Nişan Hazırlığındayız Ama Çok Bunaldım :(

Nisanı kız tarafı yapar dert ediyorsunuz ki soyleyin aileniz yapsın

şanslısın ama. sözlün yinede senin fikrine önem veriyor. isteklerini yapmaya calışıyor.
ama evlenince ne olur bilemeyiz.
iyi gözlemle. iyi ölc tart.
Korkum da bu zaten. Ben hayatım boyunca hiç kimsenin yardımı olmasın ama zararı da olmasın mantığıyla hareket ettim. Tamam yapmazlarsa yapmasınlar diyerek geçiştirsem de evlenince sorun çıkmasından korkuyorum. Sanki her şeyi sözlüm yapsa bile evlenince birçok şeyi başıma kakacaklar gibi.. (çok mu kuruntu yapıyorum bilemiyorum.)

Beklentileri en aza indirmen tek çözüm.
Ailelerin gelenekleri arasında uyuşmazlık olabilir.
Gelenekler uyuşsa da bazen sizde de olduğu gibi bir taraf masraftan kaçabilir.
Daha şimdiden görümcenin harcamalarını dert edersen bu iş içinden çıkamazssın.
Sen üzülürsün.
Kıyaslıyorsun anlıyorum ama o ailenin harcamalarına karışma ve yorum yapma durumunda değilsin.
Gerilip üzüldüğünle kalırsın.
Sözlünle evlenmek tek derdin olsun.
Elbisedir,hediyedir filan olmuyorsa zorla yaptırılacak değil.
Sözlünün de imkanları ortadadır.
Bazı şeyleri görmezden gelmeyi tavsiye ederim.
Herkesin hayatında herşey dört dörtlük olmuyor malesef.
Bazen az bazen çok,ailelerin birbirlerine saygısızlıkları,haksızlıkları vs olabiliyor bu dünürlük
ilişkilerinde.
Bir de sormadan edemedim söz yaptıysanız nişana gerçekten gerek varmıy dı?
Maddi olarak sizi yoracak ise,evliliğiniz için yapacağınız masrafı kısmanıza neden olacak ise yapmamak daha iyi olmazmıydı.
Söz de nişan da üç aşağı beş yukarı aynı kapıya çıkıyor nihayetinde.

Sözlümden yana hiçbir memnuniyetsizliğim yok. Benim için ne kadar sıkıntı çektiğinin farkındayım ve her fırsatta da bu konuda ne kadar şanslı olduğumu ona da belirtirim. Sorun ailesinin hiçbir şeyi umursamaması. O adetlerin hiçbiri benim de umurumda değil ama aileme sürekli olarak "önemli değil, boşverin" demek de zor geliyor. Ailem bu adetlere gerçekten fazla takılsaydı şimdiye kadar çok tatsızlık çıkmıştı. Sözde de nişan ve düğün için de takı konusu açıldığında ne yapabilirseniz kabul kendinizi zorlamayın dediler. Söz konusu maddiyat değil. Ama biraz olsun erkek tarafının da bir şeyler için çabaladığını görmek istiyorlar doğal olarak..

Yaptığınız şeylerde bir şey yok ki. Bunlar zaten olması gereken şeyler. İsterseniz sözlünüz 3 ek iş yapıp çeyizinizi de düzsün. Ailesinin sizi aramaması, en azından bir bayram kutlamamaları düşündürücü. Ama onun dışında maddi beklentilerinizi minimumda tutun. İnanın daha huzurlu olursunuz.
Ve hala nişanı kız tarafının yapması gerekliliğine bir şey dememişsiniz. Ayrıca nişanlınızın ailesinin sizden bohça falan bekleyeceğini zannetmiyorum. Kendileri adetleri pek önemsemiyorlar benim anladığım. Bohça için kasmak yerine başka şeylere birikim yapabilirsiniz.
Dediğim gibi aile destek değilse, sizin düğünde de oldukça başınız ağrır. Nişanlınız sözün borcu bitmeden nişan, onun borcu bitmeden düğün diyerek yıpranır durur. Bunun eşyası, evi, düğünü bir sürü masrafı var. Nacizane tavsiyem okul bitip full time bir işe girene kadar bekleyin.

Nişanı kız tarafı yapmaz mı geleneklere göre?
Zaten nişan masrafları bize ait. Ancak bizim adetlerimize göre nişan kıyafetimi erkek tarafının alması gerekiyor (sözlümün kıyafetini de biz alıcaz..) Üstelik masraflar sadece bu değil ki; kendileri bohça istedi (ailem ve ben olmasın dediğimiz halde) ama bunu bile önemsemiyorlar.

Nişan tarihe karar verildikten sonra onların ısrarlarıyla nişan yerimizi bile tuttuk. Sırf son ana kalmasın aksilik çıkmasın dediler diye Ama şimdi hiçbir hareket yok.

Aksilik çıkacaksa çıksın o zaman, vurdumsuymazlıklarının cezasnı çeksinler.
Bu arada nişanda kız tarafına nişan elbisesi alınır ama bizde de erkeğe takım elbise alınır; karşılıklıdır yani. Nişanda erkeğe de pahalı saat falan gibi bir şey takılır.

Burada bahsettiğiniz tüm masraflar sadece bohça ve kıyafet mi yani? Bütün nişanı sözlünüz yapacak gibi nakletmişsiniz de o yüzden :)

Söz nişan arasına 7 ay koyduk ki zorlanmasınlar diyorsunuz, zorlanmasınlar diye nerde ucuz hesaplı şey var onu istiyorum diyorsunuz, bu durumda nişanın bütün masrafları nasıl size ait oluyor?

Sözümüz isteme günü evde, aile arasında oldu. Düğünümüz için belirli bir tarih yok çünkü şuan okuyorum. 2015 yaz olarak düşünüyorduk ama görünen o ki okulum engel olmasa da maddi durumlardan ötürü pek mümkün görünmüyor. Arada uzun bir süre olacağı için nişan yapmak istedik. Ailesi de sorgusuz sualsiz kabul etti ilk başta. Ama sonrada olmasa da olur, boş yere masraf demeye başladılar.
Kıyaslama yapmadan duramıyorum çünkü tüm bunlar için konu dönüp dolaşıp görümceme geliyor. Nişan konusu konuşulduğunda görümcem yoktu ve muhtemelen evde öğrendiği zaman gereksiz olduğunu söyledi. (Sözlümün ağzını aradığımda bu kanıya vardım. Ablan ne düşünüyor dediğimde lafı çeviriyor sürekli..) O masraf olacak diye ailesinin kabul ettiği nişan için bile gereksiz diyor ama onun tatilleri gereksiz olmuyor. Kıyaslama yapmaya onlar zorluyor beni. yoksa umurumda bile değil nereye gittiği. Tam tersine geziyor, eğleniyor, değişik yerler görüyor diye mutlu oluyordum ilişkimizin başlarında.

Tekrar söylüyorum sözde nişanda ne takarsanız kabulümdür demişsiniz ancak bayramda hediye beklentisi içindesiniz. Sorunda burda başlıyor zaten; her ne kadar kabul etmesenizde sürekli bir istek halindesiniz. Ailenizde sizin aileniz onları yatıştırmak sizin elinizde. Annecim biz böyle istiyoruz hiç gerek yok masraflara dedikten sonra kimsede birşey demez. Yoksa sadece benim ailem mi böyle anlayışlı? Kimseden adet gelenek görenek adı altında beklentiye girmeyin bence. Tamam belirli şeyler elbette ki yapılır ama kimse harfi harfine geleneklerinize uygun yapmak zorunda değil birazda siz uyarsınız olur biter. Bayram konusunda da dediğim gibi aranıp kutlanılsa da bence büyük olana gidilir. Sanıyorumki sözlünüzün ailesi büyük. Bu da bir saygıdır mesela.

ailesi seni istiyor ama hiçbir sorumluluk almıyor
bunun tek bir açıklaması var
bedavaya getirlmeye çalışıyorsun
tepkini koymazsan böylede devam eder
nişan elbisesi değil senin tek sorunun
ilgisizlik
bu şu demektir
arayıp sormayalım da belki elimiz cebimize gider

nişanlına üzülmeni anlayabiliyorum
ama bırak
kendi ailesi ile olan sorunu o çözsün

Söz nişan arasına 7 ay koyduk ki zorlanmasınlar diyorsunuz, zorlanmasınlar diye nerde ucuz hesaplı şey var onu istiyorum diyorsunuz, bu durumda nişanın bütün masrafları nasıl size ait oluyor?
KK'da senelerdir bir konu açılır yorumlar yapılmaya başlanıncada ama siz bilmiyorsunuz böyle böyle oldu diyerek hop yeni birşey çıkar ortaya. Galiba bu değişmez bir kural

maddi sıkıntıya girilecek ise nişan iptal edilebilir diye düşünüyorum.
aile arasındaki söz de yeterlidir aslında ama kabullenmenizle alakalı bu.
nişan masrafını ailen yapacak ise sana bir elbise almak karşı tarafa zor gelmemeli.
ne bileyim salon tutulur özel abiye diktirilir-fotoğraf çekimi filan bir küçük düğün gibi masraflı nişanlar da var.
eğer bu tür bir nişan yapacaksanız ve bu saydıklarımı da sözlün karşılayacak ise yazık bence.
görümce yi görmemezden gelmenin bir yolunu bul acilen.
inan başedilmiyor:)) sen bi de çook erken başlamışsın kafaya takmaya.
daha evlendikten sonrası var.
şaka bir yana alınma da bir abla tavsiyesi gör bunları.
üzüldüğün gerildiğin yanına kar kalıyor.
ama şu dediğimde aynı fikirdeyim,ailesinin görümcene yaptığı masrafa karışma hakkın yok.

Diğer yorumlarda da belirttim nişanı zaten biz yapıyoruz. Bu noktada sorun yok. Ama konuşulanlara göre benim nişan kıyafetimi onların alması gerekiyor (sözlümün kıyafetini de biz alacağız.)
Ayrıca tuhaf olan şu ki biz karşı çıkmamıza rağmen bohçayı onlar istedi. Ben en başından beri sözlüm için gereksiz masraf olacağını böyle bir beklentimiz olmadığını söyledim ancak annesi ısrarla bohça olacak diyor.
Şuan açık öğretim okuduğum için full time bir işte çalışıyorum ve onların yapması gereken şeylerde bile ailemden habersiz nişanlıma yardımcı oluyorum. Ancak ben böyle düşünürken annesinin babasının kendi çocukları için hiçbir şey yapmaması tuhaf değil mi?
Maddi beklentileri bir kenara bıraksam da belirttiğim gibi bunca zamandır hiç mi insan gelininin ya da ailesinin halini hatırını sormaz ya da ne yapıyorsunuz diye aramaz.

çok iyi anlaşmıyorsunuz aslında, aranızda bu denli sorun varsa aslında çok sorununuz var demektir. bilmiyorum belki yaşadıklarımdan dolayı böyle konuşuyorum ama, sana değer vermeyen, ucuza kaçan bir aileyle olmuyor canım. he durumları olmaz, ama ellerinden ne gelirse ailenle arayı sıcak tutarlar en azından yani aramak zor bir şey değil ki. muhtemelen para harcamaktan kaçıyorlar. ilerde ailesinin bu yaptıkları hep içine oturacağı ve unutamayacağın için bu sorunlar katlanarak büyüyecek. aileler anlaşamıyorsa olmuyor yani. bu kadar olumsuz konuşmak istemezdim ama dediğim gibi aynılarını yaşadım. 2 ay sürdü. şimdi boşandım ve hayatımda ilk defa yaşayacağım heyecanlardan kimler için fedakarlık etmişim diye homurdanıyorum.. dediğim gibi gerçekten durumları olmaz ama seninle ilgilenirler değer verirler, o zaman sen de fedakarlık yap ama evlendikten sonra ailesi de kıymete binince o zaman daha sıkıntılı olacak. denklik diyorum denklik diyorum.. tekrar tekrar denklik diyorum.. iyi düşün, hakkında hayırlısı olsun..

hmm unutmadan, bu olanları ailenden de saklama kesinlikle. illa ki bir yerden patlak verecek çünkü, bırak henüz vakit varken versin. ailenle birlikte kararlar al onlarla hareket et. karşı tarafı ailene iyi göstermeye çalışma, olduğu gibi göstert ki yanlış bir evlilik olacaksa da başından görmüş ol. bak o görümcenle birlikte karar alıyor.

Erkek tarafının yapacağı sadece bohça, kıyafet, takı ve fotoğraf çekimleri için harcamalar. Bunun sadece bizde böyle olduğunu düşünmüyorum. Her yerde bu masraflar erkek tarafına ait değil midir? Bohça isteyen onlar ama masraftan kaçan yine onlar. Bizde kıyafet alınmaz diyen onlar. Ailem takı konusunda ne yapabilirseniz dediği halde şu kadar yapıcaz biz diyerek bu masrafı da sözlümün üstüne yıkan yine onlar..

asıl arada kalan kişi sözlünüz bence. nişan çok mu gerekli bişey anlamıyorum söz yapmışsınız nişanı da aile içinde yapıverin nolcak yani illa herkes görmek zorunda mı? ben bu mantığı anlamıyorum işte 1 gece için 5 yıl beraber kredi ödücksiniz öyle yapcağınıza o masraflar yerine gezer tozardınız evliliğin ilk yılları kredi ödemektense sadece şeylerle sözlenip nişanlanmak en doğrusu bence

allah şimdiden kolaylık versin bu arada eşiniz olacak insanın ailesi baya sıkıntılı duruyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…