Nişanda dış çekim kime ait

Nisan kiyafetiyle ikramiyle fotografiyla herseyiyle kiz tarafina aittir bunu kabul etmek bazi kiz ailelerine niye bu kadar zor geliyor anlamis degilim. Birde erkek ailelerini elestirir dururuz yok soyle oldu yok boyle oldu kiz aileleri cok masumane sanki. Boyleleri kime ne kadar masraf yikabilirsem o kadar kar ederim dusuncesini tasiyor ne yazikki.

Merhaba;

20 gün sonra nişanım olucak, fakat dış çekimle ilgili fikrinize ihtiyacım var.

Dış çekim fiyatları araştırıyordum fakat annem dış çekimini erkek tarafının yapıcağını söyledi.

Kuzenim var evli ona sordum evet onda da erkek tarafı yaptırtmış internette de bazıları erkek yapar diyor.

Fakat nişanlımın 2 tane ablası var ikisininde nişanında dış çekimini onlar yani kız tarafı yaptırtmış.

Sorun değil tamam öyle yaparız diyor fakat olması gereken neyse o olsun hangi taraf öder ücretini ?
siz artık ailesiniz seni beni yok bunun kimin durumu müsaitse o ödesin

ya işte yalanın bile bir uslubu olmalı,
şimdi küfrü salladığın arkadaş dava açınca bu hesaptan girilen ip ler, küfür ettiğin sonrasında vay hesabımı çalmışlar dediğin cihazlar, o cihazlarda kullanığın diğer kişisel hesaplar tespit edilmeyecek mi sanıyorsun, edilecek.
en iyi kıvırma yolu, tuvaletteydim bizim çocuk oynamış keh keh dir, mahkeme yer mi? yemez. ama anlık utançtan kurtulursunuz.

Bu ne ya ? Sizin aranızda ki iletişim bunu ben şunu sen odeyeceksin şeklinde mi ?

Benim eşim kendisi fotoğrafçı ayarlamisti hiç ücret konuşulmadı çekim oldu albüm seçtik resimleri beğenip seçtik yapılınca bana annemlere ve annesine birer örnek yaptırmıştı birde büyük çerçeve yaptırmıştı

Hayatımızın hiç bir döneminde de para söz konusu olmadı hiç... Sana düşer bana düşer muhabbeti olmadı bikere bunu konuşmaya utanırım

Herkes üstüne düşeni yapar yapmazsa da yapmaz o an ne denk gelirse o olur küçük hesaplar yapılmamalı

Genelde çekim kuaförü falan erkek tarafı öder gelenektir.
Ama hani bunun laf olarak geçmesi çok hoş olmaz.
Taraflar kendine düşeni bilse yeter...
Biz mesela nişanda çekim yaptırmadık.
Nişan mekanımız otantikti iyi olan telefonlarla çektik sadece. Gereksiz masraf olarak gelmişti bana o dönem için hiç de pişman olmadım.

10yil önce benim donemimde yani nisan fotoğrafları erkek tarafı karsiliyordu

Ama şimdi nisan dış çekim fotoları kız tarafina düğün dış çekim erkek tarafina ait

Hatta nisanda giriş pasta kesilirken dans edilirken çekilen resimlerde kız tarafı ödemeyi yapıyo salonu kız tarafı tuttuğu için

Kardesim Kuzenlerden biliyorum

size kendimi inandırmak zorunda değilim oturup da ları de leri ayrı yazmışmıyım diye bakan insanlara ben burda laf yetiştiremem hadi iyi akşamlar

Geleneklerin de canını çıkardı insanlar.
Kendilerini fazla zeki sananlardan biri de konu sahibi.

Yetmemiş, konuya istemediği cevaplar gelince burda millete saydirmis.
O da yetmemiş, cark etmek için aklımızla dalga geçer şekilde "hesabım çalındı !" diye saçmalamis.

Kızım, küçük cinliklerini cevrendekilere yap. Burada millete ahkam kesme..

Hea, evlen. 3-5 sene sonra buraya da yaz. Nasılsın eşinle. Gerçek yüzünü gördü mü adam. Oldu mu çocuğum?

X