Nişan Nisanda ne takar kayinvalide?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
He he senin görümceden her geline lazım bi tane canımcımm kaydirigubbakcemile3

Tabi evlenemden kimin nasil olacagi belli olmaz canim ama simdilik cok iyi, güleryüzlü cana yakin, ariyor soruyor sagolsun. Nisanda zaten hep o kosturdu bizim alisveris islerine.
Allah herkesi iyi insanlarla karsilastirsin, taki maki olaylari gercekten hic birsey, önemli olan esin ve esinin ailesinin sana olan tutumlari. Rabbim kimseyi bu konuda incitmesin.

Benimde 7 ağustos cumartesi günü nişanım var bir akrabamız vefat ettiği için son anda evde olmasına karar verdik.Normalde sözüm olacaktı 7 ağustosta ama bu nedenle ikisi bir arada olsun dedik.
Biraz aceleye geldi ama her şeyim eksiksiz olacak çok şükür.

Kayınvalidem bana 3 tane 25 grdan bilezik yaptı.
Günlük kullanmam için set aldı,düğünde daha gösterişli birşey alacakmış :)
Bir tane kelepçe taşlı falan bileklik aldı.
Tek taş yüzük aldı.
Tabi ki alyanslarımız :asigim:
Ayrıca bir tane tamtur alyans.
Yine günlük kullanıma kalpli çok güzel bir kolye.

Benim altınlarım böyle Allah'ın izniyle cumartesi günü nişanımda takılacak :)

Ben favoriden 4 bin TL lik bir set beğendim onu alıp taktılar, 2 de bilezik..Nişan dısarıda olduğundan erkek tarafının tanıdıklarından baya bişi takıldı..Bir de biz sadece 5 ay cıkıp evleniyoruz dedik bize hemen ev aldılar o nedenle az taktık ama düğünde telafi edicez dediler.Ona da sadece 2 ay var..Kısa sürece cok fazla sey sığdırdılar haklarını yiyemem...

biz nişanı salonda yapmıştık.sevgilim,su yolu bir bileklik,kayınvalidem altın bir zincir,kayınpederim de altın takmıştı.

Benimde nişanım 7 Ağustosta. Banada bir Set ve Tektaş alındı. Kayınvalidem çok ilgili, allah bozmasın. Nişan bohçasını ben istemedim, olmaz adettendir dedi ve günlerce bizimle koşturdu. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Kızlar nişanınız hayırlı olsun. Benim de temmuzda oldu. Kayınvalidem sağolsun altın set gençler şimdi hiç takmıyor daha zarif ve değerli bişey olsun diyip pırlanta set aldı. Allah biliyor ya çok memnun oldum çünkü eskiden beri isterdim pırlanta setim olmasını. Kolyesi, küpeleri, tektaşı ve beştaşı birlikte. Tektaşı sözde taktılar. Sözden 3 gün sonra da nişanımız oldu. Nişanda da kolye, küpe ve beştaş yüzüğü taktılar. Bir de alyanslarımız. Erkek tarafından bilezik ve altın takanlar oldu.

Bizim de nişanımız dışarda yemekli oldu ama benim taraftan akrabalar hiçbişey takmadılar. Annem bileklik taktı. Moralim baya bozulmuştu neden diğerleri takmadılar diye ama nişanda kız tarafı takmazmış ben de yeni öğrendim. Ben bir kaç arkadaşımın nişanında altın takmıştım onlardan takan oldu. Gerçi bazıları ben onlara nişanında düğününde ayrı taktığım halde bana nişanımda bişey takmadılar durumları omasına rağmen.İnsanın morali bozuluyor yine de böyle şeylere. Ben düşündüm değer verdim onlar neden düşünmediler diye. Yoksa mesele maddiyat değil, takılacak bir çeyreğe ihtiyacımız yok.

Kayınvalidemle zevklerimiz çok tutuyor. İncili setleri çok beğenirim. O da çok beğeniyormuş. Bir de bir kenara atacağım değil zevkle takacağım şeyler olmasını istiyor. Ben de hak veriyorum. Düğün için de incili-pırlantalı setlere bakarız o zaman dedi :)

Kızlar bazılarınızın nişanda epey bir şeyler takılmış, set, bilezik, saat hepsi bir arada. Düğünde ayrıca yine bilezik, set vs. takılacak mı? Çünkü benim bi çok arkadaşımın takıları nişanda takıldı düğünde tekrardan takılmadı.

Son düzenleme:

Ben kendi adıma cevap vereyim;
evet benim düğünde de takılacak.
aynı bileziklerimden 4 tane daha takılacak
daha ağır ve gösterişli bir set alınacak
saat alınacak
yine kalın güzel bi kelepçe alınacak..

Kızlar, bende atlattım çok şükür, tüm nişanlanan arkadaşlarıma da hayırlı olsun, bizde 26 kişiydik, kalabalık oldugumuz için ablamın iki katlı büyük evi var, onların terasları vardı, terasta yaptık, süslerle süslemiştim, küçük bi salon gibi oldu, terasa masalar koymuştuk ve her masaya tabak, bıçak, çatal, meşrubat, su bardakları, servisleri açmıştık,pasta servisleride masalarında olduğu için ayrıca istenmedi, peçeteler masadaydı, su , meşrubat, servislerini açtık geldiklerinde, her masada olduğu için kimse ayrıca istemedi.Salatalarda her masaya yetecek kadar kondu, yine dolma ve sarma da aynı şekilde her masada vardı.

Pideler geldikten sonra sıcak sıcak servis yapıldı herkes tabaklarına aldı. Hava aşırı sıcak oldugu için sular meşrubatlar ısınıyordu, buz servisi yaptık her masaya sonra. Ama rahat oldu yine, hiç bir problem olmadı çok şükür. Pide servisinden sonra nişan oldu takılar takıldı, sonra pastamız geldi, kestik, ve servis edildi, kuru pastalarda yaş pastaların yanına kondu, ayrıca masalarada servis edildi.

Sonra müzikler çalındı oynayanlar oynadı ama ben oynamayı cok sevmeme ragmen babaların önünde kendi nişanımda çok oynayamadım tutuldum resmen sizede oldumu hiç. insan kendi düğününde nişanında oynayamazmı yoksa, ben oynamak istiyorum:)

Kısacası atlattık çok şükür canlarım. ama masalarda servis açmak, ve ayrıca sürekli istekleriyle uğraşmamak güzeldi, her istedikleri önlerindeydi, Belki nişan yapacak arkadaşlara bir önerim olur diye paylaşmak istedim. Ki ben aşırı stres yapan biriyimdir, ben bile atlattım çok şükür, allah yardımcı oluyor.

Aşkım benim çok ama çok beğendiğim kelepçe bileziğimi taktı, kayınvalide 10 gr bilezik, kayınpederimde 10 gr bilezik taktı, sağolsunlar, Büyük ablam nazar boncuklu altın çok zarif bir kolye taktı, eniştem su perisi beyaz altın çok şık bir kolye, küçük ablam küçük altın, onun dışında amcalardan, teyzelerden küçük altınlar, paralar takıldı, çok memnunum ben yine sağolsunlar.

Tekrar hayırlı olsun canlarım herkese.

Feliss Düğünde bana takı seti takılacak, onlar ayrıca bilezikler almayı düşünüyormuş ama ben kelepçe bilezik aldırmayı düşünüyorum.

Kızlar bunlar da benim alyanslarım ve tek taşım opuyorumnanaktan
Oldum olası sarı altın düz klasik alyans isterdim. Ama şimdi biraz pişman oldum gibi. Yine çok beğeniyorum ama yanına hiçbir şey takılmıyor beyaz altın olarak. Bir de sağ elde sarı alyans sol elde beyaz tektaş ve beştaş alakasız mı duruyor bilemedim kafam karıştı açıkçası. Beyaz altından bi alyans daha alalım desem nişanlım istemez. Napsam sizce?

Eklentiler

• $yz.jpg
    11,2 KB · Görüntüleme: 121
bana bi bileklik taktılar onu da ben takmalarını söyledim :roflol: nişanda bu kadar taktırıyorsunuz düğünde de mi istiyorsunuz?? erkeklerin neden evlenmekten korktuğu yaşlı evlendiği belli oldu

bana bi bileklik taktılar onu da ben takmalarını söyledim :roflol: nişanda bu kadar taktırıyorsunuz düğünde de mi istiyorsunuz?? erkeklerin neden evlenmekten korktuğu yaşlı evlendiği belli oldu

Biz altın konusunda hiçbirşey istemedik.Bunlar onların yaptıkları ve yapacakları..
Bende 1 dal bilezikle evlenenleri anlamıyorum açıkcası..

bencede maddi duruma göre değişir...ama 1 tanede olsa bilezik takmaları gerekir gerdanlık şartmı bilemem ama olsada fena olmaz ama bu nişanda takılan gerdanlık tekrardan düğünde de mi gösteriş olsun die çıkarışlıp takılıo onu anlamıorum

ben cok merak edıyorum
sızce sorulursa soylenmelı mı ?
sormazlarsa cıtlatılmalı mı
sevgılım adetlerden anlayan bırı degıl
aılesınınde elı cok degıl
nısanda yuzumun dusmesınden korkuyorum arkadaslar
sonucta bır suru arkadasımı goruyorum fotolarında yada dırek yanlarındayken
takılıyor onlara
benı bır kuru tektasla gonderırlerse dıye korkuyorum
sızın şanınız mı demek gerek?

bana nişanımda kolye, trabzon hasırı 22 ayar kelepçe ve alyansım ve tektaş takıldı kurban bayramında tekrar 22 ayar bilezik takılacak nişanımda set istemedim

pırlanta set düşünüyorlar. ama nişanda takıp, sonra geri alıp aynısını düğünde takacaklarsa hiç almasınlar daha iyi. :)

benim sözüm olduktan sonra konuşuldu bunlar nişanda 6 tane 3lü burma takılması gerekir en az diye annem söyledi:) biraz ayıp oldu gibi geldi ilk başlarda ama sonra anneme hak verdim çünkü söylemeyince biz birşey bilmiyoruz diye geçiştiriyor insanlar. haftasonu kuzenimin nişanı oldu 1 tane ince bilezik takıldı ve bütün herkes laf etti. o duruma düşmektense neyin nasıl olması gerektiğini konuşmak daha iyi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…