- 20 Kasım 2016
- 180
- 110
- 103
- Konu Sahibi dertlideryacik
bekledim ama hiç bunu önermediooo uyanık aile.
sen yatak odasını alacaksın diğerlerini ortak.
oldu canım başka.
yatak odasını da ortak ödeyin o zaman.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bekledim ama hiç bunu önermediooo uyanık aile.
sen yatak odasını alacaksın diğerlerini ortak.
oldu canım başka.
yatak odasını da ortak ödeyin o zaman.
Bir kez olsun sizin adetleriniz ne diye sormadılar. Ki öyle maddiyata dayanan şeyler değildi.Neden hep damadın ve ailesinin istediği oluyor ? Ay ben bile gıcık oldum onlara siz neden boyun eğiyorsunuz sürekli ailecek sizi sömürme her şeyi size yaptırma peşindeler artık bir durun demelisiniz bence hatta böyle bir ailenin gelini ve böyle bir adama eş olmayı baya bir süre daha erteleyin derim.
İyice düşün taşın kuzum adet diye bişey vardır evet ama ondan önce karşılıklı sevgi saygı vardır. Bu düşünceler çok iğrenç onu sen al bunu da ortak gir falan. Nişanlının ailesi nasıl insanlar peki sana karşı falan gelecekti potansiyelleri az çok bellidir şimdiden. Benim de nişanım oldu bizdede kız tarafı yapar ama birgün kv ile kp geldi ansızın alışverişe inmiştik size de bişeyler aldık dediler babama gömlek falan almışlar yapılcak bişey varmı eksik var mı dediler orkestrayı onlar tuttular mesela bizde bişey yapalım diye. Düğünde de çocuklar istediği herşeyi alsın gönlünce biz yarı yarıya bölüşelim beyaz eşya sizin mobilya bizim olmasın herşeyin en iyisi olsun tak yarı olsun dediler. Bak bunlar önemsiz gibi durur ama çok dikkat edilmesi gereken şeyler maddi durum olmayabilir ama görgü şartsonradan sen haklıydın keşke ayrı olmasaydı dedi ama iş işten geçti
Ben bunu geç farkettim çevremdeki herkes gibi olmak istemedim. Kendimi yıprattığımla kaldım.Herşeyi kendim yapıcam diye parçalamayın kendinizi,karşı tarafı da bu kadar düşünmeyin lütfen...ilerde kimse madalya takmayacak,bizi üzmedi demiyecekler emin olun..(aynı yollardan geçmiş biri olarak yazıyorum)
Okumuş görgülü insanlar ama sadece bu konularda bir kez olsun bana kimse nasıl yapıyorsun demedi. Teklif bile yeterdi. Heveslerim hep yarım kaldı.İyice düşün taşın kuzum adet diye bişey vardır evet ama ondan önce karşılıklı sevgi saygı vardır. Bu düşünceler çok iğrenç onu sen al bunu da ortak gir falan. Nişanlının ailesi nasıl insanlar peki sana karşı falan gelecekti potansiyelleri az çok bellidir şimdiden. Benim de nişanım oldu bizdede kız tarafı yapar ama birgün kv ile kp geldi ansızın alışverişe inmiştik size de bişeyler aldık dediler babama gömlek falan almışlar yapılcak bişey varmı eksik var mı dediler orkestrayı onlar tuttular mesela bizde bişey yapalım diye. Düğünde de çocuklar istediği herşeyi alsın gönlünce biz yarı yarıya bölüşelim beyaz eşya sizin mobilya bizim olmasın herşeyin en iyisi olsun tak yarı olsun dediler. Bak bunlar önemsiz gibi durur ama çok dikkat edilmesi gereken şeyler maddi durum olmayabilir ama görgü şart
bekledim ama hiç bunu önermedi
Bana deseydi ki biz beraber yapalım herşeyi, ben vardım. Ama nişanı sen yap ben düğün yapmam demek. sen şunları al kalanı evlenince öderiz demek hiç mantıklı değil.Nişan bohçama ben de karışmadım. Onlar yaptı. Bunu bir hediye olarak gördüğümden karışamamak daha mantıklı geliyor bana. Nişanı bahçemde yaptım ama masrafları karşı taraf karşıladı. Takı falan pek olmadı ama onlar yaptı sayılır nişanı. Hem nişan hem söz yapmak abes bence. Takı takacaksa sözde de takardı. Ya da bayram hediyesi yapardı. Ve yatak odasını sen al, gerisini birlikte öderiz olayı saçma geldi bana. O zaman gerisini tek başına ödesin sana yaptırıyor o da üstüne düşeni yapsın. Mesela biz de eşyamızı ortak ödemeyi düşünüyoruz. Bu yüzden ben buna çeyiz olarak götürmem gereken bardak, tabak, tencere vs setini de dahil edicem. Çünkü onu ayrı ödemeye gücüm yetmez. Bununla ilgili bir laf edilirse şayet diğer eşya ödemesine karışmam. Herkes üstüne düşeni yapacaksa, onlar erkek tarafına düşüyor çünkü. Ama sorun nişanlınız da babasız olmanıza rağmen böyle yüklenmesi çok tuhaf. Bence evlilik için acele etmeyin.
annem de hep öyle söylüyor. nişan döneminde o kdar streliydim ki heyacanım gitmişti. sen mi gelinsin o mu derdi. :)Damat olan sizsiniz galiba Bi sorsaydın keşke yoksa damat benmiyim haberim yok filan diye yatak odasını niye sen alıp diğerlerini beraber ödüyosunuz onu hiç anlamadım ve bu teklife o anda ne cevap verdiniz çok merak ettim hepsi bi yana babasız bi kıza bu kadar yüklenilmez bu nasıl bi vicdandır yaa bizde babasız damattan bile bişe istenmez ne yapabilirse denir elbirlik yapılır .Bunlar sana bu gidişle düğünü de yaptırır he söliyim de sonra şaşırma
Akıllandım bu sefer sen kimden akıl alıyorsun manasında konusuyor.Baya akilli saniyorlar kendilerini galiba. Bır kuruş harcama
Al nişanlını karşına açık açık konuş. Ailede tek çalışan benim herşeye yetişmeye çalıştım ama olduramadım bundan sonraki masraflara giremicem bitek yatak odası alabilirim de bakalım ne diyecek. Seni seviyor mu sevmiyor mu o zaman anlarsınOkumuş görgülü insanlar ama sadece bu konularda bir kez olsun bana kimse nasıl yapıyorsun demedi. Teklif bile yeterdi. Heveslerim hep yarım kaldı.
Akıllandım bu sefer sen kimden akıl alıyorsun manasında konusuyor.
Evlilik için acele etmeyin bence. Sakın şimdi eşya borcuna girip kredi, senet vs de bulaşmayın. Olmazsa açık açık konuşun bu durumu ne diyecek bakalım.Bana deseydi ki biz beraber yapalım herşeyi, ben vardım. Ama nişanı sen yap ben düğün yapmam demek. sen şunları al kalanı evlenince öderiz demek hiç mantıklı değil.
Akıllandım bu sefer sen kimden akıl alıyorsun manasında konusuyor.
İlişkide dominat olan benim aslında benim amacım babasız olduğumu belli etmemekti daha çok arkamdan konuşmasınlardı. elalem değil ailem olacak kişilerin. Ama akıllandım şimdi.Ayrılın şundan ya yolunacak kaz bulmuş gibi her şeyi size yıkmışlar. Ne biçim adam bu böyle. Konuşma tarzından belli ne olduğu. Bu adam sizi ailesine karşı savunmaz sizi daha çok ezer haberiniz olsun