarafının zorluk çıkarması iyidir... Ne kadar zor o kadar kıymetli.
. Kaçıp gidenlerin hikayelerinide okuduk... Yarın öbürünü annesini ezip giderse... annesinin hatalarını yüzüne vuracaktir nişanlısı... senin annen Ana olsaydı. ........ filanli Kavgaların seyri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?