Nişan nişan bohçası damat bohçası ayrımıdır ne zaman verilir nişan ve düğün alış verişi ayrımıdır

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Prime18

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2007
6.965
3.485
698
arkadaşlar merhaba
kafam allak bullak
erkek arkadaşım istemeye gelecek beni yakındır
istemenin arkasına evde sade bir nişan yapacağız
ben altın falan istemedim
aslında bizim adetlerimizde kıza nişanda altın takılır elinden alınmaz düğünde üstüne tekrar takılır ama malumuz altın fiyatları ve ekonomik durumdan dolayı nişanda takılanları düğün günü kızdan alıp düğünde göstermelik tekrar takıyorlar damat tarafı
o yüzden annemde bizde kızın elinden bir şey alınmaz o zaman takacaklarını düğünde taksınlar göstermelik 1 bilezik yeter nişanda dedi bu yüzden bende nişanda takı istemedim
annemde onlar senin kolunu boş bırakmaz yinede 1 bilezik takılır dedi bizde saat alacağız ama sevgilimde sizde düğünde takın dedi kendileri düğünde takacakları için annemde çocuğun kolu boş mu kalsın diyor

bu saat ne zaman takılır saatten başka damata bir şey takmamız gerekiyor mu
damata takım elbise almamız lazım mı bizde alınmazmış ama onlarda nasıl bilmiyorum sorup ayıp etmek de istemiyorum
çorum iskilipli annesi biraz oranın adetlerini uygulayacaklar gibi
nişan öncesi alış verişinde neler alınır
nişan bohçacı damat bohçası farklı mıdır yapılırsa ne zaman verilir
kıza getirilen nişan bohçasında iç çamaşırı falan oluyormuş bunun haricinde ben düğün alış verişine çıkınca tekrar mı alınacak
nişan bohçasında abisine yengesine kayınpeder kayınvalideye ne konulur koymak zorunlu mudur
ayrıca nişan bohçasını verdim o bohça ben evlenince kendi evime mi gelecek hiç açılmadan yoksa kullanılacak mı yoksa tekrar bi bohça mı yapacağım
nişan alış verişi nedir düğün alış verişi nedir düğün nişan zamanı kimlere neler alınır
vallahi beynim döndü çok soru sordum ama yakınımdan kimse evlenmedi kuzenler erkek ve evlenmemiş olunca böyle insanın kafası karısıyor
yardımlarınızı bekliyorum

Canim bütün bu olaylar yakin zamanda basindan gecmis biri olarak hemen yasadiklarimi paylasayim dedim. Simdi biz nisandan once bohca alisverisine ciktik camasir terlik elbise vs alindi ama dugun icin gelinliğin icine giyilecek camasiri yine nisanlim alacak. Bizde nisanlimin bohcasini dugune yakin götürdük tek bir bohca hazırladık icinde sadece damatlik ve ayakkabisi yok onun disinda her seyi koyduk. Ben sözde kendi elbisemi aldim nisanlimda sözde kendi takimini aldi ve nisandada ayni takimi giydi yani kendi aldığı takimi nisanda giymis oldu. Bizde nisanda taki olayi sadece anne babalarin taktigi altınlardan olur ama nisanlim tarafinda konu komsu herkes taki takarmis bizde onlara uyduk guzel geçti nisanimiz annemler bana bir bilezik ve nisanlima bir çeyrek takti cunku biz saati düğünde takacagiz. Nisanlimin ailesi de iki bilezik takti dugunde uctane daha takacaklar toplamda bes olacak. Kina gecesinden sonra nisanda taktiklari bilezikleri de vereceğim dugunde yine takacaklar birde nisanlim set takacak. Kayinvalide kayin bohcasi ise benim 5 eltim var herkese ayri ayri bohca hazırladik camasir havlu lif seccade falan koyduk. Kayinvalidemle kayinpederime de tek bir bohca hazirladik onlarin ki daha abartili oldu. Bu bohcalari da dugunden sonra el opmeye giderken goturecegiz. Canimm baska sormak istediğin varsa seve seve cevaplarim.

bende 1 yıllık evlıyım ve bu konularda herseyı arastrıp ogrenen brıyım.benım ısteme ve sozum bır oldu.tek tas takıldı.nısan buyuk oldu bılezıklrımın bır kısmı takıldı dger kısmıda dugunde takıldı.kolumdan cıkarmadlar asla.setımde nısanda takıldı.nısan alsverısne cıkıldı ıc cmasırı kıyafet ayakkbı hersey alındı.nısandan once getrdıler bohcyı.bızde erkek bohcası yaptık nısandan sora gotrduk bız.dugun alısverısı olmadı ben ıstemdm.gerekte yok bence masraftan bska bse degl.cokda kıyafetm vardı bosa aldrmadm.varmı bska soru:)

Canim bütün bu olaylar yakin zamanda basindan gecmis biri olarak hemen yasadiklarimi paylasayim dedim. Simdi biz nisandan once bohca alisverisine ciktik camasir terlik elbise vs alindi ama dugun icin gelinliğin icine giyilecek camasiri yine nisanlim alacak. Bizde nisanlimin bohcasini dugune yakin götürdük tek bir bohca hazırladık icinde sadece damatlik ve ayakkabisi yok onun disinda her seyi koyduk. Ben sözde kendi elbisemi aldim nisanlimda sözde kendi takimini aldi ve nisandada ayni takimi giydi yani kendi aldığı takimi nisanda giymis oldu. Bizde nisanda taki olayi sadece anne babalarin taktigi altınlardan olur ama nisanlim tarafinda konu komsu herkes taki takarmis bizde onlara uyduk guzel geçti nisanimiz annemler bana bir bilezik ve nisanlima bir çeyrek takti cunku biz saati düğünde takacagiz. Nisanlimin ailesi de iki bilezik takti dugunde uctane daha takacaklar toplamda bes olacak. Kina gecesinden sonra nisanda taktiklari bilezikleri de vereceğim dugunde yine takacaklar birde nisanlim set takacak. Kayinvalide kayin bohcasi ise benim 5 eltim var herkese ayri ayri bohca hazırladik camasir havlu lif seccade falan koyduk. Kayinvalidemle kayinpederime de tek bir bohca hazirladik onlarin ki daha abartili oldu. Bu bohcalari da dugunden sonra el opmeye giderken goturecegiz. Canimm baska sormak istediğin varsa seve seve cevaplarim.
çok teşekkür ederim cevabın için canım
benim tek taşım evlenme teklifi ederken takıldı istemenin ardına hemen nişan yüzüğü kesilecek bizde aileler birbirini tanıyor çünkü 12 senedir beraberiz çocukluktan beri evde aile arası olacak
ben takılarda değilim asla zaten istemediğimi belirtim
ben biz ne takacağız şimdi saat takacaksak düğünde altın mı takmamız gerekir
damat bohçası bir kere yapılıyor o zaman onlarda hiç bozmadan biz evimize geçerken tekrar gönderiyorlar öyle değil mi benim gönderdiğim bohçadakileri nişanlım kullanıyor mu yoksa tekrar mı yapılacak o bohça
bir de pijama yazlık kışlık diye mi alınmalı
bazı ark diyor ki abisine gömlek yengesine buluz alacaksın düğüne yakın anne babaya da bluz gömlek diyorlar
başka arkadaşlarımda onlar ne yapıyorsa sen onu yap bekle diyorlar
yengesi evlenirken bana bir çift çorap bile getirmedi tmm nişanlısı ya da karısı değilim ama 12 senelik kız arkadaşıyım o yüzden yengesine buluz fln almak istemiyorum açıkcası lif havlu yemeni yeter diye düşündüm yanlış mı düşünüyorum acaba :(

bende 1 yıllık evlıyım ve bu konularda herseyı arastrıp ogrenen brıyım.benım ısteme ve sozum bır oldu.tek tas takıldı.nısan buyuk oldu bılezıklrımın bır kısmı takıldı dger kısmıda dugunde takıldı.kolumdan cıkarmadlar asla.setımde nısanda takıldı.nısan alsverısne cıkıldı ıc cmasırı kıyafet ayakkbı hersey alındı.nısandan once getrdıler bohcyı.bızde erkek bohcası yaptık nısandan sora gotrduk bız.dugun alısverısı olmadı ben ıstemdm.gerekte yok bence masraftan bska bse degl.cokda kıyafetm vardı bosa aldrmadm.varmı bska soru:)
bu adetler ne gıcıkmış insan ister istemez kendini masrafa sokmuş sayıyor karşı tarafı ve kötü hissediyorum
bende bi gelinlik ayakkabımı fln aldırırım sanırım makyaj malzemeside sadece ten ürünlerini alacağım oda düğün makyajı için
düğün alış verişinde ne alınır ki mesela gelinlik gelin ayakkabısı gelinliğin içine çamaşırdan başka

bu adetler ne gıcıkmış insan ister istemez kendini masrafa sokmuş sayıyor karşı tarafı ve kötü hissediyorum
bende bi gelinlik ayakkabımı fln aldırırım sanırım makyaj malzemeside sadece ten ürünlerini alacağım oda düğün makyajı için
düğün alış verişinde ne alınır ki mesela gelinlik gelin ayakkabısı gelinliğin içine çamaşırdan başka
aynen ole:) hep masraf.ama bıkere oluyo ıste.dugun alsverısnde dedıklerndn bskada bıse alınmamalı bence.zaten ev dosemek yeterı kadar kulfet.karsı tarafı da dusunmek gerek.ılerde bızde kardesımzmdn flen karsı taraf olcz ıllakı:)tabı evlenyorm dıye nısanlısna gardırop duzdurunde war.

aynen ole:) hep masraf.ama bıkere oluyo ıste.dugun alsverısnde dedıklerndn bskada bıse alınmamalı bence.zaten ev dosemek yeterı kadar kulfet.karsı tarafı da dusunmek gerek.ılerde bızde kardesımzmdn flen karsı taraf olcz ıllakı:)tabı evlenyorm dıye nısanlısna gardırop duzdurunde war.
evet öyle yapanlar varmış temel ihtiyaçlar karşılansın yeterli bence gelinlik çamaşırı ayakkabısı gelin alış verişinde banada yeterli geldi
bakalım tatlı telaş diyor herkes inşallah öyle geçer

evet öyle yapanlar varmış temel ihtiyaçlar karşılansın yeterli bence gelinlik çamaşırı ayakkabısı gelin alış verişinde banada yeterli geldi
bakalım tatlı telaş diyor herkes inşallah öyle geçer
evet hemde cok tatlı:)mesela ben gelinlık ıc camasırınında ust bustiyerını almadm.hem o hem gelınlık sıkar rahat edmem dıye.ustne tek cmasır altnada jartıyer sadece.buda aklnda bı fıkır olsun.nasl rahat edıceksen onu yap cnım

evet hemde cok tatlı:)mesela ben gelinlık ıc camasırınında ust bustiyerını almadm.hem o hem gelınlık sıkar rahat edmem dıye.ustne tek cmasır altnada jartıyer sadece.buda aklnda bı fıkır olsun.nasl rahat edıceksen onu yap cnım
evet bazı gelinliklerde iç çamaşırına bile gerek kalmıyormuş

bakalım bizim gelinlik nasıl olack .d

allah gonlune göre versın ıns.ne zamandı dugunun
hiç belli değil canım seneye diye konuşuldu ama hala ne gelen var istemeye ne giden biraz moralim bozuk bu yüzden herkese seneye düğün yapacağız diyor bizim ki ama hiçbir hazırlık yok :(

çok teşekkür ederim cevabın için canım
benim tek taşım evlenme teklifi ederken takıldı istemenin ardına hemen nişan yüzüğü kesilecek bizde aileler birbirini tanıyor çünkü 12 senedir beraberiz çocukluktan beri evde aile arası olacak
ben takılarda değilim asla zaten istemediğimi belirtim
ben biz ne takacağız şimdi saat takacaksak düğünde altın mı takmamız gerekir
damat bohçası bir kere yapılıyor o zaman onlarda hiç bozmadan biz evimize geçerken tekrar gönderiyorlar öyle değil mi benim gönderdiğim bohçadakileri nişanlım kullanıyor mu yoksa tekrar mı yapılacak o bohça
bir de pijama yazlık kışlık diye mi alınmalı
bazı ark diyor ki abisine gömlek yengesine buluz alacaksın düğüne yakın anne babaya da bluz gömlek diyorlar
başka arkadaşlarımda onlar ne yapıyorsa sen onu yap bekle diyorlar
yengesi evlenirken bana bir çift çorap bile getirmedi tmm nişanlısı ya da karısı değilim ama 12 senelik kız arkadaşıyım o yüzden yengesine buluz fln almak istemiyorum açıkcası lif havlu yemeni yeter diye düşündüm yanlış mı düşünüyorum acaba :KK43:

Canim benim eltim ve kaynim daha biz nişanlı bile degildik evlendiklerinde nisanlimin bohcasina patik yazma falan koymuş hani beni de dusunmus ama biz acikcasi gomlek bluz falan koymadik cunku aile kalabalik sadece kayinpedere gomlek kravat ve kayinvalideye de etek bluz koyduk digerleri icin patik havlu lif seccade falan yeterli canim. Ben nisan bohçami hic kullanmadım nisanlimda kullanmicak dugune yakin ceyiz sererken evimize gelecek orda yerleştirecegiz. Pijamayi ben mevsimlik aldım her zaman giysin diye.

hiç belli değil canım seneye diye konuşuldu ama hala ne gelen var istemeye ne giden biraz moralim bozuk bu yüzden herkese seneye düğün yapacağız diyor bizim ki ama hiçbir hazırlık yok :KK43:

Belirsizlik kotu canim ya bizde iki yil ciktik sonra nisan yaptik 10 aydır nisanliyiz 2 ay kaldi düğüne geçmek bilmiyor valla ya umarım kisa zamanda hayırlı isleriniz olur:)

Adetlere çok takılmayın bence. Memleketler farklı olunca o adetleri uygulamak zor oluyor zaten. Hatta bence hepsi çok saçma da insanlar yapıyor işte.
Altın istememekle çok iyi yapmışsın, ayıp çünkü, isteyebileni de tebrik ediyorum gerçekten.
Nişan bohçası dediğine ihtiyaçlar konuyor zaten. Evlenince kullanılacak şeyler. Kullanmayacağınız bir şeyi adet diye almayın. Anasına danasına kardeşine de almak masraftan başka birşey değil. Ama karşı taraf alınca mecbur kalıyor insan mahçup olmamak için. Ben nişan bohçası bile istemedim, normal ihtiyaçları alırız dedim. Kv yaptı bohça. Mahçup olmamak için mecburen bizde yaptık. Anneme babama iç çamaşırı bile almış. İyi hoşta saçma yani. İnsan dünürüne don alır mı?? Hadi sadece gömlek filan alsan neyse!
Şu adetlerin hiçbiri olmasa ne güzel olurdu. Gençlerde böyle gerilmezdi. Rahat ol, hepsi geçiyor. Fazla dillendirmeyin ama basit şeyler problem oluyor çünkü bazen.
Aaa o öyle olmaz, şu alınmaz bu alınır derken bir bakmışsın herkes küsmüş.

Adetlere çok takılmayın bence. Memleketler farklı olunca o adetleri uygulamak zor oluyor zaten. Hatta bence hepsi çok saçma da insanlar yapıyor işte.
Altın istememekle çok iyi yapmışsın, ayıp çünkü, isteyebileni de tebrik ediyorum gerçekten.
Nişan bohçası dediğine ihtiyaçlar konuyor zaten. Evlenince kullanılacak şeyler. Kullanmayacağınız bir şeyi adet diye almayın. Anasına danasına kardeşine de almak masraftan başka birşey değil. Ama karşı taraf alınca mecbur kalıyor insan mahçup olmamak için. Ben nişan bohçası bile istemedim, normal ihtiyaçları alırız dedim. Kv yaptı bohça. Mahçup olmamak için mecburen bizde yaptık. Anneme babama iç çamaşırı bile almış. İyi hoşta saçma yani. İnsan dünürüne don alır mı?? Hadi sadece gömlek filan alsan neyse!
Şu adetlerin hiçbiri olmasa ne güzel olurdu. Gençlerde böyle gerilmezdi. Rahat ol, hepsi geçiyor. Fazla dillendirmeyin ama basit şeyler problem oluyor çünkü bazen.
Aaa o öyle olmaz, şu alınmaz bu alınır derken bir bakmışsın herkes küsmüş.
aynen öyle don olayını banada söylediler bende kayınvalideme ve kayınpedere donu nasıl seçerim en iyisi pijama takımı alıyım dedim öylede yaptım kaynanaya güzel bi gecelik aldım turkuaz rengi pamuklu kayınpederede mavi mevsimlik pijama aldım
kayınvalideye ve kayınpedere de kazak aldım
çoraplarını aldım
havlu yemeni lif zaten vardı
bir de annesi ve tek büyük olarak anneannesine eşarp aldım yemeni havlu lif de anneannesine koyacağım
abisi ve yengesine havlu lif çorap yaptım genç kız olduğu için ona eşarp ve yemeni koymadım yeterlidir sanırım onlarada

Canim benim eltim ve kaynim daha biz nişanlı bile degildik evlendiklerinde nisanlimin bohcasina patik yazma falan koymuş hani beni de dusunmus ama biz acikcasi gomlek bluz falan koymadik cunku aile kalabalik sadece kayinpedere gomlek kravat ve kayinvalideye de etek bluz koyduk digerleri icin patik havlu lif seccade falan yeterli canim. Ben nisan bohçami hic kullanmadım nisanlimda kullanmicak dugune yakin ceyiz sererken evimize gelecek orda yerleştirecegiz. Pijamayi ben mevsimlik aldım her zaman giysin diye.
evet ben zaten o zaman çok bozulmuştum ama şimdi annem ayıp olur koyalım abisine koyacağız ona koymazsak olmaz dedi bana kalırsa ne abisine ne ona koymayacaktim anne baba bir de büyük olarak anneanneye koyacaktım babaannesi vefat ettik dedelerde öyle
ama annem ayıp olur biz elimizden geleni yapalım dediği için ben havlu lif çorap koyacağım aldım hepsinide abisi ve yengesine patikte eklerim yeterli olur değil mi
annesine babasına pijama takımı aldım havlu koydum birer tane çoraplarını aldım
eşarp yemeni koydum
seccade ve tesbihinide alıcam bi seccade tesbih eksik
anneanneye de eşarp yemeni havlu lif onada yeter sanırım
hepsine birer tane patikte eklerim olur galiba

dün kuaföre gittim ağdacımla konuşuyordum manikür yaptırırken dedim abla ne alınır ne verilir nişan bohçacı ayrı damat bohçası ayrı mı olur nişan bohcası verilir evlenene kadar saklanır mı fln sordum arkadaş gibiyiz senelerdir ağdacımla ordan bi teyze kaşını aldıran dediki nişan bohçası ayrı olur damat bohçası ayrı olur bizde iki kere yapılır dedi ayı seylerden birer çift alırsın yani şötşe damatlık gömleği düğünde takacağı kol düğmesi düğünde giyeceği damat iç çamaşırı çorap kemeri ayakkabısı parfümü dedi
sanırım damatlık alırken yapılacak alış verişi damat bohçası olarak sayıyorlar

Bende çorumluyum, müstakbel eşinin nişan takımını sen almalısın canım bizde sorulmaz bile... bohça alışverişine birlikte çıkılır damatınkini gelin gelininkini damat bey öder. Benim nişanım olacak, nişanlımı baştan aşağı giydirdim. 3 bilezik 1 set aldılar nişanda takmak için. benim ailemde 2 bilezik aldı. bu şekilde olacak nişan... Biz nişanlıma saat aldık.

Bende çorumluyum, müstakbel eşinin nişan takımını sen almalısın canım bizde sorulmaz bile... bohça alışverişine birlikte çıkılır damatınkini gelin gelininkini damat bey öder. Benim nişanım olacak, nişanlımı baştan aşağı giydirdim. 3 bilezik 1 set aldılar nişanda takmak için. benim ailemde 2 bilezik aldı. bu şekilde olacak nişan... Biz nişanlıma saat aldık.
teşekkür ederim cnm

Konu sahibinin isteği üzerine konu yorumlara kapatılmıştır.

Back
X