Nişan+Düğün öncesi para biriktirme

Daha önce evlenmeden önce ev alma isteğim olduğuna dair bir konu açmıştım belki hatırlayanlarınız vardır...Bu konuda erkek arkadaşımla konuşurken konu çok farklı yerlere gelmişti ve daha öncelikli sorunlarımız olduğu ortaya çıkmıştı...

Sorun şu arkadaşlar: Bizim 5,5 yıllık bir ilişkimiz var. Herşey çok ama çok güzel gidiyor allaha şükür, birbirimize saygımız sevgimiz sonsuz. Lakin bu zamana kadar daha öğrencilik yıllarımızdan itibaren evlilik planları yapan ve ilgisini, isteğini hep belli eden sevgilim, askerden gelip işe girdiğinden beri bu konulara eskisi kadar ilgi göstermez oldu. Sebebi ise ailesinin durumunun olmayışı ve sevgilimin işe girdiğinden beri elinde avucunda ne varsa onlara vermesi. Sevgilim kenara hiç para koyamıyor. Ailenin en küçük çocuğu olmasına, evde kendisi dışında çalışan babası (çift maaş), abisi ve annesi olmasına rağmen (annesi yeni çalışmaya başladı ihtiyaçtan dolayı bir terzinin yanında işe girmiş) olmasına rağmen ailenin geçimini en çok sevgilim üstleniyor ve bundan hiç de gocunmuyor. Aksine bunun onun görevi olduğunu ve ailesinin ne kadar isteerse o kadar onlara maddi destek olacağını söylüyor. Onlar 4 kardeşler. 1 ablası ve 2 abisi var. Ablayla bir abi evli, onların bir maddi katkıları yok. Aksine evli olan abi ailenin borçlarını sebebi ve ailenin belini büken ona iş kurma ve düğün masrafları...Sevgilim büyük abisinin düşüncesizliklerine, sabit bir işi olmayışına ve ailesini borç altına sokmasına kızıyor ve aynı şeyi ailesine kendisi de yaşatmak istemiyor.

Geçenlerde ben kira öder gibi ev sahibi olma isteğimden falan bahsederken sevgilim açık açık ev borcu altına giremeyeceğini, nişan düğün gibi resmi işlerin daha vakti olduğunu söyledi açık açık. Bir sene sonra nişan yaparız, kendimi düze çıkarınca da düğün diyor. Gel bir sene boyunca ikimiz de belli iktarda her ay bankaya para atalım dedim. Ben belli bir miktar kenara atamam, ailemin ihtiyacı olduğunda onlara veririm, arta kalanı koyarım diyor. Öncelik ailesinde yani. Böyleyken bizim nasıl bir yuva kurmamızı bekliyorsun dediğimdeyse herşey hallolur sen maddi işlere bu kadar karışma, şimdilik onların ihtiyacı var diyor. Ben anlamıyorum, kenarında köşesinde beş kuruşu yokken ve düzenli birikim yapamaycağını söylerken nasıl evleneceğiz, nasıl yuva kuracağız anlamıyorum...Ev almaktan geçtim zaten, mütevazi bir nişan düğün ve ev tutma, ev döşeme de hatırı sayılır mktarda para gerektiriyor...

Konuşurken biraz kırıcı da oldum istemeden, ailen maddi olarak destek olmuyorlar bari köstek de olmasınlar dedim. Çünkü ailesinin tavrı biz sana bu yaşa kadar baktık sıra artık sende şeklinde. Ama bu çocuğun nerdeyse 6 yıllık bir ilişkisi var, ee artık ciddi bir şeyler düşünmüyor musunuz diye sormaları lazım değil mi?Paran var mı diye sorulmaz mı? Beni tanımalarına ve sevmelerine rağmen üstelik. Bilmiyorum, ailesine elbette yardım etsin ama kendisi için de bir şeyler yapmadan nasıl olacak bizim işimiz? Benim bu lafm üstüne sevgilim elbette yardım edicem onlar köstek falan olmuyor onlar benim ailem. Ne zaman param yeterse o zaman olur vs diye sertleşti. Benzer süreçlerden geçenler varsa önerilerini bekliyorum. Daha da kırıcı olmaktan korkuyorum...

canım sana çok samimi bir biçimde kendimi açmak istiyorum. belki bir yarana merhem olurum. aynısı benim nişanlımdı. daha dogrusu sevgilimdi o zamanlar. bende sen gibi evim olsun istiyordum herkes gibi sen gibi. ama nişanlım çalışıyordu ve maaşını ailesine veriyordu. bn ya kenara koyalım edelim diyordum tıpkı sevgilinini dediklerini söylüyordu. önce onların ihtiyaçları diyordu. sonra beni istediler, nişanlandık. sonra nişanlım askere gitti, geldi işe girdi. ondan sonra yine büyük bir kısım ailesine az bir kısım bizim için ayırıyordu. sonra işten cıkarıldı ve düğüne çok az kalmıstı. ama ailesi bize destek oldular. kenarda çok az birikmişimiz vardı ama hem kp hem kv bize canı gönülden destek oldu. neden biliyormusun? çünkü oğulları onların zor zamanında yanındaydı ve şimdi evlatları zor durumdaydı. evet şimdi sana aman ne var idare etsinler, bizim daha çok ihtiyacımız gibi geliyor banada öyle oluyordu ama inan hiç kolay değil ev döndürmek. ama sen şimdiden sevgilinin ailesiyle olan maddi işlerine karısırsan bu hem sevgilinin hem ailesinin sana karşı bakışlarını değiştirir. biraz rahat ol. emin ol düğün işleri başlayınca herşey yoluna giriyor. ama şimdiden sevgilini ve ailesini sıkıştırırsan sana karşı bilenirler. sen böyle sıkıştırırsan aileside madem öyle yapıyordu o zaman ne biriktirdilerse onla yapsınlar der kenara çekilirler. ayrıca bu tavrı sevgilinden de görebilirsin. ama sen şimdi daha anlayışla yaklasırsan emin ol zamanı gelince bunun faydalarını görürsün:KK70: yani bi kenara üç beş kuruş arttırıp birilerinin canını sıkıp,üzeceğine; bırak para birikmesin kalpler kırılmasın, sonra sana o kalpler çok daha fazla kazandırır. biraz dağınık oldu ama toparlayabildiğim kadar anlattım. şöyle diyim sana bir ay sonra düğünüm var. kira olsa bile bnm bir yuvam oldu, hepsi istediğim gibi eşyalarım oldu, her dediğim oluyor çok şükür:KK70: hemde kvmde kpımde nişanlımda her dediğimi severek yapıyor çünkü ben onların işlerine karışmadım, nişanlım ailesine bir verdi şimdi onlar bize 5 veriyor. umarım seniin içinde herşey yoluna girer:KK70: be relaxx:KK70:D

canım yazdıkların gerçekten yüreğime su serpti. Yaşadıklarıma benzer şeyler yaşayan birinin hikayesinin sonunun mutlu bir biçimde bağlandığını görmek moral oldu inan..Hiçbir zaman onun ailesine karşı olmak istemedim, çünkü daha şimdiden böyle birşey olursa ilerde daha büyük sorunlar olabileceğinin farkında oldum hep. O yüzdendir ki ailesiyle iyi ilişkiler geliştirmeye çalıştım, çoğu akrabasını tanıyorum abisinin nişanına gittiğimden dolayı. Hepsi beni çok beğenmiş ve hakkımda çok olumlu şeyler söylemişler.Lakin sevgilmle konuşurken istemeden de olsa biraz önce bizi ön plana al mesajı verdim ve onlar benim ailem diye korumacı bir tavra büründü hemen...Sanki ailesine karşı ben gibi..O günden bu yana zaman geçti, bir daha hiç bu mevzuyu açmadım. Açmayı da düşünmüyorum ama ben kırıcı olmadan, ben uyarmadan kenara para koysun istiyorum. Aile atıyorum hadi mutfakta bir şeyi değiştirelim dese hoop biriktirdiği üç kuruş da oraya gidecek bunu biliyorum. Zamanı geldiğinde umarım ailesi tıpkı senin nişanlının ailesi gibi destek olur, bundan emin değilim çünkü. Sevgilim zamanı gelince herşey hallolur deyip dururken herhalde bunu kastediyor, ailem borç harç olsa da yapar demek istiyor...

Aslında belki de benim burda en büyük hatam bunları annemle anneanneme anlatmak oldu...Onlar bu gidişle sizin evliliğiniz zor diyorlar, onlar iki üç kuruşla da olsa benim için çeyiz hazırlayıp ellerinden gelen desteği gösterirken sevgilimin, daha ziyade ailesinin çabalamadığını düşünüyorlar..En iyisi şimdiden mevzuları bu kadar dallandırıp budaklandırmadan akışına bırakmak galiba...

Daha önce evlenmeden önce ev alma isteğim olduğuna dair bir konu açmıştım belki hatırlayanlarınız vardır...Bu konuda erkek arkadaşımla konuşurken konu çok farklı yerlere gelmişti ve daha öncelikli sorunlarımız olduğu ortaya çıkmıştı...

Sorun şu arkadaşlar: Bizim 5,5 yıllık bir ilişkimiz var. Herşey çok ama çok güzel gidiyor allaha şükür, birbirimize saygımız sevgimiz sonsuz. Lakin bu zamana kadar daha öğrencilik yıllarımızdan itibaren evlilik planları yapan ve ilgisini, isteğini hep belli eden sevgilim, askerden gelip işe girdiğinden beri bu konulara eskisi kadar ilgi göstermez oldu. Sebebi ise ailesinin durumunun olmayışı ve sevgilimin işe girdiğinden beri elinde avucunda ne varsa onlara vermesi. Sevgilim kenara hiç para koyamıyor. Ailenin en küçük çocuğu olmasına, evde kendisi dışında çalışan babası (çift maaş), abisi ve annesi olmasına rağmen (annesi yeni çalışmaya başladı ihtiyaçtan dolayı bir terzinin yanında işe girmiş) olmasına rağmen ailenin geçimini en çok sevgilim üstleniyor ve bundan hiç de gocunmuyor. Aksine bunun onun görevi olduğunu ve ailesinin ne kadar isteerse o kadar onlara maddi destek olacağını söylüyor. Onlar 4 kardeşler. 1 ablası ve 2 abisi var. Ablayla bir abi evli, onların bir maddi katkıları yok. Aksine evli olan abi ailenin borçlarını sebebi ve ailenin belini büken ona iş kurma ve düğün masrafları...Sevgilim büyük abisinin düşüncesizliklerine, sabit bir işi olmayışına ve ailesini borç altına sokmasına kızıyor ve aynı şeyi ailesine kendisi de yaşatmak istemiyor.

Geçenlerde ben kira öder gibi ev sahibi olma isteğimden falan bahsederken sevgilim açık açık ev borcu altına giremeyeceğini, nişan düğün gibi resmi işlerin daha vakti olduğunu söyledi açık açık. Bir sene sonra nişan yaparız, kendimi düze çıkarınca da düğün diyor. Gel bir sene boyunca ikimiz de belli iktarda her ay bankaya para atalım dedim. Ben belli bir miktar kenara atamam, ailemin ihtiyacı olduğunda onlara veririm, arta kalanı koyarım diyor. Öncelik ailesinde yani. Böyleyken bizim nasıl bir yuva kurmamızı bekliyorsun dediğimdeyse herşey hallolur sen maddi işlere bu kadar karışma, şimdilik onların ihtiyacı var diyor. Ben anlamıyorum, kenarında köşesinde beş kuruşu yokken ve düzenli birikim yapamaycağını söylerken nasıl evleneceğiz, nasıl yuva kuracağız anlamıyorum...Ev almaktan geçtim zaten, mütevazi bir nişan düğün ve ev tutma, ev döşeme de hatırı sayılır mktarda para gerektiriyor...

Konuşurken biraz kırıcı da oldum istemeden, ailen maddi olarak destek olmuyorlar bari köstek de olmasınlar dedim. Çünkü ailesinin tavrı biz sana bu yaşa kadar baktık sıra artık sende şeklinde. Ama bu çocuğun nerdeyse 6 yıllık bir ilişkisi var, ee artık ciddi bir şeyler düşünmüyor musunuz diye sormaları lazım değil mi?Paran var mı diye sorulmaz mı? Beni tanımalarına ve sevmelerine rağmen üstelik. Bilmiyorum, ailesine elbette yardım etsin ama kendisi için de bir şeyler yapmadan nasıl olacak bizim işimiz? Benim bu lafm üstüne sevgilim elbette yardım edicem onlar köstek falan olmuyor onlar benim ailem. Ne zaman param yeterse o zaman olur vs diye sertleşti. Benzer süreçlerden geçenler varsa önerilerini bekliyorum. Daha da kırıcı olmaktan korkuyorum...

canım biraz sert olabilir kusura bakma ama
sevgilin evlenincede böyle olacak peki buna sen katlanabilecek misin
ailesinin istekleri hep senden önce gelecek
bak benim babam anneme şu sözü söylediğinde anlamıştık bizde
''siz burda aç kalcakasınız ama onlar orda tok kalacak''
benim babamda senin sevgilin gibi idi evlenincede durumu hiç değişmedi
kardeşine annesine baktı hatta ve hatta yiğenlerine baktı
ben dersaneye gidemedim paramız olmadığı için(!)ama yiğenim gitti
biz ömrümüzde özel hastane görmedik paramız olmadığı için(!)ama onlar en ufak şseyde özelde
ve bunun gibi bir sürü şey.....

inş senin sevgilinde aklını başına toplarda bir evliliğin ne kadara mal olacağını bilir
sen hiç bişi istemesn bile bir e vdüzmek ez az en az diyorum 15.000-20.000 beyaz eşyası pperdesi halısı vs vs vs gelinlik damatlım altın
inş seni üzmez ama sende aklıı ol körü körüne bağlanma

Beklentinizi anlıyorum ve herşey hallolur gibi ütopik bir düşünceye de katılmıyorum. Bir hedef varsa ona göre hareket etmek istiyor insan, mesela biz aileleri tanıştırdıktan sonra kolları sıvadık birikim yapamadık ama ben çeyiz alışverişine girdim o takı, şimdi beyaz eşya işini halledeceğiz derken belki bir de kredi çekeriz yetişmeyeceği yerde, takıları yaptık demiştim söylemedi ailesine mesela, isteyen olur dedi. Allah korusun sağlık sorunu olursa zaten ben veririm dedi ama öyle ailem istedi hemen vereyim mantığında da olmadı. Bu sebeple senin yani szin geleceğinizin farkında olması gerektiğine inanıyorum. Aile çok önemlidir sırt dönsün diyemez kimse ama madem ciddi bir ilişkisi var bunu da görmeli insan. :KK14:

Ben hiçbir zaman hayalci bir insan olmadım. O daha biz öğrenciyken evlenmekten, evlilik hayatımızın nasıl olacağından bahsederdi, hatta askere gitmeden önce de nişan yapmak istemişti. Ben o zamanlar bu işlerin kolay olmadığını, daha ikimizin de işinin gücünün olmadığını ve o askerliği aradan çıkarmadan nişan falan istemediğimi söylerdim. O ise hep hallolur bi şekilde, nişan aile arasında olabilir vs derdi. Şimdi ne zaman işe girdi, ailesinin kendisinden beklenti içinde olduğunu gördü, o zaman bu işlerin o kadar kolay olmadığını anladı. Gerçekleri gördü. Bundan sonra artık mantık çerçevesinde bankaya belli miktar para atalım dediğimde ise belli miktar atamam diyor. Ne kadar atabilirse o kadar atarmış. Öncelik ailesinin isteklerinde. Bu fikrinden nasıl vazgeçirebilirim cidden bilmiyorum. Onu seviyorum, her konuda anlaşırız, cidden yıllardır sevgili olmanın ötesinde çok iyi dost ve arkadaş da olduk. Ailem de zaman zaman evlenecek çocuğuna zerre maddi destek olmayan, üstelik sürekli ondan para alan bir aileye gelin gidecek, ömür boyu onlarla birlikte olabilece misin iyi düşün vs diyorlar ama şu anda hiç duymak istemiyorum bu sözleri inanın...Tek istediğim sevgilimin bizi ön plana almasını sağlamak ama bunu onu kırmadan, ailesine karşı bir tavır içindeymişm gibi hissettirmeden yapmak. Çünkü fazla konuşunca da onlar benim ailem, bu yaşa beni onlar getirdiler, zorlukla, kredi çekerek borçlanarak bana baktılar yeri geldi hiçbir şeyimi eksik etmediler vs diyor. E iyi hoş, anlıyorum da, ben de senin hayatında nerdeyse 6 yıldır olan bir insanım. En değer verdiğini söylediğin insanım. Senin ailen olacağım. Bilmiyorum...

canım yazdıkların gerçekten yüreğime su serpti. Yaşadıklarıma benzer şeyler yaşayan birinin hikayesinin sonunun mutlu bir biçimde bağlandığını görmek moral oldu inan..Hiçbir zaman onun ailesine karşı olmak istemedim, çünkü daha şimdiden böyle birşey olursa ilerde daha büyük sorunlar olabileceğinin farkında oldum hep. O yüzdendir ki ailesiyle iyi ilişkiler geliştirmeye çalıştım, çoğu akrabasını tanıyorum abisinin nişanına gittiğimden dolayı. Hepsi beni çok beğenmiş ve hakkımda çok olumlu şeyler söylemişler.Lakin sevgilmle konuşurken istemeden de olsa biraz önce bizi ön plana al mesajı verdim ve onlar benim ailem diye korumacı bir tavra büründü hemen...Sanki ailesine karşı ben gibi..O günden bu yana zaman geçti, bir daha hiç bu mevzuyu açmadım. Açmayı da düşünmüyorum ama ben kırıcı olmadan, ben uyarmadan kenara para koysun istiyorum. Aile atıyorum hadi mutfakta bir şeyi değiştirelim dese hoop biriktirdiği üç kuruş da oraya gidecek bunu biliyorum. Zamanı geldiğinde umarım ailesi tıpkı senin nişanlının ailesi gibi destek olur, bundan emin değilim çünkü. Sevgilim zamanı gelince herşey hallolur deyip dururken herhalde bunu kastediyor, ailem borç harç olsa da yapar demek istiyor...

Aslında belki de benim burda en büyük hatam bunları annemle anneanneme anlatmak oldu...Onlar bu gidişle sizin evliliğiniz zor diyorlar, onlar iki üç kuruşla da olsa benim için çeyiz hazırlayıp ellerinden gelen desteği gösterirken sevgilimin, daha ziyade ailesinin çabalamadığını düşünüyorlar..En iyisi şimdiden mevzuları bu kadar dallandırıp budaklandırmadan akışına bırakmak galiba...

tatlım anlıyorum seni diyorum ya bende aynı düşünüyordum, yani yapalım ddim edelim dedim biriktirelim dedim ama yapamam şimdi dedi bekle zamanı gelince ben yapıcam dedi. ve yaptıda. yani emin ol o da istiyordur evlenmeyi, seninle aynı evi paylaşmayı ama olmayınca olmuyor bazen o yüzden sabretmek gerekiyor.
arkadaşlar herşey hallolur gibi ütopik düşüncelere katılmıyorum, evlendikten sonrada böyle olur gibi şeyler söylemişler. bak bu durum çok keskin bir çizgi. yani bunu anlamak sadece senin einde. şimdi söyle diim sana eğer sevgilin seni ailesine karşı eziyorsa, ezdiriyorsa, her daim önce onlar gibi sert bir tavır sergiliyorsa her durumdaaaaa(ki bnm anladıgım öyle değil) evet o zaman bazı şeyler değişmeyebilir. ama sen ikidir sadece maddi konudaki sıkıntıdan bahsediyorsun bizde böyleydil ama bnm nişanlım beni ailesiyle karşı karşıya asla getirmez getirmedi de. geldiğimiz zamanlarda da(ufak şeylerolsa dahi) gül haklı anne lütfen bu konuyu kapatalım dedi ve beni önde tuttu. yani şu an ailesiyle sen araasında bir seçim durumu oluşuyor demişssin ya o sadece şu anlık maddi bir mesele. ama normalde nişanlın arkandaysa, ve şu an öyle yapması gerekiyorsa bırak yapsın. herşey hallolur kısmına gelince elbette el el üstünde el şeyin üstünde durmakla birşey olmuyor ama sevgilin zaten çalışıyor sende öyle. yani daha zamanı değil bence bu kadar ince hesaplar yapmanın. ki sonrasında bile öyle harcamalar çıkıyorki hiç hesapta olmayan ama oluyor işte bir şekilde. yani ütopik bir düşünce değil evet çabalayınca öyle yada böyle oluyorr... önemli olan ne istediğine karar vermek. ev araba herşeyin en alasıyla muhtşem bir yaşammı(bunu herkes ister elbette), yoksa sevdiğinle bir olmakmı her koşulda. zaten sevginin güzel tarafı da burda çıkıyor ortaya. senin istediğin sevdiceğin olunca oda görüyor ve o da seni mutlu etmek için fazlasıyla çabalıyor... bunlar benm hayatımın yaşanmış gerçekleri ütopyalar değil.. bir kırmızı buzdolabına aşık oldum alamam dedi bir iki söyledim baktım alamam hayatım bütçem elvermıyor dedi senden kıymetli değil dedim allem etti kallem etti aldı. bir koltuğa aşık oldum alamayız dedi. kpm biraz pahalı kızım dedi. nişanlım öyle etti böyle etti yine aldı. bir eşyayı beğeniyorum ya ama öylemi böylemi diyorlar onlarıda anlamaya çalısıyorum tamm diyorum zaten gönülleri el vermıor yıne bnm istediğim oluyor sonunda:KK70: yani herşey gerçekten bir şekilde oluyor.. sekiz yıllık sevgilim, tanıştığımızın ikinci ayı bana yüzükle geldi ve ben o yüzüğün öyle gençler arasında olanlardan olmadıgını anladım. hiç pişman olmadım. hep evlilik hayyaleri kurardık. hayal gibiydiler gerçek olmazlar sanırdım. iki yıldır nişanlıyım evlenemicem dedim durdum. şimdi evim nerdeyse hazır ufak tefek şeyler kaldı ve tamda düşlediğimiz gibi bir ev oldu.. yani herşey hallolur demekten kastım bu bnm. sende biraz özveride bulunursun, o da. ayarlanıyor.

evet keşke ailene söylemeseydin. anneler girince biraz daha arada kalıyorsun. ama bizde böyleydık bende başladımdı çeyiz almalarına nişanlım sonradan bir depar attıı beni bile geçtii:KK70:D

ben de sen gibi çok düşündüm gecelerce planladım.olmayacak die gözyaşları döktüm şimdi herşey muhtesem gidiyor:nazar::nazar: şimdi dua ederkn allahım bne istedim sen verdin çok şükür şimdi olmayanlara, isteyenlere benden daha iyilerini ver diyorum. rabbim sanada bu güzle günleri en sorunsuz şekilde yaşatsın işalah... sabırlı ol, ve kendin ol:KK70:D

çok uzun oldu ama çok ufak bir not düşücem. bu işlere kalkışırken kuzenim bana çok güzel birşey öğretti bne kendime felsefe haline getirdim çok ama çok işe yaradı beki sanada bir faydası dokunur ilerleyen zamanlarda. "" en güzeli en iyi benim olsun diye uğraşma, benim olan şey en güzeli, en iyisi de" demişti kuzencim ben böyle çok mutlu oldum:KK70:D

Konun bana biraz tanıdık geldi canım. Biz de 7 sene sonunda evlendik. Askerden önce aynı seninki gibi aldığı para sürekli son kuruşuna kadar ailesine gidiyordu ki bir de abisi var. Borçlar ev masrafları vs vs. Ben ne zaman para biriktirelim bişeyler yapalım desem zamanı var dedi, şimdi imkansız dedi. Sizdekinin aksine bizimki ne zaman ki askerden geldi dank etti. Ailesine benden artık bişey beklemeyin bende kendi yuvamı kurucam dedi. Şükürler olsun hiç geri adım atmadı bu duruşunda. Geldiğinde daha işe girmemişti ilk mobilyamızı aldığımızda sonrasında da zaten kurtuluş olarak maaşlarımızın hepsini taksitlere bağladık çokta iyi yaptık hem borcumuzun büyük bi kısmını ödedik hemde bi yerlerden başlamak gerekiyordu. Ocakta askerden geldi eylülde evlendik.:KK16: Darısı sizin başınıza ama dediğim gibi şartların oluşmasını beklerseniz o şartlar hiç oluşmuyor, kimse de size hakkınızı yada geleceğinizi sunmuyor. Önemli olan ilk adımı atmak sonrası zaten çorap söküğü gibi geliyor. :KK34:

Sevgilin sana acikca dürüstce söylemis önceligim ailem, sonra sen, biz geliriz demis.
Oysa seni oyalamak icin bir sürü sey vaad edebilirdi.
Senin su anda yapman gereken sey artik bu konuyu hic acmamak ve üstüne gitmemek.
Ailesine sirtini dönmek istemiyordur anliyorum ama bir tarafdan da kendisini ve sizi bu kadar bosvermesini elbette anlamiyorum.
Evlilik konularini askiya almak en dogrusu.
Sonucta bunlari düsünmek icin onun sana evlilik teklifi etmesi gerekir, hadi artik ciddi adimlar atalim demesi gerekir.
Genellikle kizlar bu konuyu acinca erkekler kendilerini geri ceker, cogu arkadasimda da bu hep böyle oldu.

Böyle konuları okudukça kendi hemcinslerimden iyice soğur oldum gerçekten. Biz kadınlar ne zaman bu kadar hesapçı kitapçı ve bencil olduk. Burada açılan konuların çoğunun ana fikri hep aynı.

"takılar"
"düğünde aile yardımı"
"eşim ailesine yardım ediyor"
"imam nikahında kaç gr altın isteyeceğim"

Konu sahibinin diğer açtığı konuya da yorum yapmıştım o yüzden fazla uzatmak istemiyorum ancak, acaba kendi aileniz zor durumda olsa, "kusura bakma anne ben evleneceğim kenara para koymam gerek mi?" diyeceksiniz merak ettim.

Bakın ben evliyim, şuan da hamileyim. Değil sadece kendi ailem için eşimin ailesi için bile her türlü zorluğu göğüslerim. Varsa bize ihtiyaçları biz evlatları olarak koşacağız. Bu zorluğa şu sebep olmuş, bu sebep olmuş değil mesele, sonuç olarak zorda olan anne-babalarımız ise gerekirse kendimizi ikinci plana atacağız tabi ki. Zamanında onlar bizi büyütürken acaba kendileri için kaç planı yok saydılar hiç düşündünüz mü??

Lütfen böyle para hesabı yaparken, bir gün kendinizin de evlat sahibi olacağınızı hayatın neler getireceğini bilmediğinizi ve evladınızın da sizi yok saymasını ister miydiniz bir düşünün.

Böyle konuları okudukça kendi hemcinslerimden iyice soğur oldum gerçekten. Biz kadınlar ne zaman bu kadar hesapçı kitapçı ve bencil olduk. Burada açılan konuların çoğunun ana fikri hep aynı.

"takılar"
"düğünde aile yardımı"
"eşim ailesine yardım ediyor"
"imam nikahında kaç gr altın isteyeceğim"

Konu sahibinin diğer açtığı konuya da yorum yapmıştım o yüzden fazla uzatmak istemiyorum ancak, acaba kendi aileniz zor durumda olsa, "kusura bakma anne ben evleneceğim kenara para koymam gerek mi?" diyeceksiniz merak ettim.

Bakın ben evliyim, şuan da hamileyim. Değil sadece kendi ailem için eşimin ailesi için bile her türlü zorluğu göğüslerim. Varsa bize ihtiyaçları biz evlatları olarak koşacağız. Bu zorluğa şu sebep olmuş, bu sebep olmuş değil mesele, sonuç olarak zorda olan anne-babalarımız ise gerekirse kendimizi ikinci plana atacağız tabi ki. Zamanında onlar bizi büyütürken acaba kendileri için kaç planı yok saydılar hiç düşündünüz mü??

Lütfen böyle para hesabı yaparken, bir gün kendinizin de evlat sahibi olacağınızı hayatın neler getireceğini bilmediğinizi ve evladınızın da sizi yok saymasını ister miydiniz bir düşünün.

Kusura bakmayın da "hesapçı", "kitapçı" ve "bencil" gibi haksız ithamları hak edecek hiçbir şey yapmadım ve düşüncelerim sebebiyle de asla bunları hak ettiğime inanmıyorum. Biraz kendinizi tartarak yazarsanız sevinirim. Size diğer konumda da aynı cevabı vermiştim, sanırım anlaşılmamış. Burda da veriyorum. Ben sevgilimin ailesine yardım etmesine karşı değilim. Hiçbir zaman da olmadım. Elbette versin ama bizi unutarak hareket etmesin, tek istediğim bu. Eğer bir insan 5,5 yıldır hayatındaysa, sürekli olarak gelecek planları yapıyorsanız, nişan düğün planlarınızdan bahsediyorsanız aynı zamanda buna uygun hareket etmeniz gerekir. Hayatınızdaki nsan bunu bekler doğal olarak. Kaldı ki ailesinin durumu öyle çok kötü falan da değil. Şu anda kirada oldukları evden ayrılıp yeni, daha büyük bir eve geçmeyi planlıyorlar ve kirayı da arttırmaya hazırlar, 250-350 tl daha fazla verip daha iyi bir eve geçmek istiyorlar. Bunu daha bugün konuştuk. Şimdi soruyorum size, ailenin durumu gerçekten en küçük oğullarının maaşına ihtiyaç duyacak kadar kötü olsa her ay 250-350 tl fazla masraf yapmayı göze alabilirler mi? Sevgilimin de çalışıyor oluşuyla, ondan da destek gördükleri için rahat rahat bu kararı verebiliyorlar. Gerçekten zaruri bir durum olsa ortada versin zaten, gocunmuyorum. Ayrıca size şu soruyu da sormak istiyorum ama lütfen dürüstçe cvap verin: Hamile olduğunuzu söylemişsiniz. Siz de anne olacaksınız, çocuğunuzun hayatında gerçekten değer verdiği, yıllardır birlikte olduğu biri olsa elinizden geldğince onun yuva kurması için destek olmaz mısınız? Hele ki erkek çocuğuysa? Yıllarca ben ona baktım şimdi sıra onda hadi bakalım diye bir tavır içinde mi olursunuz yoksa? Veya siz evlenirken iki tarafın ailesi de ellerini hiç cebe atmadılar herhalde, bu kadar rahat konuştuğunuza göre siz ve eşiniz çok varlıklıydınız, eşiniz ailesine daha çok verip sizi ikinci plana atmış haldeyken evlendiniz herhalde?? Lütfen empati kurmadan yorum yapmayın.

Sevgilin sana acikca dürüstce söylemis önceligim ailem, sonra sen, biz geliriz demis.
Oysa seni oyalamak icin bir sürü sey vaad edebilirdi.
Senin su anda yapman gereken sey artik bu konuyu hic acmamak ve üstüne gitmemek.
Ailesine sirtini dönmek istemiyordur anliyorum ama bir tarafdan da kendisini ve sizi bu kadar bosvermesini elbette anlamiyorum.
Evlilik konularini askiya almak en dogrusu.
Sonucta bunlari düsünmek icin onun sana evlilik teklifi etmesi gerekir, hadi artik ciddi adimlar atalim demesi gerekir.
Genellikle kizlar bu konuyu acinca erkekler kendilerini geri ceker, cogu arkadasimda da bu hep böyle oldu.

Evet, sevgilim hep dürüst davrandı. Sana bir şey vaadetmiyorum, ev borcu altına giremem bile diyecek kadar dürüsttü yani :)
Ben de artık bu mevzuyu açmamaya, olayları akışına bırakmaya karar verdim. Ben zaten kenara atacağım ama ne kadar olur bilemem diyor. Ailesine verdiklerinden arta kalanları atsın bakalım, ne zaman olacaksa. Ne zaman hazır olursa o zaman o gelsin, o açsın artık bazı şeyleri.

Konun bana biraz tanıdık geldi canım. Biz de 7 sene sonunda evlendik. Askerden önce aynı seninki gibi aldığı para sürekli son kuruşuna kadar ailesine gidiyordu ki bir de abisi var. Borçlar ev masrafları vs vs. Ben ne zaman para biriktirelim bişeyler yapalım desem zamanı var dedi, şimdi imkansız dedi. Sizdekinin aksine bizimki ne zaman ki askerden geldi dank etti. Ailesine benden artık bişey beklemeyin bende kendi yuvamı kurucam dedi. Şükürler olsun hiç geri adım atmadı bu duruşunda. Geldiğinde daha işe girmemişti ilk mobilyamızı aldığımızda sonrasında da zaten kurtuluş olarak maaşlarımızın hepsini taksitlere bağladık çokta iyi yaptık hem borcumuzun büyük bi kısmını ödedik hemde bi yerlerden başlamak gerekiyordu. Ocakta askerden geldi eylülde evlendik.:KK16: Darısı sizin başınıza ama dediğim gibi şartların oluşmasını beklerseniz o şartlar hiç oluşmuyor, kimse de size hakkınızı yada geleceğinizi sunmuyor. Önemli olan ilk adımı atmak sonrası zaten çorap söküğü gibi geliyor. :KK34:

Bizimki de tam tersi askerden sonra böyle oldu :) Öncesinde daha pozitifti, herşeyi yapalım edelim bir an önce diyordu. Hatta askerden önce nişan yapalım çok istemişti. O zaman olsaymış olurmuş herşey ama artık çalışıyor olduğu için ailesinin beklentileri varmış...Bilmiyorum, erkeklerin düşünce yapısı bizden çok farklı herhalde...

Bizimki de tam tersi askerden sonra böyle oldu :) Öncesinde daha pozitifti, herşeyi yapalım edelim bir an önce diyordu. Hatta askerden önce nişan yapalım çok istemişti. O zaman olsaymış olurmuş herşey ama artık çalışıyor olduğu için ailesinin beklentileri varmış...Bilmiyorum, erkeklerin düşünce yapısı bizden çok farklı herhalde...

Sizin ilişkinizde uzun süreliymiş bu vadede kv adayını tanımışsındır heralde eğer gidip geliyorsan görüşüyorsan bi ağzını arasan hani onlar mı engel oluyorlar yada onlar bu konuda ne düşünüyorlar bi öğrensen :44:

Ben hiçbir zaman hayalci bir insan olmadım. O daha biz öğrenciyken evlenmekten, evlilik hayatımızın nasıl olacağından bahsederdi, hatta askere gitmeden önce de nişan yapmak istemişti. Ben o zamanlar bu işlerin kolay olmadığını, daha ikimizin de işinin gücünün olmadığını ve o askerliği aradan çıkarmadan nişan falan istemediğimi söylerdim. O ise hep hallolur bi şekilde, nişan aile arasında olabilir vs derdi. Şimdi ne zaman işe girdi, ailesinin kendisinden beklenti içinde olduğunu gördü, o zaman bu işlerin o kadar kolay olmadığını anladı. Gerçekleri gördü. Bundan sonra artık mantık çerçevesinde bankaya belli miktar para atalım dediğimde ise belli miktar atamam diyor. Ne kadar atabilirse o kadar atarmış. Öncelik ailesinin isteklerinde. Bu fikrinden nasıl vazgeçirebilirim cidden bilmiyorum. Onu seviyorum, her konuda anlaşırız, cidden yıllardır sevgili olmanın ötesinde çok iyi dost ve arkadaş da olduk. Ailem de zaman zaman evlenecek çocuğuna zerre maddi destek olmayan, üstelik sürekli ondan para alan bir aileye gelin gidecek, ömür boyu onlarla birlikte olabilece misin iyi düşün vs diyorlar ama şu anda hiç duymak istemiyorum bu sözleri inanın...Tek istediğim sevgilimin bizi ön plana almasını sağlamak ama bunu onu kırmadan, ailesine karşı bir tavır içindeymişm gibi hissettirmeden yapmak. Çünkü fazla konuşunca da onlar benim ailem, bu yaşa beni onlar getirdiler, zorlukla, kredi çekerek borçlanarak bana baktılar yeri geldi hiçbir şeyimi eksik etmediler vs diyor. E iyi hoş, anlıyorum da, ben de senin hayatında nerdeyse 6 yıldır olan bir insanım. En değer verdiğini söylediğin insanım. Senin ailen olacağım. Bilmiyorum...

ailesine karşı kendini borçlu hissediyor, yardım ederek mutlu oluyor. tamam bu kısmı güzel ama o zaman seni oyalamasının bi manası yok değil mi? ailesine destek olmaya devam etsin, hazır olduğunda evlilik kararı alsın. hem karnım doysun hem pastam dursun biraz sıkıntı. şu an daha yeni tanışıyor olsaydınız, ailenin karşısına çıksaydı sen de kabul etmezdin ailen de zannediyorum. flört bu yüzden sıkıntılı bir iş. 6 yılını vermişsin atsan atılmaz, satsan satılmaz. Allah yardımcın olsun, iyi düşün gerçekten.

Sizin ilişkinizde uzun süreliymiş bu vadede kv adayını tanımışsındır heralde eğer gidip geliyorsan görüşüyorsan bi ağzını arasan hani onlar mı engel oluyorlar yada onlar bu konuda ne düşünüyorlar bi öğrensen :44:

ailesiyle saygı ve sevgi çerçevesinde, biraz mesafeli bir ilişkimiz var. yani çat kapı ben geldim veya haber verip ben geliyorum çaya gibilerinden bir ilişkimiz yok. gerçi annesi hep beni çağırır ama ben son 2 yıldır başka şehirde okuduğumdan dolayı da gidemiyorum. yani ağzını arayacak yakınlığımız yok şu an için. gerçi klasiktir her ramazanda iftara çağırırlar, ramazana kaldı artık :KK70: :KK70: :KK70:

ailesine karşı kendini borçlu hissediyor, yardım ederek mutlu oluyor. tamam bu kısmı güzel ama o zaman seni oyalamasının bi manası yok değil mi? ailesine destek olmaya devam etsin, hazır olduğunda evlilik kararı alsın. hem karnım doysun hem pastam dursun biraz sıkıntı. şu an daha yeni tanışıyor olsaydınız, ailenin karşısına çıksaydı sen de kabul etmezdin ailen de zannediyorum. flört bu yüzden sıkıntılı bir iş. 6 yılını vermişsin atsan atılmaz, satsan satılmaz. Allah yardımcın olsun, iyi düşün gerçekten.

dün sevgilimleydik. bir arkadaşının düğününe gitti iş yerinden geçenlerde, ordan açılırken söz bizim düğünümüze geldi. ilk şarkımız ne olur, kaç kişiyi davet ederiz vs böyle detaylardan konuştuk. onun da hoşuna gidiyor bunun farkındayım. ne zaman nasıl olacak vs durumlarını açmadım hiç. o da açmadı. varsayımsal konuşup mutlu olduk sadece :KK14: üstüne hiç gitmiyorum şimdilik...

dün sevgilimleydik. bir arkadaşının düğününe gitti iş yerinden geçenlerde, ordan açılırken söz bizim düğünümüze geldi. ilk şarkımız ne olur, kaç kişiyi davet ederiz vs böyle detaylardan konuştuk. onun da hoşuna gidiyor bunun farkındayım. ne zaman nasıl olacak vs durumlarını açmadım hiç. o da açmadı. varsayımsal konuşup mutlu olduk sadece :KK14: üstüne hiç gitmiyorum şimdilik...

hoşuna gider tabi ki ama, o erkek ve icraat gerekli. hayal kurmak bayanların, gerçekleştirmek erkeklerin işi olmalı.

ya da bilemiyorum ben mi çok anlam yüklüyorum bu erkek milletine.. yeni nesil çok kof :26:

eskiden kalma bir beklenti ve alışkanlık aslında, erkek evini çekip çevirir, bütü maddi sorumluluğu üstlenir vs vs...Ama ne yazık ki günümüzde üniversite okuyan erkekler eğer aileden falan zengin değilse 25-26 yaşına kadar kendi paralarını kazanmaya başlayamıyorlar bile. 4-5 yıl üniversite, askerliği kattığında yaşlar geçiyor. Tüm bunların farkındayım amabenimki çalışmaya başlayalı bir yıl oldu. Biriktirecek inşallah ne diyeyim :=)

X