Nişan süreci hakkında

onlar nişanı kız tarafı yapar demişler ok. yatak odasını kız alır ok. sen de beyaz esyaları mpbilyaları erkek tarafı alır deseydin ne derlerdi ki ? bana kalsa bütün esyaları gelin damat ortak alsın ama ilk ayrımı onlar yapmış

Para harcadınız diye demiyorum, ben maddiyatı mutluluğa değişmem, ama size cidden değer vermiyormuş gibi davranmışlar. Siz babasız olmanıza rağmen her şeyi tam yapmışsınız, onlar bir ucuz nişanlılık alıp kenara çekilmişler. Nişanda takı takılmaz vs diyenler çıkacaktır, hayır örfümüze göre nişanda takı sırf kız tarafının masrafı hafiflesin diye takılır. Sizi zerre düşünmemişler, yarın öbür gün aynı evin içinde de aynı tavırlar devam edebilir.

İlişkide dominat olan benim aslında benim amacım babasız olduğumu belli etmemekti daha çok arkamdan konuşmasınlardı. elalem değil ailem olacak kişilerin. Ama akıllandım şimdi.

Hiç ezilme.
Benim cip ailem yok. Bir ablam var.
Ondanda maddi destek almam.
Nişanlım (türk bile değil) herşeyi aldi...ve ödüyor. Üstüne 12 tane 20 gramlık bilezik ve şimdilik 50 büyük altin aldirdim.
Baban yok diye cengaverlik yapmaya kalkma. Dahada ezerler.
Birak alsınlar...ödesinler.

İlle de nişanda takı takıcaz, şart deyip sizi dünya kadar masrafa sokmuşlar. İstediğiniz elbiseyi bile giyememişsiniz sonra da dalga geçer gibi takı makı yok düğünde takılır mı dediler gerçekten?

Kendileri düğün yapmayacakları için size resmen şatafatlı nişan yaptırmışlar gibi geldi bana, yatak odasını tek başınıza alacaksınız geri kalan erkek tarafına ait eşyaları da ortak ödeyeceksiniz, daha neler.

Gelenek görenek bağımlısı bir insan değilim, evlenirken erkek tarafı kız tarafı muhabbetine hiç girmedim her şeyimi de kendim yaptım Allah'a şükür ama bu durum farklı. Gözünüzü açın.

Bu konu da kafamı çok kurcalıyor. Sizce düğün mü nikah mı daha iyi düğüne gelecek çok akrabam çok iki taraf 250 ancak olur. ama nikahta da o kadar gelinlik saç makyaj için uğraş bir evet için miydi?

Evet seviyor sözümü dinliyor. çalışıyor benden de fazla kazanıyor.

Reactions: H M
Neden israrla bu adamla evlenmek istiyorsun? Baban yokmus annen calismiyormus her seyi sen yapiyorsun seni seven dusunen insan böyle mi davranir. Balik bastan kokar. Ben olsam bu adamla evlenmem. Sen neden vazgecemiyosun. Evde kalmaktan mi korkuyosun. Nedir yani.

Bu tavırlara rağmen nişanlınıza hiç hesap sormadınız mı?

Yaptıkları resmen şark kurnazlığı. Hiçbir tepki vermeyecek misiniz? Yani tek sorun nikah mı düğün mü sorusu mu sizin için gerçekten?

Benimde fazla yok...bu sebepten ben nikah yapicam...peşinede yemek ve cocktail tarzi.
Gelinlik, saç, çekim vs. Kendin için...düğünde sadece millet bidik atiyor. O parayi verme. Bunlar zaten taki yapmazlar ve adim gibi eminim düğünü size odetirler.
Ya takilardan ya sonradan kirparak.
En temizi güzel nikah ve balayi...
Bu insanlarla maddi konulari çözemezsin. Şimdiden kopardıklarıni kar biliyorlar

Hayır olur mu öyle şey seviyorum değer görüyorum sevgiliyken herşey çok güzeldi . bu süreçde anlayışsızlıkdan böyle oldu.

Evet seviyor sözümü dinliyor. çalışıyor benden de fazla kazanıyor.
Anladim. Sen bazi seyleri fazla yuklenmis olabilirsin. Bu kardesinde olsa emekler gozardi edilip suistimale donebiliyor.Bu evlilik sureci ama tatli yorgunluklarla gecmeli yoksa para degil maksat.. mutluluğa para degil paha biçilir :)

Açıkçası düğünde hesap soracağımı düşündüğümden rahatlığım aydınlandım artık çünkü.

Hayır olur mu öyle şey seviyorum değer görüyorum sevgiliyken herşey çok güzeldi . bu süreçde anlayışsızlıkdan böyle oldu.
Kendini kandirma canim. Bu adam seni sevmiyor. Ben sana senin durumunda olan insanlarin nisanlilarinin nasil.oldugunu anlatayim bak. Geneli kiza bir sey yaptirmamaya yük olmamaya çalisir. Hatta erkekler kendi ailelerinden gizli kiza bircok seyin parasini verirler ki yuk olmasin ve ayni zamanda kiz da mahcup olmasin diye. Burda bile kac tane örnegini gördük kizlarin eski sevgililerinin borclarini kocalari ödüyor. Böyle insanlar varken seni seven adam sana bu kadar yüklenmez. Kendini kandirma. Sevgiliyken tabi güllük gülistanlik olur. sorumluluk yok bi sey yok. Evlenme bu sömürgeç düşüncesizle. Çok pişman olursun

Çok özür diliyorum ama nişanlınız sanki kardeşiniz de siz ablası olarak onun dugun nişan masraflarını ustlenmissiniz gibi. Evlilik bu canım tek başına olmuyor ya. Çok fazla sorumluluk almissiniz.bence bırakın artık. İğne bile almayın daha. Baktınız onlardan ses seda çıkmıyor gönüllü değiller bir şey yapmaya ki öyle görünüyor yol yakınken dönün.

Yani kesinlikle ailelerinde gizli para verdikleri konusuna cok sahit oldum. Bana da bu konuda birsey tezat geldi acikcasi. Iki ipin ucu farkli yerlere baģlaniyor.
Dominant olmak.. ama adamin ağzindan ne cikarsa gelinin he demesi.. karma karisik.
Bence kurnazlik dominantligi gecmis

Açıkçası düğünde hesap soracağımı düşündüğümden rahatlığım aydınlandım artık çünkü.

Hesap sormak için düğün çok geç olabilir. Nişanlınızın ve ailesinin bu dalga geçer gibi tavrı, tek başınıza olduğunuzu bilmelerine rağmen takı gerekçesiyle dört dörtlük nişan yaptırıp takı takmamaları...

Fotoğraf çekiminden eşyaya kadar tüm masraf kaleminde sizden ne koparsalar kar olarak görmeleri....

Bunlar onların karakteriyse yol yakınken dönmek mantıklı.

Devam etmeye kararlıysanız bizde erkek tarafı bunu yapar şunu yapar diye dört dörtlük yaptırın her şeyinizi. Ve asla bir tık ucuzuna, içinize sinmediği halde onlar istiyor diye razı olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…