Nişan Nisanda ne takar kayinvalide?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
biz de alalım dedik... kayınvalidem düğünde takın dedi.. tamam dedik.bizde bişey takmadık düğünde takcaz.

hayırlı olsun, allah tamamına erdirsin inşallah, ne güzel sen atlatmışsın, darısı başıma. acayip gözümde büyüyor.
ben de "saat alalım" dedim, "düğünde" dediler, bizde de öyle oluyormuş, sadece yüzüğünü alıcaz.

hadi darısı başına.kazasız belasız atlatırsın ınsallah canım.. buyutme gözünde kaç saatın başına gelıyor,bi bakmışsın bitivermiş..boshayallersmile

Kızlar benim henüz isteme bile olmadı ama merak ettiklerim var. Nişanda erkek tarafı sorarsa adetiniz nedir diye söylemek mi lazım yoksa "siz bilirsiniz ne takarsanız sizin şanınızdır" mı denmesi lazım?
Annemin özel isteği var bizde akıtma takılır geline. hatta çift takılır. anneme takılmamış içinde kalmış. kızım taksın ben akıtma isterim diyor :) ben de beğeniyorum. şimdi şunları şunları istiyorum diye de sunmak istemiyorum ama "bi akıtma mutlaka olsun gerisini siz bilirsiniz" desem olur mu?
nişanda akıtma taktık diyip kenara çekilirlermiş bi de :) Aıtma takınca ayrıca sete gerek var mı ya da yanına neler takmaları lazım? Ay çok soru sordum :)

akıtma ne ki.. bence eğer eşin olcak erkekle daha once bi flörtün olmadıysa,görücü usülü gerçekleşicekse bu akıtmadır,şunu isterim felan demek hiçç..yok eğer daha önce konuşmuluğun varsa erkekle ve kayınvalidenle açık açık söyle..ama ilk başta bence 'siz bilirsiniz ne takarsanız sizin şanınızdır,bunlar üst baş takı kolye geçici..' diyin..kayınvaliden zaten onurlanır siz böyle dedıkçe.ha bu demek değilki sana bişey takılmıcak.. ben 4 sene konustum nısanlımla.kayınwalideme de gidip gelırım. ben mesela kuyumcuda açık açık şunu beğendım bunu beğenmedıım..ayy anne bu çook güzeel diye konustum..karşılıklı samımıyetten gelen bişey..

kızlar akıtma diye google'a yazın görsellerde aratın ilk çıkan resimdeki akıtma işte :)
annesiyle tanıştım sadece. ayrı şehirlerde olduğumuz için görüşme gibi bi durumumz yok. isteme nişan filan olursa bu sene aynı durum geçerli olucak. yani bi samimiyetimiz olmadığı için şunu bunu istiyorum diyemem. ancak erkek arkadaşıma derim heralde .

canım söyle bence yani en azından laf arasında belirt adettir bizim orada de. Demezsen annende sende üzülecekseniz de içinde kalmasın amannn..inşallah herşey gönlüne göre olsun.1 kere oluyor böyle şeyler hem sende öyle aman aman bişe istemiyon.

canım evet haklısın. aslında kendisi bana önceden sormuştu sizin adetleriniz nedir neler alınır diye. ben de şaka yollu baya bişey saymıştım. gerçekten de bizim memlekette çok fazla altın takılır. ama benim ailem uzun zamandır istanbulda o yüzden artık böyle ağır adetler kalmadı. ben yine de baştan biraz yüksek söyledim abarttım :)
neyse zamanı gelince söylerim artık benim bi akıtma hevesim var gerisini siz bilirsiniz diyim bari.
onlar da ayy geline akıtma aldık der kenara çekilir başka bişey almazlarmış bi de :bbo:

valla olurmu olur bekleyip görecegiz.ben de 2 bilezik olsun dedim..bizde adana burması takılır bilezik denince...gerçektende sadece 2 bilezik alıp gelmişler ama burmada degil ince boş iki bilezik...nişan adeti denen hiçbişey yoktu.ne bohca ne istediğim sekilde sorma etme..ne bileyim umarım seninki güzel olur..1 senelik nişanlıyım hala unutmadım nişanımda yaşadıklarımı..geri dönüşü yok bi kere oluyor..

valla temmuz sonu nısanım var guya sozlendık kapandı konu kımse acmıoo sözlumde bıras kolayına kacmaya calısıo sanırım elbısenı benmı alcam altın takılmaz bısde fln ne kadar sevsemde saf yerıne konamam kaldıkı herseyı bırlıkte yapacagız okadar borcun altına gırcegm cok merak edıyorm benı alısverıse cıkaran olcakmı bu ısler karısııkmıs ama anneme bırakıom konussun bızde adet bu desın mecbur yapacaklar kendıen guvenmeyen gırmesın evlılık ısıneeeee

kız ıstemekle olmuo bu ısler sadece aılesınde yapacak elınden gelenı ıkızımde calısıoz dıoo herkes sırtını dönüoo

ne kadar ayip yaa.. ama bizimkine gore gereksiz masrafmis yok zaten bohcada gereksiz olaylar hersey gereksiz hadi bisey takilmazsa rezilmi olcam o kadar insanin icinde takarlar dimi yani

ahh işte benim derdim bu kuzum ya söz kesimi ölümüne konu açmıştım kaynanam bi yüzğk takılır muahbbeti yapıyo yani bana tuhaf geliyo :bbo:

kız ıstemekle olmuo bu ısler sadece aılesınde yapacak elınden gelenı ıkızımde calısıoz dıoo herkes sırtını dönüoo

evet canım ikinizde çalışıyorsanız herşeyi yapar gözüyle bakıyorlar.ya ne kadar ayıp bişe. yani yapmayadabilirim mecburmusum gibi hissettiriyorlar ya bide uyuz oluyorum..acemiliğime gelldi kıyafetimi ben aldım şimdiki aklım olsa..istesem alasını lır yaparım ama önemli olan karsı tarafın düşünüp yerine koyması..insan kendini bi yerden sonra enayi gibi hissediyor..

kızlar erkek arkadaşımla isteme-söz-nişan konularını konuştuk. kısmetse 1-2 ay içinde istemeye gelicekler. bizim ailede isteme-söz-nişan hepsi aynı gün içinde yapılır diyo. olmaz öyle şey dedim. nişan evde yapılır diyo. dışarda yapmaya gerek yok diyo. ben de düğün gibi dışarda yapılan nişanları pek sevmiyorum o knuda hak veriyorum. ama istemenin olduğu gün ancak olursa söz kesilir nişan ayrı olur. yok eğer söz kesilmicekse isteme olur fazla uzatmadan 1 hafta içinde de söz-nişan bir arada olablir dedim.
kendisi y.dışında olduğu için hem sözdü hem nişandı kısa süreler içinde bir kaç kere git-gel yapamaz. biz de çok uzatmak istemiyoruz. şimdi söz 6 ay sonra nişan 6 ay sonra düğün gibi. ne diyosunuz kızlar bana bi fikir verin.

bız cok sorun yasaayacagız bırseylerı ısteyınce kotu oluosun suan sözlumle konusmuyorz tartıstık yanı bastan bole yıpranıyoruz dedım herkes uzerıne dusenı yapsın aılende kız alıo dedım o kadr basıt deıl calısabılırım ben ztn maasımla gıdıorm o eve

bizde geneldir :) nişanda kız ve erkek anne ve babası bilezik takar damat geline set takar akraba torun tombalak küçük altın dayılar amcalar bilezik takar budur yani :)

bnm yeni nişanım oldu nişanlım tektaş takmıştı evlenme teklif ettiğinde nişanda tektaş kolye taktı kayınvalidem kelepçeli bileziklerden taktı anneannesi babanesi teyzesi yarım altın taktılar,halası inci bir kolye taktı.büyük teyzesi ince bir bileklik taktı günlük kullanılabilir beyaz altın.bnm beklediğim gibiydi takı... önemli olan mutluluk....bizde set düğünde taılır.ama bazı yerlerde nişanda takılıyormuş

ne can sıkıcı işlermiş bu takı işleri kızlar yaa
valla canı gönülden diliyorum ki Allah yuva kurma yolunda olanların yardımcısı olsun.
Bu konuları düşündükçe üzerime öyle bir ağırlık çöküyor ki sormayın.

Bende kızgınlıkla nişanı iptal edicem görücekler.

çok beğendim bu yorumu! ben en sonunda yapmıyorum nişan mişan dedim sözlüme de aklı başına geldi aldı annesini konuştu.. ama konuştu da ne oldu? kadının aklında hiç bişey yapmak yok ki.. bi tane saat almış (9 yaşındaki öğrencimin kolundaki saat bile daha şık) onu takıcakmış..

ben de bu sıkıntılardan o kadar bunaldımki.. benim canım anneciğim öğretmen maaşıyla ev geçindirip bizi okuttu büyüttü yetiştirdi.. şimdide herkesin özeneceği ağzı açık izleyeceği bi nişan yapma peşinde koşuyo bi tanecik kızına.. canım babacım her akşam kızım ben sana doyamadım diye dolu dolu gözlerle bakıyo.. sen tut oğlunun nişanına başkasının nişanına geliyomuş gibi bi çöp almadan gelmeye kalk bunu da övüne övüne söyle bizde takılmaz diye... bizde takılmaz dediğine de bakmayın.. sözlümün ikinci nişanı olacak bu, daha önceki nişan resimlerini görmştm bilgisayarı kurcalarken ilk çıkmaya başladığımız zamanlarda, eski hanımefendiye gayette setler, çeyrekler takılmış yani... bir de uyduruyolar bizde takılmaz diye.. onların memleketinde yaşamış benim ailem, nişanda kızın kolu kalkmaz biliriz biz diyorlar...
sözümde olanları biliyorum ben.. hanfendi sigarasını bile oğluna aldırdı geldi burda.. cannım benim zaten kendine zor yetiyo maaşı ne zahmetlere girdi söz zamanı.. hanfendi de memleketinde her gün sofrasında 50 kişi ağırlıyo abartısız!

ama kesin karar verdim, yarın bi set 4 burma bilezik almadan gelmeyin nişana demeyi düşnüyorum.. ayıp olup olmaması da umrumda değil.. onların yaptığı ayıp..

çok sinirliyim çok...

Kızlar bızımde adetlerde kayınvalıde bılezık saat takısetı falan takar ama
Bana takılmayacak galıba hıc konusu olmadı cunku acıkcası bende cok dert etmıyorum sonucta ogullarını ewlendırecekler
Bana 3-5 bılezık taksalar ne takmasalar ne
Nısan alıswerısındede herseyı zorla aldı sagolsun annesı
Bende kımseden bısey ıstemekten hoslanmam annemlere ne ıstersınız dıye sorduklarında onlarda sız nasıl bılırsenız dedı
Yanlıs anlamayın benı lutfen ama sunu ısterız bukadar bılezık takın gıbı seyler bana bıraz basıt gelıyor
Boyle basıt bır konu yuzundende lutfen su guzelım gunlerınızde sevgılınızle problem yasamayın
Insallah herkesın gonlune gore verır Allah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…