Nişan ve Parasızlık! Nolur akıl verin

Merhaba kızlar.Bana yardımcı olun,akıl verin lütfen.
Bir senedir sözlüyüm ve sözlüm suan askerde.Eylül ayında izine gelmeyi düşünüyor ve bu izinde nişan yapmak istiyoruz.Allaha şükür kayınvalidem ve kayınpederim öz annem babam gibidir.Kayınpederime henüz söylemedim ama kayınvalideme danıştım bu konuyu biz nişanlanmak istiyoruz diye.Oda onlarında istediğini ama maddi durumlarının pek uygun olmadığını,yine de eylüle kadar kendilerini toparlarlarsa yapabileceklerini söyledi.
Daha sonra kendi annemle de konuştum bu konuyu.Benim annemle babam ayrı ve uzun senelerdir babamla hiç bir şekilde görüşmüyorum.Annem de yaparız ama salon tutamam,kapının önünde yaparız dedi.Bende hak verdim ona sonuçta kadın tek başına herşeye yetişmeye uğraşıyor.Ama bende böyle şeyler bi kere olduğu için içimden geldiği gibi bir salonda nişanımın olmasını istiyorum.

Zaten Eylül ayına da 3 ay kaldı,eğer böyle bir adım atılacaksa da şimdiden tarihi konulması ve ailelerin bi araya gelip konuşması gerekmez mi?
Kimsenin maddi durumu şuan iç acıcı değilken benim nişan istemem doğru mu?
Askerden gelince nişanı yapın diye düşünenler olacaktır elbet ama askerden geldiği gibi düğün yapmayı düşünüyoruz,aslında iki tarafta nişan yapmayı istememişti direk kına düğün istemişlerdi ama ben nişan olayını attım ortaya :KK43:
Kafam allak bullak kendimi sanki herkesi zor duruma sokuyormuşum gibi hissediyorum belki de nişan yapmaktan vazgeçmeliyim ama daha sonra içimde kalıp üzülüceğimi de biliyorum sizce ne yapmalıyım ? :KK17:

canım bizim ailelerin durumu ortalama, benim maaş yerinde çok şükür ve nişanlımın maaşı baya baya iyi ama yinede masraf olmasın yazık günah diye nişan istemedim, düğünü gayet ucuz bir yerde yapıyoruz ve ailelerden birinin memleketinde ise sadece nikah olacak. yani bilmiyorum bende isterdim çok güzel düğün, hayallerim var elbette hiç hevesim yok değildi ama düşündüm bir günlük şey için ne grek var. cidden böyle şeylere çok anlam yüklemeyin, evde hazırlayın bir şeyler gelsinler yüzükleri taksınlar gitsinler. kendinizi üzmeyin yok yere.

birde üstelik aile evi düzüyormuş daha ne olsun, üstüne nişanı çıkarmayın valla. bir arakadaş yazmış isteme nişan birlikte oldu diye, bizim de geldiler hem tanıştılar, hem istediler hem de yüzükleri taktık. fıstık gibide oldu bitti.

temmuzda nişanım var ve ortalama olarak 2-3 bin arası bişey tutacak gelen kişi sayısına bağlı olarak.
salon değil açık alan bi mekan tuttum süslemelerini yapıcam. bi adam gelecek şarkı söyleyecek eğleneceğiz yani. salonda nişan zaten çok abartılı geliyor. ben de senin gibi içimde kalmasın istedim ama ben memurum babam yüzüklerimizin ve damada takacağımız saatin parasını verdi bana. mekanı ben kendim ödeyeceğim.
bunları niye detaylı yazdım eylüle kadar çalışsamzda param yetmez dediğiniz için. ve evet keşke işinizi gücünüzü elinize alıp başlasaydınız. ben de geçen yaz evlenmek isterdim ama benim atanmam nedeniyle seneye anca evlenebilicez. aynı şehir olmuyor malesef her zaman..

hemen hemen aynı süreçte olan birisi olarak tavsiyem
nişanı askerden gelince yapın zira atanma durumu çok karışık. düğün içinde acele etmeyin derim.
ekimde kpss ye gireceksiniz anladığım kadarıyla önlisanstan gireceksiniz. artık kadrolar kuş kadar. sağlıkta dahil. tamam en yüksek yine sağlık kadroları ama bakalıım hangi il olacak. ee 1 sene zaten aday memurluk kalkana kadar çalışmanız gerekiyor. bunlar ne olacak ?

Belli ki genel olarak maddi durumda sıkıntı var e o zaman ne gerek var bak daha düğün olacak Çeyiz olacak masraf çok.
Yaptırırsın nişanı çok istersen ama yine sana sıkıntı olacak sonra bu . Ekonomik açıdan.

Bence takılma öyle. İlla nisan şart değil söz olmuş zaten

yanlıs anlamayın ama salonda nişan bana çok görgüsüzlük gibi geliyor kücük bir eğlence varken.
zaten düğün olacaktır salon veya vb yerlerde

Bir senedir sözlüyüm ve sözlüm suan askerde.Eylül ayında izine gelmeyi düşünüyor ve bu izinde nişan yapmak istiyoruz.Allaha şükür kayınvalidem ve kayınpederim öz annem babam gibidir.Kayınpederime henüz söylemedim ama kayınvalideme danıştım bu konuyu biz nişanlanmak istiyoruz diye.Oda onlarında istediğini ama maddi durumlarının pek uygun olmadığını,yine de eylüle kadar kendilerini toparlarlarsa yapabileceklerini söyledi.
Daha sonra kendi annemle de konuştum bu konuyu.Benim annemle babam ayrı ve uzun senelerdir babamla hiç bir şekilde görüşmüyorum.Annem de yaparız ama salon tutamam,kapının önünde yaparız dedi.Bende hak verdim ona sonuçta kadın tek başına herşeye yetişmeye uğraşıyor.Ama bende böyle şeyler bi kere olduğu için içimden geldiği gibi bir salonda nişanımın olmasını istiyorum.

Zaten Eylül ayına da 3 ay kaldı,eğer böyle bir adım atılacaksa da şimdiden tarihi konulması ve ailelerin bi araya gelip konuşması gerekmez mi?
Askerden gelince nişanı yapın diye düşünenler olacaktır elbet ama askerden geldiği gibi düğün yapmayı düşünüyoruz,aslında iki tarafta nişan yapmayı istememişti direk kına düğün istemişlerdi ama ben nişan olayını attım ortaya :KK43:
Kafam allak bullak kendimi sanki herkesi zor duruma sokuyormuşum gibi hissediyorum belki de nişan yapmaktan vazgeçmeliyim ama daha sonra içimde kalıp üzülüceğimi de biliyorum sizce ne yapmalıyım ? :KK17:
Bizim aileler uzakta olduğu için eşim ve ben de ayrı ayrı şehirlerde çalıştığımız için isteme söz nişan aynı anda ve evimizde oldu hiç te içimde ukte kalmadı. Bazı şeyleri fazla abartmayın bence. Sırf öyle istiyorum diye milleti zora sokmayın. Şimdi nişan için sıkışırlarsa düğünü nasıl halledecekler. Nişanı iptal edin yada annenizin dediği gibi yapıverin. Nişanda ısrar ederseniz busefer düğün için de para bulamayacaklar herşey yarım yamalak olacak.

Ben de büyük nişan yapmıştım
bin pişman oldum
tekrar nişanlansam asla istemem büyük nişan
aileler arasında yüzüğü takar geçerim
bunu mu dert ettin büyük nişana gerek yok

bizim maddi sıkıntımız olmadı ama manevi sebeplerle nişan değil düğün yaptılar. hala içimde ama olmadı napıyım.. nişnım olsaydı düğün ileri atılacaktı.

evde nişan yapın, güzel bir abiye giyin 30 40 kişi çağırın, nolacak en azından hem içinizde kalmaz, hemde masraftan kaçınmış olursunuz. zaten kına düğün salonda olacak yeterince saolna para vereceksiniz. zaten eskiden nişanlar hep evde olurdu, bu yeni nesilde yeni adetler çıkardılar böyle salon falan bence gereksiz.

Nişan için ekstradan tören mi yapılıyor ya? Bi de buna masraf ediliyor öyle mi? Hayatımda gördüğüm en saçma şey. Nişan alt tarafı, iki ay sonra atsan yazık değil mi edilen masrafa? Nişanı atmasan da aynı şey geçerli, saçma bi masraf, bir de para yok durum yok, insanları zora sokmakta haksızsın çok. Kendi kazandığın para da yok ortada hadi kendi paran olsa yap tamam da. İşsiz kalan hemşire de ilk defa görüyorum bu arada.

Zaten düğünler salonda yapılıyor, bir de nişan salonda olunca 2 kez düğün gibi geliyor bana. Zaten salonda yüzük kesmek falan ne bileyim çok soğuk oluyor. Evdeki nişan bence daha güzel. Bir de o kabarık su yeşili, pembe nişan kıyafetleri aman Allahım... Ne gerek var?

Zaten nişan kız tarafına aittir. Salon da olsa, ev de olsa erkek tarafını bağlayan birşey yok. Olay bohçaysa daha sonra verilebilir.

Ben evde yaptım. Sade bir elbise giydim, saçıma hareketli fön çektirdim. Şık ayakkabı giydim. Abartıya ne gerek var? Bir kez olacak diye diye paraları 2 gün sonra unutulacak birşeylere vermek neden?

Pastaneden de güzel bir pasta yaptırdım. 250 tl falandı sanırım. Annem börek, sarma filan yaptı. Kola, fanta içecekler. Gayet de güzel oldu. Yani 300 tl falan harcadım toplamda. Hiç de ah vah salonda nişan yapamadım diye pişman olmadım.

Önemli olan adı konsun. Zaten düğünde, kınada salonlar tutulacak, eğlence de olacak...

Canim bence insanlarin maddi durumu yokken bence salonda nisan olmaz.
Nisan olsun istiyorsan evde yap, bir kaç kurabiye börek ve güzel bir pasta ile mis gibi olur. Ben öyle yaptim sahsen ve hiççç pisman olmadim. Böylece de orta yolu bulmus olursun :KK66:
Mutluluklar dilerim

Muhtemelen yazılmıştır ama düşündüğünüz şeyler çok saçma. Zaten askerden dönünce evlenecekseniz nişana ne gerek var? Ne içinizde kalacak? Kabarık pembe elbise giyip salına salına oynamamak mı? Gerçekten insanları bir araya toplayıp paranın yok zamanında gereksiz yere para harcamanın ne gibi bir artısı olur merak ediyorum.

Nişanı kız tarafı yapar hem bildiğim kadarıyla. Kayınvalide ve kayınpederden böyle bişey istemek çok tuhaf değil mi?

Siz çalışmıyorsunuz, nişanlınız askerde döndükten sonra düğün yapacaksınız ama hangi parayla belli değil. Üstelik kına gecesi de yapılacak sanırım. Bunların üzerine ailelere bir de nişan masrafı yüklemek bencillik değil mi? İçiniz de kalacaksa da kalsın, insanlara yük olmaya hakkınız yok.

Nişan isteyebilirsin tabiki de ama ayağını yorganına göre uzatman lazım. Örneğin; evde aile arasında bir nişan gibi..

İki insan kendi ayakları üzerinde durmadan evlenmemeli.ASkerde olan bir çocuk kaç yaşındadır.
Nişanı kız tarafı yapar deselerde,erkek tarafıda büyük bir maddi yükün altına giriyor.
İlle de nişan yapalım diyorsan aile arasında takın yüzüğünüzü olsun bitsin.İlerde üzüleceğin tek şey bu olsun.

Evde yüzük takabilirsiniz, aileler arasında evinizi temizleyip birazda pasta, börek, icecek hazırlamanız yeterli olur.Īlerki hayatızda emin olun nişan yapmadım diye üzülmessiniz.Emin olun maddiyatı iyi olan insanlar bile bunları yapmıyor artık.Şimdiden mutluluklar dilerim.

Sizin geliriniz yoksa illa nişan yapılmak zorunda değil bende evde aileler arasında yüzük takarak nişan yaptım çalışıyordum yapılacak durumu da bulurdum ama gerekte görmedim bana göre boşa masraf :KK53:gayette oldu nişanın içinde kalması mı olurmuş düğün kına oluyor zaten :işsiz: Hemşireymişsiniz kpss ile atanacaksınız anladım ama yaz ayı için yine de bir yere girip çalışabilirsiniz bence benim kardeşim hemşirelik okuyor stajer hemşire olarak yaz ayında 2 ay çalışacak en azından sizin nişanınızı halledebilirsiniz böylelikle özelde çalışarak:kahve:

ben ısteme ve nısanı bı arada yapmak ıstedım cokda ısrar ettım ama ıkı taraf buyuklerın ıstegıne gore ayrı ayrı oldu bence cok sacma bosa masraf bosa yorgunluk ne geregı var baktım paso masraf bu yuzden kına yapmadım yeme ıcme eglenmenın sonu yokkı
ılk dıye dusunursek guvercınlerden gosterı ucaklardan senı sevıyorum yazılarıda dökulse olur ona bakarsak

ınsanları daha fazla yedırıp ıcırıp eglendırınce kımse madalya takmıyor o harcanacak parayla ceyıze esya alınır

bıde daha onemlı bı sorun paranız yoksa evlılıgı erteleyın ...

Kapinin onunde gayet guzel nisan olur. Ben salon ozellikle istemedim. Nisanda kinada kapi onunde oldu. Ve cok zevkli oldu.

X