nişanı bozmak için sebep mi?

merimcek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2012
13
7
86
Ankara
merhaba, bir konuda fikrinizi almak isterim, aslında kendimce büyük bir açmazdayım ve ne yapacağımı da bilemiyorum, sorunum nişanlımla ilgili..nişanlım ile bir buçuk ay sonra evleneceğiz, yakın bir zaman önce benden çok yüklü miktarda borç istedi, ne için dediğimde yatırım yapacağım diyor.. evimiz, arabamız, gelirimiz var, maddi bir sıkıntı veya borcumuz da yok .. benden istediği kadar birikmiş param da yok bunu söylediğimde çok kızdı ve ne yapıyorsun paralarını diyerek banka kartlarımın şifrelerini ona vermemi söyledi ben de verdim.. istediği miktarı ihtiyaç kredisi olarak çekmemi istiyor yaparsam üç yıl boyunca aylık 3 milyar borcum olacak.. evlenince altınlarımı vereyim dedim kabul etmedi.. babamdan borç alayım kredi beni zorlar dedimse de kabul etmiyor, evlenince abimin birikmişi var ondan alırız dedim yine kabul etmiyor .. beni ona güvensizlikle suçluyor sürekli, güvenle ilgisi yok bunun desem kavga etmeye başlıyor.. kendimi değersiz de hissetmeye başladım bu yüzden... nasıl yapmalıyım? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

merhaba, bir konuda fikrinizi almak isterim, aslında kendimce büyük bir açmazdayım ve ne yapacağımı da bilemiyorum, sorunum nişanlımla ilgili..nişanlım ile bir buçuk ay sonra evleneceğiz, yakın bir zaman önce benden çok yüklü miktarda borç istedi, ne için dediğimde yatırım yapacağım diyor.. evimiz, arabamız, gelirimiz var, maddi bir sıkıntı veya borcumuz da yok .. benden istediği kadar birikmiş param da yok bunu söylediğimde çok kızdı ve ne yapıyorsun paralarını diyerek banka kartlarımın şifrelerini ona vermemi söyledi ben de verdim.. istediği miktarı ihtiyaç kredisi olarak çekmemi istiyor yaparsam üç yıl boyunca aylık 3 milyar borcum olacak.. evlenince altınlarımı vereyim dedim kabul etmedi.. babamdan borç alayım kredi beni zorlar dedimse de kabul etmiyor, evlenince abimin birikmişi var ondan alırız dedim yine kabul etmiyor .. beni ona güvensizlikle suçluyor sürekli, güvenle ilgisi yok bunun desem kavga etmeye başlıyor.. kendimi değersiz de hissetmeye başladım bu yüzden... nasıl yapmalıyım? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

daha evlenmeden sıze hangı hakla nasıl kartlarınızın hesabını soruyor kı
kaldı kı bugun aıle ıcın bıle kredı cekmeye korkar ıken ,daha esınız bıle olmayan adama kredı cekmeyeceksınız degıl mı !
oyle bır luksu yok .olmamalı da zaten !
burnuma pıs kokular gelıyor

Son düzenleme:
Siz daha nişanlısınız, borç yaparak yatırım mı yapacakmış? Çok tuhaf geldi bana. Acaba ailesinden biri böyle yapmasını telkin ediyor olabilir mi? Borcunuz yokmuş, eviniz arabanız varmış. Bu kadar acil neye yatırım yapılır ki, hemde borçlanarak. Hem kendi neden yapmıyor da sizden istiyor? Cidden tuhaf. Bana kalırsa kredi falan çekmeyin, ucu nereye gidiyor bakın derim.

sen yok diyorsun kızıyor ve kredi kartı şifrelerini istedi sende verdin
bence ayrıl başın belaya girmeden, güvenilir gelmedi banada

bence isin icinde baska bir is var.
siz tum alternatifleri sunmusken reddedip illa kredi cekmenizi istemesi cok buyuk bir soru isareti.
yaptigi buyuk saygisizlik.
nisan atma sebebi olabilir mi?
isin icinde guvensizlik varsa neden olmasin.!!

Canım şuan hemen nişanı boz demek çok zor, evet yaptığı hoş değil nişanlının.
Bence nişanı bozmadan önce bu konuda yeterli şekilde seni bilgilendirmesi gerekiyor, bu konuda sizi tatmin edecek birşeyler söylemeli, sende ona göre ne yapacağını düşünürsün belki gercekten çok ihtiyacı var ve kimsenin bilmesini istemiyor.
Bunu da düşünmeni tavsiye ederim.

bence isin icinde baska bir is var.
siz tum alternatifleri sunmusken reddedip illa kredi cekmenizi istemesi cok buyuk bir soru isareti.
yaptigi buyuk saygisizlik.
nisan atma sebebi olabilir mi?
isin icinde guvensizlik varsa neden olmasin.!!
arkadasa katılıyorum bide aklıma acaba sizin paranz içinmi evleniyo die geldi

neden krediyi kendi çekmiyor.
bahsettiğiniz para 5000 değil 10000 değil yaklaşık 900000 gibi bir para,aylık3000 ve 3 yılsa.
eğer aylık geliriniz 9000 t değilse bu parayı vermez banka zaten size.

Sorunuza cevap: Evet.
Para istemesi değil, size karşı tavrı yüzünden evet.
Evli olmama rağmen kartım, şifrem bendedir. Ne münasebet. Kusura bakmayın ama bu konu için nişanlınız dış kapının mandalı.
Beyefendiye söyleyin dünyada kriz varken borçla yatırım yapılmaz.
3 yıl boyunca aylık 3000 lira kredi devasa bir rakam. Yatırım ne alanda olacakmış?

aaaaa senin paranın hesabı ona mı düşmüş, ailen bile sormuyordur belki. çok ayıp yaptığı. şimdi kredi çek der. sonra hayır dediklerinin hepsini ister. canım iyi düşün derim. sonraki pişmanlıklar fayda etmiyor. hem şifrelerini de değiştir.

Son düzenleme:
hımmm hımm bence nişanlınız bayağı borca girdi işin içinden çıkamıyor eeee erkekliğe b..k sürdürmemek için böle bir yöntem kullanıyor bence nişanlınızla oturup güzelce konuşmaya çalışın eğer anlatırsa yardımcı olacağını söleyin birlik içinde olursanız halledeceğinizi söleyin yok eğer aynı huysuzluguna devam ederse ailelerle konuşun ozaman olay anlaşılır ne oldugu kendinizi mağdur durumda bırakmayın.

nişanı bozmak için bence süper bir sebep vatandaşın biri güya nişanlınız olacak bir de bunun böylesi eş olacak bırakın Allah aşkına valla yazdıklarınızı okuyunca çok sinirlendim bir taraftan :47::47::47::47:
bir taraftan da iyiki benim gibi biri karşına çıkmamış nişanlınızın olacakları kestiremiyorum bileeee:52::52::52::52:

şu kadarını söylemem gerekirse ;

borçla yatırım yapmak bir defa baştan saçma :45::45:

madem borçla bile olsa yatırım yapılacaksa bunu siz yapın niye siz kredi çekip de nişanlınız yapsın ki yatırımı( asla kredi filan çekilmesi taraftarı değilim )

nişanlınız kendini çok uyanık sizi de çok saf sanıyor galiba ( bunu bir düşün ve aksini göster bence , ters köşe olsun da görsün gününü :52::52:)

ben bu durumu çok saçma çok vahim ve altında bir pislik durum var olarak algılıyorum.(amannnnnnnnnnnn dikkatttttttttttttttt !!!!!!!!!!)

şimdiden size bunları yapmaya kalkan ileride neler yapabilir bu cesaretle aklımın sınırlarını zorluyorum beynim patlayacak gibi oluyor inanın :18::18::18::18:

şifreni filan niye verdin ki güven güvensizlik ölçüsü bunlar olmamalı :41::41::41:
şifreni acilen değiştir tepkisini ölç bak nasıl kötüye gidecek durum ( insanların asıl yüzlerini alışveriş yapınca , yolculuk sırasında , yemek davetinde vs çok iyi analiz edebilirsin)

bunları evli iki çocuklu yaşı 35 olan bir kardeşin ablan ne dersen de işte öyle yazıyorum.

akıllı ve temkinli olmayı sakın elden bırakma :38:
maddi yönden dediğini yapmayınca kötü olacak bir insan ve ilişki bırak inceldiği yerden kopsunnnnnnnnnnnnnnnnnnn. sana kendini değersiz hissettirecek kişiyi Allah sana saydı da mı verdi .:34::34:
bırak Allah aşkına hayatta sen herşeyden daha değerli ve özelsin anneciğin seni bu güzelim hayatına bir daha mı doğuracak kimseye ezdirme kendini .

ezme de ezilme de tatlımmmmmmmmmmmm:38::38::38:

Son düzenleme:
öyle şey mi olur yahu
yatırım yapıcaksa bi zahmet kendi imkanlarıyla yapsın
insanlar bu devirde babasına güvenmiyo
kaldı ki nişanlıya güvenilsin
bence para konusunda üstünüze bu kadar çok gelmeye devam ederse evet bırakın gitsin
neye güvenerek sizden böyle birşey istiyor?

Ayda 3000 tl çok yüksek bir meblağ.

Üstelik paranın nereye gideceği belli değil ve sen gönülsüz olunca sana kızıyor.

Böyle bir hakkı yok.

Eşin bile olsa,bu yüke kendisi bile girecek olsa,sana açıklama yapması,danışması gerekirdi.

Vermiyorum dersen anlarsın nişan atılır mı atılmaz mı ? Vermezsen,sen değil O atacak göründüğü kadarıyla...

bence senden şifreleri istediği gün bozmalıydın. daha evlenmeden para istiyor. evlenince bile vermeme hakkın var. erkek kendi parasını kazanıp ailesine bakmak zorunda dinen.
1 dk. bile nişanlı durma bunla bence. onun söylediklerini de anne ve babana anlat

canım sana nişan.ı boz demek yanlış olur..
zaten biz ne dersek diyelim tabi ki kararı sen vereceksin ama nişanlının davranışları bana çok saçma geldi vee diğer arkadaşların da dediği gibi neden kendi krediye başvurmuyor da senin başvuru yapıp kredi almanı istiyor?? sen ilk önce nişanlınla otur konuş, bana neden bu krediyi çekmemi istediğini açıkça söyle,ne yatırımı yapacaksın de..
ama şunu da diyim cnm krediye asla başvurma:50:bulaşma hiç derim sana:50:
daha ortada evlilik yok bişey yok senden banka kartı şifrelerini istemiş vs. vermemen daha mantıklıydı cnm ama bi kere vermişsin artık bişey deil.. ama en kısa zamanda şifrelerini değiştir cnm... sen çekemem falan de cnm tepkisi ölç bakalım nasıl davranacak sana? 3 yıl boyunca ayda 3000 TL ödeyeceğim dedin.. 36 ayda 108.000 TL yapıyor cnm bunun faizi falan da var.. kolay mı o kadar para ödemek canım yaa dünya para bu... sen ilk önce bir konuş canım baktın gördün işler karışıyor üzücü de olsa bu söylediğini yap cnm ?

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadasim nerdesin? Bi konu acip gitmek ne kolay...
Vallahi cevap verirken cekiniyorum, ya fake bi konuysa diye. :1: Neyse,

Nisani bozmak icin sebep mi?
- "EVET hemde arkana bakmadan kac!" derim.

Back