Nişan atmak, sorumsuz ailesi sorunlar

Size ne onların bilmem kac bin tllik evinden? Mal mulkse istediginiz calişin kendiniz yapın!
Ayrıca nişanliniza dikkat kesilsenize! Kumar borcu vs. vs.

Butun bunlar hep yasaniyor. Neden biliyor musunuz? Ben soyleyeyim, henuz maddi olarak kendi ekmegini tutamayan iki kisi evlenmeye kalkiyor ondan. Siz 23 yasindasiniz. Hayatinizda hic calistiniz mi? Kendi paranizi kazandiniz mi? Bir mesleginiz var mi? Yasitlariniz bu sene uniden mezun oldu. Sizde var mi bir gelisme? Neden her seyinizi anneniz aliyor? Yetiskin bir insanin sevismesi icin bunca caba neden yani? Nisanliniz da ayni sekilde belli ki sallantida bir hayati var sorusturma vs varken zaten bu adam evlenemez de. Ustune de kumar borcu. Bunlarla ilgilenmeniz gerekirken kvnizin dededen kalma evinin fiyatina takilmissiniz,size ne miras kalmis tasinmis nolacakti size mibagislayacaklardi? Elde avucta bir seyiniz yok iki ciplaksiniz. Ne zorunuz vardi da bu yasta kosa kosa nisanlandiniz ben hic anlamadim. Nisan nedir arkadasim? Dugun tarihin belliyse nisan yaparsin,es adayini tanimak icin nisan yaparsin. Sizde bir sey yok sadece canak comlek alan bir ananiz var ona guvenip evlenmeye kalkmissiniz hepsi bu.

Ben lisans bölümü okuyorum seneye mezunum. Elimde avucumda herşey var çıplak değilim. Bir sürü işi hallediyorum ailemin. Para kontrolü annemde dönüyor. Belki de bizi yolunacak kaz görüyorlar. Maddi olarak onlardan daha varlıklıyız. Çıplak aç değiliz arı gibi çalışıyoruz Allah’a hamd olsun bilmeden yorum yapmasanız keşke. Biz çalışkanız ve çalışıyoruz onun ailesi tembel ve sorumsuz bilip bilmeden yorum yapmasanız keşke

Yazdigim her sey hem es adayinizla ilgili hem sizinle. Kenarda birikmisiniz olmali ikinizin de ayri ayri. Kendi kazandiginiz parayla ceyizinizi almalisiniz,nisanliniz da aynen bu sekilde. Dugun salonunda siz evleneceksiniz kredi cekecekseniz beraber cekmelisiniz,esyayi da beraber almalisiniz. Calisan bir insansaniz paranizin kontrolu neden annenizde? Daha okulunuz bitmemis ,ama iki yildir nisanlisiniz. Nisan neden yapilir oncelikle iki tarafli buna idrak etmelisiniz. Adam kumarbaz,siz ailesinin aldigiyla almadigiyla mirastan gelen eviyle ilgileniyorsunuz normal degil bu davranisiniz.

Ve en onemlisi hayatinda en azindan bir gun calismis birisi “20 bin neye yeter anca dugun salonuna” demez. Para hesabi bilmiyorsunuz sanirim,ortada karsilikli fedakarliklar yapan bir cift bile yokken (ustelik biriniz ogrenci digeriniz hakkinda sorusturma olan bir kumarbaz iken) dugun salonu ve esya derdine dusmussunuz,hayattaki oncelikleriniz farkli sanirim. O yuzden anlasamadik sizinle.

Ben 30 yasinda evlendim. Cunku evlenecek maddi manevi olgunluga anca ulastik kari-koca. Evimizi de arabamizi da kendimiz aldik,esyamizi da kendimiz aldik,dugunu de kendimiz yaptik. Kimsenin bir lira katkisi yoktur,izin de vermem ben,niye ben evleniyorum diye annem bana esya alsin ne munasebet?

Bana ne miras kalmış mı ? Notere gidin bakın benim adıma ne miras kalmış. Ben tek başıma sıfırdan ev yaptıran ev inşaatı yaptıran herşeyiyle ilgilenen bir insanım daha 23 yaşında sizinde dediğiniz gibi... O kadar kırıcı cümleler yazmışsiınız ki ne biliyorsunuz da hakkımızda bunları yazdınız ? Yok anan çanak çömlek almış bilmem ne anam bu yaz araba aldı bana çanak çömlek değil sadece. Yazdıklarınıza dikkat edin lütfen yok açmış yok açıktaymışım

Miras size kalmis demedim,kv adayiniza dededen kalmis kadin da tasinmis siz bunun lafini yapiyorsunuz,tasindiysa tasinsin sizi alakadar etmez bu. Siz de calisin siz de alin,sizin de aile buyuklerinizden size miras kaldiginda gelin adayiniz bunun lafini etse guzel olur mu?

Peki sonuç olarak ayrıldınız mı?

Açta değiliz açıkta da değiliz Allah’a hamd olsun şükürler olsun çalışıyoruz kazanıyoruz babam vefat ettiği halde herşeyi biz hallediyoruz. 30 yaşında herşeyi kendi yapan bir insansanız ben 16 yaşımdan beri yaşıyorum. 30 yaşında herşeyi yapan sizin dediğiniz gibi aklı başında olan bir insan daha karşındakini tanımadan bu kadar ileri geri konuşmaz. Allah’a emanet olun hayırlı günler

Konuşmuyorum daha onla ama ayrılıcam.
Eş başlı başına fiyasko zaten de bu kadar "tembel" bir aileye gelin olarak gitmeyin zaten
Burada yazdığınız düşünceleri nisanliniza da soyleyin en kısa sürede ayrılın yoksa bdvye yeni yeni konular katarsınız

Ben size ac demedim ki,iki ciplak dedim es adayinizla beraber. Adam kumarbaz diyorsunuz,elinde avucunda bir seyyok diyorsunuz ne diyeydim mahmut mu diyeydim?biraz gercek hayata donmelisiniz. Yoksa kendi basinizi kendiniz yakacaksiniz hepsi bu.

Arkadaşım sen iyi misin ? Kumar diyorsun, gözaltı diyorsun, soruşturma diyorsun, görevden uzaklaştırma diyorsun...Bunlar çok ciddi şeyler sen hala kayınvalidene suç atıyorsun ki kv bence hiçbir şey yapmak zorunda değil. Nişanlının neresi iyi ki hala iyi insan diyorsun, bence nişanlını çok iyi tanımıyor ve analiz edemiyorsun. Hadi sen mantıklı düşünemiyorsun, ailen demiyor mu böyle bir adamla ne işin var diye ? Ömür boyu sıkıntı yaşamak mı istiyorsun bilmiyorum ama evlenirsen daha çok konu açarsın. Bu adam ailesiyle kendini o kadar belli etmişken ayrılmazsan çok büyük hata yapmış olursun.

İnanın ona herşeyi söyledim hala yapışmış bana benden soğudun mu falan diyo çocuk gibi. Mesele soğumak mı ortada çok ciddi sorunlar var. Biri yazmış ya yukarda asıl vicdansız olan o kendisi beni yaşadığı bataklığa çekmeye çalışıyor

Evet haklısınız

Adamın ailesi birazcık elini taşın altına koysa, istedikleriniz alınsa, salon tutulsa,
her şey hallolacak ve evleneceksiniz,
doğru mu anlıyorum?
Genç arkadaşım, ailesini bırak bir tarafa nişanlın olacak adamda iş yok.
Asıl sorumsuz olan nişanlın.
Sen de kvnin babasından miras kalan eve, aldıkları eşyaya vs takılma çünkü buna hakkın yok.
İki yetişkin insan olarak evlenmek istiyorsanız çalışın, çabalayın, paranızı biriktirin düğününüzü yapın.

Her insanin yapisi farkli. Mesela benim KV min pek durumu yokken eline her para gecmesinde bana birseyler alir, almasa bile bu huyunu bildigim icin almasada olur onun cani sagolsun. Esim 150 milyarlik borc yapti dugun icin evlendim, birlikte ödüyoruz, cunkü biliyorum elinde olsa bana fazlasini yapardi. Bence takilman gereken en önemli konu onun borcu kv hareketleri vs degil. Sana yalan söylemesi bence sadece buna takil ve bunun cevabini ara. Yalani affetmesin herkes saygi duyar. Ama sirf borcu var dieyede Ayrilmak bence cok bencilce. Dedigim gibi takilman gerek sey borc veya mesleginden uzaklastirilmis olmasi degil yalan söylemesi. Bende polis esiyim ve benim esim uzaklastirilsa ben maddiyati hic düsünmem ona destek olurum. Bir sürü sey yazmissin ama yazdiklarinin neredeyse hepsi kv kötülemekle gecmis.. üzüldüm sana degil nisanlina

Yahu adam kaç yıldır nişanlı hala 5 kuruş para biriktirmemis ve 60 bin kumar borcu var .
Çok açık değil mi her şey?
Bu adam kumar oynamaya devam etmiş ve edecekte yoksa çoktan para b8riktirirdi.
Ayrıca hakkında soruşturma var geleceği ne olacak belli değil.
Bunları da geçtim ailesi de ayrı edepsiz .

23 yaşında bir genç kız erkek köküne kiran girmiş gibi neden hayatini böyle biriyle birleştirmeye çalışır anlamıyorum.
Hic mi sevmiyorsunuz kendinizi ?
Yok iyi insan yok bilmem ne bunları geçiniz.
Kuyruğuna basmayınca herkes iydiir zaten.
Ayrıca her iyi insan iyi koca olacak diye bir durum da yok.

her lafina katiliyorum.

ben evlendigimde 21 yasindaydim. a dan z ye ne alinacaksa esimle aldik, igneden gelinlige, cataldan mobilyaya. ev kurmak icin evlenmek icin ne gerekse biz yaptik. söz nisan hepsini. ne benim ailemin nede esimin ailesinin cebinden kurus cikmadi bizim icin. buna ragmen birde kösede birikmisim vardi bir 10.000€ kadar.
kendine yetemeyecek insanlar evlenmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…