- 11 Ağustos 2011
- 5.846
- 3.395
- 373
- Konu Sahibi sircakoskunkizi
-
Aslında biri sonunda beni anlamış, benim derdim para değil. Davranışlar oluşturuyor aslında çok büyük bir kısmını. Bir de ne kadar modern olunursa olsun benim çevremde hep erkekler tüm yükü alır kız tarafı tabi kendine düşen görevi yapar ama bunların lafı sözü olmaz.
Elle yemek yapmak ne demek?Elle yemek yaptıkları birşey evet, biz doymadık diyip başka şeyler isterler mesela ama asla bizi yemeğe davet etmezler hep kendileri gelir. Onun dışında iki çift laf muhabbet etmesini bilmiyorlar. Anca ailelerinin dedikodusunu yapıyorlar. Ya da bizim işleri sorgularlar.
nikahtan önce alındıysa evlendikten sonra o ev için hak idda edemezsin eğer boşanırsan ,
hiç bir dört dörtlük değil eğer adamın içkisi kumarı esrarı dövme eylemi agzı bozukmu baskın bir tutumu varmı zampara gözü dışarıdamı bunları iyi irdele eger hiç biri yoksa sende seviyor ve devam etmek istiyorsan evlen ,
Elle yemek yemek olacaktıElle yemek yapmak ne demek?
Elle yemek mi?
Yoksa sizin yurt dışından getirdiğiniz bizim bilmediğimiz el değmeden yemek yapan makinalar mı var?
Kısa ve net sen aç gözlüsün. onun ailesi sana birşey yapmak zorunda değil, eşimin ailesi de yapmadı ne var yani. gül gibi geçinip gidiyoruz 2 yıldan fazla çalışmadım, tüp bebek yaptık vs vs vs bi sürü de masrafımız oldu Allah razı olsun benim ailem destekçimiz oldu hiç de kullanılmış gibi hissetmedim. sevgi aşk karın doyurmaz belki ama ruhunu doyurur ruhun doyarsa da dünyan güzelleşir. ama sen çoktan kararını vermişsin bence. sen bilirsin. nişanlına yazık olacak. biir de sana güvenip kredi borcu yapmış Allah yardımcısı olsun....Merhaba arkadaşlar ilk mesaj ilk konu olunca pek ciddiye alınmıyor ama hep izleyiciydim burada.
Konuma gelecek olursak;
1 yıl önce, 2 yıllık ilişkim ile nişanlandım. Sevgiliyken ikimizin de maddi ve kültürel olarak farklı dünyalarda olduğunu biliyorduk ama ortak noktalarımızla tolere ediliyordu bu durum. Fakat nişanlandıktan sonra herşey değişti. Maddi durumu çok iyi bir ailenin kızıyım, nişanlımın ise gayet iyi bir işi var. Bunlar bana yeter sanıyordum ama aileler işin içine girince durum hiç sandığım gibi olmadı. Ailesi kaba saba nerde ne konuşacağını bilmeyen, ilgisiz tipler. Yani hiç ölmüş müyüz kalmış mıyız umurlarında olmaz. Aramaz sormazlar görüşelim demezler, biz görüşmek istediğimizde hareketleri yüzünden ailemin yanında ben utanır oluyorum. Nişanlım ise bu açığı farkedip sürekli kapatmaya çalışmakta. Düğün olacak mesela yaptıkları hiç bir yardım yok, eski mahallerinden bir ev verdiler sattık yeni bir ev aldık. Yüklü bir kredi altına girdi nişanlım tabi bu durumda. Maddiyatları olmadığı için suçlayamıyorum da ellerinden geleni yaptılar diye düşünüyorum. Ama bu vurdumduymazlık, kaba tavırları beni çileden çıkarıyor. Ailem mesela düğün masraflarını karşılayacak bu gidişle ve bu durum benim içime hiç sinmiyor. Karşı tarafından içine sinip ses etmemeleri de beni ayrı rahatsız ediyor. Kullanılıyor gibi hissediyorum, nişanlım ise sürekli para konusunda şikayet edip duruyor son dönemde.
Ne yapacam bilmiyorum, bu farklılar yüzünden ayrılmalı mıyım ? Nişanlım iyi bir insan, ben mi aç gözlüyüm. Yoksa davul bile dengi dengine mi olmalı ? Ayrıca ablam eşinden yeni ayrıldı. Şimdi aileme de aynı stresi yaşatmak istemiyorum ama bu evliliği hiç istemiyor gibiyim artık. Kafam çok karışık, sürekli ağlıyorum
Yaşım 27, 28'e gireceğim. Evde kalma korkumda var
Aklı selim fikirlerinizi bekliyorum.
Bilmem belki sevgim azaldı ondan böyle düşüncelere dalıyorum bilemiyorum
Bence yanlış analiz yapıyorsun. Fazla görmek değil aslında.
Dediğim gibi birisi Ankara'da bir ev sahibi olur bir de arabası olur zenginim der. Birisi boğazdaki yalıya yetmiyor der.
Bence konu sahibinin ekonomik durumu dediği gibi değil. Bunun kendi bile farkında değil.
Çünkü kırılmamış bir kabuk var ortada. Gerçek zengilikle, yaşam tarzlarını, hayata bakış açılarını bilmiyor.
Yani bir şey eksik bu yemekte.
Ben öyle birşey demedim sordu diye söyledim verse almam ki nerden çıktıKendi üstüne alacak tabi. Babasının parası sonuçta.
Bir de senin üstüne mi olacaktı?
Hiç elle yiyen görmediniz mi?Elle yemek yemek olacaktı
Doğru diyorsun aslında teşekkürler.Bence siz ikilemdesinİZ nişanlınızı ne kadar sevdiğinize bağlı,sanki çokta bağlı değilsini<z !!
Birde hatır gönüle zaten evlilik olmaz,O ÜZÜLMESİN bu üzülmesin diye hayat geçmez,
Madem içinize sinmiyor nişanlınıza ozaman deseydiniz düğüne acele etmeyelim birazdaha hem kendimizi hem aileleri tanıyalım diye,demem o ki adamı yarın birgün daha çok masraf yapmadan kafanızda netleşmemişse borca girdirmeyin konuşun kendisiyle,
Ayrıca kayınbabanlar ev vermiş size bu zamanda kimse kimseye ev vermiyor artık herşeyi biz gençler yapıyoruz,
Bunun yanısıra yukarıda kız tarafının düğün yapması hoşuma gitmiyor diye bişey demişsiniz biraz sizden biraz ondan ne var bunda önemli olan mutluluk ,kimde varsa paylaşmak ,fedekarlık yapmak demek zaten.Kimse zaten anne karnından zengin doğmuyor gönül isterki her 2 taraf varlıklı olsun ve bu durumlar yaşanmasın .İşte hayatın inişleri ve çıkışları bu .
Haklısın belki sevgim azaldı.Ben konu sahibini anlayamam
Babamın sırçalı köşkü yoktu
Hatta kayınpederimin eski ev de vermedi, binamızda diğer akrabımızın evinde geçici oturun kira vermeden dediler kabul etmedim
Nişanlımla borçlanıp kendi bütçemize göre küçük bir eve girdik
Eşyalara iki aile de yardım etti, kız kısmısının tarafı şunu yapmaz demedik hani
Madem adapsız görgüsüz değiliz tutalım bi işin ucundan dedik
Ailelerimizde bir elmanın iki yarısı gibi uyumlu değillerdi
Ama onlar bizim için he dedi geçti birbirine, bizde birbirimizin hatırına ailelerimize saygı gösterdik
Fakat sevmesem bende adamın parasına, ailesinin ortalama aylık gelirine, annesinin kaşına bakışına kadar didikler, acaba nişan atsam mı diye bahaneler arardım belki..
Bende elle yerim bazenElle yemek yemek olacaktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?