Nişan atmak istiyorum

eğer düşünceniz sadece maddi çıkmaz ise normalinde nişanlınızın hareketleri size ve ailenize karşı olumlu ise bence problem etmeyin

ama evlendiğinizde eşiniz ailesine yardım eder mi etmez mi konuşun görüşün, kaba insanlar diyorsunuz öyle insanlar nereden ne şekilde gelirse gelsn para koparmya da çalışabilirler... eşinizden para istiyebilirler eğer eşiniz yardım ediyor ya da edecekse bakmayın arkanıza çünkü bu işin maddi yönü değil ailesine bakmayan bir eş demek
ama kredi halolunca güzel olacağını hissediyorsanız devam edin... bazıların ailesi böyle nasıl olsa beraber halediyorlar görüşüpte bizdende birşey beklemesinler diye düşünebilirler

birde yeni evin tapusunun nişanlınız üstüne olmasına dikkat edin..... boşa sıkıntı da çekebilirsiniz... eğer nişanlınız niye diye sorarsa da öğrenmek için ailenin maddi manevi yardımını görmedim huylarını bilmiyorum kredisi bitince çık derlerse

Emin ol senin nişanlının da tüm yükü gögüsleyecek kadar zenginligi olsaydı oda yapardı.
şu durumda senin ailem kullanılıyor psikolojisini bırakman gerekir.

Elle yemek yapmak ne demek?
Elle yemek mi?
Yoksa sizin yurt dışından getirdiğiniz bizim bilmediğimiz el değmeden yemek yapan makinalar mı var?

Biliyorum o evde hiç bir hak iddia edemeyeceğimi ama zaten evlensek boşansak bile asla etmem. O onun ailesinin malı sayılır her ne kadar kendi üstüne olsada. Benim yardım etmem önemli değil. Kötü huyları yok hep benim iyiliğim için uğraşır.

Ailesi yüzünden hep moralin bozulacak bunu göze alıyorsan evlen ama bu durumları yaşamak istemiyorsan yüzüğü at nişanlın hep seni kayırmaz gün gelir anam haklı, babam haklı deyip yalnız kalabilirsin hepsi köprüyü geçene kadar gerçek yüzünü göstermez ,
doğumda başında olur, oğlu hastalandığında başında olur yani onların kabalıklarına katlanacaksın ve gün gelecek sen suçlu duruma düşeceksin

Ben de nişan attım çünkü nişanlandıktan sonra aileler işin içine girince çok değişti her şey onlar doğuluydu bu benim için sevgiliyken problem olmamıştı zaten hiç benzemiyorlardı ama bizim gibi değillerdi gene de ailesi yüzünden de nişanlımdan çok soğudum nişan atma sebebim ise nişanlımın bana her sinirlendiğinde hakaret etmeye başlamasıydı. Nişanı attım ailesi bir kere bile aramadı doğru tercih yapmışım zaten 2 ay sonra başka biriyle nişanladılar.
Ama senin nişanlının da sana karşı ters hareketleri yokmuş bilemedim ki.
Annesine çok düşkünse at nişanı bu ilerde sorun oluyor.
Ama bir tek düğün meselesi yüzünden atma yani.
ayrıca evde kalma diye bir şeyde yok.
Herkese talip çıkıyor yaş kaç olursa olsun merak etme.

Kısa ve net sen aç gözlüsün. onun ailesi sana birşey yapmak zorunda değil, eşimin ailesi de yapmadı ne var yani. gül gibi geçinip gidiyoruz 2 yıldan fazla çalışmadım, tüp bebek yaptık vs vs vs bi sürü de masrafımız oldu Allah razı olsun benim ailem destekçimiz oldu hiç de kullanılmış gibi hissetmedim. sevgi aşk karın doyurmaz belki ama ruhunu doyurur ruhun doyarsa da dünyan güzelleşir. ama sen çoktan kararını vermişsin bence. sen bilirsin. nişanlına yazık olacak. biir de sana güvenip kredi borcu yapmış Allah yardımcısı olsun....

Bilmem belki sevgim azaldı ondan böyle düşüncelere dalıyorum bilemiyorum

bilmem bana öyle geldi. Arada sevgi, saygi, karsilikli anlayis, uyum, ugras, emek varsa bu anlatiklariniz asilmayacak seyler degildir. Bir iliskide disaridan ücüncü sahislarin etkisi o iliskinin temelinden sallanmasina neden oluyorsa zaten saglam bir iliskide degildir.

Ne bileyim öyle bir anlatmış ki ev falan beğenmemeler ben de bayağı bir zengindir diye düşündüm
Haklısınız zenginlik anlayışı kişilere göre değişiklik gösterebilir
Yazdıklarından ne olursa olsan nişanlısının ailesini ve yaşamlarını küçümsediği belli ama evlenirse o aileye dahil olacak bunu da düşünmüyor gibi

Sırça köşkün kızi bence senin kafan karismis. Maddi anlamda ellerinden geleni yaptilar diyorsun, dugunu biz yapicaz icime sinmiyor diyorsun. Ailesi kaba diyorsun faturayi nisanlina kesiyorsun.. Sen herseyden once bu adami seviyor muyum sevmiyor muyum diye sorgula bence.

Bence siz ikilemdesinİZ nişanlınızı ne kadar sevdiğinize bağlı,sanki çokta bağlı değilsini<z !!
Birde hatır gönüle zaten evlilik olmaz,O ÜZÜLMESİN bu üzülmesin diye hayat geçmez,
Madem içinize sinmiyor nişanlınıza ozaman deseydiniz düğüne acele etmeyelim birazdaha hem kendimizi hem aileleri tanıyalım diye,demem o ki adamı yarın birgün daha çok masraf yapmadan kafanızda netleşmemişse borca girdirmeyin konuşun kendisiyle,
Ayrıca kayınbabanlar ev vermiş size bu zamanda kimse kimseye ev vermiyor artık herşeyi biz gençler yapıyoruz,
Bunun yanısıra yukarıda kız tarafının düğün yapması hoşuma gitmiyor diye bişey demişsiniz biraz sizden biraz ondan ne var bunda önemli olan mutluluk ,kimde varsa paylaşmak ,fedekarlık yapmak demek zaten.Kimse zaten anne karnından zengin doğmuyor gönül isterki her 2 taraf varlıklı olsun ve bu durumlar yaşanmasın .İşte hayatın inişleri ve çıkışları bu .

Ben konu sahibini anlayamam

Babamın sırçalı köşkü yoktu
Hatta kayınpederimin eski ev de vermedi, binamızda diğer akrabımızın evinde geçici oturun kira vermeden dediler kabul etmedim
Nişanlımla borçlanıp kendi bütçemize göre küçük bir eve girdik
Eşyalara iki aile de yardım etti, kız kısmısının tarafı şunu yapmaz demedik hani
Madem adapsız görgüsüz değiliz tutalım bi işin ucundan dedik
Ailelerimizde bir elmanın iki yarısı gibi uyumlu değillerdi
Ama onlar bizim için he dedi geçti birbirine, bizde birbirimizin hatırına ailelerimize saygı gösterdik

Fakat sevmesem bende adamın parasına, ailesinin ortalama aylık gelirine, annesinin kaşına bakışına kadar didikler, acaba nişan atsam mı diye bahaneler arardım belki..

Elle yemek yemek olacaktı
Hiç elle yiyen görmediniz mi?
Bu mu bu kadar seni utandıran?
Hani kendi çocuğun olsa toplum içinde utan diyeceğim ama utandığın insanlar hayatına 28 yaşından sonra girmiş kişiler. Bir de annenin babanın yanında bundan utanman için sizin son derece standart üstü yaşamanız lazım.
Mesela durumunuz çok iyiyse ablan neden boşanmış olmasına rağmen sizinle yaşıyor.
1. çalışıyorsa ekonomik özgürlüğü vardır. Kendi evini neden kurmuyor? Çalışmıyorsa zengin baabn bir ev açsın. Aynı eve sıkışacağınıza.
2. yoksa genelsel bir aile misiniz de ablan ayrı eve çıkamıyor?

Doğru diyorsun aslında teşekkürler.

Haklısın belki sevgim azaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…