• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atmak istiyorum

sircakoskunkizi

Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
102
32
13
36
Merhaba arkadaşlar ilk mesaj ilk konu olunca pek ciddiye alınmıyor ama hep izleyiciydim burada.
Konuma gelecek olursak;
1 yıl önce, 2 yıllık ilişkim ile nişanlandım. Sevgiliyken ikimizin de maddi ve kültürel olarak farklı dünyalarda olduğunu biliyorduk ama ortak noktalarımızla tolere ediliyordu bu durum. Fakat nişanlandıktan sonra herşey değişti. Maddi durumu çok iyi bir ailenin kızıyım, nişanlımın ise gayet iyi bir işi var. Bunlar bana yeter sanıyordum ama aileler işin içine girince durum hiç sandığım gibi olmadı. Ailesi kaba saba nerde ne konuşacağını bilmeyen, ilgisiz tipler. Yani hiç ölmüş müyüz kalmış mıyız umurlarında olmaz. Aramaz sormazlar görüşelim demezler, biz görüşmek istediğimizde hareketleri yüzünden ailemin yanında ben utanır oluyorum. Nişanlım ise bu açığı farkedip sürekli kapatmaya çalışmakta. Düğün olacak mesela yaptıkları hiç bir yardım yok, eski mahallerinden bir ev verdiler sattık yeni bir ev aldık. Yüklü bir kredi altına girdi nişanlım tabi bu durumda. Maddiyatları olmadığı için suçlayamıyorum da ellerinden geleni yaptılar diye düşünüyorum. Ama bu vurdumduymazlık, kaba tavırları beni çileden çıkarıyor. Ailem mesela düğün masraflarını karşılayacak bu gidişle ve bu durum benim içime hiç sinmiyor. Karşı tarafından içine sinip ses etmemeleri de beni ayrı rahatsız ediyor. Kullanılıyor gibi hissediyorum, nişanlım ise sürekli para konusunda şikayet edip duruyor son dönemde.
Ne yapacam bilmiyorum, bu farklılar yüzünden ayrılmalı mıyım ? Nişanlım iyi bir insan, ben mi aç gözlüyüm. Yoksa davul bile dengi dengine mi olmalı ? Ayrıca ablam eşinden yeni ayrıldı. Şimdi aileme de aynı stresi yaşatmak istemiyorum ama bu evliliği hiç istemiyor gibiyim artık. Kafam çok karışık, sürekli ağlıyorum :KK43:
Yaşım 27, 28'e gireceğim. Evde kalma korkumda var :KK61:
Aklı selim fikirlerinizi bekliyorum.

Onun ailesi ev vermiş
Sizin aileniz düğünü yapınca niye içine sinmiyo
Hemde senin ailenin durumu daha iyiymiş
Birebir örtüşmüyor her aile ama eşler birbirini severse ortayı buluyor bi şekilde
Yok ayrı dünyaların insanıyız diyorsan da at nişanı, evde kalmayayım diye evlenilmez

Onun ailesi ev vermiş
Sizin aileniz düğünü yapınca niye içine sinmiyo
Hemde senin ailenin durumu daha iyiymiş
Birebir örtüşmüyor her aile ama eşler birbirini severse ortayı buluyor bi şekilde
Yok ayrı dünyaların insanıyız diyorsan da at nişanı, evde kalmayayım diye evlenilmez

Kız tarafının düğün yaptığını hiç görmedim ondan içime sinmiyor.

Bence anladıgım kadarıyla nişanlının kötü bir niyeti yok. Ama senin ailen varlıklı oldugu için seni bir korku sarmış bu da doğal. Ha belki nişanlın senden maddi destek bekliyor da olabilir. Bence imkanın varsa yardım etmelisin. Çünkü iki taraf da fedakarlık yapmalı. Ailenin görgüsüzlüklerini bence mesele yapma. Önemli olan ikinizin mutluluğu. Görgülü bir aileye gidip oğlullarıyla mutsuz olma ihtimalin de var sonucta...

Bence ortada ciddi bir sebep yok.
En basitinden 1 sene nisanlilik icin cok uzun, gonlunuzu hep hos etmelerini bekleyemezsiniz.
Ev vermisler, dugunu de abartmadan kendi kendinize odeyin halledin.
Ki aileler de bu kadar bir sey yapmak zorunda degil, ailesinin sirtina dayanacaklar evlenmesin.

Nisanlinin iyi bir isi var bu arada sen ne is yapiyorsun ? Ailesi size ev vermis satmissiniz adamlar daha ne yapsin cok ac gozluluk ediyorsun. Yuklu kredi cekip tamamladik diyorsun o zaman butceni asan bir ev almasaydin ? Paran yoksa digun yapmazsin.

Ilgisizlik cok farkli bir konu ama ondan cok paradan dert yaniyorsun. Yanlis yoldasin

Merhaba arkadaşlar ilk mesaj ilk konu olunca pek ciddiye alınmıyor ama hep izleyiciydim burada.
Konuma gelecek olursak;
1 yıl önce, 2 yıllık ilişkim ile nişanlandım. Sevgiliyken ikimizin de maddi ve kültürel olarak farklı dünyalarda olduğunu biliyorduk ama ortak noktalarımızla tolere ediliyordu bu durum. Fakat nişanlandıktan sonra herşey değişti. Maddi durumu çok iyi bir ailenin kızıyım, nişanlımın ise gayet iyi bir işi var. Bunlar bana yeter sanıyordum ama aileler işin içine girince durum hiç sandığım gibi olmadı. Ailesi kaba saba nerde ne konuşacağını bilmeyen, ilgisiz tipler. Yani hiç ölmüş müyüz kalmış mıyız umurlarında olmaz. Aramaz sormazlar görüşelim demezler, biz görüşmek istediğimizde hareketleri yüzünden ailemin yanında ben utanır oluyorum. Nişanlım ise bu açığı farkedip sürekli kapatmaya çalışmakta. Düğün olacak mesela yaptıkları hiç bir yardım yok, eski mahallerinden bir ev verdiler sattık yeni bir ev aldık. Yüklü bir kredi altına girdi nişanlım tabi bu durumda. Maddiyatları olmadığı için suçlayamıyorum da ellerinden geleni yaptılar diye düşünüyorum. Ama bu vurdumduymazlık, kaba tavırları beni çileden çıkarıyor. Ailem mesela düğün masraflarını karşılayacak bu gidişle ve bu durum benim içime hiç sinmiyor. Karşı tarafından içine sinip ses etmemeleri de beni ayrı rahatsız ediyor. Kullanılıyor gibi hissediyorum, nişanlım ise sürekli para konusunda şikayet edip duruyor son dönemde.
Ne yapacam bilmiyorum, bu farklılar yüzünden ayrılmalı mıyım ? Nişanlım iyi bir insan, ben mi aç gözlüyüm. Yoksa davul bile dengi dengine mi olmalı ? Ayrıca ablam eşinden yeni ayrıldı. Şimdi aileme de aynı stresi yaşatmak istemiyorum ama bu evliliği hiç istemiyor gibiyim artık. Kafam çok karışık, sürekli ağlıyorum :KK43:
Yaşım 27, 28'e gireceğim. Evde kalma korkumda var :KK61:
Aklı selim fikirlerinizi bekliyorum.
nişanlınla dogru düzgün sorunun yok adamlar napsın paraları yoksa ozman sende aileni karıstırma kendin kredi cek eşin ev kredisi cektiyse düğünü berbaer yapın sonra da beraber ödeyin aileleri hiç karıstırmayın

Demekki imkanı o kadarmış ailenin bence sen küçük görüyorsun ev vermişler daha napsınlar sırf maddiyat yüzünden Nişan atmayı düşünüyorsan sakin evlenme aradaki sevgi güçlü olsaydı maddiyata takılmazdın herkesin öfü adeti başka onlarda öyle insan diyip oturmalarıyla kalkmalarıyla kabul etmek gerekiyor durum tam tersidir olabilirdi

Evde kalırım korkusuyla evlenilir mi? Kaldı ki ben tam kedilerimle köpeklerimle mutlu huzurlu bir hayat beni bekliyor kafasındayken evlendim.. daha iyisinin olmasını istiyorsan bişeylerden vazgeçmeyi göze almalısın.. bu devirde ne evde kaldım korkusu ne de onun ailesi düğün dernek yapsın beklentisi olmalı.. kafana göre biri hayatında olduğunda zaten aileleri işin içine katmadan düğünü derneği kendi zevkinize göre ve kendi paranızla yaparsınız diye düşünüyorum açıkçası..

Back