Nişan süreci ve aileler...

Memlekette adam mi kalmadi ben anlamiyorum ki sacma sapan insanlari bulunmaz hint kumasi yapip basiniza çıkarıyorsunuz. Simdi boyle ise evlenince daha kotu olur. Ayrica kim olursa olsun yalvarmaniz cok sacma ki siz ve anneniz hakli bence. Lutfen rest cekin ve gidersen kapi orda deyin. Annenizi de bu duruma düşürmeyin onun adina cok uzuldum

Annen en iyisini yapmış konuşmakla. Asıl ticarete döken kendisi bence . Hadi 2 oda yapma ama yemek masan olmayacakmı ?

Ben herkesten daha farklı düşünüyorum.

Ben damat beye hak verdim.

Annenin bu kadar müdahil olması beni de korkuturdu açıkçası.

Çünkü başta bir konuda anlaşmışsınız. Tek bir oda yapacakmışsınız ve konuda hemfikirken sonrasında diğer duruma anlaşmaya henüz varmamışken mobilyacıda farklı davranmışsınız. Bir nevi emirvaki olmuş. O da sonrasında kaldıramamış demek ki.

Ayrıca annenizin ne işi var orada? Nişanlınız ve siz gitmeliydiniz. (Tabi biz herşeyi kendimiz ödedik belki de o yüzden hiçkimse karışmadı )

Masa ve konsol ben de sevmiyorum. Evimde konsol yok. Misafirler için masa da yok. Oturma odası da yapmadım. Çoğu insanın evinde olan şeylerin çoğu bende yok. Eksikliğini ise hiç hissetmedim. Evimde de minimalist yaşıyorum. Böyle yaşamayı seviyorum. Alamadığımdan değil istemiyorum sevmiyorum.

Ama konumuz bu değil.

Siz anlaşmışsınız ve anneniz araya girip bozmuş. Sonrasındaki konuşma ise ayrı bir facia...

Peki ne yapılabilir? Bence istekleriniz noktasında net olun. Nişanlınızla başbaşa konuşun. Ailelerinizin tavsiyelerini dikkate alın ama içişlerinize karıştırmayın. Sizin eviniz sizin hayatınız....

Açıkçası tokat atan bir adamla konuşulsa da bir işe yarayacağını düşünmüyorum.

Arkadaşlar ,standart olan yatak odası birde oturma odası değil mi?misafiri nerede ağırlayacaksınız? Benimde masam yok,orta sehpada yemek yeriz ama gelenim gidenim yok.çok gelenin varsa bir masa al. Konsolda ihtiyaç değil.

Sevgiliyken siddet gordugunde ayrilmayan simdi hic ayrilmaz. Yalvar yakar sanki pasa hazretlerine buyuk kusur islemissiniz gibi bir de kendinizi, annenizi cigneyip ozur kiyamet ikna ediyorsunuz sizle barissin diye. Ne desek bos. Evlenmis bosanmis adam su an boyleyse evlendikten sonra nasil bi cehennem sizi bekliyor acaba.

Ne çirkin, ne kötü tabirler bunlar.
Dizi dizi altınlar, pahalı eşyalar alınınca kıymetli mi olunuyor?
Bundan kallavi hakaret mi olur?
Yooo bunu ben değil masraf yapmadan kurbanlık koyun alır gibi gelin alıp üstüne maaş kartına göz koyan erkek tarafı düşünüyor.

Bir şeyi gerçekten isterseniz emek verir fedakarlık edersiniz yok işine geliyorsa diyebilen bir adam varsa karşınızda pekte değeriniz yoktur o adamın karşısında. Ben onu bunu bilmem. Bu kıza masa almayan adam yarın başka kız gider ev alır. Çokça da örneği mevcut şu forumda

Es adayı çok fevri
Evliyken de hep sizin alttan almaniz ve onu ikna etmek icin ugrasmaniz gerekecek ya da hep onun dedigine tamam diyeceksiniz hic sizin istekleriniz sorulmayacak
Siz ailesiyle sorun yasarsaniz onlar hep hakli siz suclu olacaksiniz ve hep özür beklenecek ama kendisi annenize saygi duymayi bile lutuf görüyor olmuyorsa zorlamayın

Bedava kız vermek mi? Başlık parası geri gelsin isterseniz. Mal mı satılıyor ucuzluktan alınmış olsun. Tuhafısınız gerçekten
Günümüzde insanlar maaş kartı için evlilik yapar durumda ben mi tuhafım acaba ? Yoksa evlenmeden ev araba alıp evleneceği kıza da borcunu ödetmeye çalışan adamlar mı tuhaf ?

Yoksa çalışıpta kocasından harçlık istemeye korkan kadınlar mı tuhaf

Bu kadar metaryalist bir dünyanın içinde polyanna olamadığım için üzgünüm

Burada önemli olan da ne alındığı değil verilen değer. O da ortada zaten ... Bir insanı tanımak için en basit testlerden biridir para testi çokta işe yarar...

Siz böyle deyince ben de kendimi 1 milyoncudan alınmış gibi hissettim haklısınız. Huzursuzluk çıkarmayalim diye algılanmiyor, her şey mustehak bu aptallara diye algilaniyor
Bakın ben durum yokken herşey istensin mantığında biri değilim. Babasının parasını bile yemesi nasip olmamış bir insanım konu şu ki paranız yoksa harcamazsınız onda sorun yok ama varken kaçırıyorsanız işte bu kabul edilemez.

Konu sahibi yazmış nişanlımın geliri ailemden daha iyi diye. Bir masa almaktan aciz adamın evlilikle de işi olmamalı.

1. Tek oda neden ? Yeni evli olacaksınız bir iki eşya Almak niye istemiyor
2. Zaten altın düğün va senin aile yardımcı olmuş bir masa takımı almak çok mu zor ona saygı duyması gerekirdi
3. Annenin özür dilemesi saçma olur ne yapmış ki sanki insan gibi kaygılarını konuşmuş
4. Tamam annenin karışması hatalı olmuşta annen karışmamış olsaydı 1 odada yaşayacaktın yeni evli içine sinecek miydi ?

Çok özür diliyorum erkek diye yansam kavrulsam böyle bir adama yalvarılır mı ya ? anne özür diletilir mi ? ahlaksız namussuz demiş ailenize ? hiç mi utanmıyorsunuz bir de tokat mı attı ? sokağa çıkın karşınıza çıkan 4. bekar erkekle evlenin bu kadar evlilik için yanıp tutuştuysanız iyi çıkma ihtimali bu adamdan bin kat fazla.

Çok haklısınız aslında konu sahibi kendi oturacağı evde bile söz hakkı yok aslında eşya falan istiyor ama adam bunu terk etmesin diye susuyor. Konu sahibinin anneside herşey usulü ile olsun istiyor yani kısaca konu sahibi bu adam karşında çok pasif

E siz bu söylediklerinizi onları normalleştirerek mi eleştiriyorsunuz? Pollyanna olmanızı beklemiyorum sadece eleştirdiğiniz materyalist dünyadaki materyalist tavrınızı söylüyorum. Sizin bakış açınızın da o sayıp döktüklerinizden farkı yok. Bir insanı tanımak için para testine tabi tutmak gerçekten çok çirkin bir tavır. Büyük bir hakaret hatta. Bunu yapan insan zaten paranın kendi hayatındaki önemli yerini ortaya koymuş olur.

Hepinizde hata var ama sen nasil anneni ozur diletmeyi dusunebiliyorsun nisanlina yalvarip yakariyorsun aferim boyle tepene cikart adami. Sana dogru duzgun esya almayan adama aileni ezdir. Madem ailenin durumunyok neden dugune ortak oluyorsunuz cocuk esy bile almak istemiyor cokmu aradiniz bu odun herifi iyice kendini bisey sabmis sende agla pesinden kosmaya devam et evlendikten sonrada iyice ezsin seni aileni

Hepsi öyle değil. Bu yamuk yumuk tipleri seçip buluyorlar kızlarımız.

Siz niye özür dileyip anneniz o karakterize karşı ezdiriyorsunuz. Az dik durun. Eş her zaman bulunur. Annenin kırılan kalbi hiç bir erkeğe değişilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…