Nişan ve Parasızlık! Nolur akıl verin

3-4 bine hadi 1000 lira daha eklensin.Etsin 5bin.Pardon 5000 lirayla hayalimdeki nisani yapamam mi :) Nasil bir nisan hayal ediyorsunuz allahaskina ? Sosyal medyada gorup ozeniyorsunuz boyle kutlamalara ama yapmayin.Uzulursunuz.
aynen bu paranın hepsine düğün yapan var

Nişan yapmayın . Nişan mi kaldı artık?
Yapın asker dönüşü kına ve düğün (nikah) inşallah. Allah hayırlı etsin inşallah.

parası olmayan gelin ve damat adayı ne amaçla evliliğe girişir anlamadım.
hadi borç harç yapıldı diyelim, nişan veya diğer adımlar. ee sonra birbirinizi mi kemireceksiniz??
sokakta mı yaşayacaksınız? borçları kim ödeyecek.
lütfen biraz olgun olun, mantıklı düşünün.

vay arkadaş ne hayatlar var Chelzy
5 bin tl ye ev kurdum ben ya sıfırdan :)

Henuz calismadigi icin paranin nasil harcanmasi gerektigini pek idrak edememekten sanirim.Yoksa dusunuyoru yok yani kalkip 10 bin liralik mekan tutup bir gelinlik parasi kadar nisanlik giymeyi planliyor sanirim konu sahibi.Istemek bedava tabikii ama bir de gercekler var yani.

Sözlüm askerden gelir gelmez işe başlayacak zaten.Ev düzme,düğün gibi şeyleri sözlümün ailesi üstlendi.Kısacası nişan yapma diyorsunuz yani ?
Hic gerek yok nisana zaten suan nisanlisiniz esktra salon tut elbise al vs ne gerek var. Gelsin askerden dugun yapin olsun bitsin. Nisan dugune daha cok zaman varsa yapilir ama sizin oyle bir durumununuz yok dugunede az kalmis

Nisan yapmadim. Cok gereksiz buluyorum. Zaten ailemin durumu da cok iyi degildi. Bir ton para harcayacaksiniz ona. Onun yerine dugununuzu bir tik iyi yaparsiniz.

Canım bizde de söz nişan bir arada olsun gibi konuşuluyordu ama ben çok istedim nişan olsun diye. Ve aynı senin gibi iki taraf da çok iç açıcı durumda değildi. Biz de kendimiz para biriktirdik. küçük bir kafe tuttuk. sadece yakın akrabaları çağırdık. hafif müzik ayarladık. sohbet muhabbet ortamı oldu. inan kocaman salon tutmaktan daha iyi oldu ve çok samimiydi. öncesinde de güzel bir yere gidip fotoğraf çekimi yaptık. mekan yiyecek içecek hatta kıyafetler dahil, nişan bize 1600 tl'ye maloldu. Daha bir sürü de şey arttı. Bir buçuk ay sonra düğünüm var hala nişandan kalan kuruyemişleri yiyoruz çayla

Demem o ki nişan güzel birşey hevesin kalacaksa yap mutlaka. Ama abartmadan hevesini alacak kadar yap. Evde de olabilir eğer müsaitse. Değilse ufak bir yerle görüşüp yapabilirsin. Tavsiyem budur :)

Duruma bakilirsa aileler dugun yapmakta bile zorlanacak siz kalkmis nisan diyorsunuz.

Anlattiginiza duruma gore nisan oldukca gereksiz. Bosuna aileleri zora sokmayin.

Ama sizin durumunuz biraz daha farkli. Bildigim kadariyla siz calisiyorsunuz. Kendi paranizi biriktirebime gibi bir durumunuz var. Konu sahibi calismiyor nisani ailelere yaptirmak istiyor. Birde ustune 3 4 bine hayalindeki nisani yapamayacagini soyluyor. Nisanlisida askerde calismiyor ve askerden doner donmezde dugun istiyorlar. Yani herseyi ailelerden bekliyorlar.

Aaaa ama ben bunu yeni okudum. Böyle olmaz 5 bin tl ye bizim düğün çıkıyor yaw. sen ne hayal ediyorsun böyle. Eğer problem çıkma ihtimali varsa uzak dur nişan fikrinden. Çok üzülürsün. İki taraf da gereksiz gerilir.

Sevgili kugucukk nişan merasimleri her zaman bana saçma gelmiştir...Tabi bu benim şahsi fikrim
nişan olup bitecek bir gece egleneceksiniz sonra olan sizin maddi durumunuza olacak
Bence hem kendini hem annene hem nişanlının ailesinin bütçesini zorlamayın çok istiyorsan evde aile büyükleriyle bir tören yapın gitsin...
Çok yakın akrabam kredi çekip salonda nişan yaptı üzerine düğün de geldi hepsin borç üstüne borç derken 3 sene geçti hala borçları bitmedi .şimdi bir de hamile kaldı bebeğine beşik bile alamadı kara kara düşünüyor
ne oldu nişan geldi geçti herşey bitti ama şuan sıkıntıda kendisi
Yine de tercih senin

kimilerinin önceliği böyle şeyler oluyor işte ve bana çok acayip geliyor..
böyle maddi şeyler gelip geçici, neden maddeye bu kadar takıyor ki bu gençler anlamıyorum..
borç harç evleniyorlar, ama her şeyleri de dört dörtlük olsun istiyorlar.. sonra evliliğin ilk zamanları borç yüzünden gün yüzü göremeyip ne gezip tozabiliyorlar ne yiyip içebiliyorlar (genel konuştum konu sahibine değil lafım)
salon nişanı nedir ayrıca.. zaten düğün yapılacak sazlı sözlü.. salon nişanına ne gerek var
üstelik konu sahibi çalışmıyor bile.. çalışmayan bir kız nasıl böyle olaylara rahatça kalkışabiliyor anlamıyorum
meslek sahibi, para kazanan, çalışan insanlardık ama aile akraba arası evde söz nişan bir arada yaptık..

evet bunu şimdi okudum. aileler kimsenin yükünü çekmek zorunda değil. yapabilecekse kendi yapacak. yapamıyorsa yapmayacak.

Elindekine göre iş yapmayanların sonunu burada görüyoruz. Sık sık konular açılıyor. Şu kadar sene oldu hala borç ödüyoruz, eşimin ailesi şöyle diyor böyle diyor diye.. Ne olursa olsun. Evlenecek sorumluluğu kendinde gören bir insanın kendi işlerinin de sorumluluğunu yüklenebilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kendine bir nişan yapamayacak durumda olan biri evlenmemeli.

Napcaksınız nişanı? Bu kadar önemli mi gerçekten. Ben istendim, bi hafta sonra evde aile arasında yüzük taktık. Tamam bitti gitti oh mis :) Ben öyle nişan falan ne bileyim, gereksiz görüyorum.

İsteme ve nişan bir arada oldu bizim rahmetli büyükbabam 3 ay evvelinde vefat etmişti öyle olunca oynama vs de olmadı bunlara çok takılmayın nolur evliliğinize ne bir eksi ne bir artısı olmuyor bunların ama insanları şartları zorlamak sizi ve karşı yarafı üzebilir gerebilir ne gerek var üç günlük dünya aslolan sevginiz değil mi?

Istemeye geldikleri aksam yuzuklerimiz takildi adini nişan koyduk stressiz az kosturmacayla kimseyide git gelle bunaltmadan isi resmiyete dokmus olduk. Ha soz ha nisan ne farkeder yapmayin olsun bitsin iki tarafida bunlatmaya ne gerek var hicte icimde uhte kalmadi aksine parami gereksiz kiyafet taki salon masrafiyla cope atmadigim icin mutluyum.

söz meclisten dışarı.

iki tarafta işsizken açıkası bana biraz utanmazlık gibi geliyor anaya babaya gidip bana nişan yapın demek. nişan dediğin ne? iki yüzük tak geç. olmayan parayı harcama derdine düşmek çok saçma. evet bunlar bi kere olan şeyler ama madem bu kadar önem veriyosunuz çalışıp para biriktireceksiniz.

sayfaları okumadım ama KPSS ye girecekseniz

önce girip atanıp sonra bu adımları atsanız zira nereye atanacağınız belli değil

nişanlınız askerde eş durumu için onun da çalışması lazım

nişan da sonra yapılır o gider gelir zira asker dönüşü düğün demişsiniz de kavuşamadıktan sonra evli olmak daha zor

salonda nişan nedir onu bilemem zira hiç salonda nişana gitmedim

hatta gittiğim nişanlar da bir elin parmağını geçmez kendiminki dahil

ama zorlamak her zaman huzursuzluk getirir

annen sıkar yapar belki o nişanı ama yarın en ufak şeyde için cız eder

3 ay çalış 2000 TL alsan hiç çalışmamış saysan 6000 Tl eder hadi 5000 olsun, bir nişan salonu tutar herhalde

o kadar yetmiyorsa da (piyasayı bilmiyorum zira) boşa para saçma etrafa zira o paralar kolay kazanılmıyor

ben bi senedir çalışıyorum. ilk maaşımdan beri birikim yapıyorum. şu an için ortada aday bile yok ama bi işe kalkışacaksam bizimkilerin eline bakmayayım diye tedbirli davranıyorum. ben mi safım millet mi çok uyanık çözemedim valla.

Bişey diyicem sözlüm askerde şuan çalışmıyo diyosun, birikimi de yokmuş. Sen de şuan çalışmıyosun.
Diyelim ki nişandı düğündü kınaydı hepsi bi şekilde çok güzel oldu tam istediğin gibi..
Ee peki nasıl geçinmeyi düşünüyosunuz??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…