Nişan attık ve ben çok suçlu hissediyorum..

Konu sahibinin evini kabul etmemesi değil problem. Etmesin de zaten. Bu şekilde lanse ediyor. Dert kendi kafasındaki düzene zemin hazırlıyor. Gercekten gururundan yapsa mühendis, teyzenin yanında miril miril ne işi var. Bir ev tutar biter. Eğer nisanlinin ailesinin evinde kalırsa anne-kiz kardeş projesine nişanlısının annesi hayırdır usağım biz enayi miyiz diyecek? O yüzden kızın annesini fırsat bu fırsat susturacak.
Nihai hedef konu sahibi, nişanlısı, annesi, kız kardeşi beraber yaşamak.
Konu sahibi ben olsam fake atardım. Baska şehre gidelim ama iki taraftan da hickimse yatılı 3 gunden fazla kalmayacak diye. Gor bak gerçek niyeti neymiş?

Nişanlının teklifi çok mantıklı bence kabul edin seviyorsanız.Bu devirde kadının veya ailesinin malına mülküne göz diken o kadar yiyici erkek var ki ben olsam bu adamı kaçırmam.

Sen konunu eksik anlattın o yüzden. Ancak konu aralarında dediklerin, eski konun birleşince konu oturuyor. Bu konunun ilk postunu okuyunca öyle değil. Hem ailesine yapılacak yardım evlenince seni çok ilgilendirir. Tabi yapsın ama o yardımı yaparken sen tüm çeyizi duyuyorsan, ailenin evine bir teşekkür bile etmiyorsa sıkıntı var.

Kafasındaki düzen buysa hiçbir türlü vazgeçme olmayacak ama biliyorsun değil mi? Kayınbaba evini kabul etti diye bu plan bertaraf olmayacak. Bu konunun çözümü yok. Aile var işin içinde, herkesinki kendine kıymetli.

Bdv'de bu konu minvalinde birçok konu açıldı. Sadece roller farklıydı. Ve gelen yorumlarda birkaç kişi hariç -bazen o kadar bile karşıt görüş olmuyor- geri kalan üyeler hep eş ailesine mesafeli olunmasını öneriyordu.
Erkek arkadaşımın/nişanlımın aile apartmanında boş bir daire var ne önerirsiniz konusuna; ''sakın orada oturmayın, madem sizi çok düşünüyorlar oranın kirasını size versinler siz başka yerde oturun ya da o evde oturursanız evliliğinizde de söz hakkı olacak ailesini'' tarzı mesajlar geliyordu.
Ailemle alakalı şöyle bir sorun yaşıyorum ama nişanlıma anlattım-anlatayım mı tarzı konu açıldığında; ''Aile içinde olan şeyleri sakın nişanlına, kocana anlatma. Bilmesine gerek yok'' deniliyordu.
Ya da ''Nişanlımın/kocamın annesi bana kırıcı laf söyledi, aileme laf etti ama eşim annesinin aklına uyuyor ve annesinin iyi niyetli olduğunu söylüyor'' şeklinde birçok konu açıldı ve bu konuların hiçbirinde konu sahibine kayın ailene minnet et, onlar da sizin iyiliğinizi ister hangi anne evladının kötülüğünü ister demek yerine mesafeli olun önerileri geliyordu.

Neden bu konuda ayrımcılık yapılıyor? Şu konuda roller değişseydi bir üye dahi çıkıp konu sahibine sen haksızsın demeyecekti, aksine koşarak uzaklaşması için birçok tavsiye vereceklerdi. Konudaki nişanlı o evde oturmak istemediği ilk anda müstakbel kayınvalidesinden ailesi hakkında laf işitmiş. Kendi ailesinde olan şeyleri başta nişanlısına anlatmamıştı geçen konusunda yazılmıştı. -Ki bence bu tarz şeyler anlatılabilir- Nitekim adam da anlatmış ve anlattığı ilk anda oradan vurmuş kayınvalidesi.
Bu sitede kayınvalide-görümce konularında hep mesafeli durun tavsiyeleri verilirken burada adam aynı şeyi uygulayınca neden matematikten anlamayan, gereksiz gurur yapan, bencil vs oldu ki?
Sizin mesajınızı alıntılayarak yazdım bunları ama yazdıklarınızdan yola çıkarak genel bir yorum yapmaktı amacım.

Siz ne zaman nisanlandiniz, nisanlanma amacı evlilik değil mi zaten ? Çocuk neden kaçmak için evlensin süreç zaten Nisan sonra evlilik olur . Hem sorunlardan kaçmak için hizlandirabilir ne var bunda . Bazen tayin durumu, bazen kira , bazen ailesel sıkıntılar süreci hızlandırabilir. Zaten nişan var ortada sokaktan geçerken hadi ailemden kaçıp evleneyim demiyor ki . Dolamissinuz ailesini dilinize zaten . Benim ailem ev verdi minnet edecek, ailemin kurallarina uyacak çünkü kendi ailesi kötü diyip duruyorsunuz

Tabi tabi. Adam ketum. Konu ev değil. Anne hakli degil zaten. Ama nisanli da gururundan kabul etmiyor degil. Kompleks ve kendi planindan. Amaci iki kisi yeni bir dunya kuracagiz kimsenin soz hakki olmasin degil yani. Kabul etmeme şekli, sonrasında farklı şehir ve kızın ailesi ile minimal görüşme talebi, bu sırada ailenin nişanlısına muhtaclığı. İyi niyetten, gururdan degil bu reddedis. Valla ben kendi cocugumun bu kadar dengelerin karman çorman oldugu( hastalik degil problem, kız kaçırma vs) ve nisanlinin adeta evin babası olduğu bir ailenin oğluyla/kiziyla evlenmesini istemezdim. Nisanlinin ailesine gönderdiği parayı, kız da kendi ailesine göndersin. Gurur, onur budur. Ben kendi aileme para gönderirken sen bizim evin geçimi için didinme diyebilmektir. Kuru kuru kahramanlık kolay. Hem sittın yaştaki, iş güç sahibi adamın teyze evinde ne işi var ki? O kadar çok sülük adam gördükçe bir tanesi azcık farklı davranınca acaba mi olduk bence

bahsettiğiniz konuları kişileri bilmiyorum okumadım

Son düzenleme:
O evi de reddetmek şu zamanda sağlam popo ister ama Şaşıfelekcim bilemiyorum. Yeni nesil üstüne atlar normalde. Bi yerine güvenmeyen bu planı yapmaz, para sokaktan toplanmıyor. Şu planı yapabiliyor olması bile sağlam cesaret yani bilemiyorum. Yüzsüz çok oysa ki, hem kayınbabasının evine yerleşip hem de ailesini besleyecek. Kendi babasının evinde kaynana kayınbaba bakan kadın gördüm ben. Kayınbabadan aldığı yardıma güvenip kardeşine yağdıran bir komşumuz vardı. Bu en azından arsız değilmiş. B.ku görünce s.diği şerbet yaptık gibi bişey oldu sanki neyse.

Mühendisim maaşım yeter diye düşünüyor bence. Esi de öğretmen olacak. Hem evde oturmayı reddediyor ama Allah gecinden versin ev yine konu sahibine kalacak. Tabi dediğiniz gibi iyice sülük de olabilirdi. O da kendince kendi ailesini düşünüyor. Ben de okul çağındaki kizkardesimin o yengenin yanında kalmasını istemezdim. İşin özeti insanlar maddi manevi kök aile problemini çözüp evlenmeli işte de. Bunlar da 20li yaşlarda olamıyor.

Bu mantikla devam ederseniz evlenseniz de uzun omurlu olmaz, bosanirsiniz. Evlilik surekli restlesmelerle saglikli ilerleyecek bir sey degil.

Bugün arkadaşlarıyla dışarı çıkıp story atmıştı kızdım biraz ben de bir kız arkadaşımın yanına uğradım kafa dağıtmak için. Dönerken aradı görüşmek istedi ama ben bugün istemediğimi söyledim. Yarın dediğim gibi terapi için randevu aldım sonrasında kafamı toplamış olursam bir yemek yiyeceğiz beraber. O zaman netleşir sanırım.

Harika aileniz sizi yetiştirmiş tebrikler aileniz de sizin kadar harikaysa :) güzel kalbinizi kimden aldınız acaba.

Ben annenizi hatali buldum. Bir erkegi zayif noktasindan vursan, hemde kritik bir zamanda o zaman o erkek onu asla unutmaz. Hakli da. Nisanliniz devam etmek ister mi bilmem, ama annenize bundan sonra ısınmaz. Sizde bununla yasayabilirmisiniz onu ölcün tartın

Ne güzel yazmışsınız. Adamın zaten aile bağı yok, onu etkileyen bir durum da yok. Daha nişanliyken adam kızı tekeline almış, kızımız farkında değil ama bu daha başlangıç. Umarım pişman olmaz.

Şaşırdığım noktaysa, 10 yıllık eşim yapsa bunu, orda bi dur, aileme nasıl davranacağımı sen mi öğreteceksin bana, işine gelirse derim yani. Ama bunları yazdığımda herkes bir beğenmedim düğmesine basmış. Demek ki bir çok kişi konu sahibiyle aynı fikirde.
Evlenme kararını bile 100 yılda alabilmiş biri olarak bir erkeğin lafıyla şehir değiştirmek filan bana çok uzak.

Sevgili konu sahibi, bir abla tavsiyesi gibi düşünün yazacaklarımı.
Annenizi herkes haksız bulmuş ama nişanlıniz kibarca teşekkür edip kendi yağımızda kavrulmak istiyoruz deseydi, anneniz eminin buna saygı bile duyardı.

Kadın haklı olarak bozulmuş nişanlınızın tepkili tavrına, birkaç talihsiz laf etmiş. Şimdi nişanlınız annenizle güç savaşına girmiş, aklınca sizi annenizden uzaklaştıracak planlar yapıyor.

Benim annem de konuşurken lafın nereye gideceğini bilmez, eşime laflar sokar farkında bile olmadan
Eşim, senin annen olması ve yaşının olması yeterli saygı duymam için, senin iyiliğini düşündüğünü biliyorum der.
12 yıllık evliliğimizde bir gün olsun anneme saygısızlığı olmamıştır.

Bakın bu yazacağım cümle çok önemli. Annemi benim için idare eder, ben üzülmeyeyim diye.
insanlar amma abarttı annenizin tavırlarını, sanki kadın damadın boynuna tasma takmış, kendi evine sokmaya çalışıyor gibi.
Bu ekonomik şartlarda kayınvalidem bize ev verse ( kendi altı üstü olmadığı müddetçe) minnet duyarım evet. Oğlunu düşünmüş kira vermesin diye fedakarlık yapmış bir kadına neden diş bileyeyim? Kocamı neden başka şehre kaçırayım Bunun neresi mantıklı?

Nişanlınız bu olayı bile şehir değiştirecek kadar kompleks yaptıysa bı sorgulamak lazım. Aklı başında bir insansınız belli ki, umarım en doğru kararı verirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…