Nişan Hazırlığındayız Ama Çok Bunaldım :(

Maalesef tek korkum bu. Ailem şimdiden 1-2 biriktikçe söyleniyor "istemiyorlar mı acaba" diye. Bunca şeye rağmen isteklerimden bir bir vazgeçiyorum ama ailesinden bir şey görememek üzüyor.

Aramaları gerekirdi. O açıdan haklısınız. Neden aramıyorlar bilmiyorum ama soğuk insanlar olabilirler mi? Yani gözlemleriniz nedir bu konuda?
Bakın ben kendimden örnek veriyim. Ben geleneksel bir ortamda büyüdüm. Oturduğum yerde 17 yaşındaki kızlara yaşı kadar burmalar takılır, düğünlerde paralar saçılırdı. Eşim daha az geleneksel bir ailede büyümüş. Bana sadece bir inci kolye taktılar. Onu da eşim aldı. Bütün düğünü eşim ve ben yaptık. Kredi çektik hala onu ödüyoruz. Evi kendimiz tuttuk, eşyayı kendimiz aldık, kuaförü kendimiz ödedik, ben kendi gelinliğimi kendim aldım. Birikmiş paramdan. Ama eşimle mutluyuz. Bu yuvayı tırnaklarımızla ikimiz kurduk. Her anında emeğimiz var. Ve gerisi hikaye.

Şimdiye kadar bu olanları ailem duymuş olsaydı çok fazla tartışma çıkardı. Sözlümle ilgili hiçbir sıkıntı yok. Sadece ben değil ailemde çok seviyor ve takdir ediyor. Ama ailesinin tutumunu bilseler pek memnun olmazlar eminim

Sizde de erkeğe takım elbise alınır zaten. Bunu da söyledik ama yine de sorun çıkarıyorlar, anlamış değilim.

Ailesi sizin bu gelenek diye beklediklerinizden haberdar mı?
Yani ben düşünüyorum devamlı bizde adet budur, geleneğimiz şudur diye maddi ve manevi beklentileri olan bir aileyle mesafe koyar mıydım diye, koyardım herhalde.

Tek sorun maddiyat olsa belki bu kadar göze batmazdı.
Normalde dediğiniz doğru akrabalar arasında büyük olan aranır. Ama bu durumlarda bizde erkek tarafından beklenir çünkü kız tarafının araması ayıp karşılanır. Evet sözlümün ailesi birkaç yaş büyük. Bu anlayışa rağmen ailem defalarca kez aradı. Kandil, bayram gibi özel günleri geçtim normal zamanlarda da arayıp halini hatırını soruyorlar ama erkek tarafından böyle bir şey yok. Tek taraflı olunca da sorun olarak görünüyor işte.

Durumları olmasa, gerçekten sevip önemsediklerini görsem tek bir çöp bile istemem. Kendimden de ailemden de eminim bu konuda. Ama evet maalesef gereğinden fazla ilgisizler. Bu yüzden de ailem sürekli bizde adet böyle bizde adet şöyle diye çeşitli şeyler atıyor ortaya. Her birine istesem bile ben istemiyorum ya da gerek yok demekten yoruldum.

canım öncelikle her şey için hakkında ne hayırlıysa inşallah o olur ama bunlarınki tam bir cimrilik arkadasim tamam durumunun olmadığını anlayabilirim ama bu kadarı da fazla YANİ durumun oksa cıkma bu yola kardeşim

anladım ben seni arada kalıyorusn
ama birgüğn yaptığın bu fedakarlıklar için pişman olabilrsin
onun için sen değil
onlar zorlasın bu işi
sen orta yol bulucu olmaya çalıştıkça
karşı tarafta nasılsa sesleri çıkmıyor diye düşünüyorlar

Aslında durum tam da öyle. Nişan yerini biz tuttuk. Erkek tarafından gelecekler için araba ayarladık. Ailesi istiyor diye bohça yapmayı kabul ettik. Onların yapacakları takı, elbise, fotoğraf çekimi (ki abartılı bir şey istemiyorum yine masraf olmaması için) kendi istedikleri bohça alışverişi.. Tüm bu masraflar sözlümün üstüne yıkılıyor. Kafama takmamam mümkün değil. Biz geleceğimiz için fedakarlıklarda bulunurken bir dünya borç bizi bekliyor.

Nişan tarihi belirlemeye geldiklerinde gerekli şeyler konuşuldu. Her iki taraf da anlaşma sağladı sanıyordum ama o anlık bir durummuş. Onları sıkıp bunaltmamak için dirensek de her şeyden vazgeçmediğimiz süre sorun yaratacak bir şey buluyorlar.

bu aile ile evliliğinin ne kadar süreceği yönünde iddialar açıldı mı topikte...ailen ne kadar düşünceli insanlarmış arayıp sormaları bile asaletlerini gösterirken bu denli insanlarla muhattap olmak zor iş..bu olmaz paramız yok şu olmaz diyen insanlar yarın görümcen evlenirken enişte tarafını soyup soğana çevirir..sizide çevirmeyi ihmal etmezler

Onlara bıraksam bu işi çoktan bitecek gibi duruyor maalesef

O zaman bence nişanlınla bir konuşma vakti gelmiş. Biz ne konuştuk siz ne diyorsunuz. Söz gününden bu güne değişen ne? Sıkıntı ne?

Kıyafet ve fotoğraf çekiminin nişan masraflarına dahil edilmemesi bana bir hayli ilginç geldi Şu durumda nişan masrafları bize ait gibi bir söz söylemeniz komik oluyor açıkçası. Ancak nişan masraflarının bir kısmı bize ait diyebilirsiniz. Bu durum her yerde sizin dediğiniz gibi olmuyor, emin olabilirsiniz. Nişanlınızın ailesi nişanı kız tarafı karşılar diye düşündüğü için belki de sonradan nişan fikrinden uzaklaştılar? Çünkü belki de onların adetlerine göre nişan masraflarının bir kısmını değil kıza takılacak takı ve erkeğin kıyafeti dışındaki masrafların hepsini kız tarafı yapmalı, ama gördüler sizin adetler böyle değil, kızın kıyafeti, fotoğraf çekimi vs. gibi ek masraflar da ortaya çıkınca ne gerek var demiş olabilirler.

Şu gelenek görenek işleri çok sıkıntılı yaa. Bu mekanizma düğünden önce kız tarafına çalışıyor, düğünden sonra da erkek tarafına. Hep bir çekişme havası. Anlayamıyorum

Korkum evlendikten sonrası.. Bu zamanda ellerini ceplerine atmayan insanlar evlenince bizden yardım beklerse (ki öyle duruyor) biz ne borç ödeyebiliriz ne de hayatımızı yaşayabiliriz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…