- 24 Ocak 2016
- 174
- 75
- 28
-
- Konu Sahibi Eylulyagmuruuu
İşte onlarda şok oldularYa cok enteresan senin ailende enteresan kumar borcu cikmis gorevden alinmis is yok guc yok sorunluluk almak yok ortada hicbirsey yok aile desen sorumsuz bencil ve sen hala ayrilmamissin ailende hala iyi cocuk diyor. Hakkinda sorusturma olan kumar borcu olan birine nasil iyi cocuk diyip hala daha evlenmeyi dusunebiliyosunuz? Yol yakinken donun hayatin kararmasin
Asker ve ankesör soruşturmasına takıldı sadece açıkta şuanNe icin gorevden alindi? Su an calisiyor mu herhangi bir iste ? Evlenseniz zaten kimse hic bir ihtiyaci karsilamiyor sizin ailenizden baska e nisanlinizda calismadan zaten gecinmeniz imkansiz. Siz calisiyorsaniz da muhtemelen tek basiniza calisacaksiniz ve sorumluluk sadece sizde olacak. Kumar borcu hakkinda soylenen yalanlarda cabasi. Annesinin yaklasimini soylemiyorum bile. Ne yapmaniz gerektigi ortada. Hayirlisi olsun
Çok haklısınız bu iş olmayacak belli başından beriCanım siz çok güzel hazırlanmışsınız ama işte önemli olan erkek tarafının hazırlık yapması onlar gelin alıyor siz eve gelin almıyorsunuz bence bu şekilde siz herşeyi yaparsanız da bu adam yarın evlenince kumar borçlarını da senin ailene ödetir bu adam başınızı yakar aileni de yakma kendini de bak burdakiler şimdi bir kulağından girip bir kulağından çıkabilir gençsin seviyorsun ama en önemli şey seni büyüten ailen bu adam ilerde onlara huzursuzluk olur değmez bu hayatta herkes gider aile kalır
İşte sende onlar kolay yoldan rahata kavuşmuşlar diye bize de yardım etsinler ne var bilincindesin ama aile yardım etmek zorunda değil insanlar bu yaştan sonra keyfini sürmeyecekse ne zaman sürecek bırakın insanlar emekli olmuş evinde rahat oturmasınlar mı ? Her aile yapmak zorunda değil iki kişi evleniyor ailenin bu konuda zorunda olduğu bir durum yok canım benim senin nişanlında hata o kadar kumara vereceğine size yuva kursaydı sen böyle git gellerle yaşayamazsın kendine oldurmak için nedenler lütfen arama ya böyle kabul edip evlenip ömür boyu sıkıntı yaşayacaksın ya da kestirip atacaksın 4 ayda bir sinemaya gittiğin adamdan vazgeçmesi ne kadar zor geliyor bilemiyorum birbirinizi doğru düzgün görmüyorsunuz bileAilesi hiç çalışmadı kayinvalidem hep evde oturdu kayinpederi de kendi babası emekli etmiş. Oturdukları evde dedelerinin yani kendileri bir şey çalışıp almamışlar ama genç insanlar
Benim derdim zaten mal değil. Sorumsuzluk ve kumar yoksa etrafımda ayda 3000 TL maaş alıpta herşeyi kendi yapan erkekler gördüm. Ama güvenemiyorum artıkParam yok deyip bunları alması ayıp olmuş tabi ama katılıyorum bende 2 yetişkin insanın balayını, esyasini suyunu buyunu aileler almak zorunda değil sizin ailenizde almak zorunda değil aldiysa o sizin probleminiz. Ama nişanı atmanız lazım bencede kumar oynamis, yalan söylemiş adamla olmaz olmamalı esas mevzu şu an bu bence yoksa takı eşya falan kimse kimseye yapmak mecburiyetinde değil tmm yaparsa harika olur anne babadir hoşluk olur ama yapmak mecburiyetinde mi Hayır . Siz bence şu an bile bile lades deneyip bu ilişkiye nokta koymalisiniz . Hayirlisi olsun hakkınızda
Aynen aileni üzme o seni senin sevdiğin gibi sevip önemseseydi senin gibi o da çabalardı yaşın genç daha mutlu olacağın birini bul gençliğini heba etme boş yere bu adama değmez hem ailen üzülür hem sen abla tavsiyesiÇok haklısınız bu iş olmayacak belli başından beri
yani allah aşkına bu adamla ve bu aileyle (aile paket gelecek belli) evlenilir mi? fragman belli.Şimdi ki durum ise nişanlım biz tanışmadan önce 60.000 TL kumar borcu yapmış. Ben bu borcu ödediğini ve bir daha asla oynamadığını sanıyordum. Meğersem o borç ödenmemiş. Ben bunu duyunca çok sinirlendim ve bende kayışlar koptu gittim anneme herşeyi anlattım tek tek bu kumar borcunu kimse bilmiyordu artık ailem öğrendi ve onlarda şok oldu nişanlımı Çok temiz iyi bir insan olarak biliyorlar nişanlım öyle bir insan zaten zamanında böyle bir hata yapmış ama ben bu borcun ödendiğini sanıyordum meğerse ödenmemiş. Bana afakanlar geldi o zaman içimde biriktirdiğim herşeye patladım. Ailesi kumar borcunu ödeyecekmiş ben kendi aileme anlatınca oda kendi ailesine anlattı. Ailemde durumlar karışık böyle bir evlilik olmaz diyorlar bir yandan o çok iyi insan diyorlar onlarda da kafa karıştı. Bu arada biz çok kavga ettik bu olay üzerine nişanlımla ailesi aşırı sorumsuz vurdumduymaz ve nişanlım tek çocuk. Ve bu olaylar olalı 2 hafta oldu ailesi bizi bir kez bile aramadı
Ailesi hiç çalışmadı kayinvalidem hep evde oturdu kayinpederi de kendi babası emekli etmiş. Oturdukları evde dedelerinin yani kendileri bir şey çalışıp almamışlar ama genç insanlar
Tamam da bundan size ne?Ailesi hiç çalışmadı kayinvalidem hep evde oturdu kayinpederi de kendi babası emekli etmiş. Oturdukları evde dedelerinin yani kendileri bir şey çalışıp almamışlar ama genç insanlar
Ailesi hiç çalışmadı kayinvalidem hep evde oturdu kayinpederi de kendi babası emekli etmiş. Oturdukları evde dedelerinin yani kendileri bir şey çalışıp almamışlar ama genç insanlar
Kızlar ben burda başka bir şey anlatıyorum siz eşya bilmem neye takılıyorsunuz düğün Ankara da merkez de en ucuz düğün salonu orda 12 bine bulmuştuk Oda varoş bir yerdi ve konumu çok uzaktı gerisini siz düşünün benim sorunum başka bazıları başka başka şeylere takılmışValla ben 20 bin düğün salonuna gider demenize takildım,ne bu sarayda mı düğün yapcanız... neyse ayrılmanız sizin hayrınıza olur,kumarbaz adamla evlenilmez bıraktım der gene başlar
Ayrıca ben kasaba gibi bir şehirde yaşıyorum burda bile 10-12 bin salonların hepsi gereksiz cevaplar geldiği için de bunu yazıyorum sarayda düğün yapmak için 200 bin TL nin çıkması lazım öyle düğüne de gittim gözümde yok oralarda zatenKızlar ben burda başka bir şey anlatıyorum siz eşya bilmem neye takılıyorsunuz düğün Ankara da merkez de en ucuz düğün salonu orda 12 bine bulmuştuk Oda varoş bir yerdi ve konumu çok uzaktı gerisini siz düşünün benim sorunum başka bazıları başka başka şeylere takılmış
Çoook haklısınızAilesinin sorumsuzluğu, kaynananızın ilk söylediği banane Mehmet yapsın lafı ve kumar borcu... ArkNa bakmadan kaç kurtul bacım bunlardan. Eğer evlenirsen ne olacak söyliyim sana. Şuan oğlunun ne yaptığı umurunda olmayan kaynanan Bi anda oğulcu olcak. Aman oğlum canım oğlum diye yapışıp kalacak ve hiç bişey yapamauacaksın. Herşeyi geçtim 60bintl kumr borcu nedir Bi kere bulaşan Bi daha bulaşır sırf kumar borcu için arkana bakmadan kaç. Yoksa başınız borçtan kalkmayacak. Borç ödemekten Evlendiğinden hiç bişey anlamicaksın. Şuan ödemeyi bekleyen kumar borcı var. E düğün borcu da sizin başınıza kalacak gibi görünüyor. Ömrünü heba etme.
Çok haklısınız herkes haklıDaha 23 yaşındasın evlilik için neden bu acelen? Ankesör soruşturmasına takılanları hep atıyorlar görevden , bu vakitten sonra işsiz bir nişanlın varmış gibi düşün. Devlet memuruyken para biriktiremeyen adam ne kolay iş bulur ne de o işten gelecek parayla düğün yapabilir.
En önemli sorun da şu; kumar. Bıraktım, oynamıyorum, bir kerelikti, hataydı laflarına inanma. Haz duygusunu yoğun bir şekilde körüklediği için tatmin duygusu asla oluşmuyor kumar oynayanlarda. O yüzden insanlar uyuşturucuyu bırakabiliyorlar ama kumarı bırakamıyorlar. Geleceğini ellerinle yakma. Kendine acımayana da acıma.