Nişan ve Parasızlık! Nolur akıl verin

Bir şey soracağım düğünü anlarım da nişanı evinizde ailelerle yapsanız olmuyor mu? Böyle bir durumda nişan için strese girmeye değecek mi bence değmeyecek.Nişanınızı kendi aranızda yapın düğününüzü de kendi istediğini gibi yaparsınız.Önemli olan sizin huzurunuzun olması değil mi? O yüzden illa nişan yapalım diye girmeyin bu yükün altına,önemli olan sizin birlikte olmanız.Düğününüzü de gerektiği gibi yaparsınız.

Bana nişan gereksiz geliyor ben hem söz hem nişan yaptım ama bu sevgili görümcemin takıntılarından oldu nişanda bohça gösterecekmiş nekadar saçma geliyor böyle şeyler bana dediğim gibi gereksiz..
Ama eğer içinizde kalacaksa bi kafede aile aeasında küçük bişey yapabilirsiniz hem sözlünüzlede güzel vakit geçirmiş olursunuz..

Hrrseye heves edıyrz ama napslım imksnlarr
Bnm evde oldu gectu gitti işte

bu kadar maddiyatsızlıkta salonlara milyarlar vermeyin ne gerek var paranı biriktir kınanı güzel yaparsın,devir hesap devri heleki senin durumunda akıllı hareket et derim

Cnm bak benden sana 2 yillik gelin tavsiyesi...
Bizde buyuk nişn yapmadik. Evde kalabalik birsekilde yuzuk takildi tatli yendi evlere dagildilar. Sonra en yakinlarimizi alip mekana gittik toplasan 15 kisiydik. Cok ama cok eglendik zaten hicbir sey yapmasan da yuzuk takilmanin heycani var o gunun ozelligi var. Bence cokta iyi olabilir. Ben hic aramadim keske buyuk olsaydi diye zaten kinan olacakmis dugunde ayni sekilde ve eger durumlari yoksa hic zorlama. Salona verip milleti eglendirecegine git kendin ozel kutla.
Istedigin gibi istedigin muzikler esliginde parmaginda yuzugun yaninda nisanlinla...

bence nisan yap cnm.içinde kalacağına yap ama evde veya dükkan gibi biryerde yapabilirsin.banada yspma dediler ama yaptım calisiyodum tabi o zamanlar.nisan elbisem pasta ya kadar kendim ödedim.gerisini ailem yaptı ve çok güzeldi cok egkendik.altın para toplandı pnlarida bilezik yapmıştım.ama ben düğün değil nikah la evlendim.düğünler bana çok gereksiz ve banel geliyor gereksiz masraf.

Nişan vs bu durumda çok gereksiz kızlar doğru demiş ilk defasi bir keresi yok maddiyata dayalı şeyler olduğu için bu kadarı oluyor demekki.Simdi bunun derdine dusmussun bence ev eşyası Çeyiz takım gibi gibi şeylere birikim yapmaya başla.En azından bi işe gir 6 ayını doldur hit kredi çek evinizi esyanizi dizin. Hem okuyup hem çalıştım birseyler pat diye olmaz istiyorsan seviyorsan emek vereceksinn . .Armut pis ağzıma düş olmaz anneciginide zor durumda bırakma. Çalış muhakkakkkk

İsteme nişan evde yaptım sade şekilde mis gibi, bana zaten çok saçma geliyor nişan icin salon tutulması zaten kimseninde durumu yok. Premses vazgeç sen bu işten

madem paranız yok
nişanı evde yaparsınız iki yüzük alırsınız takılır işte
bu kadar büyütmeye gerek var mı zaten sözle nişan arasında ne fark var anlamadım. ??
düğün için de para biriktirirsiniz
askerden döndüğü gibi düğün yapıcaz yazmışsın
düğünü kim ödeyecek? evi kim kuracak?

3-4 bine hadi 1000 lira daha eklensin.Etsin 5bin.Pardon 5000 lirayla hayalimdeki nisani yapamam mi :) Nasil bir nisan hayal ediyorsunuz allahaskina ? Sosyal medyada gorup ozeniyorsunuz boyle kutlamalara ama yapmayin.Uzulursunuz.

3-4 bine hadi 1000 lira daha eklensin.Etsin 5bin.Pardon 5000 lirayla hayalimdeki nisani yapamam mi :) Nasil bir nisan hayal ediyorsunuz allahaskina ? Sosyal medyada gorup ozeniyorsunuz boyle kutlamalara ama yapmayin.Uzulursunuz.

vay arkadaş ne hayatlar var Chelzy
5 bin tl ye ev kurdum ben ya sıfırdan :)

bizde nişan önemli değil ondan mıdır nedir nişanı salonda sokakta yapanları çok tanıdığı var etrafı geniş diye düşünüyorum

bizde mesela bayramlıklar muhakkak sorulur buyüzden koç mu bilezik mi alacaklar diye daha bayram olmadan soran bile olur
ne bileyim
siz bilirsiniz ama bayramlık bana göre daha önemli, nişan çok tanıdğınız yoksa boşa masraf

Düğün değil nikah desen tamam. Kına geceside yapmasan anlıcamda.
Nişan için neyinpişmanlıgını yaşıcaksınız ki.
Hep maddi olarak iki tarafda müsati değil. Boşa insanları masrafa ve zoraka sokmanın anlamı yok bence.

Ben bu yorumu kaç defa yaptım bilmiyorum bu forumda ama evlenirken ailelere yük olma olayına karşıyım. İki insan kendi başının çaresine bakabilecekse evlenmeli ve her durumda ayağını yorganına göre uzatmalı. Nişan bir defa oluyor diyorsun ve haklısın ama inan bana nerede olduğu, nişanda ne yediğin ya da ne giydiğin değil önemli olan. Önemli olan sevdiğin adamla nişanlanman, sevdiklerinin yanında olması. Sevgilinle birlikte para biriktirin. Nişanı evde ve masrafsız yapın. Çok istiyorsan ve ailelerinize yük olmayacak şekilde becerebilecekseniz kendinize uygun bir düğün yapın. Gerçekten herkesi zor duruma sokuyorsun ama bu nişanlanmana engel değil. Bazen her isteğin aynı anda ve tam hayallerindeki gibi olmuyor. En çok istediğin şeye odaklan. İnan içinde falan da kalmaz. Hepi topu nişan. Ben maddi durumumuz uygun olmasına rağmen sırf o stresi çekmemek için isteme, söz, nişan bir yaptım, hepsini de sadece çok yakınlarımı çağırarak baba evinde yaptım. Kaldı ki bu nişanı düğün gibi salonlarda yapmak, abarttıkça abartmak gibi şeyler hep son yıllarda moda oldu. Benim hatırladığım nişan evde yapılan bir şeydi zaten eskiden.

ben de aynı şekilde düşünüyorum zaten insanlar düğüne düğün salonuna dünya kadar para döküyor bir de nişana ve salona o kadar para dökülsün ki evde akrabalar arasında küçük bir nişan yapılabilir
ayrıca maddi durum b kadar kötüyse askerden gelir gelmez evlenmekte mantıklı değil en azından bir üç ay falan bekleyip iş bulma konusuna yönelebilirler

Para yoksa nişana niye para harcıyorsunuz ki.
Evde aile arasında güzel bir nişan yapılabilir.
Nişan için harcıyacağınız parayı, ilerde kına ve düğün için harcarsın.
O zamana kadar seninde para kazandığın bir işin olur, Ayakların yere sağlam basar. İstediklerini alırsın.
Nişan için harcanan parayı saçma buluyorum, havaya gidiyor resmen. Kendim de aile arasında yapmıştım nişanımı.

ben nişan yapmadm söz yaptık...
nişani kina gecesinde yaptım çok güzel oldu...
masraf çikarmak istiyosaniz biriktirin yapın...
ben masraf çikartmadim.. zaten düğün sorasi düğün borcu ödüyceksiniz nede olsa..
siz daha iyi bilirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…