- 24 Ocak 2016
- 174
- 75
- 28
-
- Konu Sahibi Eylulyagmuruuu
Hepsinde çok haklısınız buraya bu konuyu açınca kafamda herşey netleştiCanım kardeşim lütfen darılma ama eğri oturup doğru konuşmak lazım 1.si çocuğun ailesi seni istemiyor isteseydi elinizden tutarlardı üstelik tek çocuk 2.si üzgünüm ki nişanlından da hayır gelmez ayrıca seni çok seviyor olsaydı 1 buçuk yıldır beklemez ne yapar ne eder evlenirdi 3.sü kumar borcu ve soruşturma açılmış sen sevdiğinden gözün bişeleri görmüyor ama iyi biri değil son olarak 4.sü bugün ayrılırsan ilerde üzüleceğinden daha az üzülürsün evlenip boşanmaktansa şimdiden bu kadar sorun varken ayrılman senin için sanırım daha hayırlı Allah yoksa bu engelleri karşına çıkarmazdı bunlar benim fikrim daha çok gençsin sana değer vereni önemseyen aileyi ve eşi bulursan daha mutlu olursun bu düşüncelerle sıkıntılarla ömür geçmez
Vazgeç bu sevdadanŞimdi ki durum ise nişanlım biz tanışmadan önce 60.000 TL kumar borcu yapmış. Ben bu borcu ödediğini ve bir daha asla oynamadığını sanıyordum. Meğersem o borç ödenmemiş. Ben bunu duyunca çok sinirlendim ve bende kayışlar koptu gittim anneme herşeyi anlattım tek tek bu kumar borcunu kimse bilmiyordu artık ailem öğrendi ve onlarda şok oldu nişanlımı Çok temiz iyi bir insan olarak biliyorlar nişanlım öyle bir insan zaten zamanında böyle bir hata yapmış ama ben bu borcun ödendiğini sanıyordum meğerse ödenmemiş. Bana afakanlar geldi o zaman içimde biriktirdiğim herşeye patladım. Ailesi kumar borcunu ödeyecekmiş ben kendi aileme anlatınca oda kendi ailesine anlattı. Ailemde durumlar karışık böyle bir evlilik olmaz diyorlar bir yandan o çok iyi insan diyorlar onlarda da kafa karıştı. Bu arada biz çok kavga ettik bu olay üzerine nişanlımla ailesi aşırı sorumsuz vurdumduymaz ve nişanlım tek çocuk. Ve bu olaylar olalı 2 hafta oldu ailesi bizi bir kez bile aramadı
Yani bir yandan annemle konuşuyoruz 27 yaşında dolgun maaşlı bir insan 5 senedir çalışıyor ama 5 bin TL si bile yok kenarda yukarda biri yazmış nişanlının ailesi sorun değil nişanlın sorun diye. Ailesi de zaten 1 kez bile aramadı daha oda ayrı bir konu. Annem de diyor ki bence ailesi bunun ne halt olduğunu biliyordu o yüzden bir üstlenmediler bence dediDaha 23 yaşındasın evlilik için neden bu acelen? Ankesör soruşturmasına takılanları hep atıyorlar görevden , bu vakitten sonra işsiz bir nişanlın varmış gibi düşün. Devlet memuruyken para biriktiremeyen adam ne kolay iş bulur ne de o işten gelecek parayla düğün yapabilir.
En önemli sorun da şu; kumar. Bıraktım, oynamıyorum, bir kerelikti, hataydı laflarına inanma. Haz duygusunu yoğun bir şekilde körüklediği için tatmin duygusu asla oluşmuyor kumar oynayanlarda. O yüzden insanlar uyuşturucuyu bırakabiliyorlar ama kumarı bırakamıyorlar. Geleceğini ellerinle yakma. Kendine acımayana da acıma.
Bir diğer soru da bu 1.5 yıldır nişanlılık neden kenarda hiç parası yok sonuçta Haziran ayında açığa alındı ve açıkta yatan maaşı bile 4200 TL tam maaşı çok daha fazlaKumar borcu olan biriyle evlilik düşünmeyin. Az para da değil üstelik.
Evlenecek olan sizsiniz iki yetişkin insan yani. Neden aileler yapsın? Balayından, kiralık arabasına kadar üstelik? Bir buçuk yıldır nişanlıymışsınız hiç mi çalışıp para biriktirmediniz? Ya nişanlınız? Herkes ister en güzel düğünü yapmak, en iyi eşyayla ev düzmek. Bütçe diye bir gerçek var ama ortada. Evleniyorum haydi her şeyimi siz yapını aşırı saçma buluyorum. İğneden ipliğe her şeyi ailelere ödetip sonra takıları almak istediklerinde ama takılar benim hakkım diyorsunuz.
Sizin nişanlınızın bizzat kendisinde iş yok.
Çok haklısın ablaCanım senin tek doğrun var ayrılmak kendine bitirmemek için nedenler arayacağına kurtulmak için yollar ara ve kurtul 60 bin TL kumar borcu ne demek biliyor musun ? Bu kadar batağa batanın emin ol her olayı vardır soruşturma neden açıldı bir düşün bakalım bir memur maaşıyla bu kadar yüklü paralı kumar oynanır mı ? Aklını kullan bu adam seni 4 ayda sinemaya götürüyorsa emin ol ki diğer sürelerde farklı şeyler yapıyordur sevgiden gözünü kapatma kumar olan adamda afedersin ama herşey vardır evliliğini anlayamazsın adam seni tabi bırakmak istemez bu kadar borçlu sorunlu adamı kimse alıp eş yapmaz kusura bakma sende kaç kurtul
Annemde böyle dediAllah seni korumuş kaç kurtar kendini.
Eşek kadar evlenecek adam düğününüde evinide kendi yapar. Kendi oğullarına güvenmiyorlar. İş olsunda istemiyorlar.
Şimdi diyecekler ki senin derdin maddiyat. Sorun o değil. Sorun bu kadar maaşın nereye gittiği ? Ne yaptığı ? Ne yani ne ? Ayrıca evlilik bu boru değil parayla evlenilir
İşte bende karşı taraftan sadece sorumluluk beklerim yatlar katlar beklemedim ama yanlış anlaşıldı zaten bunlardan bir cacık olmaz ortada gayet 1 yılda saçımda stresten beyazlar çıktıHayır maddiyat değil derdin o belli, konu sorumsuzluk. Ayrıca senin ailen düğün için üstüne düşeni fazlasıyla yapmışsa aynısını karşı taraftan beklemek en doğal hakkın üstelik maddi açıdan sıkıntılı bir adam yok karşında. İyi maaşı olan bir memur var. Şimdi bu şekilde davranan adam evlendikten sonra da aynı sorumsuzluğa devam edecek. Kimse eve bakmayan, parasının nereye gittiği belli olmayan bir adamla olacak bir evliliğin hayalini kurmaz.
Bir diğer soru da bu 1.5 yıldır nişanlılık neden kenarda hiç parası yok sonuçta Haziran ayında açığa alındı ve açıkta yatan maaşı bile 4200 TL tam maaşı çok daha fazla
20 bine Saray’da düğünValla ben 20 bin düğün salonuna gider demenize takildım,ne bu sarayda mı düğün yapcanız... neyse ayrılmanız sizin hayrınıza olur,kumarbaz adamla evlenilmez bıraktım der gene başlar
İşte bende karşı taraftan sadece sorumluluk beklerim yatlar katlar beklemedim ama yanlış anlaşıldı zaten bunlardan bir cacık olmaz ortada gayet 1 yılda saçımda stresten beyazlar çıktı
20 bine Saray’da düğünHangi Saray o simit Saray’ı mı
Sen sadece salon değil şu an kıytırık bi buzdolabının bile ne kadar olduğunu bilsen evlenmekten vazgeçerdin. Şu son 2 yılda var ya her şey 5 misline çıktı. Kriz var krizzzOf ne bileyim ben çok geri de kalmışım demek ki ,en son 3bine salon kiralanıyordu o bile 4 saatlik düğün için bana çok geliyordu ... ne diyeyim insanlarda para bol demek basıyorlar 20 bini bir salona
Güzel ablacım keşke 3 bine salon kiralansa 3 bine anca pasta parası bile çıkmaz Türkiye de git bak nette düğün salonu fiyatlarına bana inanmıyorsanOf ne bileyim ben çok geri de kalmışım demek ki ,en son 3bine salon kiralanıyordu o bile 4 saatlik düğün için bana çok geliyordu ... ne diyeyim insanlarda para bol demek basıyorlar 20 bini bir salona
Güzel ablacım keşke 3 bine salon kiralansa 3 bine anca pasta parası bile çıkmaz Türkiye de git bak nette düğün salonu fiyatlarına bana inanmıyorsan
Sen sadece salon değil şu an kıytırık bi buzdolabının bile ne kadar olduğunu bilsen evlenmekten vazgeçerdin. Şu son 2 yılda var ya her şey 5 misline çıktı. Kriz var krizzz
Valla 20 bin bana da çok gereksiz geliyordu hatta Ankara’da düğün yapmasak sadece bizim burda mı kına düğünü bir arada yapsak demiştim bizim o 12 bine tuttuğumuz yer bile 300 kişi sayısı vermiştik ve çay bahçesinden halliceydi ankaradaYok inanmamak değil benim ki valla 20 bin çok fazla geldi dedim heralde baya lüks bir yerde istiyor bu kız... dediğim gibi ben baya geride kalmışım ama yine de söylemeden geçmeyeceğim 20 bin 4 saatlik çalgı,çengi için verirsem 20 bin gün uyuyamam ben