- 4 Kasım 2013
- 2.395
- 1.341
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Daha önce evlenmeden önce ev alma isteğim olduğuna dair bir konu açmıştım belki hatırlayanlarınız vardır...Bu konuda erkek arkadaşımla konuşurken konu çok farklı yerlere gelmişti ve daha öncelikli sorunlarımız olduğu ortaya çıkmıştı...
Sorun şu arkadaşlar: Bizim 5,5 yıllık bir ilişkimiz var. Herşey çok ama çok güzel gidiyor allaha şükür, birbirimize saygımız sevgimiz sonsuz. Lakin bu zamana kadar daha öğrencilik yıllarımızdan itibaren evlilik planları yapan ve ilgisini, isteğini hep belli eden sevgilim, askerden gelip işe girdiğinden beri bu konulara eskisi kadar ilgi göstermez oldu. Sebebi ise ailesinin durumunun olmayışı ve sevgilimin işe girdiğinden beri elinde avucunda ne varsa onlara vermesi. Sevgilim kenara hiç para koyamıyor. Ailenin en küçük çocuğu olmasına, evde kendisi dışında çalışan babası (çift maaş), abisi ve annesi olmasına rağmen (annesi yeni çalışmaya başladı ihtiyaçtan dolayı bir terzinin yanında işe girmiş) olmasına rağmen ailenin geçimini en çok sevgilim üstleniyor ve bundan hiç de gocunmuyor. Aksine bunun onun görevi olduğunu ve ailesinin ne kadar isteerse o kadar onlara maddi destek olacağını söylüyor. Onlar 4 kardeşler. 1 ablası ve 2 abisi var. Ablayla bir abi evli, onların bir maddi katkıları yok. Aksine evli olan abi ailenin borçlarını sebebi ve ailenin belini büken ona iş kurma ve düğün masrafları...Sevgilim büyük abisinin düşüncesizliklerine, sabit bir işi olmayışına ve ailesini borç altına sokmasına kızıyor ve aynı şeyi ailesine kendisi de yaşatmak istemiyor.
Geçenlerde ben kira öder gibi ev sahibi olma isteğimden falan bahsederken sevgilim açık açık ev borcu altına giremeyeceğini, nişan düğün gibi resmi işlerin daha vakti olduğunu söyledi açık açık. Bir sene sonra nişan yaparız, kendimi düze çıkarınca da düğün diyor. Gel bir sene boyunca ikimiz de belli iktarda her ay bankaya para atalım dedim. Ben belli bir miktar kenara atamam, ailemin ihtiyacı olduğunda onlara veririm, arta kalanı koyarım diyor. Öncelik ailesinde yani. Böyleyken bizim nasıl bir yuva kurmamızı bekliyorsun dediğimdeyse herşey hallolur sen maddi işlere bu kadar karışma, şimdilik onların ihtiyacı var diyor. Ben anlamıyorum, kenarında köşesinde beş kuruşu yokken ve düzenli birikim yapamaycağını söylerken nasıl evleneceğiz, nasıl yuva kuracağız anlamıyorum...Ev almaktan geçtim zaten, mütevazi bir nişan düğün ve ev tutma, ev döşeme de hatırı sayılır mktarda para gerektiriyor...
Konuşurken biraz kırıcı da oldum istemeden, ailen maddi olarak destek olmuyorlar bari köstek de olmasınlar dedim. Çünkü ailesinin tavrı biz sana bu yaşa kadar baktık sıra artık sende şeklinde. Ama bu çocuğun nerdeyse 6 yıllık bir ilişkisi var, ee artık ciddi bir şeyler düşünmüyor musunuz diye sormaları lazım değil mi?Paran var mı diye sorulmaz mı? Beni tanımalarına ve sevmelerine rağmen üstelik. Bilmiyorum, ailesine elbette yardım etsin ama kendisi için de bir şeyler yapmadan nasıl olacak bizim işimiz? Benim bu lafm üstüne sevgilim elbette yardım edicem onlar köstek falan olmuyor onlar benim ailem. Ne zaman param yeterse o zaman olur vs diye sertleşti. Benzer süreçlerden geçenler varsa önerilerini bekliyorum. Daha da kırıcı olmaktan korkuyorum...
canım sana çok samimi bir biçimde kendimi açmak istiyorum. belki bir yarana merhem olurum. aynısı benim nişanlımdı. daha dogrusu sevgilimdi o zamanlar. bende sen gibi evim olsun istiyordum herkes gibi sen gibi. ama nişanlım çalışıyordu ve maaşını ailesine veriyordu. bn ya kenara koyalım edelim diyordum tıpkı sevgilinini dediklerini söylüyordu. önce onların ihtiyaçları diyordu. sonra beni istediler, nişanlandık. sonra nişanlım askere gitti, geldi işe girdi. ondan sonra yine büyük bir kısım ailesine az bir kısım bizim için ayırıyordu. sonra işten cıkarıldı ve düğüne çok az kalmıstı. ama ailesi bize destek oldular. kenarda çok az birikmişimiz vardı ama hem kp hem kv bize canı gönülden destek oldu. neden biliyormusun? çünkü oğulları onların zor zamanında yanındaydı ve şimdi evlatları zor durumdaydı. evet şimdi sana aman ne var idare etsinler, bizim daha çok ihtiyacımız gibi geliyor banada öyle oluyordu ama inan hiç kolay değil ev döndürmek. ama sen şimdiden sevgilinin ailesiyle olan maddi işlerine karısırsan bu hem sevgilinin hem ailesinin sana karşı bakışlarını değiştirir. biraz rahat ol. emin ol düğün işleri başlayınca herşey yoluna giriyor. ama şimdiden sevgilini ve ailesini sıkıştırırsan sana karşı bilenirler. sen böyle sıkıştırırsan aileside madem öyle yapıyordu o zaman ne biriktirdilerse onla yapsınlar der kenara çekilirler. ayrıca bu tavrı sevgilinden de görebilirsin. ama sen şimdi daha anlayışla yaklasırsan emin ol zamanı gelince bunun faydalarını görürsün yani bi kenara üç beş kuruş arttırıp birilerinin canını sıkıp,üzeceğine; bırak para birikmesin kalpler kırılmasın, sonra sana o kalpler çok daha fazla kazandırır. biraz dağınık oldu ama toparlayabildiğim kadar anlattım. şöyle diyim sana bir ay sonra düğünüm var. kira olsa bile bnm bir yuvam oldu, hepsi istediğim gibi eşyalarım oldu, her dediğim oluyor çok şükür hemde kvmde kpımde nişanlımda her dediğimi severek yapıyor çünkü ben onların işlerine karışmadım, nişanlım ailesine bir verdi şimdi onlar bize 5 veriyor. umarım seniin içinde herşey yoluna girer be relaxxD