Nişan+Düğün öncesi para biriktirme

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.048
19.334
Daha önce evlenmeden önce ev alma isteğim olduğuna dair bir konu açmıştım belki hatırlayanlarınız vardır...Bu konuda erkek arkadaşımla konuşurken konu çok farklı yerlere gelmişti ve daha öncelikli sorunlarımız olduğu ortaya çıkmıştı...

Sorun şu arkadaşlar: Bizim 5,5 yıllık bir ilişkimiz var. Herşey çok ama çok güzel gidiyor allaha şükür, birbirimize saygımız sevgimiz sonsuz. Lakin bu zamana kadar daha öğrencilik yıllarımızdan itibaren evlilik planları yapan ve ilgisini, isteğini hep belli eden sevgilim, askerden gelip işe girdiğinden beri bu konulara eskisi kadar ilgi göstermez oldu. Sebebi ise ailesinin durumunun olmayışı ve sevgilimin işe girdiğinden beri elinde avucunda ne varsa onlara vermesi. Sevgilim kenara hiç para koyamıyor. Ailenin en küçük çocuğu olmasına, evde kendisi dışında çalışan babası (çift maaş), abisi ve annesi olmasına rağmen (annesi yeni çalışmaya başladı ihtiyaçtan dolayı bir terzinin yanında işe girmiş) olmasına rağmen ailenin geçimini en çok sevgilim üstleniyor ve bundan hiç de gocunmuyor. Aksine bunun onun görevi olduğunu ve ailesinin ne kadar isteerse o kadar onlara maddi destek olacağını söylüyor. Onlar 4 kardeşler. 1 ablası ve 2 abisi var. Ablayla bir abi evli, onların bir maddi katkıları yok. Aksine evli olan abi ailenin borçlarını sebebi ve ailenin belini büken ona iş kurma ve düğün masrafları...Sevgilim büyük abisinin düşüncesizliklerine, sabit bir işi olmayışına ve ailesini borç altına sokmasına kızıyor ve aynı şeyi ailesine kendisi de yaşatmak istemiyor.

Geçenlerde ben kira öder gibi ev sahibi olma isteğimden falan bahsederken sevgilim açık açık ev borcu altına giremeyeceğini, nişan düğün gibi resmi işlerin daha vakti olduğunu söyledi açık açık. Bir sene sonra nişan yaparız, kendimi düze çıkarınca da düğün diyor. Gel bir sene boyunca ikimiz de belli iktarda her ay bankaya para atalım dedim. Ben belli bir miktar kenara atamam, ailemin ihtiyacı olduğunda onlara veririm, arta kalanı koyarım diyor. Öncelik ailesinde yani. Böyleyken bizim nasıl bir yuva kurmamızı bekliyorsun dediğimdeyse herşey hallolur sen maddi işlere bu kadar karışma, şimdilik onların ihtiyacı var diyor. Ben anlamıyorum, kenarında köşesinde beş kuruşu yokken ve düzenli birikim yapamaycağını söylerken nasıl evleneceğiz, nasıl yuva kuracağız anlamıyorum...Ev almaktan geçtim zaten, mütevazi bir nişan düğün ve ev tutma, ev döşeme de hatırı sayılır mktarda para gerektiriyor...

Konuşurken biraz kırıcı da oldum istemeden, ailen maddi olarak destek olmuyorlar bari köstek de olmasınlar dedim. Çünkü ailesinin tavrı biz sana bu yaşa kadar baktık sıra artık sende şeklinde. Ama bu çocuğun nerdeyse 6 yıllık bir ilişkisi var, ee artık ciddi bir şeyler düşünmüyor musunuz diye sormaları lazım değil mi?Paran var mı diye sorulmaz mı? Beni tanımalarına ve sevmelerine rağmen üstelik. Bilmiyorum, ailesine elbette yardım etsin ama kendisi için de bir şeyler yapmadan nasıl olacak bizim işimiz? Benim bu lafm üstüne sevgilim elbette yardım edicem onlar köstek falan olmuyor onlar benim ailem. Ne zaman param yeterse o zaman olur vs diye sertleşti. Benzer süreçlerden geçenler varsa önerilerini bekliyorum. Daha da kırıcı olmaktan korkuyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Evde herkes calışıo. Ona ragmen hala maddi imkansızlık var. Allah yardımcınız olsun.

Evet canım. Kirada oturuyorlar ve başka hiçbir gelirleri yok. Ellerine ne geçerse borçları ödemeye gidiyor anlaşılan. Borcun detayını bilmiyorum çnkü sevgilim nedense rahatsız maddi konuları konuşmaktan. Herşey hallolur da hallolur başka bişey dediği yok. Bize ne yapacaklarsa gene kredi çekerek yapılacak ama herşeyi gene sevgilim üstlenecek adım gibi eminim. Kenarda paramız yok, eline geçeni zaten ailesine veriyor. Ben iş arıyorum. Ne olacak halimiz cidden bilmiyorm. Yıpranmak istemiyorum sadece...

Uzun ilişkilerin bir kötü yanı da bu işte. Adam zaten senin onunla yıllardır oldugunu, onu bırakmayacagını biliyor. Zaman insanı bağlıyor işte böyle. E ailelerde öyle, nasılsa yıllardır bekliyolar biraz daha beklesinler mantıgı var. Düşün sen aniden karşısına çıksan, seni kaçırmamak için eminim daha istekli davranırdı daha çaba gösterirdi, ama uzun zaman olunca böyle olmuyor.

Ayrıca, seni üzmek için söylemiyorum ama, demişssin ya herşey güzel ilerliyor ilişkimizde sıkıntı yok diye. Şimdi belki birçok arkadaş da bana kızacaktır ama aslında sizin aranızda bence çok ciddi bir sorun var. Onun seni, arkalara atması. Ha ben demiyorum adam seni alsın ailesini çöpe atsın, ama insan 5 6 sene ciddi bir ilişkisi varsa, 3 5 de olsa yarını düşünmeli. Bunu yapmayıp üstelik ihtiyacı da olmayan ailesine yardım yapıyorsa, bence orda bi dur düşün derim sana.

Ayrıca ne demek olur zamanla vs. Sen onun emir eri misin? O mu karar verecekmiş ne zaman olacagına. Benim bildiğim çiftler oturur hesap kitap yapar, birlikte bir yol bulur. Zamana bırakalım ne demek. Yani sen beklersin nasıl olsa demenin bir öteki yolu değil mi?

Zaten ailelerin yardım etmesi gerektiği hususuna hiç girmiyorum, tamamiyle yardım etmek ZORUNDA olduklarını düşünen bir insanım, bir çok kişinin aksine. Birde köstek olunacaksa, orda kıyamet kopar bende.

Sevgiliniz cok ters düşünüo bazı noktada. Evet ailesi bakar. Ama bakıma öyle aman amanda muhtac degiller. Hem kendi bi aile olma yolunda. Kendi ailesine yönlense daha iyi olcak.

Sevgilin sanki ailesine degil abisinin borclarini odemeye adanmis gibi. Yokda baba cift maasli anne calisiyor ne kadar yardima ihtiyaclari olabilirki.
Bende bankada para biriktirme isi cok mantikli. Siz baslayin madem oda arta kalirsa veririm demis tmm arta kalani ver diyin. Biriktirdikca hosuna gider belki der ay fazlasini koymak ister. Simdiden yok ailene yardim etme falan deme bence. Zmnla hersey yoluna girer ins

canım ailesinin borçları var ve bu borçların çoğu büyük abi yüzünden. ama büyük abisi evli ve adamın umrunda bile değil. borcu yaptı gitti aile ödüyor, daha doğrusu sevgilim. ayrıca sevgilim askerdyken kredi çekerek ordan para yollamışlar ona. yani ne zaman bir miktar paraya ihtiyaçları olsa elde avuçta yok diye hemen kredi çekiliyor. sevgilim askerden geleli 1 sene oldu ve gelir gelmez işe girdi. son 4 aydır da zamlı maaş alıyor. ama buna rağmen ailesine vermekten kenara para atamıyor. aslında birkaç hafta öncesine kadar biriktiriyordu ama köydeki dedesi ciddi bir rahatsızlık geçirdi ve sonrasında bir bakım sürecine girdi. bütün bunları sevgilim karşıladı. ona gelene kadar çcuklar kardeşler vs bir sürü insan var ama en küçük toruna kalıyor nedense. sevgilim çok eli açıktır, askerden önce uzunca bir süre işsiz kaldı. normal olarak ailesi baktı. tahminim o zamanların acısını çıkarıyor, artık iş bul koca adam oldun vs artık bi laf mı ettiler naptılar bilemiyorum. para kazanıyorum ve aileme yardım ediyorum moduna girdi.

Bunlar bir izahat değil. Sen bunları ilerde kaldırabilecek misin? İlerde abisi bir borç daha yaparsa aaa tamam hayatım ben kendi maaşımı da veririm diyebilecek misin? Bak bu adam sana diyor ki, ben ailemin bana ihtiyacı oldugu her an onlara yardım edecegim bizi düşünmeksizin. Sen buna şimdi evet dersen bu böyle devam edecek. Sen dersen ben çok aşığım tamam ben sana bişe demem. Ama evlendikten sonra devam edecek. Her ailede yükü çeken biri olur. Belli ki onlardada sevgilin. Kabul edersen o senin bilecegin iş. Ama ilerde sen ev alalım çocuk yapalım vs dediğinde, aaa dur abim yine borç yapmış teyzemin kızının çocuguna para lazım vs vs diye diye devam edecek.

Hem yazmışsın ya her durumda habire kredi çekiyorlar. Bak yetiştiriliş tarzı çok önemli. Kendimden örnek vereyim. Benim erkek arkadaşımın ailesi gayet zenginler. Ama sevgilimin babası çok cimri. Yani adam var ama harcamıyor 1 gr bile! Cidden cimri. Bizim elimize bir miktar para geçti geçen yaz. Bir yere borcumuz bişeyimiz yok. Yurt içi tatilimizi hesapladık 3 bin tl tuttu. Ya dedim bak yapma yurt dışına gidelim bütçemiz var harcamayalım burda dedim ne gerek var dedi. Bak bu adamın parası var vs herşeyi uygun! Aynı yaz yazlıklarına gittim, tatille ilgili bir konu oldu babası buna çok benzer bi konuda tatile oraya ne gerek var dedi. Yani senin sevgilini yetiştirende onlar. İlerde oda sen onlarda neyi beğenmiyorsan onu yapacak. sen dur sor kendine ben kaldırabilir miyim bunu diye.

Ne demiş büyüklerimiz, ayrığı çek köküne bak.

Ha burda bir sürü insan var, ben 10 sene kirada otururum evim olmasa da olur, herşeyi babam yapsın yeterki evlenelim seninkiler yapmasa da olur vs vs diyen. Ben seni tanımıyorum sende yeterki bu adam olsun ben elimdekini dökerim ailesine dersen yolun açık olsun ama bak grürsün bu mantalitedeki insanlar devamında daha da beter şeyler yapıyorlar.

işte borcun miktarını ve sebebini detaylı olarak bilmiyorum ama sevgilimin konuşmalarına bakılırsa nedense babası ve küçük abisinin tek başına karşılayamayacağı bişey. ve askerde kendisi için kredi çekildiği için kendini borçlu hissediyor. çekseler çekseler ne kadarlk çekmşlerdir o da var. sevgilim 1 senedir çalışıyor ve maaşını onlara veriyor nerdeyse zaten. evet ailesidir, yardımcı olsun. ama kendisini, bizi, gelecekteki yuvamızı unutmasın. tüm istediğim bu.

yemin ederim işe girmeden önce öğencilik yıllarımızda benden kat be kat hevesliydi nişana düğüne. hatta herkes maşallah nazar değmesin, senden daha istekli filan derlerdi. nazar değil belki ama hayatın zorlukları çarptı yüzümüze...

Fotosentez,

İzahat vermekten ziyade durumu anlatmak için yazıyorum. Düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum. Benimkorkum da ilerde evlendiğimizde de ailesini ön plana alması. Maddi olarak bizi sıkıntıya sokacak şekilde yardıma devam etmesi. Ailem zor durumda elbette yardım edicem diyor da başka birşey demiyor. E peki biz ne olacağız dediğimde ben para biriktirmeyeceğim demedim ki, sadece sen belli bir mktar at diyorsun belki bi ihtiyaç olur o kadar atamam ama öbür ay daha fazla atarım diyor. Sonuçta bu onları öncelik yapmak değil de ne? Sen ilerde evlendiğimizde de benden gizli para yollar bana söylemezsin deyiverdim. O zaman öyle şey olur mu o başka, şu anda ihityaçları var diyor. Valla ne yapacağım, kırıcı olmadan nasıl bize öncelik vermesni sağlayacağım inan bilmiyorum...

Seni kırdıysam özür dilerim, izahat derken yanlış ifade ettim kendimi. Sen şu an ihtiyaçları var diyerek durumu kendin için kabul edilebilir hale getiriyorsun, öyle inanmak istiyorsun anlamında söyledim, belkide bana öyle geldi. Kızma bana ama bunu düzeltemezsin, engel olamazsın. Bu adam böyle, bunu böyle kabul edeceksin. Bak aç o hesabı. sen her ay 10 koyarsan o 3 aya bir 2 koyacak. sonra ortaya çıkan parayı siz biriktirmiş olacaksınız. Bak düşün, bir insanın paraya en çok ihtiyacı oldugu dönem hayatında ne zamandır? Evlenirken. Düğün borç ev eşya vs derken en çok para o zaman gider. Bu adam şimdiden bunu arkaya atıyorsa, sen düşün siz evleneceksiniz kira bile olsa belirli bir düzeniniz olacak. hiç bi 3 5 kenara atmayacaksınız ilerde çocugumuz olursa diye? Bunlar hep gidecek işte. Benim senden tek dilegim kendini kandırma, bunları iyi düşün. yok şimdi ihtiyaçları var bilmemne palavra asıl o abinin kardeşine yardım etmesi gerekir şu an nerde kalmış borç ödetmesi. Hem askerdeki adama ne kadar para gönderecekler Allah aşkına her ay 2 bin mi harcayacak bu adam askerde? Kırıcı olsan da olmasan da farketmez. sen biraz üzerine gitsen kırıcı olmasan bile sen benim ailemi istemiyor musun o zaman ilerde seninkilere de yardım etmeyiz beni bu yaşa kadar getirdiler şimdi bakma sırası bende tarzında laflar duyacaksın.

Ben mesela bunun önüne geçmek için ona dedim ki, ailem evlenirken çok sıkıntı çekmiş, o yüzden ev olmadan evlenmeme izin vermeyeceklermiş dedim. Gerisini otursun o düşünsün.

Çok haklısın canım. Açıkçası şöyle bir durum da var. Benim annemle babam ayrı. Annem, kardeşim ve ben anneannemin evinde kalıyoruz yıllardır. Dördümüz yaşıyoruz. Kardeşimle ben orada büyüdük. Babamdan zerre maddi yardım görmüyoruz, hiç de görmedik. Gerçekten de annemin içinde uhtedir hep kendi evi olmayışından, senin evin olsun istediğin gibi kendince döşe yaşa diye. Ama bunun için asla diretmedi, aksine sevgilimi tanıdığından ve sevdiğinden dolayı herşeyi yavaş yavaş halledersiniz hepimizin desteğiyle, kendinize dert etmeyin dedi. Hatta anneannemle ikisi şimdiden çeyiz takımı vs aldılar, ellerinden geldikçe bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.Bundandır ki ben de kira öder gibi ev sahibi olma hayali kurdum hep. İstanbul'da çok fazla sayıda siteler var şimdi uygun ödeme planları sunan. Allahın izniyle bu sene kpss yle kamuya atanırsam da eğer, en büyük hayalim bir ev satın almak ve onu ödemeye başlamaktı ama şu şartlarda, peşinatsız vs hayal gibi duruyor bu zaten. Ben bundan geçtim, kira olsun ama bizim olsun derdindeyim. Ama aşırıya kaçılmadan yapılacak bir nişan (onu da zaten biz yapacağız), düğün ve temel ev eşyaları için dahi çoook zamanımız var gibi duruyor...Sevgilime aileme ihtiyaçları oldukça veririm dediğinde o zaman bana gelecekle ilgili hiçbir şey vaadetme dediğimde zaten ben bir şey vaadetmiyorum, ev alacak durumda olmadığımı söyledim diyor...Neyse çok doluyum, yazdıkça rahatlıyorum aslında. Bakalım zaman neler gösterecek...

Son düzenleyen: Moderatör:

İşte en büyük hatayı burda yapıyorsun. Bende yaptım ordan biliyorum. Ben erkek arkadaşımla en başlarda şyle düşünürdüm. iyi bir insan olsun vicdanlı olsun, insan olsun, ailemi sevsin beni sevsin. ben onun için katlanırım önemli değil herkesin mercedesi mi var derdim. çok çok uzun yıllardır birlikteyiz hep kendimden verdim ona. Sonra baktım değersiz kıymetsiz olan benim. O ilgisiz alakasız ailesi benden üstün oldu, zamanında bağıra çağıra kavga ederdim , git bak annedir sarıl öp, alakalı ol, sen onun oğlusun diye. Bana kızardı, karışma bizim yle ilişkimiz yok diye. Ama adam son 3 senedir bir anneci bir anneci şaşarsın. Ben yaptığım fedakarlıklarla kaldım. Bak bir hikaye var ben çok sevdim sana anlatayım.

Zamanın birinde bir kız varmış, adamı çok seviyormuş. İstemeye gelmişler kızı, çocugun babası ben bunlar için hiçbirşey yapamam demiş. Borç harc evlenmişler, çogu şeyi kız tarafı yapmış. Evlendiklerinde adam kızı hem kendi hemde ailesin ezdirmiş. artık dayanamayan kız babasının evine dönmüş. hamile oldugunu öğrenmiş. Bunu duyan erkek babasıyla gelmiş, ben çok pişmanım karımı geri istiyorum demiş. Kızın babası bu sefer o kadar kolay olmaz deyip yeni baştan düğün ev eşyalar istemiş. Oğlanın babası kabul etmiş. Düğün sabahı gelini ata bindirirken kız düşecek gibi olmuş sendelemiş. Oğlanın babası demiş ki, aman sıkı tut oğlum çok para verdik demiş.

Anlayabiliyor musun? Sen aman kalsın aman olmasın aman yeterki beni sevsin derken yapılan fedakarlıkların hepsi boşa gidiyor. ben öyle bir insandım ki cebimdeki son parayı ona verirdim, herşeyimi paylaşırdım, hayat standartlarım yüksek olasına ragmen yeterki yanımda ol deyip herşeyi bir kenara attım. Ne oldu? Evlenmeden anneci olmalar. Ama o benim aile beni büyüttü demeler. Ya sen kime diyosun bunu? Sana yıllarca bunu anlatmaya çalışan bendim zaten. Şimdi mi kıymetli oldu o aile? Beni kim büyüttü ağaç kovugundan mı çıktım ben.

Şimdi çok rahatım. yaslanıyorum arkama, eğer bir gün seninle evlenmeye karar verirsem, bizim adetlerimiz örfümüz vs miz şu şu şu diyorum. Bunları yapmazsan ailem vermez diyorum çekiliyorum. banane ya. ben bu adama kuru ekmek yiyelim dedim de ne oldu kıymet mi bildi?

Ayrıca neden azla yetiniyorsun, ilk sayfada yazmışsın mütevazı şeyler diye. Neden ki? herhalde 5 seneye bir düğün yapmayacaksınız siz değil mi? Niye mütevazı. Onlar o parayı sizsizde ödeyebilir, siz bir kere daha düğün yapabilir misiniz? yazıktır ya gencecik insanlara yeni ev kurma borcu yüklemek! Birde üzerine olan paralarını da almak.

İlişkimde sorun yok deme. sen ve annen düzgün, azla yetinen insanlar oldugunuz için sorun yok. Yapma bunu. Annene de söyle kısmasın isteklerini. Annen çağırsın konuşsun bakayım ben kızımı evsiz evlendirmem diye. bak nası tutuşur eder. Annende sevince iyice rahatlamış, benimkide öyleydi. Bak zaten zor bir hayatın varmış anladığım kadarıyla, baban yardımcı olmamış siz 3ünüzmüşsünüz. Böyle büyümek nedir sen daha iyi bilirsin. 10 kat fazla düşünmen gerekir böyle bir insanla evlenirken. Yazık değil mi annen bu yaşta kirada sende deseydin ya o zaman bende anneme yardım edicem ihtiyacı var ev alsın kendine iyi kötü birşey diye? Bak işler nereye varırdı o zaman.

Yorumlari okudum da ne kadar dogru seyler yazmissiniz. Ben de evlenirken her seyi az istedim. Balayi yok dugun yok istedigi ucuz mobilyalari aldim yapmadigim kalmadi. Evlenir evlenmez taktiklari bi miktar takilara goz diktiler. Vermedigim icin sokakta birakildim. Borclarini kanitlasaydi verecektim. Kuru ekmek yiyelim raziyim ama bana borclarini kanitla oderiz dedim. Sokaktan almis gibi beni sokaga teslim etti. Yaptigim hic bi fedakarlik gozune gelmedi. Degersiz gordu beni. Maasi da buyuk ihtimal ailesine gidiyodu. Cunku evin hic bi ihtiyacini karsilamiyordu. İki aylik yeni evliyken birikmis faturalar odenmemis taksitler vardi. Tek diyecegim fedakarlik yapma. Evlensen de dert sahibi olursun onunla. İyi dusun. Evlilik florte benzemiyor. Adamin hayatini kaydiriyorlar. Asigim seviyorum isleri bos isler.

Uzun yillar sevgili kaldigim esim yillarca bin lira gibi bi rakamla hem calisti hem okudu.maasiyla ailesine destek oldu.birakin birikim yapmayi borca girip aile borcuni kapatti...bizim evlilik hayalimiz hep oldu ama ben hic bi zaman maddi konularda konusmadim.karismadim aile hesaplarina.o donemlerin tadini cikardim...hani hic sizin gibi dusunmedim ne olacagiz diye..
Ve....2013 miladimiz...memuriyeti geldi.aldigi maasin uc kati kadarda maas...hemen bankadan kredi cekti.iki ay icinde nisan ve iki dugunum yapildi..
En guzel imkanlarla evlendim.evim esyam herseyim icime sindi sukur...suan kiradayiz.kredi borcumuz biticek iki yil sonra.eve giricegiz nasipse:)
Ailesine gelince;miras kaliyor ayni ay.ev kaliyor.ve kira odemedikleri icin cok rahat geciniyolar sukur...demem o ki rabbim neylerse guzel eyler...cok cok plan yapiyorsun.isteklerin hemen olsun diye kosturuyosun...kendini bogma bu kadar...herseyin bi zamani yordami var...

Herkese yrumları için teşekkür ederim. Herkesin haklı olduğu noktalar var. Bir arkadaşımız çok çok düşünüyorsun demiş. Açıkçası uzun süreli bir ilişkimiz var. Çok gençtik başladığında ikimiz de. Son bir iki seneye kadar ben evlilik dşünen biri değildim, maddi konuları da hiç kafama takmaz, nasılsa zaman içinde herşey hallolur derdim. Bu düşünceyle başka şehirde yüksek lisansa başladım, önce kendi kariyerime odaklanayım, nasılsa birlikteyiz birbirimizi seviyoruz dedim. Belki de benim son 2 senedir şehir dışında yüksek lisans yapıyor oluşum sevgilimi rahata itti. Bu zamana kadar evlilik isteğinden planlarından söz eden hep oydu. Ne zaman ki ayrı şehirlere düştük, o zaman para biriktirme vs gibi konuları, bizi 2.plana attı ve ailesine odaklandı. Sezarın hakkı sezara demişler, burda bu işte kendi payımı da görüyorum biraz. Biraz benden de kaynaklandı. Ben yüksek lisans için sevgilimden ayrı kalınca onu çok özledim ve artk bitirip döndüğümde ondan daha fazla ayrı kalmak istemediğimi fark ettim. Evlilik için planlar yapmaya, heveslenmeye başladım. Ama karşımda o hevesli insanı göremiyorum artık. Bu da beni çok üzüyor...( Bu arada çok yoğun bir bölümde yüksek lisans yaptım, bir dönem yurt dışına da gittim. Bu yoğunluğun içinde çalışmam işe girmem mümkün olmadığı için ben de para biriktiremedim. Ama benim ailem için para sorun değil benim evlenmemde. Ben bugün istesem az çok bir şeyler olur. Ama tek taraflı olmuyor tabii. Onun ailesinden gelen hiçbir şey yok.)

sevgilinin bir ailesi var ve sen ayri yerdesin ailesi ayri yerde..simdilik seninle bir aile olmak istemiyor anlasilan..bu kadar yilin ardindan bir resmiyet kazanmamasi bnm aklima baska birsey getirmiyor ailesi daha on planda..sende biraz kendini geri cek baklm ne yapacaklar

aile olmak istiyor ama öte yandan kendi ailesine de elinden geldiince yardımcı olmak istiyor. onlara hayır demek istemiyor nedense bir şey istediklerinde. ama olan bize oluyor, bizim yakın zamanda bir gelecek kurmamız zorlaşıyor işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…