Çok haklısın canım. Açıkçası şöyle bir durum da var. Benim annemle babam ayrı. Annem, kardeşim ve ben anneannemin evinde kalıyoruz yıllardır. Kardeşimle ben orada büyüdük. Babamdan zerre maddi yardım görmüyoruz, hiç de görmedik. Gerçekten de annemin içinde uhtedir hep kendi evi olmayışından, senin evin olsun istediğin gibi kendince döşe yaşa diye. Ama bunun için asla diretmedi, aksine sevgilimi tanıdığından ve sevdiğinden dolayı herşeyi yavaş yavaş halledersiniz hepimizin desteğiyle, kendinize dert etmeyin dedi. Bundandır ki ben de kira öder gibi ev sahibi olma hayali kurdum hep. İstanbul'da çok fazla sayıda siteler var şimdi uygun ödeme planları sunan. Allahın izniyle bu sene kpss yle kamuya atanırsam da eğer, en büyük hayalim bir ev satın almak ve onu ödemeye başlamaktı ama şu şartlarda, peşinatsız vs hayal gibi duruyor bu zaten. Ben bundan geçtim, kira olsun ama bizim olsun derdindeyim. Ama aşırıya kaçılmadan yapılacak bir nişan (onu da zaten biz yapacağız), düğün ve temel ev eşyaları için dahi çoook zamanımız var gibi duruyor...Sevgilime aileme ihtiyaçları oldukça veririm dediğinde o zaman bana gelecekle ilgili hiçbir şey vaadetme dediğimde zaten ben bir şey vaadetmiyorum, ev alacak durumda olmadığımı söyledim diyor...Neyse çok doluyum, yazdıkça rahatlıyorum aslında. Bakalım zaman neler gösterecek...
İşte en büyük hatayı burda yapıyorsun. Bende yaptım ordan biliyorum. Ben erkek arkadaşımla en başlarda şyle düşünürdüm. iyi bir insan olsun vicdanlı olsun, insan olsun, ailemi sevsin beni sevsin. ben onun için katlanırım önemli değil herkesin mercedesi mi var derdim. çok çok uzun yıllardır birlikteyiz hep kendimden verdim ona. Sonra baktım değersiz kıymetsiz olan benim. O ilgisiz alakasız ailesi benden üstün oldu, zamanında bağıra çağıra kavga ederdim , git bak annedir sarıl öp, alakalı ol, sen onun oğlusun diye. Bana kızardı, karışma bizim yle ilişkimiz yok diye. Ama adam son 3 senedir bir anneci bir anneci şaşarsın. Ben yaptığım fedakarlıklarla kaldım. Bak bir hikaye var ben çok sevdim sana anlatayım.
Zamanın birinde bir kız varmış, adamı çok seviyormuş. İstemeye gelmişler kızı, çocugun babası ben bunlar için hiçbirşey yapamam demiş. Borç harc evlenmişler, çogu şeyi kız tarafı yapmış. Evlendiklerinde adam kızı hem kendi hemde ailesin ezdirmiş. artık dayanamayan kız babasının evine dönmüş. hamile oldugunu öğrenmiş. Bunu duyan erkek babasıyla gelmiş, ben çok pişmanım karımı geri istiyorum demiş. Kızın babası bu sefer o kadar kolay olmaz deyip yeni baştan düğün ev eşyalar istemiş. Oğlanın babası kabul etmiş. Düğün sabahı gelini ata bindirirken kız düşecek gibi olmuş sendelemiş. Oğlanın babası demiş ki, aman sıkı tut oğlum çok para verdik demiş.
Anlayabiliyor musun? Sen aman kalsın aman olmasın aman yeterki beni sevsin derken yapılan fedakarlıkların hepsi boşa gidiyor. ben öyle bir insandım ki cebimdeki son parayı ona verirdim, herşeyimi paylaşırdım, hayat standartlarım yüksek olasına ragmen yeterki yanımda ol deyip herşeyi bir kenara attım. Ne oldu? Evlenmeden anneci olmalar. Ama o benim aile beni büyüttü demeler. Ya sen kime diyosun bunu? Sana yıllarca bunu anlatmaya çalışan bendim zaten. Şimdi mi kıymetli oldu o aile? Beni kim büyüttü ağaç kovugundan mı çıktım ben.
Şimdi çok rahatım. yaslanıyorum arkama, eğer bir gün seninle evlenmeye karar verirsem, bizim adetlerimiz örfümüz vs miz şu şu şu diyorum. Bunları yapmazsan ailem vermez diyorum çekiliyorum. banane ya. ben bu adama kuru ekmek yiyelim dedim de ne oldu kıymet mi bildi?
Ayrıca neden azla yetiniyorsun, ilk sayfada yazmışsın mütevazı şeyler diye. Neden ki? herhalde 5 seneye bir düğün yapmayacaksınız siz değil mi? Niye mütevazı. Onlar o parayı sizsizde ödeyebilir, siz bir kere daha düğün yapabilir misiniz? yazıktır ya gencecik insanlara yeni ev kurma borcu yüklemek! Birde üzerine olan paralarını da almak.
İlişkimde sorun yok deme. sen ve annen düzgün, azla yetinen insanlar oldugunuz için sorun yok. Yapma bunu. Annene de söyle kısmasın isteklerini. Annen çağırsın konuşsun bakayım ben kızımı evsiz evlendirmem diye. bak nası tutuşur eder. Annende sevince iyice rahatlamış, benimkide öyleydi. Bak zaten zor bir hayatın varmış anladığım kadarıyla, baban yardımcı olmamış siz 3ünüzmüşsünüz. Böyle büyümek nedir sen daha iyi bilirsin. 10 kat fazla düşünmen gerekir böyle bir insanla evlenirken. Yazık değil mi annen bu yaşta kirada sende deseydin ya o zaman bende anneme yardım edicem ihtiyacı var ev alsın kendine iyi kötü birşey diye? Bak işler nereye varırdı o zaman.