çok teşekkür ederim cevabın için canımCanim bütün bu olaylar yakin zamanda basindan gecmis biri olarak hemen yasadiklarimi paylasayim dedim. Simdi biz nisandan once bohca alisverisine ciktik camasir terlik elbise vs alindi ama dugun icin gelinliğin icine giyilecek camasiri yine nisanlim alacak. Bizde nisanlimin bohcasini dugune yakin götürdük tek bir bohca hazırladık icinde sadece damatlik ve ayakkabisi yok onun disinda her seyi koyduk. Ben sözde kendi elbisemi aldim nisanlimda sözde kendi takimini aldi ve nisandada ayni takimi giydi yani kendi aldığı takimi nisanda giymis oldu. Bizde nisanda taki olayi sadece anne babalarin taktigi altınlardan olur ama nisanlim tarafinda konu komsu herkes taki takarmis bizde onlara uyduk guzel geçti nisanimiz annemler bana bir bilezik ve nisanlima bir çeyrek takti cunku biz saati düğünde takacagiz. Nisanlimin ailesi de iki bilezik takti dugunde uctane daha takacaklar toplamda bes olacak. Kina gecesinden sonra nisanda taktiklari bilezikleri de vereceğim dugunde yine takacaklar birde nisanlim set takacak. Kayinvalide kayin bohcasi ise benim 5 eltim var herkese ayri ayri bohca hazırladik camasir havlu lif seccade falan koyduk. Kayinvalidemle kayinpederime de tek bir bohca hazirladik onlarin ki daha abartili oldu. Bu bohcalari da dugunden sonra el opmeye giderken goturecegiz. Canimm baska sormak istediğin varsa seve seve cevaplarim.
bu adetler ne gıcıkmış insan ister istemez kendini masrafa sokmuş sayıyor karşı tarafı ve kötü hissediyorumbende 1 yıllık evlıyım ve bu konularda herseyı arastrıp ogrenen brıyım.benım ısteme ve sozum bır oldu.tek tas takıldı.nısan buyuk oldu bılezıklrımın bır kısmı takıldı dger kısmıda dugunde takıldı.kolumdan cıkarmadlar asla.setımde nısanda takıldı.nısan alsverısne cıkıldı ıc cmasırı kıyafet ayakkbı hersey alındı.nısandan once getrdıler bohcyı.bızde erkek bohcası yaptık nısandan sora gotrduk bız.dugun alısverısı olmadı ben ıstemdm.gerekte yok bence masraftan bska bse degl.cokda kıyafetm vardı bosa aldrmadm.varmı bska soru:)
aynen ole:) hep masraf.ama bıkere oluyo ıste.dugun alsverısnde dedıklerndn bskada bıse alınmamalı bence.zaten ev dosemek yeterı kadar kulfet.karsı tarafı da dusunmek gerek.ılerde bızde kardesımzmdn flen karsı taraf olcz ıllakı:)tabı evlenyorm dıye nısanlısna gardırop duzdurunde war.bu adetler ne gıcıkmış insan ister istemez kendini masrafa sokmuş sayıyor karşı tarafı ve kötü hissediyorum
bende bi gelinlik ayakkabımı fln aldırırım sanırım makyaj malzemeside sadece ten ürünlerini alacağım oda düğün makyajı için
düğün alış verişinde ne alınır ki mesela gelinlik gelin ayakkabısı gelinliğin içine çamaşırdan başka
evet öyle yapanlar varmış temel ihtiyaçlar karşılansın yeterli bence gelinlik çamaşırı ayakkabısı gelin alış verişinde banada yeterli geldiaynen ole:) hep masraf.ama bıkere oluyo ıste.dugun alsverısnde dedıklerndn bskada bıse alınmamalı bence.zaten ev dosemek yeterı kadar kulfet.karsı tarafı da dusunmek gerek.ılerde bızde kardesımzmdn flen karsı taraf olcz ıllakı:)tabı evlenyorm dıye nısanlısna gardırop duzdurunde war.
evet hemde cok tatlı:)mesela ben gelinlık ıc camasırınında ust bustiyerını almadm.hem o hem gelınlık sıkar rahat edmem dıye.ustne tek cmasır altnada jartıyer sadece.buda aklnda bı fıkır olsun.nasl rahat edıceksen onu yap cnımevet öyle yapanlar varmış temel ihtiyaçlar karşılansın yeterli bence gelinlik çamaşırı ayakkabısı gelin alış verişinde banada yeterli geldi
bakalım tatlı telaş diyor herkes inşallah öyle geçer
evet bazı gelinliklerde iç çamaşırına bile gerek kalmıyormuşevet hemde cok tatlı:)mesela ben gelinlık ıc camasırınında ust bustiyerını almadm.hem o hem gelınlık sıkar rahat edmem dıye.ustne tek cmasır altnada jartıyer sadece.buda aklnda bı fıkır olsun.nasl rahat edıceksen onu yap cnım
hiç belli değil canım seneye diye konuşuldu ama hala ne gelen var istemeye ne giden biraz moralim bozuk bu yüzden herkese seneye düğün yapacağız diyor bizim ki ama hiçbir hazırlık yokallah gonlune göre versın ıns.ne zamandı dugunun
çok teşekkür ederim cevabın için canım
benim tek taşım evlenme teklifi ederken takıldı istemenin ardına hemen nişan yüzüğü kesilecek bizde aileler birbirini tanıyor çünkü 12 senedir beraberiz çocukluktan beri evde aile arası olacak
ben takılarda değilim asla zaten istemediğimi belirtim
ben biz ne takacağız şimdi saat takacaksak düğünde altın mı takmamız gerekir
damat bohçası bir kere yapılıyor o zaman onlarda hiç bozmadan biz evimize geçerken tekrar gönderiyorlar öyle değil mi benim gönderdiğim bohçadakileri nişanlım kullanıyor mu yoksa tekrar mı yapılacak o bohça
bir de pijama yazlık kışlık diye mi alınmalı
bazı ark diyor ki abisine gömlek yengesine buluz alacaksın düğüne yakın anne babaya da bluz gömlek diyorlar
başka arkadaşlarımda onlar ne yapıyorsa sen onu yap bekle diyorlar
yengesi evlenirken bana bir çift çorap bile getirmedi tmm nişanlısı ya da karısı değilim ama 12 senelik kız arkadaşıyım o yüzden yengesine buluz fln almak istemiyorum açıkcası lif havlu yemeni yeter diye düşündüm yanlış mı düşünüyorum acaba
hiç belli değil canım seneye diye konuşuldu ama hala ne gelen var istemeye ne giden biraz moralim bozuk bu yüzden herkese seneye düğün yapacağız diyor bizim ki ama hiçbir hazırlık yok
aynen öyle don olayını banada söylediler bende kayınvalideme ve kayınpedere donu nasıl seçerim en iyisi pijama takımı alıyım dedim öylede yaptım kaynanaya güzel bi gecelik aldım turkuaz rengi pamuklu kayınpederede mavi mevsimlik pijama aldımAdetlere çok takılmayın bence. Memleketler farklı olunca o adetleri uygulamak zor oluyor zaten. Hatta bence hepsi çok saçma da insanlar yapıyor işte.
Altın istememekle çok iyi yapmışsın, ayıp çünkü, isteyebileni de tebrik ediyorum gerçekten.
Nişan bohçası dediğine ihtiyaçlar konuyor zaten. Evlenince kullanılacak şeyler. Kullanmayacağınız bir şeyi adet diye almayın. Anasına danasına kardeşine de almak masraftan başka birşey değil. Ama karşı taraf alınca mecbur kalıyor insan mahçup olmamak için. Ben nişan bohçası bile istemedim, normal ihtiyaçları alırız dedim. Kv yaptı bohça. Mahçup olmamak için mecburen bizde yaptık. Anneme babama iç çamaşırı bile almış. İyi hoşta saçma yani. İnsan dünürüne don alır mı?? Hadi sadece gömlek filan alsan neyse!
Şu adetlerin hiçbiri olmasa ne güzel olurdu. Gençlerde böyle gerilmezdi. Rahat ol, hepsi geçiyor. Fazla dillendirmeyin ama basit şeyler problem oluyor çünkü bazen.
Aaa o öyle olmaz, şu alınmaz bu alınır derken bir bakmışsın herkes küsmüş.
evet ben zaten o zaman çok bozulmuştum ama şimdi annem ayıp olur koyalım abisine koyacağız ona koymazsak olmaz dedi bana kalırsa ne abisine ne ona koymayacaktim anne baba bir de büyük olarak anneanneye koyacaktım babaannesi vefat ettik dedelerde öyleCanim benim eltim ve kaynim daha biz nişanlı bile degildik evlendiklerinde nisanlimin bohcasina patik yazma falan koymuş hani beni de dusunmus ama biz acikcasi gomlek bluz falan koymadik cunku aile kalabalik sadece kayinpedere gomlek kravat ve kayinvalideye de etek bluz koyduk digerleri icin patik havlu lif seccade falan yeterli canim. Ben nisan bohçami hic kullanmadım nisanlimda kullanmicak dugune yakin ceyiz sererken evimize gelecek orda yerleştirecegiz. Pijamayi ben mevsimlik aldım her zaman giysin diye.
teşekkür ederim cnmBende çorumluyum, müstakbel eşinin nişan takımını sen almalısın canım bizde sorulmaz bile... bohça alışverişine birlikte çıkılır damatınkini gelin gelininkini damat bey öder. Benim nişanım olacak, nişanlımı baştan aşağı giydirdim. 3 bilezik 1 set aldılar nişanda takmak için. benim ailemde 2 bilezik aldı. bu şekilde olacak nişan... Biz nişanlıma saat aldık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?