Nişan atmak, sorumsuz ailesi sorunlar

İşte onlarda şok oldular

Asker ve ankesör soruşturmasına takıldı sadece açıkta şuan

Çok haklısınız bu iş olmayacak belli başından beri

Ailesi hiç çalışmadı kayinvalidem hep evde oturdu kayinpederi de kendi babası emekli etmiş. Oturdukları evde dedelerinin yani kendileri bir şey çalışıp almamışlar ama genç insanlar
İşte sende onlar kolay yoldan rahata kavuşmuşlar diye bize de yardım etsinler ne var bilincindesin ama aile yardım etmek zorunda değil insanlar bu yaştan sonra keyfini sürmeyecekse ne zaman sürecek bırakın insanlar emekli olmuş evinde rahat oturmasınlar mı ? Her aile yapmak zorunda değil iki kişi evleniyor ailenin bu konuda zorunda olduğu bir durum yok canım benim senin nişanlında hata o kadar kumara vereceğine size yuva kursaydı sen böyle git gellerle yaşayamazsın kendine oldurmak için nedenler lütfen arama ya böyle kabul edip evlenip ömür boyu sıkıntı yaşayacaksın ya da kestirip atacaksın 4 ayda bir sinemaya gittiğin adamdan vazgeçmesi ne kadar zor geliyor bilemiyorum birbirinizi doğru düzgün görmüyorsunuz bile

Benim derdim zaten mal değil. Sorumsuzluk ve kumar yoksa etrafımda ayda 3000 TL maaş alıpta herşeyi kendi yapan erkekler gördüm. Ama güvenemiyorum artık

Aman aman sonradan ah vah edeceğine gel baştan dön bu işten.Evlenmeden önce o umursamaz aileler evlendikten sonra tam bir oğulcu olup insanın burnundan getiriyorlar .İkincisi kumar oynamış bir insan var ortada ve az boz da bi rakam yok.aileride bunalınca veya bunalmasa dahi herhangi bir gün tekrar aynı hatayı yapmayacağının bi garantisi de yok.Kumar oynayan insanlar bu konuda çok zayıf oluyorlar maalesef kumar onları tekrardan içine çekebiliyor .Üçüncüsü daha işi bile belli değil.İnsan sadece kocasıyla evlenmiyor canım tabiri caizse onun ailesi ile de evleniyor .Hele böyle yüzsüz bir ailesi varsa düşünemiyorum yani.Sen ailenin prensesi olarak kal bence bu durumda

yani allah aşkına bu adamla ve bu aileyle (aile paket gelecek belli) evlenilir mi? fragman belli.

Birde aileler bence çocukları evlenirken destek olmalı bu onların görevlerinden bir parçadır .Balayına bişey diyemem ama ev düzme ,düğün konusunda destek olmalılar bukadar masrafın altından gençler nasıl kalksın .Arada bir art niyet olmadan gerçekten parası olmasa bişey diyemem ama bunların ki böyle bir durum değil gibi.

Hem sorusturma gecirip gorevden uzaklastırılan hem de sana soylenmeyen kumar borcu olan biri...ve siz hala iyi biri deyip kararsız kalıyorsunuz ailecek....merak etmeyün son bekar erkek o kalmadı

Kızlar annemle uzunca bir konuştuk oda halama anlattı herşeyi. Enine boyuna tekrar konuştuk annemle bu iş olmayacak diye. Zaten hayırlısı olsaydı bu yaz düğün olurdu. Demek ki hayırlısı değilmiş. Yazdıklarınızın hepsini okuyorum. Ve hepiniz haklısınız. 27 yaşına gelmiş dolgun maaşlı bir insan herşeyini kendisi yapabilirdi.

Ailesi hiç çalışmadı kayinvalidem hep evde oturdu kayinpederi de kendi babası emekli etmiş. Oturdukları evde dedelerinin yani kendileri bir şey çalışıp almamışlar ama genç insanlar

E nişanlınız ve siz de aynısını yapmaya çalışıyorsunuz.
Eşya alsınlar, düğün yapsınlar, balayını ödesinler, araba kiralasınlar vs... Beklentilerinizin bu eleştirdiğiniz şeylerden ne farkı var?
Ayrıca size ne?
Ben babamın evine geçip oturacağım, sonra oğlumun evlenmek için seçtiği küçük hanım gelip bunun lafını yapacak...
Gelecek planı yaparken, kızları yaşındaki elin kızına hesap vereceklerini hiç düşünmemişlerdir eminim.

Kumar konusunda haklısınız ama konuda en az takıldığınız şeyin bu olması garip.
60 bin lira borç yapan adam çerez parasına kumar oynamıyordur değil mi? O 60 bine gelene kadar ne paralar batırmıştır kim bilir. Batırmaya da devam eder.
Yol yakınken vazgeçin.

Valla ben 20 bin düğün salonuna gider demenize takildım,ne bu sarayda mı düğün yapcanız... neyse ayrılmanız sizin hayrınıza olur,kumarbaz adamla evlenilmez bıraktım der gene başlar

Valla ben 20 bin düğün salonuna gider demenize takildım,ne bu sarayda mı düğün yapcanız... neyse ayrılmanız sizin hayrınıza olur,kumarbaz adamla evlenilmez bıraktım der gene başlar
Kızlar ben burda başka bir şey anlatıyorum siz eşya bilmem neye takılıyorsunuz düğün Ankara da merkez de en ucuz düğün salonu orda 12 bine bulmuştuk Oda varoş bir yerdi ve konumu çok uzaktı gerisini siz düşünün benim sorunum başka bazıları başka başka şeylere takılmış

Ayrıca ben kasaba gibi bir şehirde yaşıyorum burda bile 10-12 bin salonların hepsi gereksiz cevaplar geldiği için de bunu yazıyorum sarayda düğün yapmak için 200 bin TL nin çıkması lazım öyle düğüne de gittim gözümde yok oralarda zaten

Daha 23 yaşındasın evlilik için neden bu acelen? Ankesör soruşturmasına takılanları hep atıyorlar görevden , bu vakitten sonra işsiz bir nişanlın varmış gibi düşün. Devlet memuruyken para biriktiremeyen adam ne kolay iş bulur ne de o işten gelecek parayla düğün yapabilir.

En önemli sorun da şu; kumar. Bıraktım, oynamıyorum, bir kerelikti, hataydı laflarına inanma. Haz duygusunu yoğun bir şekilde körüklediği için tatmin duygusu asla oluşmuyor kumar oynayanlarda. O yüzden insanlar uyuşturucuyu bırakabiliyorlar ama kumarı bırakamıyorlar. Geleceğini ellerinle yakma. Kendine acımayana da acıma.

Çoook haklısınız

Çok haklısınız herkes haklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…