• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Hazırlığındayız Ama Çok Bunaldım :(

tamam olmayabilir ama sonuçta karsi tarafa da uymaları gerekir

Karşı tarafa uymaları gerekir derken? Hangi taraf kime uyacak? E o zaman şu durumda kız tarafı da birazcık erkek tarafının adetlerine uysun ne dersiniz? Hangi tarafın diğerinin adetlerine uyacağını ne belirliyor?

Kızlar öyle çok bunaldım ki sürekli birilerine içimi dökmek, yargılanmadan dertleşmek istiyorum.
Biz uzun süreli bir birlikteliğin sonunda ufak tefek sorunlar da olsa sözlendik. Şimdi nişan hazırlığı yapıyoruz ve ben kendimi çok yorgun hissediyorum.
İki aile arasında o kadar büyük farklar var ki sürekli birilerini idare etmek, isteklerimden vazgeçmek, her şeyle tek başıma uğraşmak canımı sıkıyor.
Öncelikle sözlüm tüm nişan masraflarını tek başına üstleniyor. Çünkü ailesi sürekli bizde böyle bir şey yok diyerek maddi durumları da olmadığını söylüyorlarmış. Sözlüm de ileride onların söylenmelerini dinleyeceğime her şeyi kendim yaparım daha iyi diyor. Fakat hala söz için yaptığı masrafların borcunu öderken nişan masraflarının altında nasıl kalkacak bilemiyorum. Şimdiden "şunu şöyle yapmasak da böyle olsa olur mu?" demeye başladı bile. Ben zaten hem onu zorlamamak için hem de tatsızlık olmasın diye birçok şeyi alttan alıyorum. Üstelik aileme karşıda sürekli onları savunuyorum.
Mesela bizde kandil, bayram gibi günlerde erkek tarafı arar imkanı varsa (özellikle bayramda) gelirler. Ama aradan o kadar kandil geçti bayramı atlattık bir kez olsun aramadılar. Belki utanır da bir şeyler anlarlar diye her defasında annem aradı ama yok, onlardan bir karşılık gelmiyor. Geçtiğimiz bayramda da inat ettim ben aratmadım. Kendim gittim ellerini öptüm ama aileme kesinlikle aramayacaksınız diye tembih ettim. Onlar yine aramadılar üstelik bizimkiler gelmelerini bekliyorlardı ama onlarda öyle bir adet yokmuş. Benim bildiğim her yerde bu böyledir.
Normalde bizde bayram öncesi erkek tarafı gelir gelini baştan ayağa giydirir hatta durumları varsa geline bayram hediyesi ufak bir takı, bilezik ya da imkanları yoksa küçük bir şey alınır. Lafını bile etmediler. Annem sözlüme bir şeyler almak istedi (çünkü karşılıklı yapılır bu tür şeyler) ama onlardan bir şey gelmeyince ben de hiç oralı olmadım. Onlardan hiçbir tepki gelmeyince bizimkiler şaşırdı ama ortamı yumuşattım geçiştirdim.
Nişan tarihimizi kararlaştırmak için aylarca beklediler. Sözlüme aslında nişan yapmasak da olur diyorlarmış sürekli. Ben nişan istiyorum dedim diye zorla bir tarih belirleştirdik.
Şimdi nişan için elbise sipariş vermeyi düşünüyorum (sözlüm diktiririz demişti) ama arayan soran yok. Ben de dayanamadım söyledim "annenlerin elbise diktireceğimizden haberi var mı sipariş vermem gerekiyor artık" diye. "Aslında biz de nişan için kıza elbise alınmaz sen istiyorsun diye kabul ettim o yüzden onlar aramaz" dedi. Şok oldum. Ben mi yanlış biliyorum; her yerde böyle değil midir bu? Ne demek "nişanı kız tarafı yapıyor elbisesini de onlar alacak." Anneme söylesem kıyamet kopacak. Sözlüm ben bir şekilde hallederim diyor sürekli ama arada kalan ben oluyorum.
Üstelik bir görümcem var ki nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Biz konuşuyoruz bir şeyler kararlaştırıyoruz sonra ne yapıp edip sözlümün aklını karıştırıyor ve "aslında şöyle de yapabiliriz" diye tuhaf tuhaf fikirler sunuyor. Onun söylediğiyle hareket etmiyor ama onun fikirlerini bana taşıması bile benim sinirlerimi bozuyor. Sonuçta biz bir karar almışız ne diye fikir değiştiriyoruz ki. Sözlüme pek sözü geçmediği için ailesini o yönetiyor resmen ve sürekli bizde o yok bu yok diye sözler duyuyorum. Ortada fol yok yumurta yok evimizi nasıl döşememiz gerektiğine dair bile bir fikri var hanımefendinin. Ben bu durumdan rahatsız olduğumu sözlüme söyleyemiyorum çünkü yanlış anlamasından ya da kırılmasından korkuyorum. Onun yanında bana çok iyi davranıyor, çok ilgili. Bazen sözlümle bana hediyeler falan yolluyor. O yüzden bir şey söylersem suçlu ben olacakmışım gibi hissediyorum.
Sözlümü gerçekten çok seviyorum ki onun da beni çok sevdiğinden eminim. Aramızda bu konular dışında hiçbir sorun yok. Gayet iyi anlaşıyoruz. Ailesine rağmen beni istediğim her şeyi yapabilmek için çabalıyor. Ama ben arada kalmaktan, o zorluk çekmesin diye isteklerimden vazgeçmekten, hiçbir şey yapmadıkları halde ailesinin hayatımıza ve yapacaklarımıza karışmasından çok sıkıldım. Artık nasıl davranacağımı bilemiyorum.
Nişan kız tarafına aittir,erkek tarafı karışmaz nişanı sizin yapmanız gerek,neden erkek tarafı üstlensin masrafı.Nişan masrafı zaten size airmiş sonradan gördüm kusura bakmayın,fotoğraf parası falan bu tür masraflarda bize aittir nişanda,sanırım büyük nişan yapacaksınız.:KK66:

Karşı tarafa uymaları gerekir derken? Hangi taraf kime uyacak? E o zaman şu durumda kız tarafı da birazcık erkek tarafının adetlerine uysun ne dersiniz? Hangi tarafın diğerinin adetlerine uyacağını ne belirliyor?
evet kız tarafına uymaları gerekiyor sonuçta gelin alıyorlar yani bu böyle sürmüş böylede devam ediyor:KK43:

evet kız tarafına uymaları gerekiyor sonuçta gelin alıyorlar yani bu böyle sürmüş böylede devam ediyor:KK43:

Evlenmeden önce erkek tarafına yüklenmek evlendikten sonra da kız tarafına yüklenmek ne de güzel bir adet. Size adetlerinizde, kız tarafı erkek tarafı savaşlarınızda başarılar ben almayayım :KK52:

Evlenmeden önce erkek tarafına yüklenmek evlendikten sonra da kız tarafına yüklenmek ne de güzel bir adet. Size adetlerinizde, kız tarafı erkek tarafı savaşlarınızda başarılar ben almayayım :KK52:
Ay beğenmekten yoruldum. Komple her mesajınızı beğendim sayın.

Eh siz diyorsanız bizde adet böyle, onlar da diyor bizde de böyle, hadi bakalım çık işin içinden çıkabilirsen. Sizde kız tarafı erkek tarafını bayramda aramaz diye kalkıp da onlar mı sizi arayacaklar? Hiç böyle şey görmedim. Küçüğün büyüğün aramasını beklemesi bana göre anlamsız. Belki onlara göre de? Bizim adetlerimiz bizim adetlerimiz :KK12: Onlarınkinin hiç önemi yok mu yani? Onlar da ben benden küçüğü bayramda aramam onlar da aramazlarsa aramasınlar diyorlarsa ne olacak? Kızın elbisesini alma gibi bir adet bizde yok diyorlarsa? Bir de üstüne fotoğraf çekimi :KK57: Bazen öyle şaşırıyorum ki şurada okuduklarıma, şaka gibi geliyor :KK14:
Bütün söylediklerinizin doğru olduğunu var sayalım; uzun süredir ailesiyle tanışıyorum, 4 aydır sözlüyüm, defalarca kez ben de ailemde aradık hiçbir özel gün olmaması rağmen hallerini hatırlarını sormak için. İnsan hiç mi 5 dk nasılsın demek için aramaz? Hadi onlarda bu yok diyelim bizim o kadar aramamıza karşılık olarak insan nezaketen bile olsa aramayı akıl edemez mi?

arkadaşım bu tek sizde değil bence enel olarak öyledir çünkü karşı taraf kız alıyo sonuçta yani tabki arayıp sorması gerekiyor herşeyden önce gelip sizin adetleriniz ne nasıl olur biz bilmiyoruz söyleyin yapalım demeleri gerekiyor ama yok yani senin ailende yok [eşinin ailesi]yani:KK64:

:KK64:
Yazdıklarımın hepsini okuduysanız biz onların adetlerine ve isteklerine uyum sağlamaya çalışıyoruz zaten. Ben de ailemde istemediğimiz halde onlar istedi diye bohça yapmayı kabul ettik. Nişana gerek yok dedikleri halde sonradan salon olsun dediler gittik salon tuttuk. Tuttuğumuz tarihi beğenmediler (önceden kararlaştırılmasına rağmen) onlar için tarih değiştirdik. Akrabaların hepsi gelemez dediler araba ayarladık. Takı konusu açıldığında babam gücünüz neye yetiyorsa dediği halde aaa yok biz şunu yapıcaz bunu yapıcaz diye kendiler saydılar (sonra da sözlümün başına yıktılar.) Daha ne kadar uymamız gerekiyor ?

Seni cok iyi anliyorum daha fazlasini yasadim ama tasin altina elimi koydum ailesi aramiyor oyle kabul et esimin ailesi hic aramadi mesela herseyi esimle yaptik nisan icin emanet altin takalim demisti gorumcem kabul etmedim varsa yapin yoksa yalanlar ustune is olmaz dedim elbisemi bohcasi takacaklari altina iviri ziviri hep kredi ile yaptik nisan isini atlatin ama dugunu aceleye getirme sende mezun ol is bul calis ortaklasa yapin

Nişan kız tarafına aittir,erkek tarafı karışmaz nişanı sizin yapmanız gerek,neden erkek tarafı üstlensin masrafı.Nişan masrafı zaten size airmiş sonradan gördüm kusura bakmayın,fotoğraf parası falan bu tür masraflarda bize aittir nişanda,sanırım büyük nişan yapacaksınız.:KK66:
Erkek tarafına ait olan masraf sadece benim elbisem (sözlümün takımını biz alıyoruz), takı (miktarı kendileri belirlediler) , kendileri istediği için bohça ve fotoğraf çekimi.
Biz onlar istediği için salon ve araba tuttuk zaten. Bohça yapılacak, sözlümün takımı alınacak, davetiye ve geri kalan ufak tefek masraflar bize ait.
Hepsi ilk başta konuşulup kabul edilen şeyler ama sonradan sorun çıkarmaya başladılar.

Seni cok iyi anliyorum daha fazlasini yasadim ama tasin altina elimi koydum ailesi aramiyor oyle kabul et esimin ailesi hic aramadi mesela herseyi esimle yaptik nisan icin emanet altin takalim demisti gorumcem kabul etmedim varsa yapin yoksa yalanlar ustune is olmaz dedim elbisemi bohcasi takacaklari altina iviri ziviri hep kredi ile yaptik nisan isini atlatin ama dugunu aceleye getirme sende mezun ol is bul calis ortaklasa yapin
Zaten şuan çalışıyorum ve sözlüme elimden geldiğince destek oluyorum. Ama ben ne kadar destek oluyorsam onlar da o kadar köstek oluyor :(

Yazdıklarımın hepsini okuduysanız biz onların adetlerine ve isteklerine uyum sağlamaya çalışıyoruz zaten. Ben de ailemde istemediğimiz halde onlar istedi diye bohça yapmayı kabul ettik. Nişana gerek yok dedikleri halde sonradan salon olsun dediler gittik salon tuttuk. Tuttuğumuz tarihi beğenmediler (önceden kararlaştırılmasına rağmen) onlar için tarih değiştirdik. Akrabaların hepsi gelemez dediler araba ayarladık. Takı konusu açıldığında babam gücünüz neye yetiyorsa dediği halde aaa yok biz şunu yapıcaz bunu yapıcaz diye kendiler saydılar (sonra da sözlümün başına yıktılar.) Daha ne kadar uymamız gerekiyor ?
dediğim gibi tatlım sen her açıdan haklısın Rabbim hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsinler inşalah nişan kız tarafına olduğu halde bu kadar sorun cıkartıyorlarsa düğün onlara ait olduğu için nasıl başa cıkacaklar ve ne yapacaklar cok merak ediyorum doğrusuo_Oo_O

dediğim gibi tatlım sen her açıdan haklısın Rabbim hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsinler inşalah nişan kız tarafına olduğu halde bu kadar sorun cıkartıyorlarsa düğün onlara ait olduğu için nasıl başa cıkacaklar ve ne yapacaklar cok merak ediyorum doğrusuo_Oo_O
Nişan için ailem kendini bu kadar hazırlamışken geri adım atamıyorum ancak çok istememe rağmen düğün olmadan evlenicez sanırım. Tekrar tekrar aynı sorunları yaşamak istemiyorum.

kesın yazılmıştır ama nişanı kız tarafı yapar..

kandılde sıze gelmelerı ne alaka..hıc duymadım böyle bışe..

bayramda bıseyler mı takılır?

nerede yasıyorsun sen Allah askına,bızde gelelım..

bizde de takılır hatta kurban bayramında geline kurbanlık koç hediye edilir;)
imkanı olan yapar tabi, olmayan da en kötü bayramlık falan alır;)

Aynı cevabı birkaç kere yazdım ama yine tekrarlayayım. Nişanı biz yapıyoruz zaten..!
* Erkek tarafı bohça yapmak istedi (annem de ben de karşı olmamıza rağmen) doğal olarak bohça alışverişi yapılacak.
* Nişanda giyeceğim elbise erkek tarafına ait (sözlümün kıyafetini de biz alıyoruz.)
* Nişan takılarım alınacak (ailem ne yapabilirseniz onu yapın dediği için miktarı onlar belirledi )
* Son olarak nişan günü çekilecek fotoğrafların masrafı da erkek tarafına ait. (bu konuda sorun çıkarmıyorlar zaten)
Yani ortada anormal bir durum yok.
Kandilde gelmeleri ile alakalı bir şey söylemedim ancak bayramda erkek tarafı gelir, gelemiyorsa da (çok uzaksa vs.) mutlaka arar. Ama onlardan böyle bir şey göremedik.
Ayrıca bayramda takı her yerde yok bunu biliyorum ama bizim adetlerimizde var. Kaldı ki bunu yapmadılar diye bir şey söylemedim, durumları olmasına rağmen belki o an sıkışıklardı diye düşünebilirim. Ancak bayram günü gelin giydirilir. Bunun aksini söyleyeni ne duydum ne gördüm bu güne kadar. Bunu da yapamıyorlarsa en azından nezaketen arayıp şuan sıkışığız diyebilirlerdi, kimse onlardan zorla bir şey beklemiyor. İstediğim birazcık önemsenmek.

Back