Oy dağlar oy dağlar bitmez mi benim çektiklerim... yazacaklarım biraz uzun olacak ama akıl almaya ihtiyacım var ne yapacağımı şaşırdım. Şimdiden Allah razı olsun. 23 yaşındayım. 1 buçuk yıldır nişanlıyım. Nişanlandıktan itibaren ben ve annem herşeyimi alıp yapmaya başladık. Annem her şeyin en iyisinden en pahalısından aldı bana. Nişanlım uzakta görevdeydi o yüzden kışın tatile geldiği zaman onla eşya alışverişine çıkacaktık. Nişanlandıktan 3 ay sonra ailesi bize oturmaya geldiler annesi babası dedesi babaannesi, dedesi bana kızım ne istiyorsun ben herşeyi yapacam dedi bende bir şey istemiyorum yapılacak olanlar zaten yapılacak dedim (saflığa gel :))) nişanlımın annesi pat diye ortaya Mehmet ne yaparsa kendisi yapsın banane dedi (nişanlımın adı Mehmet) ben orda bir şok oldum ama hiç birimiz bir şey demedik. Sonra kışın nişanlım geldi annemle beraber ailesinin olduğu şehire gittik düğün yazındı ve daha hiç bir eşya almamıştı erkek tarafı. Sadece beyaz eşya aldık oda 9.000 TL tuttu onda da nişanlım kendisi konuştu etti. Ailesi uzak durdu ama onlarda geldiler tek tek aldıklarımı uzun uzun inceledi ailesi. Ve nişanlımın hakkında maalesef soruşturma başlamış göz altına girdi çıktı sonra görevine devam etti haftalar günler geçti düğüne 3 ay kaldı ne ortada gelinlik var ne eşya alındı beyaz eşya borcu bile hiç ödenmemiş aylarca ben o zamanlar biraz huysuzlanmaya başladım nişanlımın ailesi de hiç bir zaman arayıp sormadı bir şey alınmadı düğüne az kaldı ne alıncak ne yapılacak kızım diye hiç demediler umurlarında olmadı. Nişanlım krediye başvurdu 20 bin TL oda ona çıkmadı hakkında soruşturma var diye ben annesini aradım düğüne 3 ay var ortada bir şey yok ne yapıcaz diye kayinvalidem Mehmet 20 bine kredi çekecek dedi bende 20 bin düğün salonuna yeter anca bunun mobilyaları kuaförü gelinliği araba kiralaması balayı var dedim oda param yok ne yapayım yok banane gibisinden şeyler dedi. Bende bizim burda da herkes orta halli ama herkes elimden geleni yapıyor dedim o öyle diyince sinirlendim. Neyse sonra nişanlım görevden uzaklaştırma aldı hakkında soruşturma var diye bende düşündüm taşındım bu böyle olmayacak düğünü iptal edelim dedim. Ailesinin Buda umrumda olmadı. Kayınvalide yüzüme karşı canım cicim aşkım falan diyordu hep ama icraata gelince sıfır sıfır ( bu arada biz nişanlanınca kendi evine yeni koltuk takımı aldı, kocaman yatak odası takımı aldı, 450.000 TL lik eve taşındı ev dedesinin evi) bunlara ben çok gücendim. Düğün iptal oldu ama gelinliği almıştım ve benim tüm çeyizim herşeyim kendi alacağım beyaz eşyaları almıştık zaten sadece biz hazırlık yapmışız onlar değil :))