- 30 Ocak 2018
- 387
- 307
-
- Konu Sahibi Eylulyagmuruuu
Canım senin tek doğrun var ayrılmak kendine bitirmemek için nedenler arayacağına kurtulmak için yollar ara ve kurtul 60 bin TL kumar borcu ne demek biliyor musun ? Bu kadar batağa batanın emin ol her olayı vardır soruşturma neden açıldı bir düşün bakalım bir memur maaşıyla bu kadar yüklü paralı kumar oynanır mı ? Aklını kullan bu adam seni 4 ayda sinemaya götürüyorsa emin ol ki diğer sürelerde farklı şeyler yapıyordur sevgiden gözünü kapatma kumar olan adamda afedersin ama herşey vardır evliliğini anlayamazsın adam seni tabi bırakmak istemez bu kadar borçlu sorunlu adamı kimse alıp eş yapmaz kusura bakma sende kaç kurtulBu arada 1 buçuk yıldır nişanlıyız insan hiç mi 5 kuruş biriktirmez. Ailesi ev almamış araba almamış hep ailesinden hazır mala konmuşlar onlarda paramız yok diyor. 1 yıldır nasıl 5 kuruş birikmiyor ben anlamıyorum. Nişanlım bana harcama da yapmıyor 4 ayda bir buluşup kafeye sinemaya gideriz. Bu kadar.
Birincisi benim ailem üzerine düşen herşeyi yapıyorsa onlarda tek çocuk sahibi olarak yapmalılar diye düşünüyorum ben yatlar katlar istemiyorum zaten. Sadece eşyaya yardım istedim. Üstelik biz nişanlandıktan 1 ay sonra kaynanam kendi evine koltuk takımı ve yatak odası takımı aldı ve 450.000 TL lik eve yerleşti peki buna yorumunuz nedir ???Kumar borcu olan biriyle evlilik düşünmeyin. Az para da değil üstelik.
Evlenecek olan sizsiniz iki yetişkin insan yani. Neden aileler yapsın? Balayından, kiralık arabasına kadar üstelik? Bir buçuk yıldır nişanlıymışsınız hiç mi çalışıp para biriktirmediniz? Ya nişanlınız? Herkes ister en güzel düğünü yapmak, en iyi eşyayla ev düzmek. Bütçe diye bir gerçek var ama ortada. Evleniyorum haydi her şeyimi siz yapını aşırı saçma buluyorum. İğneden ipliğe her şeyi ailelere ödetip sonra takıları almak istediklerinde ama takılar benim hakkım diyorsunuz.
Sizin nişanlınızın bizzat kendisinde iş yok.
Ablalarım kardeşlerim hepiniz çok haklısınız hepinizin yazdıklarını okuyorumsimdi seni kardesim var sayip öyle yorum yapiyorum.
bak ablacim kumara 60.000 borc yapan adam en azindan da bir o kadar ondan evvel harcamistir yani müptelasi, öyle bidaha oynamicam demekle birakamaz istesede.
ailesi seni istemiyor, istenmeyen gelin olmak cok zor bir sey. hic bir zaman icin tam huzuru bulamiyorsun, tamamen görüsmeyi kessen dahi, o insanlar hep varlar.
ayrica bu simdi seni istemeyen aile siz evlendikden taaasss patlasin 5 sene sonra tasi taragi toplayip size yerlesecek yaslilik hastalik bahanesiyle o simdi aslinda cok iyi dedigin adam o benim anam o benim babam aha begenmiyorsa kapi orada diyecek sana.
adamda pek merakli degilmis ki evlilige bugüne kadar kurus atmamis köseye ev mobilya dügün vs icin.
su an anladigim kadariyla bi isi bile yok. nasil gecineceksiniz?
olmaz kuzum olmaz, birak giden bir kac senen bir kac hayalin aldigin gelinlik olsun, bu adamla evlenirsen hayatin gider.....
Siz 5 kuruş biriktirdiniz miBu arada 1 buçuk yıldır nişanlıyız insan hiç mi 5 kuruş biriktirmez. Ailesi ev almamış araba almamış hep ailesinden hazır mala konmuşlar onlarda paramız yok diyor. 1 yıldır nasıl 5 kuruş birikmiyor ben anlamıyorum. Nişanlım bana harcama da yapmıyor 4 ayda bir buluşup kafeye sinemaya gideriz. Bu kadar.
Ortada o kadar eksik varken ‘’20 bin anca düğün salonuna yeter’’ demeniz abartı olmuş.Bence nişanlınızın iş durumunun düzene girmesini bekleyin.Düğünü ailesi bir şekilde yapsaydı nişanlınız işsiz olacaktı o zaman ne yapacaktınız?Düğün olaylarında kimseden birşey beklemeyin üzülen siz olursunuzOy dağlar oy dağlar bitmez mi benim çektiklerim... yazacaklarım biraz uzun olacak ama akıl almaya ihtiyacım var ne yapacağımı şaşırdım. Şimdiden Allah razı olsun. 23 yaşındayım. 1 buçuk yıldır nişanlıyım. Nişanlandıktan itibaren ben ve annem herşeyimi alıp yapmaya başladık. Annem her şeyin en iyisinden en pahalısından aldı bana. Nişanlım uzakta görevdeydi o yüzden kışın tatile geldiği zaman onla eşya alışverişine çıkacaktık. Nişanlandıktan 3 ay sonra ailesi bize oturmaya geldiler annesi babası dedesi babaannesi, dedesi bana kızım ne istiyorsun ben herşeyi yapacam dedi bende bir şey istemiyorum yapılacak olanlar zaten yapılacak dedim (saflığa gel :))) nişanlımın annesi pat diye ortaya Mehmet ne yaparsa kendisi yapsın banane dedi (nişanlımın adı Mehmet) ben orda bir şok oldum ama hiç birimiz bir şey demedik. Sonra kışın nişanlım geldi annemle beraber ailesinin olduğu şehire gittik düğün yazındı ve daha hiç bir eşya almamıştı erkek tarafı. Sadece beyaz eşya aldık oda 9.000 TL tuttu onda da nişanlım kendisi konuştu etti. Ailesi uzak durdu ama onlarda geldiler tek tek aldıklarımı uzun uzun inceledi ailesi. Ve nişanlımın hakkında maalesef soruşturma başlamış göz altına girdi çıktı sonra görevine devam etti haftalar günler geçti düğüne 3 ay kaldı ne ortada gelinlik var ne eşya alındı beyaz eşya borcu bile hiç ödenmemiş aylarca ben o zamanlar biraz huysuzlanmaya başladım nişanlımın ailesi de hiç bir zaman arayıp sormadı bir şey alınmadı düğüne az kaldı ne alıncak ne yapılacak kızım diye hiç demediler umurlarında olmadı. Nişanlım krediye başvurdu 20 bin TL oda ona çıkmadı hakkında soruşturma var diye ben annesini aradım düğüne 3 ay var ortada bir şey yok ne yapıcaz diye kayinvalidem Mehmet 20 bine kredi çekecek dedi bende 20 bin düğün salonuna yeter anca bunun mobilyaları kuaförü gelinliği araba kiralaması balayı var dedim oda param yok ne yapayım yok banane gibisinden şeyler dedi. Bende bizim burda da herkes orta halli ama herkes elimden geleni yapıyor dedim o öyle diyince sinirlendim. Neyse sonra nişanlım görevden uzaklaştırma aldı hakkında soruşturma var diye bende düşündüm taşındım bu böyle olmayacak düğünü iptal edelim dedim. Ailesinin Buda umrumda olmadı. Kayınvalide yüzüme karşı canım cicim aşkım falan diyordu hep ama icraata gelince sıfır sıfır ( bu arada biz nişanlanınca kendi evine yeni koltuk takımı aldı, kocaman yatak odası takımı aldı, 450.000 TL lik eve taşındı ev dedesinin evi) bunlara ben çok gücendim. Düğün iptal oldu ama gelinliği almıştım ve benim tüm çeyizim herşeyim kendi alacağım beyaz eşyaları almıştık zaten sadece biz hazırlık yapmışız onlar değil :))
Canım benim burda aileye suç atmak ya da atmamak önemli değil önemli olan ne biliyormusun maalesef senin nişanlın benim eşimin ailesinin durumu çok iyi ama benim eşim ailesinden tek kuruş almadan bizim düğünümüüzn üstesinden geldi ve gram eksiğimiz olmadan ve hiç destek almadan işini de kendi kurdu demem o ki sen aileye falan bulma suçu nişanlında ara suç aramayı da bırak hatta kaç kurtul burdaki insanlar da senin için söylüyor tavsiye istediğin için ailesi seni istese çok sevse yapardı bence onların bu işte gönlü yok nişanlının da olsaydı kenara üç beş kuruş atardı sevdiğimle evleneceğim diyerek ben psikoloji okudum ve bu süreçte sana tavsiyem bir destek Alman ancak öyle atlatabilirsin tabi ayrılmak istiyorsan sende kararsızlık gördüm bu da çok sevmenden nişanlının yaptıklarını değil ailesinin dedikleri yormuş seni tam aksi olması gerekirkenBirincisi benim ailem üzerine düşen herşeyi yapıyorsa onlarda tek çocuk sahibi olarak yapmalılar diye düşünüyorum ben yatlar katlar istemiyorum zaten. Sadece eşyaya yardım istedim. Üstelik biz nişanlandıktan 1 ay sonra kaynanam kendi evine koltuk takımı ve yatak odası takımı aldı ve 450.000 TL lik eve yerleşti peki buna yorumunuz nedir ???
Param yok deyip bunları alması ayıp olmuş tabi ama katılıyorum bende 2 yetişkin insanın balayını, esyasini suyunu buyunu aileler almak zorunda değil sizin ailenizde almak zorunda değil aldiysa o sizin probleminiz. Ama nişanı atmanız lazım bencede kumar oynamis, yalan söylemiş adamla olmaz olmamalı esas mevzu şu an bu bence yoksa takı eşya falan kimse kimseye yapmak mecburiyetinde değil tmm yaparsa harika olur anne babadir hoşluk olur ama yapmak mecburiyetinde mi Hayır . Siz bence şu an bile bile lades deneyip bu ilişkiye nokta koymalisiniz . Hayirlisi olsun hakkınızdaBirincisi benim ailem üzerine düşen herşeyi yapıyorsa onlarda tek çocuk sahibi olarak yapmalılar diye düşünüyorum ben yatlar katlar istemiyorum zaten. Sadece eşyaya yardım istedim. Üstelik biz nişanlandıktan 1 ay sonra kaynanam kendi evine koltuk takımı ve yatak odası takımı aldı ve 450.000 TL lik eve yerleşti peki buna yorumunuz nedir ???
Evet biriktirdik düğüne 4 ay kala herşeyi biz tamamladık kendi düğün salonum kendi aldığım beyaz eşya ve çeyizler ailemin takacağı altında hazırdı ve az bir altın değil. Yani biz hazırdıkSiz 5 kuruş biriktirdiniz mi
Ablalarım kardeşlerim hepiniz çok haklısınız hepinizin yazdıklarını okuyorum
Bende bir yandan anneme bunu diyorum 5 yıldır çalışıyor bu çocuk kenarda niye 5 kuruşu yok. Ve maaşı da dolgun mesajda tam açıklayamıyorum kendimi yoksa nişanlıma da çok kızıyırum. Annem de diyor Senin bu kadar borcun var üstüne kenarda paran yok ne milletin kızının evine gidiyorsunuz istemeye diyor tabi daha ailesi bizi 1 kez bile aramadı bu olaylar oldu ama yakında ailem harekete geçecek ama evliliğe dair inancım güvenim kalmadıCanım benim burda aileye suç atmak ya da atmamak önemli değil önemli olan ne biliyormusun maalesef senin nişanlın benim eşimin ailesinin durumu çok iyi ama benim eşim ailesinden tek kuruş almadan bizim düğünümüüzn üstesinden geldi ve gram eksiğimiz olmadan ve kurduğu işi de kendi kurdu demem o ki sen aileye falan bulma suçu nişanlında ara suç aramayı da bırak hatta kaç kurtul burdaki insanlar da senin için söylüyor tavsiye istediğin için ailesi seni istese çok sevse yapardı bence onların bu işte gönlü yok nişanlının da olsaydı kenara üç beş kuruş atardı sevdiğimle evleneceğim diyerek ben psikoloji okudum ve bu süreçte sana tavsiyem bir destek Alman ancak öyle atlatabilirsin tabi ayrılmak istiyorsan sende kararsızlık gördüm bu da çok sevmenden nişanlının yaptıklarını değil ailesinin dedikleri yormuş seni tam aksi olması gerekirken
Birincisi benim ailem üzerine düşen herşeyi yapıyorsa onlarda tek çocuk sahibi olarak yapmalılar diye düşünüyorum ben yatlar katlar istemiyorum zaten. Sadece eşyaya yardım istedim. Üstelik biz nişanlandıktan 1 ay sonra kaynanam kendi evine koltuk takımı ve yatak odası takımı aldı ve 450.000 TL lik eve yerleşti peki buna yorumunuz nedir ???