Nişan Nisanda ne takar kayinvalide?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
nişan hazırlıkları döneminde bu başlıkları az dolaşmadım gece gündüz :) şimdi bana da bu konularla ilgili yazmak nasip oldu, cumartesi günü ben de nişanlandım çok şükür kazasız belasız :)

kayınvalide-kayınpeder-kayınbirader birer tane 3'lü burmalı bilezik
görümce 1 çeyrek
nişanlımın dayısı-teyzeleri-anneannesi para taktılar toplamda 300lira
babam 1 bilezik
annem bana bir kolye ve bileklikten oluşan set ve nişanlıma emperio armani saat (1000 liradan pazarlıkla 900 liraya düşerek alındı)
anneannem bir bileklik
amcam 1 bilezik
babaannem bir bilezik ve nişanlıma bir çeyrek taktı.
bunların dışında bana eczacılığı öğreten diyebileceğim çok sevdiğim meslektaşım 1 bilezik ve aile dostlarından bir yarım ve bir çeyrek daha takıldı.
ayrıca nişanlıma platin alyans yaptırdık benimkinin aynı modelinden 940 dolar tuttu,benim alyansım 450 lira pazarlıkla 400'e aldık.
bizim taraf daha çok takı takmış gibi göründü ama onlar baştan söylemişlerdi bizim adetlerimizde nişanda pek takı takılmaz diye, set ve geri kalan bilezikleri de düğünde takacaklar. annem de bana nişanımdan hatıra olsun diye bozdurmayıp kullanabileceğim birşey takmak isteyince kolye-bileklik alınmış oldu. nişanlıma saati önce düğünde takmayı düşündüler ama sonra hadi onu da nişanda takalım dediler.
bence çok abartılmadan ve takısız da geçiştirmeden uygun bir şekilde işin bu kısmı hallolmuş oldu. önemli olan herkesin içinin huzurlu olması...

bence ne takar diye konuşmak saçma. gönlünden ne koparsa takar getirir. en güzel lafı söz verirken dayım söyledi. gelin değil kız aldınız o sizin artık ailenizin parçası. sizin şanınız şerefiniz. ne duymak isterseniz onu yapın dedi. her lafı size gelecektir. ben değer biçmem o değeri siz kendiniz bileceksiniz dedi. kayınvalidem nişan için bir şey almayacaktı. kimse takı takmayacaktı. öyle konuşmuştuk. bilezik aldılar. herkes elinden geldiğince para taktı. ayrıca nişanlınız sevgilinle konuşun anlaşın. iş aileye kalırsa hiç birşey istenmiyor. ben nişanlımla bana hediye aldığı inci seti beğenmeye gittim. şimdi zevkle takıyorum. o aşkımın hediyesi oldu bana. tabi görücü usulü olunca biraz durum değişiyor

bana nişandan 20 grdan 5 bılezık takmıslardı bırde set

Ay bu kadar altın taki meraklarına da hiç anlamış değilim,Ben hiç bir şey istemedim.Ne aldiysam kocam kendi alın teriyle kendi parasıyla almıştır.Zevkle ve gururla takıyorum hiç beş kuruşluk diğerlerin takacaklarına ihtiyacım yok zaten bir şey istesem de kendi paramızla almaya tercih ederim.O yüzden 5 _10 bilezikle ellerinde gezenlerden de hoşlanmam,para dediğin ne ki bugun yoksa çalışıp kazanırsın sonra en alasından alırsın önemli sağlık, ve kocanla huzur diğerleri boş,,,

çok delikanlı bi yazı olmuş tebrik ederim.....bende öle sarı sarı altınlaarla dolaşanları hiç anlamıyorum.bütün gün trabzon bileziğiyle gezen arkadaşlarım var bnm hiç tarzım değil küçücük pırlanta küpelerim ve tek taş kolyem var inan düğünlerde bile bunları takıyorum millete gösteriş mi yapıcam yani.....:kedi:

nişanlımla aramazda konuştuk 23 er gramdan felan heralde 3 tane burma aldık
bide taşlı günlük kullanıma uygun set aldık okadar
kaynanadan falan bişi istemedik kimseyle muhattap olmadık aramızda hallettik

söyliycek başka bırsey bulamıyorumvereliniortak

ben de bu set olayını sorucam hem nişanda hem düğünde ayrı ayrı mı set takılıyor yoksa sadece birinde mi ya da nişanda takılan geri alınıyor düğünde tekrardan mı aynısı takılıyor arkadaşlar?bilmiyorumkismile

benim bildiğim düğündeki daha ağır 1-1,5 mlyarlık setler takılıyor
nişanda daha uygun günlük kullanıma uygun mesela inci set gibi takılıyor
isteyen zincir aldırıyor benm ablam zincir aldrmştı
ben beyaz taşlı günlük kullanıma uygun set aldrdım 400 milyon ancaydı

Son düzenleme:

Bilmiyodum bunu öğrendiğim iyi oldu.

bana çok şey takıldı ama bu sadece kaynatamın gösteriş merakıydı. kuzenime 2 bilezik taktılar set istememiş altın sevmem sonra kullanmam ki diye. inşallah hepinize gönlünüze göre, sizi eşe dosta mahcup etmicek şekilde bişeyler takarlar

nişanda bilezik takılır aile fertlerinin sayısına göre.düğündede güsel bi set ve bir ciftte saat,kız oğlana alır olan kıza.

1-1,5 milyarlık setler ağır mı sayılıyor :1shok:

Yanlış anlama arkadaşım sana bir şey söylemiyorum. Sadece bu fiyata altın set olduğunu bilmiyordum şaşırdım.

Sağol cnm,ama bu gerçekten böyle.Eşimin babası tek bir bilezik almıştı yıl başı hediyesi olarak.Kayınvalidem bir zaman durumuz çok kötü falan konuşmaları yapıyordu ben de çıkardım onu geri verdim bellki satar diye.meğer o gitmiş onunla kendine küpe almış artık düşünün.Bir şey dedin mi sorarsanız yok demedim çünkü kendime dedim ki herkes kendine yakıştıranı yapar.Şimdi küçük gelinleri olacak yani yakında evlenirler şimdiden ona set takı bakıyorlar.Hiç de umrumda değil benim gururum yeter başım dik gün gelir ona da taktıklarına yüzüne vururlar ama bana yüzüme vuracakları bir şey yok.

çok abartılı şeyler bunlar sırf karsı taraf zora gırsın dıye. boyle sıkıstırmalar olunca şamata çıkıyor ondan sonra yok efendım kaynanam benı sevmıyor. ay nıye sevsın senı oğlunu evlendırırken mutlu olacagına zorluk cektı

(bu cok yüzeysel oldu ama bence böyle)

Bu takı merakını anlayamadım gitti.. Hele de sözde falan kayınvalideye biz şu kadar bilezik şu kadar yüzük isteriz diyenleri hiç söylemiyorum bile... Ne enteresan şeyler.. Sanki mal satılıyor da değer biçiliyor gelin için. Çok yazık..:umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…