• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Hazırlığındayız Ama Çok Bunaldım :(

O zaman bence nişanlınla bir konuşma vakti gelmiş. Biz ne konuştuk siz ne diyorsunuz. Söz gününden bu güne değişen ne? Sıkıntı ne?
Ne söylesem tamam ben yaparım diyerek konuyu kapatıyor. Bunun için çabalıyor da ama tek başına bu kadar şeyi yapabileceğini sanmıyorum. Alınan kararlar uygulanmadığında da aileme ne diyebileceğimi bilmiyorum.

Zaten nişan masrafları bize ait. Ancak bizim adetlerimize göre nişan kıyafetimi erkek tarafının alması gerekiyor (sözlümün kıyafetini de biz alıcaz..) Üstelik masraflar sadece bu değil ki; kendileri bohça istedi (ailem ve ben olmasın dediğimiz halde) ama bunu bile önemsemiyorlar.
evet oyle zaten

Kıyafet ve fotoğraf çekiminin nişan masraflarına dahil edilmemesi bana bir hayli ilginç geldi :KK64:Şu durumda nişan masrafları bize ait gibi bir söz söylemeniz komik oluyor açıkçası. Ancak nişan masraflarının bir kısmı bize ait diyebilirsiniz. Bu durum her yerde sizin dediğiniz gibi olmuyor, emin olabilirsiniz. Nişanlınızın ailesi nişanı kız tarafı karşılar diye düşündüğü için belki de sonradan nişan fikrinden uzaklaştılar? Çünkü belki de onların adetlerine göre nişan masraflarının bir kısmını değil kıza takılacak takı ve erkeğin kıyafeti dışındaki masrafların hepsini kız tarafı yapmalı, ama gördüler sizin adetler böyle değil, kızın kıyafeti, fotoğraf çekimi vs. gibi ek masraflar da ortaya çıkınca ne gerek var demiş olabilirler.

Şu gelenek görenek işleri çok sıkıntılı yaa. Bu mekanizma düğünden önce kız tarafına çalışıyor, düğünden sonra da erkek tarafına. Hep bir çekişme havası. Anlayamıyorum :KK14:
Sözlümün nişan kıyafeti bize ait benim kıyafetim ise onlara. Yani maddi olarak çok fark olmayacak. Ek masraf sadece fotoğraf olacak ki bunun da kız tarafına ait olduğunu hiç duymadım çevremde o_O

Aramaları gerekirdi. O açıdan haklısınız. Neden aramıyorlar bilmiyorum ama soğuk insanlar olabilirler mi? Yani gözlemleriniz nedir bu konuda?
Bakın ben kendimden örnek veriyim. Ben geleneksel bir ortamda büyüdüm. Oturduğum yerde 17 yaşındaki kızlara yaşı kadar burmalar takılır, düğünlerde paralar saçılırdı. Eşim daha az geleneksel bir ailede büyümüş. Bana sadece bir inci kolye taktılar. Onu da eşim aldı. Bütün düğünü eşim ve ben yaptık. Kredi çektik hala onu ödüyoruz. Evi kendimiz tuttuk, eşyayı kendimiz aldık, kuaförü kendimiz ödedik, ben kendi gelinliğimi kendim aldım. Birikmiş paramdan. Ama eşimle mutluyuz. Bu yuvayı tırnaklarımızla ikimiz kurduk. Her anında emeğimiz var. Ve gerisi hikaye.

Yanlarına gittiğimde sözlüm yanımdaysa eğer canım cicim oluyoruz resmen ama o içeri gittiğinde falan ortamda çıt çıkmıyor o_O
Ben de her şeyi kendimiz yapmayı kabul edebilirim ama evlenince biz onca borcu öderken bizden yardım istemeyeceklerinin bir garantisi yok. Şuan görümcem tatilde ve evdekiler maddi yönden sıkıştığı için sözlümden yardım istiyor (kendisi ailesinden ayrı yaşıyor.) Bu durum evlenince de böyle devam etsin istemiyorum. Ona da defalarca kez söyledim, evlenince yardım etmeyeceğini söylüyor ama bilemiyorum.

Sözlümün nişan kıyafeti bize ait benim kıyafetim ise onlara. Yani maddi olarak çok fark olmayacak. Ek masraf sadece fotoğraf olacak ki bunun da kız tarafına ait olduğunu hiç duymadım çevremde o_O

İşte sizin çevrenizde durum böyle. Belki de onların çevresinde böyle değil? Gelenek görenek aynı sokakta oturan komşular arasında bile farklılık gösterebiliyorken böyle kesin çizgiler çizilmesi bana pek doğru gelmiyor. Onun kıyafetini de biz alacağız diyorsunuz ama belki de onlar kendi çocuklarına kıyafet alırken biraz daha ucuzuna kaçacaklar? Şimdi size kıyafet alırken aman kızım ucuzu olsun diyemezler ki. Bir de şöyle de bir durum da var ki erkeğin kıyafeti çok pahalı olmayabilir ama nişan kızı dediğinizde en basit abiye bile erkeğin kıyafetini ikiye katlayabilir.

Bir de sizin ailenizin mi yoksa onun ailesinin mi yaşları daha büyük bunu merak ettim, bayram tebriği konusunda da sıkıntılar çıkmış ya o açıdan sordum.

Yanlarına gittiğimde sözlüm yanımdaysa eğer canım cicim oluyoruz resmen ama o içeri gittiğinde falan ortamda çıt çıkmıyor o_O
Ben de her şeyi kendimiz yapmayı kabul edebilirim ama evlenince biz onca borcu öderken bizden yardım istemeyeceklerinin bir garantisi yok. Şuan görümcem tatilde ve evdekiler maddi yönden sıkıştığı için sözlümden yardım istiyor (kendisi ailesinden ayrı yaşıyor.) Bu durum evlenince de böyle devam etsin istemiyorum. Ona da defalarca kez söyledim, evlenince yardım etmeyeceğini söylüyor ama bilemiyorum.

Görümceniz de evlenip gidince ne olacak peki? Benim ailemin de eşimin ailesinin de yetişemediği masraflar oluyor. İki tarafa da ufak tefek (hatta kimi zaman büyük) yardımlarımız oluyor. Allah işte keşke kimseye muhtaç etmese ama öyle olmayabiliyor.

İşte sizin çevrenizde durum böyle. Belki de onların çevresinde böyle değil? Gelenek görenek aynı sokakta oturan komşular arasında bile farklılık gösterebiliyorken böyle kesin çizgiler çizilmesi bana pek doğru gelmiyor. Onun kıyafetini de biz alacağız diyorsunuz ama belki de onlar kendi çocuklarına kıyafet alırken biraz daha ucuzuna kaçacaklar? Şimdi size kıyafet alırken aman kızım ucuzu olsun diyemezler ki. Bir de şöyle de bir durum da var ki erkeğin kıyafeti çok pahalı olmayabilir ama nişan kızı dediğinizde en basit abiye bile erkeğin kıyafetini ikiye katlayabilir.

Bir de sizin ailenizin mi yoksa onun ailesinin mi yaşları daha büyük bunu merak ettim, bayram tebriği konusunda da sıkıntılar çıkmış ya o açıdan sordum.
Sözlümün ailesi 1-2 yaş kadar büyük tam emin değilim. Ancak bayram tebriği konusunda bizde kız tarafının araması ayıp karşılanır bunu sözlüme de söyledim zaten. Ailesinin haberi var bu durumdan.
Elbise konusuna gelince zaten sözlümün üstüne yıkıyorlar ama yine de bizde kıza elbise alınmaz diye diretiyorlar. Kendi ceplerinden para çıkmadığı gibi sözlümün de yapmaması için diretiyorlar.

Bizde de öyle ama onlarda kızın kıyafeti alınmazmış; ilk defa böyle bir şey duydum o_O
valla canım bak bizde cok sorunlr yaşıyoruz ama yinede kardeşim alttan almaya çalışıyo dediğim gibi yani gelinin elbisesini mutlaka oglan tarafı alır bu her yerde böyledir onlar sadce işin kolayına kaçıyorlar tamam anlayış anlayış ama nereye kadar ileride sanki çok mu kıymet bilincek ki hayır yine suçlu sen olcaksın yine sen olcaksın :KK20::KK20:

Görümceniz de evlenip gidince ne olacak peki? Benim ailemin de eşimin ailesinin de yetişemediği masraflar oluyor. İki tarafa da ufak tefek (hatta kimi zaman büyük) yardımlarımız oluyor. Allah işte keşke kimseye muhtaç etmese ama öyle olmayabiliyor.
Görümcem sözlümden yaşça bayaa büyük ve kendisinin evlenmeye hiç niyeti yok. Kimseyi kendine yakıştıramıyor maalesef.

valla canım bak bizde cok sorunlr yaşıyoruz ama yinede kardeşim alttan almaya çalışıyo dediğim gibi yani gelinin elbisesini mutlaka oglan tarafı alır bu her yerde böyledir onlar sadce işin kolayına kaçıyorlar tamam anlayış anlayış ama nereye kadar ileride sanki çok mu kıymet bilincek ki hayır yine suçlu sen olcaksın yine sen olcaksın :KK20::KK20:
Muhtemelen öyle, onların gözünde hiçbir zaman haklı olacağımı düşünmüyorum.

Ay hiç istemem ben öyle ya. Kendi zevkime, kendi bütçeme göre gider alırım. Allah'tan geleneksel bir ailem yokmuş valla.

Yukarıda bir arkadaş demişti, açık açık konuşun baştan böyle konuşuldu da ne değişti diye. Ben de katılıyorum, eğer baştan anlaşılan şeylerse kimin neyi karşılayacağı şimdi ne değişti onu öğrenmek lazım.

Ayrıca bayramda benim bildiğim de kız tarafı erkek tarafı olmaz, büyük olur küçük olur.

Ay hiç istemem ben öyle ya. Kendi zevkime, kendi bütçeme göre gider alırım. Allah'tan geleneksel bir ailem yokmuş valla.

Yukarıda bir arkadaş demişti, açık açık konuşun baştan böyle konuşuldu da ne değişti diye. Ben de katılıyorum, eğer baştan anlaşılan şeylerse kimin neyi karşılayacağı şimdi ne değişti onu öğrenmek lazım.

Ayrıca bayramda benim bildiğim de kız tarafı erkek tarafı olmaz, büyük olur küçük olur.

Nişan ve masraflar konusu konuşulduğunda görümcem yoktu ne olduysa o öğrendikten sonra oldu zaten.
Bayram konusunda bizde kız tarafının araması ayıp karşılanır. Bunu sözlüme de söyledim ailesinin de haberi var yani. Hiçbir şey olmasa bile nezaketen en azından buna ayak uydurabilirlerdi diye düşünüyorum. Bayram için olmasa da 1 kez olsun aradıklarını görmedim ne beni ne ailemi.

Sözlümün ailesi 1-2 yaş kadar büyük tam emin değilim. Ancak bayram tebriği konusunda bizde kız tarafının araması ayıp karşılanır bunu sözlüme de söyledim zaten. Ailesinin haberi var bu durumdan.
Elbise konusuna gelince zaten sözlümün üstüne yıkıyorlar ama yine de bizde kıza elbise alınmaz diye diretiyorlar. Kendi ceplerinden para çıkmadığı gibi sözlümün de yapmaması için diretiyorlar.

Eh siz diyorsanız bizde adet böyle, onlar da diyor bizde de böyle, hadi bakalım çık işin içinden çıkabilirsen. Sizde kız tarafı erkek tarafını bayramda aramaz diye kalkıp da onlar mı sizi arayacaklar? Hiç böyle şey görmedim. Küçüğün büyüğün aramasını beklemesi bana göre anlamsız. Belki onlara göre de? Bizim adetlerimiz bizim adetlerimiz :KK12: Onlarınkinin hiç önemi yok mu yani? Onlar da ben benden küçüğü bayramda aramam onlar da aramazlarsa aramasınlar diyorlarsa ne olacak? Kızın elbisesini alma gibi bir adet bizde yok diyorlarsa? Bir de üstüne fotoğraf çekimi :KK57: Bazen öyle şaşırıyorum ki şurada okuduklarıma, şaka gibi geliyor :KK14:

Nişan ve masraflar konusu konuşulduğunda görümcem yoktu ne olduysa o öğrendikten sonra oldu zaten.
Bayram konusunda bizde kız tarafının araması ayıp karşılanır. Bunu sözlüme de söyledim ailesinin de haberi var yani. Hiçbir şey olmasa bile nezaketen en azından buna ayak uydurabilirlerdi diye düşünüyorum. Bayram için olmasa da 1 kez olsun aradıklarını görmedim ne beni ne ailemi.
arkadaşım bu tek sizde değil bence enel olarak öyledir çünkü karşı taraf kız alıyo sonuçta yani tabki arayıp sorması gerekiyor herşeyden önce gelip sizin adetleriniz ne nasıl olur biz bilmiyoruz söyleyin yapalım demeleri gerekiyor ama yok yani senin ailende yok [eşinin ailesi]yani:KK64::KK64:

Her yerde böyledir deyip arkadaşın karşı tarafa daha da kin beslemesine neden olmayın lütfen. Her yerin adeti bir değil, olmak zorunda da değil.

Back