• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisan yagmurlari gibi bol bol bebekler gelsin umudumuz nisan;)

kızlar bizde 5 aydır istiyoruz bebek bu ay 6. ay olacak bat günüm 9 nisan dualarınızı bekliyorum inşallah bu ay gelir bebeğim. Allah isteyen herkese nasip etsin:49:

bak ben 6. ya da 7.aylarda bebislerin geldigine inaniyorum
cevremde de hep oyle oldu
ilk ayda hamile kalma ihtimali yuzde 20 deniliyor ve 6.ayda sanki sans daha cok artiyor gibi
tabiki bunun zamanini bilemeyiz biz, ama insallah hamilesindir
gunun yarinmis heyecanli olacak umarim gelmez adetin:34::emir_bebek:

bilmiyorum ki canim
yumurtlama gununu tespit etmis olsan daha net soylerdik
ama ne zaman yumurtladigini bilmiyorsun
saydigin donemlere gore aslinda 36.gun olmasi iyi, yarin da gelmezse
ertesi gun hemen yaptirirsin kan testini belki? umarim hamilesindir

canım ozaman şöyle söyliyeyim düzenli bir reglim olmadığı için nette yaptığım takvimde 18 mart ile 22 mart arası görünüyordu bende bu tarihleri dikkate aldım. şimdi bişey söyleyebilirmisin?

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) ULTRASON İLE YAPILAN ÖLÇÜMLER
Gebeliğin haftasına göre ultrasonda fetusla ilgili farklı ölçümler yapılır (Obstetrik ultrasonografi). Bu ölçümler fetusun kaç haftalık olduğunu, tahmini ağırlığının kaç gram olduğunu, gelişiminin normal sınırlar içinde olup olmadığını, gelişme geriliği veya bir anomali olup olmadığını, amniyon suyunun normal miktarda olup olmadığını (ASİ ölçümü), plasentanın durumunu v.b.. anlamamıza yarar. Bebeğin amnion sıvısının ölçümü hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayrak ulaşabilirsiniz.

Gebelik oluştuktan ve rahim içerisine yerleştikten hemen sonra ultrasonla izlenemez. Ultrasonla izlenebilmesi için rahime yerleştikten sonra gebeliğin 1-2 hafta büyümesi gerekir. Gebelik büyüdükçe kandaki gebelik hormonu yani B-HCG giderek artar. Kanda B-HCG düzeyi yaklaşık 1500'e ulaştığında yani 4 buçuk - 5 haftalık gebelik olduğunda transvajinal ultrason ile gebelik kesesi görülebilir. B-HCG düzeyi 2000-3000 düzeylerine vardığında yani 6 haftalık gebelik olduğunda gebelik kesesi transabdominal (karından) ultrasonda da izlenebilir.

Gebelikte ultrasonla ölçülen değerler:

GS (Gebelik Kesesi, Gestasyonel Sac): En erken olarak transvajinal ultrasonda gebelik 4 bucuk -5 haftalık olduğunda görülebilir. Karından yapılan ultrasonda gebelik 6 haftalık olduğunda görülebilir. GS'ye göre gebeliğin kaç haftalık olduğunun belirlenmesi tavsiye edilmez bunun yerine CRL ölçümü daha kullanışlıdır. GC yani gebelik kesesi düzensizse yani yuvarlak izlenmiyorsa gebeliğin düşükle sonuçlanma riski artmıştır. Gebelik kesesi çok küçük ise içerisinde ebmriyo görülmez sadece kese şeklinde izlenir. Gebelik kesesi 1 cm boyuta ulaştığında içerisinde yolk kesesi izlenir, 1.5 cm boyuta ulaştığında içerisinde embriyo da izlenebilir.

YS (Yolk kesesi, Yolk sac): Plasenta gelişmeden önce anne ve bebek arasındaki madde değişimini sağlayan yolk kesesidir. Gebelik kesesi 1 cm boyuta ulaştığında içerisinde yolk kesesi görünür hale gelir. Gebelik kesesinin kenarında ufak bir kese şeklinde izlenir. Gebelik kesesi 1 cm'den fazla büyüklüğe varmasına rağmen yolk sak görünmüyorsa bu gebeliğin düşükle sonuçlanma riski artmıştır. Aynı şekilde yolk sac 6 mm'den fazla büyümüşse bu da yine gebeliğin düşükle sonlanacağını gösterir.

canım ozaman şöyle söyliyeyim düzenli bir reglim olmadığı için nette yaptığım takvimde 18 mart ile 22 mart arası görünüyordu bende bu tarihleri dikkate aldım. şimdi bişey söyleyebilirmisin?

22 mart oldugunu dusunelim
luteal faz 14 gun desek
36.gun beklenen adet olur
eger 18 mart ise 18+14=32.gun
:34:

22 mart oldugunu dusunelim
luteal faz 14 gun desek
36.gun beklenen adet olur
eger 18 mart ise 18+14=32.gun
:34:

ozaman 22 sini baz almakta fayda var yani yarın regli olabilirim :( yani yarından sonra reglimi geçmiş kabul ederek ona göre doktora gidicem. çok teşekkür ederim canım sanırım bu haftayı atlatmayı beklesem süper olucak :)

selam bende gelebilirmiyim aranıza adet olmayı bekliyorum gerçi hala düzensiz adetim söktürücü kullandım hala bekliyorum
sonra korunmayı bırakıcaz ilk ayımız olucak :))

arkadaşlar selam bişey sormak istiyorum.
benim adetim daha dün bitti, bugün akıntım geldi yumurtlama zamanı gelen gibi. bu kadar erken olur mu sizce yumurtlama?

haklisin canim ya bir de bebek derdi var. strese girince benim yumurtlamam bile gecikiyor. zaten bu ay zor yerimde duruyorum. 3 gun sonra doktora gidicem. kisti buyudumu kuculdu mu stresi var uzerimde. uuuuuff sakinnn olmaliiiiimmm ama :47: durtuyor

canım kist bölümünde yazını okudum.sende de heralde çikolata kisti varmış.soğan kürün inş işe yaramıştır.bende bu kistten laparoskopi oldum bu ay ilk denemeyi yapcaz hayırlısı olur inş.nisan ayı bütün bekleyenler için bereketli bir ay olur inş

Son düzenleme:
selam kızlar benim adet geldi dün dr a
iki gün sonrta gitcem şimdi samsundayım geziyorum kızlar
sizleri çok öptüm:54::54:

inşallah canım inşallah hiç bir şey yoktur.demin furtadooo nun bebeğini kaybettiğini duyunca çok üzüldüm.bende çok korktum.ben şuan 5+2 haftalığım.doktor lekelenme için yerleşme kanaması olabilir daha erken çünki dedi.bebek plesantaya tutunmaya çalışıyodur dedi.kalp atımı için erken dedi 7 haftalıkken falan gel dedi.tekrar kese büyümüşmü büyümemişmi onu görmek için çarşamba günü gidecem.Allahım hemeize sağlıklı sıhhatli bebişler versin canım

amınnn canım benım amın ya tatlım furtadoo ne zman bebegını kaybetmıs nerden ogrendın uzun zmandır buraya gırmıyor sebebı neymıss cok uzuldum yaaaaaaaaaa hemde cok allahım sen yazmamıs et rabbım hepmıze sag salım kucagımzıa bebıslerımız nasıp et furtado yada sabır ver yarabbım canım arkadasım benım..nasıl uzulmustur kım bılır....alllah yardımcısı olsun..

arkadaşlar selam bişey sormak istiyorum.
benim adetim daha dün bitti, bugün akıntım geldi yumurtlama zamanı gelen gibi. bu kadar erken olur mu sizce yumurtlama?

sanmıyorum canım adet bittikten sonra hafif gelebiliyor bundan sonraki adetin gelmeden 14 gün önce gibi yumurtlama oluyorrr...

kızlar... iyi akşamlar... ya ben bu soğan kürünü ilk bugün içtim. ayyyy ne kötü kokuyoooo inanın burnumu tıkadım sonra bi dikişte içtim yoksa kokusu bilmiyorum kötü yani Allahtan tadında bi şey yok ama ne yapalım benimde adet düzensizliğim olduğu için içiyorum. inşaallah iyi gelir bakalımmm...

kızlar... iyi akşamlar... ya ben bu soğan kürünü ilk bugün içtim. ayyyy ne kötü kokuyoooo inanın burnumu tıkadım sonra bi dikişte içtim yoksa kokusu bilmiyorum kötü yani Allahtan tadında bi şey yok ama ne yapalım benimde adet düzensizliğim olduğu için içiyorum. inşaallah iyi gelir bakalımmm...

hiç sorma canım 4 ay boyunca sonuç alamayınca birde son 2 reglim ağrıdan beni deli edince bende yaptım o kürü bu ay. 15 gündü ama ben sadece 11 gün dayanabildim :( aslında sonrada pişman olmadım desem yalan olur, okadar yaptıktan sonra 4 gün daha sabredebilseydim keşke.. ama inan midem daha fazlasını almadı :) sende ne için içiyorsan ona şifa olur inşallah..

iyigeceler herkese bıızmde pts yumurtlama dönemıne gırıs günlerı baslıyor herkese basarılı bır ay dılerım uamrım buay tutturururz hepberaber:))

kızlar bizde 5 aydır istiyoruz bebek bu ay 6. ay olacak bat günüm 9 nisan dualarınızı bekliyorum inşallah bu ay gelir bebeğim. Allah isteyen herkese nasip etsin:49:

İns caNim benim Allah herkese nasip etsin ins bu ay hamile kaliriz :))

Back