Nişan ve Parasızlık! Nolur akıl verin

Nisan töreni illa Salonda olmasi sart diye bir kosulu yoktur. Bende önce sözlendim ve bir süre sonra aile arasi Nisan törenini düsündük, ama calisacagimdan dolayi salon olayina bir girisimde bulunduk. Tek basina evlat yetistiren icin büyük bir girisim, sonucta bunun sonrasida var. Kayinvalidem sagolsun gerektigi yerde desteklemeye gayret edecegini söyledi, ki bunu karsilik beklemeyerek düsündük.

Hadi calismisligin olsaydi sende ortaya birseyler katarak istedigin gibi hazirliklara baslardin, ancak annen ve kayinvalide ile kayinpederin durumu ortada diyorsun, sözlün de askerde. Sahsen simdi aile arasi birseyler yapmaniz daha mantikli, onun yerine eger calismaya falan baslayacaksan dügünü istedigin sekil yaparsin.

Ben bile birikim yapilmis olmasa ve calismasam simdiye kadar aile arasi Nisan törenini yapmis olurdum. Ama iste öbür yandan da rahmetli babamin hayalini gerceklestirmeye calistigimdan salon tuttuk, ve inan maddi yönden rahat olmadigin vakit cok zorlanirsiniz.

Sadece söz yüzüğümü takıldı. Nişan yüzüğüde takıldıysa gerek yok. Eğer takılmamışsa. En yakınlarını davet edersin eve. Evde de hazırlık yaparsın. Birde pasta alırsın. Güzel de uygun bi kıyafet tamam bu kadar. Amaaa yüzük takmışsanız zaten anlamsız olur.

Can'ım hem hemşiresin hem çalışmıyorsun hem nişan istiyorsun annem tek başına Nasıl yetişsin o tek diyorsun. Bilemedim. Ben 11 yıllık ebe hemşireyim 11 yıl özellerde çalıştım kazandım bizim mesleğimizde öyle kolay işsiz kalınmaz ki hem evlenicem diyorsun hem evde oturuyorsun bide herşey olsun içimde ukte mi ne ondan kalmasın diyorsun. Valla ben ne nişan ne söz ne düğün yaptım sadece nikah onlara vereceğimiz parayı evimize bize harcadık hiçte içimde bişey kalmadı örnmli olan yuvandır. Böyle nişan söz düğün falan çok takılmamak lazım illa istiyorsan yaparsın bütçene göre bir düğün geçersin. Bence boşver git bi yere çalış düğüne kadar para biriktir bari de düğün Zaman'ı kimseden bişey istemek zorunda kalmadan elinden geldiğincee ödendiğinde yap. Ben İstanbul'da aylık 5000 tl ye yakın para kazanıyordum sende yapabilirsin evde oturarak onu istiyorum bunu istiyorum olmaz

Evde yapsanız. Benim kuzenim evde yapmıştı. Evet biraz kalabalıktı ama güzeldi yine de, oyun oldu dans oldu. Yüzükler takıldı bence gayet güzeldi. Siz de bu fikri düşünebilirsiniz.

Haklısınız,şuan bi işe başlasam bile Eylül ayına kadar en fazla 3,4 milyar birikim yapabilirim.Bu birikimle de hayalimdeki nişanı yapamam zaten.Aile arasında nişan istemiyorum çünkü dediğim gibi annem ve babam ayrı.Sülaleler arası kızgınlık var ve kimse bir araya gelmiyor normal şartlarda.Sözümde bile evde olduğu için anne tarafım ve baba tarafım çok sorun çıkardılar kötü bi gece geçirdim.Bilmiyorum kafam çok karışık.

Olsun yine de yapabilirsin, ben babami kayip ettikten sonra burada yasadigim ülkede yakinimda sadece amcamlarin coculari var ve onlarla aram yok yinede salonda olmasaydi evde törenimi yapardim niye mi? Yeri geliyor aileden öte can dostlar bile yetiyor insana. Benim törenimde baba tarafindan kimse olmayacak, birtek belcikada teyze kizi var o kadar. Münih de öbür amcamin kizi var o da gelebilir mi belli degil. Gerisi kuzen gibi arkadaslarim ve sözlümün ailesi, ve inan yetiyor ve artiyor bile. Isteme oldugu aksam, sagolsun arkadaslarim geldi bize destek oldular, abimde vardi tabi ama insan icine girmeyen bir kisilige sahip yinede hos biraz telasli ve hafif gerginliklerle tatliya baglandi. Olaylari büyütmemek gerek Önemli olan kimlerin yaninizda bulunup bulunmamasi da degil, sizin paylasacaginiz bir hayata bir adim daha atmaktir.

Haklısın,sanırım ben çok abartıp kafaya takıyorum.Ama vazgeçeceğim bu nişan işinden.Ne aile arasında nede göbek atmalı bi nişan.İki tarafı da zor durumda bırakıp çıkıp göbek atmak istemiyorum.

Icinizde kalacak olan nedir dugun zaten salonda olmucak mi? Gelinlik ddgilde nisanligi salonda giyince noluyor allah askina. Para olsa yap tamamda yokken bu ksdar sacma davranmak cok gereksiz ben dugun salonuna gelinlikle girip sona dogru bindalliyla gelip aynibsalonda kina dugun yapani gordum. Abartmayin

Çok teşekkür ederim yorumunuz için çok kibarsınız gerçekten.Gerçekten çok rahatladım siz bana "saçma" davrandığımı söyleyince.Zaten akıl istemesem buraya bu konuyu açmazdım fakat akıl vermenin de bi adabı olduğunu düşünüyorum.

Kusura bakma uyeleri bazen arkadasim gibi gorup, bir arkadasim boyle bir derdini anlattiginda nasil tepki vereceksem oyle yaziyorum. Surekli resmi yazi seklinde yorum yazamiyorum. Uslubum ve samimiyetimden rahatsiz olanlar gormezden gelebilir boylece bidaha konulariniza yazamam.

İllaki nişan olacak diye bişey yok ki ben de evde yakın akrabalarımla yaptım çok da güzeldi herkes sığdı masraf da olmadı zaten ufak tefek kuruyemişi filan erkek tarafı alır ikramlık
Evlenmeyi gerçekten istiyorsanız borçla bişekilde yapılacak bu nişan elbisesi ayakkabısı vs
Yüzük takıldığında amcan halan vs altın para takar onla da çeyiz filan yaparsın ama çalışma imkanın varken çalış kolay olur
Herşeyi de aileye yüklememek lazım

Abartmak degil, hayal etmek güzel birseydir.. ben evvelden "ne dügünü yahu" diyen biriyken simdi o kadar seylere merak ediyorum ki bilemezsin!

Düsün arkadas cevremin aklina gelemeyecek "basit bir kinayi" bile göze aliyorum. Gurbette yasayip akrabanin türkiyede olmasi ile birde onlarin merakini da aklimda canlandirinca inan en sade ve zarif bir Kina bile yetiyor bana. Düsüncem; Dedemin köyünde yem yesil cimenlerin (hayvanlarin esliginde) Kina senligi

Böylelikle de tekrardan burada bulundugumuz ülke de tekrar salon tutma derdi cikmis olacak ortalama 5.000-8.000 € da az degil bunda daha ivir zivirlar dahil degil.

Az olsun öz olsun, Dügünün istedigin gibi olustuktan sonra zaten o sana yetecektir, cünkü benim ümidimde o :)

Benimde söz nişan aynı gündü,iyiki de öyle olmuş,hiç sevmem gereksiz seremonileri...Hemde tonla masraf...Hatta düğün bile istemedim :) Nikahtan sonra sadece en yakınlarımızla ufak çaplı bir tekneyle yemekli boğaz turu yapmıştık,çok hoştu...Hem düğünden daha ucuza gelmiş hem de sıra dışı olmuştu

Bu salonda nişan da son yıllarda çıktı, hep evlerde yapılırdı. O paralara çok ihtiyacınız olacak, sakın salonda yapmayın derim ben. Korkarım yakında kız istemede salonda olacak.

Hangi gelir ve hangi ev? Hadi diyelim askerden gelir gelmez isi hazir, eh tek maas ile nasil gecineceksiniz? Kv'dem evi düzecek demistin. Nisan icin bu kadar hayal kuran sen, eminim ev esyasi icinde kurarsin. Kv'de ile bu konuda catisirsan ne yapacaksin?

Bana sorarsan ikinizde evlilige ne maddi ne manevi hazir degilsiniz. Birak nisani, bence dügünü ertele.

hala salonda nişan yapan mı var yahu..
nişanı ayrı kınası ayrı düğünü ayrı.. milleti eğlemekten başka birşey değil..
evde yapın nişanı yakın akrabalar gelsin oldu bitti..

Canım nisan töreni mi kaldı allaniseven, tak yüzük nişanlıyım de, ona vercegin parayla al nisanlini tatile git.
Zaten az görüyorsun tadını çıkar.

Şunu bil ki Mutlu bir evliliğin varsa ve duygusal açıdan toksan, hiiiiçbişey içinde kalmıyor, aklına bile gelmiyor. Şayet mutsuzsan o Adamla, işte o Zaman kirpiğinin kıvrımından, ayakkabının rengine, olmayan nişandan, olan düğüne kadar herşey içinde kalıyor, herşey eksik ve tatsız olmuş sanki diyorsun. Kuzum sen eğer doğru Adamın yanındayım diyorsan hiç korkma içinde birşey kalacak diye. Yap düğününü bir an önce kurun hayatınızı. Ha bir de sırf içimde kalmayacak diye yoktan masraf çıkarmak... Maddi zorluklara sürüklemek... Yıllarca borç ödemek/ ödetmek... Akıl karı değil bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…